cum sa procedez cu bona?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

nu, clar nu am incredere in ea...este si un feeling, desigur..clar nu abuzeaza de Teo..insa sunt prea multe semne ca ceva nu merge...si mor pur si simplu ca n-am nici o portita de iesire in acest moment..si imi este mila de ea, dar vorba Herra, mai mila imi este de Teo..o sa incep iar sa caut si nu ma opresc pana nu gasesc bona potrivita

Cristina, multumesc, insa este foarte departe de noi..si agreez mai mult in acest moment bona decat gradi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

1. daca ai un feeling urmeaza-l, probabil e ceva in atitudinea bonei ce te supara, poate neconcordante in opiniile exprimate in diverse momente, poate pare prefacuta, mimica exagerata, ton strident si ridicat, nu pare sa comunice empatic, turuie intruna fara sens, fara sa se plieze cerintelor, are mereu tendinta de a face cum crede ea ca e mai bine, desi pare obedienta, critica, barfeste in general, etc...

2. 100 km sunt multi si totusi nu....daca mama ta e pensionara poate veni cate 1-2 saptamani macar...insista si tu
3. cauta bone prin vecini, cunostinte, doar

Un mod frumos de a renunta la ea e sa inventezi un pic ca sa nu-i ranesti amorul propriu: de exemplu spune-i ca te-ai decis s-o inscrii pe Teo la cresa, din x motive sau ca s-a intamplat ceva si vine o matusa sa stea cu voi, sau ca ti se pare ca Teo nu e pregatita, ca ti se pare ca s-a schimbat comportamental, ca nu vrei s-o traumatizezi, bla-bla, sau altceva...

si nimic nu e batut in cuie, chiar daca acum o luna i-ai zis ca e ok, e foarte posibil ca in acest rastimp, cunoscand-o si observand-o mai bine sa nu ti se mai para chiar atat de ok, ce e atat de ciudat in asta ? ii poti spune si direct ca totusi nu crezi ca e cea mai potrivita pt copil si gata. N-o sa-si taie venele in mod sigur. Si la orice job la urma urmei daca la un moment dat nu mai corespunzi, esti eliminat si gata, mai ales daca nu te straduiesti si nu reusesti in mod natural sa corespunzi

ideea de a face acte de caritate cu o bona in nevoi in defavoarea copilului tau ar trebui sa se excluda
si felicitari pt promovare
bafta!
Lia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dorsilia

1. daca ai un feeling urmeaza-l, probabil e ceva in atitudinea bonei ce te supara, poate neconcordante in opiniile exprimate in diverse momente, poate pare prefacuta, mimica exagerata, ton strident si ridicat, nu pare sa comunice empatic, turuie intruna fara sens, fara sa se plieze cerintelor, are mereu tendinta de a face cum crede ea ca e mai bine, desi pare obedienta, critica, barfeste in general, etc...

2. 100 km sunt multi si totusi nu....daca mama ta e pensionara poate veni cate 1-2 saptamani macar...insista si tu
3. cauta bone prin vecini, cunostinte, doar

Un mod frumos de a renunta la ea e sa inventezi un pic ca sa nu-i ranesti amorul propriu: de exemplu spune-i ca te-ai decis s-o inscrii pe Teo la cresa, din x motive sau ca s-a intamplat ceva si vine o matusa sa stea cu voi, sau ca ti se pare ca Teo nu e pregatita, ca ti se pare ca s-a schimbat comportamental, ca nu vrei s-o traumatizezi, bla-bla, sau altceva...

si nimic nu e batut in cuie, chiar daca acum o luna i-ai zis ca e ok, e foarte posibil ca in acest rastimp, cunoscand-o si observand-o mai bine sa nu ti se mai para chiar atat de ok, ce e atat de ciudat in asta ? ii poti spune si direct ca totusi nu crezi ca e cea mai potrivita pt copil si gata. N-o sa-si taie venele in mod sigur. Si la orice job la urma urmei daca la un moment dat nu mai corespunzi, esti eliminat si gata, mai ales daca nu te straduiesti si nu reusesti in mod natural sa corespunzi

ideea de a face acte de caritate cu o bona in nevoi in defavoarea copilului tau ar trebui sa se excluda
si felicitari pt promovare
bafta!
Lia

Lia, este excat cum ai specificat la punctul 1...cat despre mama, am tot apelat la ea, si eu si sora mea, am tras de ea ba in stnga, ba in dreapta, mai nou a avut si o criza de lombago care nu s-a vindecat foarte bine, este si obosita...nu-i caut scuze, asta este realitatea..cu siguranta ca la bona renunt, insa dupa Paste, nu mi se pare ca mai conteaza atat de mult 2 saptamani..intre timp, caut alta bona care sa corespunda cerintelor noastre si care sa fie mai aproape de ceea ne dorim noi...din pacate recomandari nu am deloc, de la nimeni, ca mi-ar convenii mult mai mult asa..insa..nu am..asa ca tot la anunturi o sa trebuiasca sa apelez
Cristina, multumesc frumos, dar cum am spus este prea departe de noi si nici n-as opta ptr cresa inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Daca spui ca esti in bune relatii cu bonele primului copil , nu poti apela la una din ele pt cateva saptamani ? Pana gasesti ceea ce vrei ?

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Ana, nu pot, prima are serviciu, a II-a are grija de mama ei, bolnava in faza terminala(asta este si motivul ptr care a plecat de la noi) iar a III-a s-a angajat cu carte de munca(la fel, asta este motivul ptr care a plecat-noi neputandu-i asigura asa ceva)..deci pica..la I si III pot apela ptr cateva ore, in afara orelor de program, insa nimik mai mult...prima mai vine s-o ia pe Maria in week-end, cateodata..in rest..nu am apelat deloc la nimeni...am zis sa n-o facem decat daca situatia o impune...este vreo urgenta...o sa ma apuc iar de dat anunturi la greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaluiVlad spune:

Nu poti duce copilul la parinti? Ai mei sunt la Buzau ( 100km) si cand suntem foarte ocupati ( treburi pe la serviciu, deplasari etc) il ducem la bunici, de pe la 1 an am facut asta. As putea gasi/plati pe cineva dar cu bunica se va simti cel mai bine, plus ca nici nu va trebui sa se ataseze de o persoana doar pentru o saptamana doua.

Mergi la inceput

nu pot s-o duc la bunici, in primul rand ca nu sunt de acord sa nu fie cu noi(am si eu un fix), pe urma, din acelasi motiv ptr care bunicii nu pot venii la noi nu pot nici s-o duc acolo...si oricum, ar fi vb numai de mama, soacra-mea nu s-ar descurca sa aiba grija de ea...si nici nu sunt conditii bune ptr un copil atata de mic la ea...o sa-mi iau liber de la serviciu, sper ca de miercuri, am dat si anunt si am inceput sa am oferte..mi-am stabilit deja interviuri ptr. azi, sper sa am noroc..va multumesc ptr suport ...nici nu stiu ce sa mai cred..din pacate pe camera web nu s-a inregistrat, s-au busit toate fisierele inregistrate (au fost prea mari)..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Vreau si eu sa angajez bona, azi vad una si mi-a atras atentia faptul ca ai camere de filmat in casa. Imi poti spune si mie in ce camere le-ai pus si cat timp din zi inregistreaza? Stie de ele bona? Se vad?
Merci, stiu ca sunt off-topic, insa ai primit atat de multe raspunsuri la obiect incat n-am nimic in plus sa-ti zic, in schimb ma mananca o curiozitateeeeee.
Inca o data multumesc.

Gandacel 36+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Gandacel, nu-i pb ca esti off-topic..am camera web, legata la calculator, inregistreaza teoretic cat este nevoie, insa la mine s-a busit fisierul din ziua respectiva...se mai poate inregistra si pe camera video, daca ai sau poti imprumuta...se ascunde "la vedere" eu cand am adus camera, am lasat-o sa se obisnuiasca cu ea, intr-o zi am folosit-o pe msn ca sa ma vad cu mama, si a vazut si ea...si pe urma am lasat calc deschis, cu monitorul inchis, normal...o sa o las si maine, mai putin(ca si ore)..eu ii dadusem doar inregistrare si cand am venit acasa, per la 15, erau deja 10 G inregistrati si mi-a spus ca fisierul era prea mare...iti mai spun maine detalii

Mergi la inceput