Viata in Germania (43)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by roxy

fetelor multumesc pentru incurajari.M-am hotarat sa-l las sa mearga de miercuri pana vineri cu gradinita in excursie , i-am dus de vineri bagajul la gradinita, bagajele urmand sa fie duse acolo cu o masina, am si platit, deci pe jumatate e ca si plecat, acum sa vad cum ma descurc eu moral ,deci ma asteapta o saptamana plina.Dar acum am alta intrebare, este cazul sa-l duc maine sau marti cel tarziu(ei plecand miercuri dimineata in excursie)sa-i faca doctorita vaccinul contra zecken sau nu?
Acest vaccin are reactii adverse, este prea tarziu daca il fac acum, sau ce ma sfatuiti.Mi-a intrat acum asta in cap si nu pot sa o scot.Nu i-am facut pana acum ca nu am mers nicaieri unde ar fi putut sa intre in contact cu aceste lighioaie, dar tot am vazut la tv documentare pe aceasta tema si m-a luat spaima.Sunt tare infricosatoare si greu de scos, nu mai spun de durere si de boala care o pot da.
Voi ce ati face in locul meu, la ferma este pericol din punctul asta de vedere?

roxy
sunt in saptamana 27

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Roxy, o sa fie bine, o sa vezi!
Vaccinul impotriva Zecken i-l cam faci degeaba acum. Din ce stiu eu, isi face efectul dupa o luna (cind mai faci inca unul - iar al treilea dupa un an). Intreaba dt, dar cred ca, daca chiar iti e teama de asa ceva (desi laferma nu cred ca se pune pb.de asa ceva) ia un spray si da-l la educatoare. Eu asa as face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Fetele,am si eu o nedumerire si cum m-ati obisnuit deja,tot la voi apelez.
Vroiam sa va intreb daca voi ati dat flor la copilutii vostri?Noua ne-au dat de la maternitate dar l-am intrerupt ca moasa a fost de parerea ca da colici.Acum am trecut cu bine de perioada aia si stau si cercetez daca e bine sa-i dau sau nu.Am tot intrebat la fetele de la Scutece si ele nu dau niciuna.Cica nu se da in nici o alta tara,doar in Germania.
Lamuriti-ma si pe mine cum e mai bine sa procedez?

Dana si Lucas Paul(18.01.07)
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Salut,
Noroc ca a inceput ploaia de azi, asa mai apuc si eu sa intru pe forum, in rest stam mai mult pe afara.
Laura, sa va traiasca printesa, sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii; tie refacere rapida!

Tumpi, multa sanatate, si eu duc lipsa de pedichiurista si am la degetele mari colturi pe care daca nu le scot e de rau, am incercat si sa le las in pace si nu se poate. Asa ca te inteleg.....eu am ajuns sa-mi taie unghia din carne la o faza de asta, ca se infectase(l-am lasat prea mult sa cresca, eram ináinte de nastere si nu ajungeam sa tai singura si l-am pus pe sot, care nu s-a priceput sa mi-l scoata),ai grija! Daca ai tetraciclina de ex. capsule pune la rana praf din capsula, poate ajuta.

Fetelor, care ati nascut aici cu cezariana programata, ajutati-ma si pe mine cu un sfat. Se poate programa in sapt. 37???
O sa ziceti ca mai am destul pina atunci(am 26 de sapt. de sarcina) dar trebuie sa planific totul cumva, piticii vor avea vacanta in perioada aceea si nebuna de soacramea pleaca o saptamana in concediu exact cind sint eu in sapt. 38 si mi-e frica rau; sotul nu are dreptul la concediu, e o situatie mai speciala si desi stiu ca va trece cumva, imi fac totusi ginduri. Uffffff.......
Am o nastere naturala grea(cu un travaliu de aproape 36 de ore, cit pe ce sa ajung la cutit) si o cezariana de urgenta si nu mai vreau complicatii, vreau totul planificat. Evident ca voi discuta cu doctorul meu(cezariana in sine e deja clarificata e ginecologul care mi-a supravegheat si celelalte sarcini si-mi stie problemele) , dar v-am intrebat pe voi ca sa nu fiu chiar picata din cer(ca perioada ma refer).......aveam doar idee ca se planifica prin sapt.38 dupa masuratori, se poate oare si mai devreme? Naspa e ca n-am pe nimeni la care sa indraznesc sa apelez si sint si doi si impreuna se indeamna la destule nebunii.
va multumesc
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna narcisa, eu am nascut in saptamana 37 , cezariana programata.A iesit asa pentru ca doctorul a zis ca trebuie sa-l scoata cam cu 2 saptamani mai repede fiind in pelviana si neavand prea mult loc de intors, dar gresind la calcule l-a scos cu 3 saptamani mai repede.Daca iti face injectiile pentru maturarea plamanilor, nu ar trebui sa mai fie teoretic nici o problema.La mine nu s-a facut si baietelul a fost scos pe nepregatite si am avut foarte mult de tras pentru ca a facut detresa respiratorie, era cat pe ce sa-l pierdem si a stat in incubator intubat.
Dar asta s-a petrecut in romania nu aici , si nu s-a stabilit prin ecograf inainte daca se poate scoate fara riscuri .
Dar aici presupun ca-ti fac tot ce trebuie, eco, masuratori greutate , injectii plamani si o sa fie totul in regula.
Acum sunt si eu in saptamana 27 de sarcina si inca nu m-am gandit cum o sa nasc, dar cum nu prea am prea multe ajutoare si dupa cezariana mi-a cam trebuit ceva timp sa ma refac, dar atunci nu mai aveam un zgubilitic acasa la care sa ma gandesc, cred ca voi incerca nasterea naturala, in caz ca voi fi asa de voinica si voi rezista.
Tie iti doresc sarcina usoara in continuare si sa fie bine la nastere.

roxy
sunt in saptamana 27

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Salut fetelor! Am si eu nevoie de un sfat. Fetita mea e nescuta in 2002 in decembrie si nu stiu daca sa o dam la scoala anul viitor, cand va avea 5 ani si 8 luni sau sa mai asteptam un an (cand ar avea 6 ani si 8 luni). Poate ma puteti ajuta cu un sfat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Mariluta,

cam inceeasi situatie vom fi si noi peste vreo 3 ani...si deja ne-am hotarat cum vom face.
Am luat in calcul urmatorii factori:

1. merge la gradi de 4 ani
2. fizic pare dezvoltat momentan
3. evaluarea educatoarelor
4. il intrebam pe el. Copii din ziua de azi cam stiu multe.
plus alti factori subiectivi evaluati la mometul respectiv.

Sunt copii care au mers devreme la scoala, parca in Frantza toti copii care implinesc 6 ani in timpul anului calendaristic merg la scoala deci fie la 6 ani si 9 luni fie la 5 ani si 9 luni (in functie de cum e nascut 1 ianuarie sau 31 decembrie) si le-au mers bine fie altii a fost mai bine daca au mai stat un an acasa.

Te-am bagat in ceatza, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Miriluta, mai las-o ca e si ea mica si o s-o darame ghiozdanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Miriluta

Salut fetelor! Am si eu nevoie de un sfat. Fetita mea e nescuta in 2002 in decembrie si nu stiu daca sa o dam la scoala anul viitor, cand va avea 5 ani si 8 luni sau sa mai asteptam un an (cand ar avea 6 ani si 8 luni). Poate ma puteti ajuta cu un sfat

Mirilutza,
Suntem multe mamici de 2002 pe-aici,cel putin cu 5-6 eu tin legatura si sunt active pe-aici.
Fiica-mea e nascuta in aprilie si va merge la scoala la 6,5 ani.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by sfarsitoarea

Miriluta, mai las-o ca e si ea mica si o s-o darame ghiozdanul.

Ai dreptate .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by Miriluta

Fata mea a mers cu 6 ani si 7 luni la scoala, dar are colege care au mers cu 5 ani si ceva.

La inceputul anului scolar era o mare diferenta íntre acesti copii, carora li se recomandase de educatoare sa mai stea un an in gradi pt ca nu "erau pregatiti " mai ales emotional pt scoala, si restul copiilor. Imi amintesc cum in primele luni de scoala cei de 5 ani si ceva ieseau de 2-3 ori pe ora la WC ca se plictiseau sa stea 50 min in clasa.
Acum, dupa aproape un an de scoala, cei "mici" sunt tare obositi fizic si psihic. Si restul sunt cam "epuizati", insa, vorbind acum o sapt. cu o mamica a care8i fetita a mers cu 5 ani si 8 luni la scoala, mi-a zsi ca, daca ar putea da timpul inapoi, ar mai lasa-o un an la gradi. Cu scoala se descurca, dar e epuizata si arata ca un copil bolnav.

Clasa 1 e usoara pt noi. Pt copii e un efort la care trebuie sa faca fata cu succes!

Parerea mea, lasa-o pt 6 ani si ceva.

Mergi la inceput