Sa vorbim despre gradinita

Sa vorbim despre gradinita | Autor: florentza

Link direct la acest mesaj

As fi interesata de parerea mamicilor care au copii la gradinita :

• daca sunt multumite de acea gradinita; cum vi se pare taxa ?
  • ce va place la acea gradinita si ce nu ?
  • ce v-ati dori in plus ?
  • mancarea vi se pare ok ?
  • ce activitati\cursuri ofera ?
  • gradinita apartine de locul de munca ?

Peste putin timp voi fi in cautarea unei gradinite si incep sa ma informez din timp...

Va multumesc si astept parerile voastre.

Florentza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Nu cred ca exista scoli si gradinite care sa satisfaca toate gusturile si pretentiile fiecarui parinte .
Copii mei merg la aceeasi gradinita din 2003 ,fetita cea mare acum are 6 ani si 9 luni si este in clasaI dar in acelasi loc( gradi+scoala primara) , cealalta fetita merge la gradi de la 1 an si 8 luni acum este la gr.mare.
In toata aceasta perioada am avut unele obiectii pe care le-am discutat cu administratorul , unele s-au rezolvat altele nu , intre timp unii parinti si-au mutat copiii de la o gradi la alta ,dintre ei o parte au revenit...
Constatarea facuta de mine - copiii nostri sunt un barometru si daca lor nu le place locul , personalul si intreaga atmosfera ,refuza sa mai mearga la "serviciul" lor si atunci iei masuri.
BAFTA....

alina71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

quote:
Originally posted by alina71

Constatarea facuta de mine - copiii nostri sunt un barometru si daca lor nu le place locul , personalul si intreaga atmosfera ,refuza sa mai mearga la "serviciul" lor si atunci iei masuri.
BAFTA....

alina71

Sunt de acord cu ce ai spus, dar ma gandesc ca si transferul ii poate afecta ...pana se acomodeaza cu alt personal, altii copii, nu stiu...De aceea cred ca e bine sa ne interesam din timp ...desi s-ar putea si asa sa dam gres...Deocamdata sunt la primul copil si nu am experienta...am emotii pt atunci...

Florentza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Adaptarea este un pas foarte greu de suportat pentru toate varstele si ar trebui sa stabilim inaite de a ne inscrie copii la gradi daca dorim sa invete 'intensiv' sau sa invete prin joaca .
Cunosc parinti care si-au mutat copilul de la o gradinita la alta numai pentru faptul ca intr-o perioada scurta de timp nu a invatat destula engleza si acum umbla cu ei la psiholog datorita faptului ca le impun sa invete mai mult decat pot ei sa faca.
Eu sunt mama a doua fete , prima pot spune ca are un ritm mai lent si datorita faptului ca a inceput gradi la 3 ani iar a doua este foarte
"ascutita" si merge la gradi de la 1 an si 8 luni.
MULTA BAFTA SI SA FIM MAI INTELEPTI!

alina71

Mergi la inceput

Alex al meu are 1 an si 9 luni si ma gandeam ca peste 2 luni cand voi incepe serviciul sa-l las la mama 1 an (?) si apoi sa-l dau la gradi.Sunt intr-o mare ceata....nu stiu ce sa fac...ce este mai bine...la mama sau la gradi ?
Parintii mei sunt pensionari si abia asteapta sa-l las la ei...se joaca cu el...il iubesc .
La gradi e bine ca invata sa fie sociabil si multe altele...sa respecte un program...Chiar nu stiu ce sa fac !?
Voi ce ma sfatuiti ?

Florentza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

combina; da-l la gradinita cu program scurt, de 3-4 ore.
o sa aiba si socializare/copii/etc dar si pe bunici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Florentza, baietelul meu, Nicolas, a iesit cu mama zilnic in parc la copii, de la 2 ani la 3 ani(e nascut in oct), deci de la 3 ani, la gradinita.DE sta si foarte buna.

Daca doresti o "particulara", il poti inscrie si de la virsta mai mica.

In ceea ce priveste socializarea, pina la gradi, Nicolas socializa cu copii in parc aproximativ 2-3 ore pe zi.

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mak spune:

Alina71, poti sa-mi spui , te rog, la ce grdi/ scoala primara ai fetele? In ce zona?
Si eu caut informatii despre scoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Categoric criteriile noastre nu cred ca sunt aceleasi cu ale copiilor, noi vrem educatie, ei cat mai multa joaca.
O gradinita care sa intruneasca toate calificativele de f. bine nu cred ca vei gasi. Depinde si cat esti dispusa sa platesti pt. o gradinita daca vorbim de una particulara!!!
Noi am ales in 2003, sunt foarte multumita de personalul gradinitei care este exceptional; de progresele facute de copil de-a lungul acestor ani, dovada si faptul ca am ramas constanti desi e foarte departe de casa dar chiar cred ca a meritat. Apreciez prezenta unui logoped si a unui psiholog care face testari periodice si de la care poti afla unde gresesti tu ca parinte uneori.
Desigur sunt si multe alte aspecte care se pot imbunatati dar am gasit intotdeauna o cale de comunicare cu personalul gradinitei.
Acum oferta este foarte bogata.
Sfatul meu este sa vizitezi gradinitele care le treci pe lista ta, sa ceri sa ti se explice cum sunt alcatuite grupele, cum sunt structurate orele copiilor si sa incerci sa vezi persoanele care se vor ocupa de eventuala grupa din care va face parte copilul tau, ca sa-ti poti face o prima impresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Florenta, eu te sfatuiesc sa verifici ce gradinite ai mai aproape de casa (sau de bunici) este inuman sa plimbi un copil cate 1 ora pe drumul la/de la gradinita, la circulatia din Bucuresti. Dupa aceea va trebui sa verifici ce iti permite bugetul. O gradinita de stat, program prelungit, cu toate mesele, optionalele si "cadourile" te duce pana in 2 mil lei/luna. O particulara program scurt sare de 4 milioane iar la program lung sare de 8.

Dupa ce vezi in ce categorie te incadreazi, vezi ce gradinite iti ramn pe lista si mergi "in vizita". Nu exista GRADINITA PERFECTA. Va trebui sa alegi cele mai putine rele

Mergi la inceput

Fetelor....va multumesc pt raspunsuri.
Fiind nehotarata in ceea ce priveste gradi, il voi duce la mama si sper sa reziste cu el 1 an de zile...apoi il voi duce la gradi. Intre timp voi incepe sa studiez oferta sec. 6 (cred ca la stat...).

Florentza si Alexandru 1 an si 10 luni

" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate"

Mergi la inceput