cum sa procedez cu bona?
situatia este urmatoarea :
azi expira luna de proba a bonei si ne-a solicitat un raspuns...iar din pacate raspunsul nostru nu este unul positiv..desii am sperat ca asa v-a fi...insa sunt lucruri peste care nu pot trece...insa...sunt cateva probleme...nu poate venii nimeni sa stea cu Teo(din bunici), daca-mi zice ca de luni nu mai vine...deja am facut o discutie cu sefa si rezultatul nu a fost prea bun(abia m-am intors la job de 2 luni, dupa concediu)...daca stabilim sa mai stea pana dupa Paste (acum nu raspunde nimeni la anunturi
)..imi este frica ca nu se poarta bine cu Teo(si asa o banuiesc, desii n-am dovezi)..sau sa ia ceva din casa sau mai stiu eu ce...evident ca de varinta ca nu se poarta bine cu Teo imi este cel mai frica...toata lumea mai sfatuieste sa-i spun ca e ok, si dupa Paste, sa-i spun "pa" dar eu nu pot face asta..odata ca nu-mi place sa mint si pe urma nu mi se pare omeneste..are si ea un copil care da capacitatea si are multe meditatii si deci nevoie de bani(i-am dat chiar si in avans banutii ptr acest lucru)...nu are nici sot(este vaduva) si deci nu are alt ajutor...cum sa-i spun eu de maine nu mai avem nevoie de tie, desii cu 2 saptamani in urma i-am spus ca este ok? eu nu pot face asta...
un sfat, ceva? si asta tb sa decid pana ajung acasa, in 2 ore 
Raspunsuri
eve44 spune:
Interesele copilului mai presus de orice job.
Cat are copilasul?Nu-l poti duce la gradinita?
E mult mai simplu si riscurile sunt mult mai mici.
EVE
"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga
geniest spune:
Nici eu n-as putea sa-i spun azi ca e ok si peste 2 sapt. sa-i multumesc pt. colaborare...
Ce as face eu: i-as spune astazi deschis ca nu corespunde si i-as multumi frumos pentru efortul depus, iar la servicu as anunta ca o sa-mi iau concediu medical pentru ingrijire copil pe 2 saptamani, timp in care as incerca sa gasesc alta persoana care sa stea cu copilul, poate chiar bunicii in paralel cu o bona...cam asa ceva...
Oricum, succes cu caru' !
ingridnen spune:
Ai stabilit de la inceput ca e o luna de proba ? Mai dai inca o luna de proba si ii spui la sfarsitul lui aprilie.
Pana atunci te interesezi fie de gradi, fie de alta bona...
In cel mai rau caz iti iei concediu..de odihna sau medical.
Te inteleg pentru ca si eu am avut probleme cu fosta bona, imi cerea mereu bani in avans sau imprumut si cand o refuzam (nu aveam nici eu mereu sa ii dau)era tare bosumflata si imi era teama sa nu se razbune asupra copilului... sau sa ia ceva din casa... Nu a fost cazul de nici una pana la urma, dar ma bucur ca am scapat de ea.
Ingrid si Cristi 4 ani
roxanal spune:
Teo are 1 an si 3 luni, deci exclus gradi...la cresa n-o duc...de medical nu se pune pb, si asa au acceptat sa ma intorc mai greu, desii m-au promovat si este vorba de lipsa, nu conteaza motivele, desii inteleg care sunt acelea, ideea este ca pe acest post tb sa fie cineva aici, si nimeni care sa-mi tina locul
...iar daca raman fara, nu ne descurcam material, asta, de-altfel este si unul dintre motivele ptr care m-am intors la jos si tocmai am luat si inca un credit de la banca
...si bunicii nu pot sa vina, sunt departe de noi, la 100 km...
adriana spune:
Nu mi se pare omeneste sa-i dai un raspuns negativ dupa ce acum doua saptamani i-ai zis ca-i ok. Ce te-a facut sa te razgandesti? Nu are grija de copil, nu este o bona buna?
Eu as pune in balanta motivele, dar m-as gandi si ca vine Pastele, si ca are un copil de intretinut..
szivarvany spune:
Rox,
iti inteleg preocuparea 
Nu poti pastra bona inca un pic, dar sa vii acasa mai repede, tu sau sotul si intre timp sa cauti alta bona ???
Eu cand ne a parasit prima bona fara niciun preaviz intr o sambata, doo zile am stat pe telefoane la cunostintele cu discernamant si de incredere, iar cand a venit bona noua, fugeam pana la birou, apoi inapoi acasa si calare pe celular.
Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Ekipa albastra: Crystina - Mephala - Khristin - Daria 
geniest spune:
quote:
Originally posted by roxanal
Teo are 1 an si 3 luni, deci exclus gradi...la cresa n-o duc...de medical nu se pune pb, si asa au acceptat sa ma intorc mai greu, desii m-au promovat si este vorba de lipsa, nu conteaza motivele, desii inteleg care sunt acelea, ideea este ca pe acest post tb sa fie cineva aici, si nimeni care sa-mi tina locul...iar daca raman fara, nu ne descurcam material, asta, de-altfel este si unul dintre motivele ptr care m-am intors la jos si tocmai am luat si inca un credit de la banca
...si bunicii nu pot sa vina, sunt departe de noi, la 100 km...
tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474
Atunci mai tine-o pana gasesti pe altcineva.
Sau du copilul la bunici.
Ar fi bine sa avem multe solutii pentru copiii nostri insa.....realitatea e dura....
roxanal spune:
quote:
Originally posted by adriana
Nu mi se pare omeneste sa-i dai un raspuns negativ dupa ce acum doua saptamani i-ai zis ca-i ok. Ce te-a facut sa te razgandesti? Nu are grija de copil, nu este o bona buna?
Eu as pune in balanta motivele, dar m-as gandi si ca vine Pastele, si ca are un copil de intretinut..
Adriana, n-ai fost atenta, situatia este actuala si am spus deja ca nu mi se pare omeneste s-o mint...am vorbit deja cu bona, i-am spus ce ma deranjeaza la ea, s-a aratat dornica sa se straduiasca mai mult..si mi-a cerut si bani in avans...ca are nevoie mare...desii nici noi nu avem, o sa ne imprumutam ptr ea, ca s-o scoatem acum din probleme..noi suntem oameni, si de aici si dilema morala de care discutam, caci altfel, nu ma interesa ce se intampla cu ea...noi am ramas in relatii bune cu toate bonele, ba prima bona a Mariei tocmai a venit s-o ia la ea acasa, peste week-end...si celelalte vin in vizita la noi...cred ca asta spune destul despre noi, ca oameni, asta ca sa dezvoltam o psihoza despre ce vrem sa-i facem bonei...pe de alta parte, nu pot tine un om in care sa n-am incredere, doar ca suntem buni la suflet, nu?
herra spune:
deci asta te deranjeaza, nu ai incredere in ea? sau nu are grija de cea mica?
din pacate trebuie sa faci compromisuri; si pe noi ne-a parasit bona, din motive obiective, e adevarat, cu un "preaviz" de 3 zile...
Vlad a suferit foarte mult.
mi-a fost mila de ea, dar de noi mi se rupea inima!
si ai mei sunt la mai mult de 100 de km, dar in situatii de urgenta mai vine mama, mai sta o saptamana cu o bona noua...e foarte greu, dar trebuie sa gasiti si voi persoana potrivita!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
cge spune:
Roxana, la Acorns primesc copii de la 1 an.
Fetita merge aici de la 1 an fara 2 sapt si suntem multumiti.
Si noi am adus-o tot din lipsa de bona.
Daca vrei mai multe amanunte, vb. pe PM.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati