ELVETIA (tara cantoanelor) (11)
Raspunsuri - Pagina 9
marimar spune:
Fetelor,
e cineva din Lausanne? Sau stiti pe cineva?
E vorba de prietena unei cunostinte, care se muta cu sotul in Lausanne in curind si nu cunoaste pe nimeni...vorbeste romana si greaca ( n-am inteles din ce tara vin dar cred ca America).
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Danelutza spune:
Abra eu am vecinii care au trait o viata la Zurich, au ramas acolo cu serviciul, dar au mutat aici copiii de 4 si 8 ani, la gradinita si respectiv scoala. Nu prea am inteles de ce, dar se simt mult mai bine in partea italiana. Cred ca lumea nu-i asa rece ca in partea germana. Am sa bag si eu un ochi sa vad ce ziare italiane sint pe net.
Mira am aparut din vacanta, vremea a fost beton, iar la intoarcere, asta saptamina trecuta, am gasit 13 grade, brrrrrrr, frig rau. Avem si poze cu motata, in casuta galbena de la mesaj.
Ramona spor la cautat casa, poate te fac cu o vizita, sau tu vii la mine, asa o sa aiba si sotul cu cine sa vorbeasca limba lui. Ca atunci cind a venit Ana, eram pe post de traducator.
Marimar imi pare rau, nu te pot ajuta. Vezi pe forumul elvetienilor, poate locuieste cineva acolo.
Apropo, Ana unde esti, nu mai mai vizitezi ?
miraklucker spune:
Daniela, voi v-ati intors noi ne pregatim de plecare.....si tot in Italia, mergem in Sardinia o saptamana. sper sa avem si noi vreme frumoasa sa ne incalzim putin burtile la soare, ca m-am saturat de atata ploaie. Acum iti vizionez pozele. ce dulce si ce mare e Isabella. Eu o avem in minte tot bebe mic!!
Ramona, e bine ca v-ati hotarat. Eu as pleca de aici numai de rau ploii si a scolii (au un program foarte aiurea).....noi ne hotaram tare greu, nici acum nu suntem siguri unde sa ne mutam. vorba sotului " cauta-ti alt servici mai aproape si atunci nu mai trebuie sa ne mutam".
Abra, eu am o fosta colega in Geneva, si dupa cate imi povesteste ea e altfel decat in partea germana, tot elvetieni sunt dar sunt latini, seamana mai mult cu noi. De ziare sau adrese de net nu stiu ce sa-ti spun.
V-am pupat.
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
AbraMack spune:
Buna ziua, Doamnelor...
Vad ca e liniste si pace pe aici... Ocupate? Profitati de ultimele zile insorite? Va inteleg....
Eh... sa va pove... Noi, din pacate, nu am mai plecat... Am rams INCA UN AN blocati in partea asta cacacioasa de Elvetie... Barbatu-meu a panicat ca nu a gasit job pana in august si cum patronul il presa sa ramana a ramas.... Acum,in septembrie, imi zice el, gem ziarele de anunturi dar.... too late!!!
Ce sa zic? Deprimare totala... Noroc cu Sasha si cu Bach, care ma mai scot un pic din starea asta in rest... pace deplina... adica, serios, o liniste aici de innebunesti...
Haideti sa mai vorbim... eu sunt avida de conversatie... Cred ca deja stiti asta... Voi ce mai faceti? Cum va simtiti? Ce fac pruncutii vostri? Astept noutati de la voi... Apropo, la capitolul plante voi cum stati? Va plac, aveti timp de ele? Aveti dispozitie si posibilitate de schimburi (plante, seminte, etc)?
Va tzuc si va astept...
miraklucker spune:
Abra eu nu am timp de plictiseala!!!....numai visez la ea!
noi ne-am intors duminica din vacanta. Am fost o saptamana in Sardinia. A fost super!!! Copii nu au vrut sa se intoarca. David a plans o zi intreaga. A fost in fiecare zi la miniclub, si-a facut si un prieten... Ii inteleg ca nici noi astia mari nu ne mai venea sa plecam, mai ales cand niste babe elvetience care tocmai se dadeau jos din busul care le aducea de la aeroport ne spun "ee, ce frumos si cald e aici, bucurati-va in Elvetia sunt 6gr".
In concluzie vom mai merge, mai ales ca nu am reusit sa vedem nimic din insula!
Acum sunt inca o saptamana acasa, maine vine matusa mea la noi pentru vreo 2 luni sa mai mearga si barbatu-meu la munci.
....si de copii....David cu gradinita, fetele miorlaite ca de obicei.
Azi Selin vine la mine si se miorlaie "mami itte soki, itte soki" abia am priceput-o ce vrea "bitte schoki" si eu nu i-am dat, si m-a rugat si frumos fata . Suntem la faza de dat dinti ca pana acum numai 4 are.
....Da, Abra imi plac tare mult florile. Chiar azi m-am ocupat de ele ca tare neglijate mai sunt de cand am inceput serviciul. Astept sa ma mut (nu stiu cand o fi asta) sa mi le mai reinprospatez.
.......daca vreti sa ne vedeti la mare la semnatura in albumul SArdinia sunt pozele din vacanta!!
V-am pupat!
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
madutza13 spune:
Salutare la toata lumea!Bine v-am gasit!
Sunt noua pe forum si ma bucur ca am gasit subiectul acesta!
Aveti idee cat sunt chiriile in Zurich(nu pentru vacanta ci pe termen lung)la un aparatament cu 2 camere,nu neaparat central?
Sunt interesata si cum se prezinta preturile la .Si ca sa fie tacamul complet,cam cat este o ?Una asa mai normala:)
Poate in curand o sa fiu si eu de-a voastra!
Astept cu nerabdare orice informatie:)
Madutza
pistachio spune:
salut, fetelor!!! mai ajung si eu sa scriu!! nu prea mai am timp ne nimic acum... dar ma pot mandri cu niste copii cuminti! alex este foarte bun cu fratiorul lui, ii da jucariile, vrea sa-l luam cu noi peste tot, este "papusica" lui . lukas este super, doarme toata noaptea, nu-mi face deloc probleme...pana acum..sper sa ramana asa!
aseara am fost la circ, "afrika, afrika". a fost super!! lui alex i-a placut foarte mult. lukas a dormit tot timpul (dar i-am tinut mainile pe urechiuse ca era cam tare muzica ).
madutza13, apartamentele in zürich, in oras sunt scumpe, variaza intre 1300 si 1600 de franci...adica 750-950 de euro...dar, in kanton zürich, adica nu chiar in oras sunt mai ieftine...noi stam in kanton zürich, adica la 15 km de orasul zürich si e foarte bine !
mancarea este destul de scumpa dar daca mergi la cumparaturi in germania e mai ieftin si nici nu e prea departe..masinile difera ca pret...adica depinde ce vrei...noua sau second hand...uita-te aici http://www.franz.ch/index.asp
ok, va las acum ca trebuie sa fac un dus si apoi sa pregatesc masa ca vine sotiorul...aaa, uitasem sa va spun ca mai e un pic si avem aniversarea de 5 ani de la casatorie ...pe 4 octombrie..
va pup
Pozele mele
Anita, scumpa mea, ti-am modificat link-u' ca se latise pagina. Pup de la mine (lorelei)
madutza13 spune:
Multumesc mult pentru raspuns!Este prima informatie pe care o primesc cu date mai concrete!
La multi ani in casatorie fericiti si plini de impliniri!
Madutza
pistachio spune:
cu placere, madutza! poate ne vedem pe aici intr-o zi!
ce faceti, fetelor? nu mai intrati de loc?! ocupate?
eu sunt racita...
va pup
Mami de Alexli-Ballexli si de Lukas-Lukis
pistachio spune:
lore, tu ce mai faci, iubita? frumoasa ta malinuta ce mai face?
noi o intalneala cand mai facem?
te si sper sa ne vedem curand!!
Mami de Alexli-Ballexli si de Lukas-Lukis