Viata in Germania (43)
Raspunsuri - Pagina 6
bombi spune:
quote:Exista o suma maxima care se poate deduce ca "Unterhalt fuer beduerftige Personen". Pt 2005 si persoane traind in Romania aceasta este 1920 EUR. Din aceata se scad veniturile persoanelor respective (salar, pensie, somaj, etc...)
Originally posted by misha-germ
O cunostinta a facut asta, adica au declarat vreo 3000 euro pe an pt parinti, dar i-au trebuit o groaza de acte din Romania...declaratie de avere, daca detii nu stiu ce terenuri, daca ai datorii la stat, etc..dar trebuie f bine gandita, ca altfel mai trebuie sa dai tu bani la stat.
Auf den Hoechstbetrag der Unterhaltsleistungen werden die eigenen Einkuenfte und Bezuege der unterhaltenen Person im Unterhaltszeitraum angerechnet, jedoch nur, soweit sie 156 EUR jaehrlich uebersteigen.
Declaratia se poate face pt mai multe persoane.
Acestea fiind zise, mie mi se pare cam greu de dedus 3000 de euro (in conditiile in care parintii au ceva venituri). Doar daca stau la tara si nu sint inca la pensie. Dar aici e greu de evaluat pamintul, recolta, animalele, etc ...
Si nu inteleg ce relevanta are faptul ca persoana din De are firma.
Si nici aia cu datul de bani inapoi la stat (daca nu faci bine declaratia sau ce?) Bani la stat dai impozit pt suma pe care ai cistigat-o din care scazi cheltuiele deductibile. Hai ca am gasit si singura o explicatie: daca platesti impozit doar pe diferenta si Finanzamtul nu-ti accepta declaratia, atunci, DA, o sa-ti ceara si impozitul pe care nu l-ai platit.
Si de aici rezulta si diferenta intre firme/freiberufler si angajati care platesc impozitul direct.
Si ca sa nu credeti ca vorbesc aiurea, va zic ca am facut declaratia respectiva in ultimii 3 ani. In primul an mai formal, cu stampile de la primarie, de la administratia financiara, etc. In urmatorii doi cu acelasi formular dar fara nici o stampila + o declaratie de la parinti ca au primit sumele respective.
Si a functionat.
aschiutza spune:
Alayna, e spam si in nici un caz de la Quelle! Exact asa un mesaj am primit si eu, iar daca incerc sa downloadezi fisierul imi arata ca are virus (ceea ce ma si asteptam). No, mie imi cerea numa 982 euro . Asa ca fii linistita ...Nu incerca sa le raspunzi si nici sa deschizi fisierul.
Acolo sta scris ca le-ai fi dat tu dreptul sa iti scoata bani din cont si ca o vor face in urmatoarele zile. In rest e bla-bla! E mai mult ca sigur spam, ca doar nu ai dat tu datele de cont la Quelle cind ai cerut catalogul. Dupa cum am mai spus primesc des emailuri ca si cind ar fi de la banci. Daca primesti asa ceva, nu intra in ele si nu da pinul! Daca ai nesiguranta, printeaza emailul si tusti la banca cu el (asta in cazul in care faci online-banking si nu stii daca emailul e adevarat sau nu).
---------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
bombi spune:
alayna, suna cam infricosator mail-ul respectiv. Sper sa fie spam, daca zici ca nu ai comandat nimic.
Zice asa:
[...]
Stai linistita, ca e un hoax.
M-am oprit din tradus si am vazut ca au si www.sunshine.it/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=4343" target="_blank">altii problema asta.
Oricum iti multumeau pt comanda si ziceau ca or sa-ti ia ei bani din cont. Si ca ai detalii la factura in .zip-ul atasat. Sper ca nu l-ai deschis.
Concluzia, ignora-l. Imi pare rau ca ti-ai inceput asa experienta cu comenzile online.
Cu smintina s-a mai discutat. Eu folosesc Creme fraiche. Mai exista Schmand, Sauer Rahm si Schlag Sahne; ultima e lichida.
Brinza de vaci ca in Ro nu prea exista. Pt prajituri se foloseste quark (e ca o pasta / crema). Se gaseste in cutii de 250/500 gr. Mai exista un fel de 'brinza cu smintina" dar nu imi aduc aminte cum se cheama. E la cutii mici de 250 gr si arata ca niste bobite.
copiloi spune:
quote:
Originally posted by bombi
Mai exista un fel de 'brinza cu smintina" dar nu imi aduc aminte cum se cheama. E la cutii mici de 250 gr si arata ca niste bobite.
Hüttenkäse (Cottage Käse)
Alina
gabi66 spune:
quote:
Originally posted by tumpi
Gabi, practic de la 01.01.07, nu mai ai nisi o viza pe pass,deci nu au cum sa te controleze.Nu mai exista mod de a te verifica sau poate doar daca ai venit cu avionul si ti s-a pus stampila de la ei,desi nu cred.Eu am circulat intre Germania-Italia destul de mult timp cu pass romanesc si nimeni nu m-a oprit in aeroport.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Tumpi...practic parinti mei au fost in 2005, fara invitati, ca turisti si nu au avut nevoie de viza.Eu am dat link-ul tocmai pentru ca sa nu spuneti ca zic eu prostii
gabi66 spune:
quote:
Originally posted by gabi66quote:
Gabi, practic de la 01.01.07, nu mai ai nisi o viza pe pass,deci nu au cum sa te controleze.Nu mai exista mod de a te verifica sau poate doar daca ai venit cu avionul si ti s-a pus stampila de la ei,desi nu cred.Eu am circulat intre Germania-Italia destul de mult timp cu pass romanesc si nimeni nu m-a oprit in aeroport.
Tumpi...practic parinti mei au fost in 2005, fara invitati, ca turisti si nu au avut nevoie de viza.Eu am dat link-ul tocmai pentru ca sa nu spuneti ca zic eu prostii
Mai e valabil pt.Steuererklärung!Eu am auzit ca odata cu intrarea in UE nu se mai face asa ceva.
Alayna...din Schlagsahne poti sa faci si frisca...yami-yami
tumpi spune:
Gabi, scuze, am vrut sa zic stampila, nu viza.
Fetele mare atentie cu spamurile astea.
Eu din fericire am fost ocolita de ele pana acum.Desi de multe ori imi vin e-mailuri bune de la neckermann,da pe care e-mailul meu le percepe ca pe spamuri.
Mai e o saptamana pana la Pasti, nu-mi vine sa cred ce trece timpul.
Azi ma duc si eu sa-mi iau vopsea de oua .Voi ati inceput deja pregatirile?
gabi66 spune:
Tumpi...nici o problema, am glumit si eu, stiu ca era vorba de stampila.
Pregatirile le-am inceput, adica aranjat casa.Ouale le vopsim ca la bunica, cu coaja de ceapa, iar mielul nu-l sacrificam ca ne e mila de bietul animal.
Peca...nu poti sa o iei pe mama ta pe asigurare, dar poti sa o asiguri aici.Vezi la Allianz ca sunt preturi convenabile.
Alina spune:
quote:
Mai e o saptamana pana la Pasti, nu-mi vine sa cred ce trece timpul.
Azi ma duc si eu sa-mi iau vopsea de oua .Voi ati inceput deja pregatirile?
Nu,nici mie nu-mi vine sa cred ce repede trece timpul .Fiica-mea implineste luni,5 ani si efectiv nu stiu cind au trecut...
Nu am facut nici o pregatire,miine o sa facem curatenie generala.De Pasti plecam la Viena,4 zile asa ca nu ne mai omoram cu preparatul bunatatilor.Totusi joi,daca reusesc sa plec ceva mai devreme de la birou,vreau sa fac cozonac si mai ales,sa vopsim niste oua.Fiica-mea abia asteapta!
Gata.zürück.se duse pauza.
Alina
alayna spune:
Aha,deci e spam mail-ul de la Quelle,ma gandeam eu ...
Despre cont ce sa zic....nici nu am cont in banca in Germania si nici nu le-am pomenit de asa ceva
Nu am downloadat fisierul din mail am avut eu o presimtire
Va multumesc pentru traducerile pentru smantana si branza de vaci.Am sa caut ,sper sa gasesc usor
Dar cas dulce ,cum avem in .ro,nu cred ca gasesc,asa-i?
Sa pap de Pasti u ceapa verde asa cum faceam in toti anii acasa
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)