Mamici de septembrie - octombrie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 28
nature spune:
Maruska, du-te azi peste ginecolog, nu sta acasa sa innebunesti de atatea ganduri.Imi pare rau sa aud de necazul vostru si de purtarea lui IOsup.Eu sunt una din persoanele care il recomanda cu caldura pe Iosup, cu mine s-a purtat impecabil si la prima sarcina si acum, ba chiar ieri m-a primit cu fetita in urgenta, pt o eco renala, fara sa am programare, si a "intors-o" pe toate partile, a fost comunicativ si as putea spune chiar grijuliu...Nu stiu ce sa zic.Nici nu mai conteaza acum pt tine acest episod, important e sa vezi ce afli despre problema voastra....
Andries, sper sa treaca chestia aia ORL...naspa.....
Sabina, eu am facut TT la CMU Arcul de Triumf....
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by slippers76
Nana, bine ca ai scapat de analize. De RH nu stiu ce sa zic, ca e una din putinele probleme de care am scapat, si in sarcina asta si inainte. Cat despre fier, sunt mamica lor, crede-ma. Eu am avut probleme mari la prima sarcina, cu retard de crestere si alte belele din cauza fierului. Si pe mine m-a certat atunci ca nu mananc suficienta carne, mai ales carne rosie. Parca an citit ca ai facut TT? A iesit bine?
Ana16+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica
Da, am facut si au iesit bine.
Mi-a iesit TN 1,43mm si celelalte doua au fost 1:14120 si 1:26218.
Au spus ca totul este perfect si pot sta linistita.
Bafta si tie, iti tin pumnii sa fie totul ok.

P.S. Oricat as vrea, de la carne de vita am facut indigestie de 2 ori si a fost groaznic, iar carnea de porc nu o pot manca decat in sarmalute, in combinatie cu cea de pui.
Daca fierul intr-adevar constipa, asa cum m-au informat fetele, carora le multumesc din suflet

, asta va fi o problema f serioasa pentru mine. Ma gandesc cu groaza de pe acum.
Nana,
15+In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Happiness_4_us spune:
Mandarinutza, merci din suflet ptr informatiile pretioase.

Maruska, nu mai plange ca-i faci rau lui bebe si el n-are nici o vina ca Iosup a fost prostdispus ieri. Linisteste-te ca totul va fi bine. Iti tin pumnii.
Nana,
15+In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Alé spune:
Asa...
Nu va puteti imagina cum a fost noaptea de luni spre marti... am crezut ca innebunesc. Ma durea la fiecare miscare, mi se parea ca atunci se deschide colu si pierd copilu' prin pat. Cind reuseam sa inchid un oki, visam acelasi lucru. Horror. M-am trezit definitiv pe la 6 si am stat cu okii pe pereti incercind din rasputeri sa ma gindesc la altceva.
Ma rog, cu mare greutate, se face ora de plecat de acasa, vine sora-mea sa ma ia, trecem sa o luam si pe mama si ajungem la spital. Gratie unei prietene de-ale mele, care mi-a explicat cu mare talent pe unde s-o iau si ce sa fac, m-am descurcat onorabil in spitalul Elias, in care n-am fost niciodata.
L-am gasit pe Tutunaru in cabinet, nu ne-am vazut, am dat foaia de prezentare rezidentei, mi-a dat-o inapoi cu ceva ce completase el, m-am dus sa ma echipez cu halat si m-am prezentat la maternitate. Asta sa zicem pe la 9, 9 si ceva.
Si pun'te frate pe asteptat... Apare la un moment dat dotoru, care ma intreaba din oki ce caut acolo. Pai io, cu cerclaju! el: A, da! si se loveste peste frunte. Io eram nauca. Sigur mai avea si alte cazuri in ziua aia, dar mie mi se parea ca am cea mai mare urgenta din lume si cum sa nu stie de ce-am venit?????
Ma rog... trece timpul, doctorul mai apre, mai dispare, permanent insotit de rezidentii lui (un baiat si o fata) parca era closca cu puii. La un moment dat, ma cheama in spatele unor usi, cele de la Blocul operator... Boooon, asta e. Ii fac semn lu mama (sormea plecase de mult) ca gata, plec si ma duc. Imi indica sala de "mici interventii" si imi zice sa astept pe pat. Astept io pe pat, privelistea ingrozitoare. Sala respectiva, nu mai mare decit camara mea. In mijlocu ei, o masa ginecologica d'aia antica si de demult, rupta pe alocuri. Alturi, o instalatie de anestezie - un mare recipient da'ala ca o fiola imensa de metal, cu robinet la capat, se tin gazele in el, oxigen si d'astea - evident, imi scapa cuvintu -, si cu niste tuburi atirnind dizgratios. Mi s-a parut totul atit de insalubru, cum nu va zic. Imi zic, las' sa-si faca treaba si oftez adinc. Cum oftam io asa si ma gindeam ca scap, se aude o tanti pe hol, ca cine ea fata aia din sala (adica io) ca ea are de facut un chiuretaj d'alu sefu (adicatelea Vladareanu) si ca e urgent, alea, alea. Ies spasita din sala, ma uit in okii lu Tutunaru, si-i zic: la loc comanda sa inteleg... El: intelgi tu, e o kestie ierarhica...
Mda, am inteles, ce era sa fac. Ma duc la mama, sa-i zic sa nu m-astepte, mama dadea deja telefoane: acum a intrat in sala, a ba nu, uite-o ca vine. Nu mai stiu cit era ceasu... vreo 11 cred. Inutil sa zic ca mi-era o foame... si-o sete... singeram si aveam contractii ca la balamuc. Imi revenise si greata, eram terminata. Ma rog, stateam acolo pe o canapea, macar nu lesinam...
Iese chiuretaju, doctoru meu nicaieri. Mai intra unu, iese si ala, doctoru nicaieri. Cind iese si al doilea, brusc apre closca cu puii. Si zice, hai. Ba nu, mai stai putin. Si face si el un chiuretaj la o sarcina oprita in evolutie (aveam sa aflu dupaia) si de abia dupaia io.
Imi vine in sfarsit rindu, ma dezbrac repede sa nu ma mai dea nimeni afara, ma sui pe masa. O masa pricajita, vai de ea. Scurta rau. Eu nu sunt inalta deloc, da' tot era scurta. Ca sa-mi incapa capu', tb sa stau cu fundu foarte jos, pe noada, de fapt, ca fundu' in sine era in aer. Vine cineva, imi pune branula, perfuzia, ma leaga la maini si la picioare si ma lasa asa. Io ma uitam la perfuzia aia si ma simteam perfect. Nici urma de ameteala, nimic. Eram terorizata ca o sa inceapa si io o sa simt ceva. Intra doctoru cu toata gasca. Ii zic: nu veniti, ca-s treaza! las' ca n-o sa mi fii.
Si asteptam, si asteptam... Intr-un final ma prind io ce asteptam: anestezista! bombaneau ca au chemat-o acu nu stiu cit timp si ea nu venise. Era 12:40 cind a bombanit-o ultima oara si cind a si intrat pe usa. Nu m-a intrebat de sanatatae, cite kg am, nimic. Il intreaba pe dr. pt cat timp vrea, a zis 3-4 min, si mi-a injectat o chestie in branula care m-a usturat de m-au durut urechile. Ii zic "ma usutura" si cam asta a fost tot, s-a rupt filmu.
M-am trezit cind ma dadeau jos de pe masa si le spuneam sa-si ia alta masa, ca asta e pricajita rau si rideau de mine ca ma iau de masa lor. O vad pe mama, o intreb cit e ceasu' era 13.30. Deci trecuse cam o ora, desi ma aburisera initial ca dureaza 7 minute.
Ma duc la salon, unde aveam un chef de vorba deosebit, desi eram grogy rau. Nu-mi amintesc nimic din ce am spus, dar io in loc sa dorm, eram tar evivace. Okii nu-i puteam tine deschisi, deabia vorbeam, dar mintea era treaza, mai ales ca atunci cind am intrat in salon, am vazut de pe masa aia cu roti MINCARE!!!! nu voiam decit sa maninc sau sa beau un pic...
Cert e ca ma durea burta de muream. O data ca la ciclu, deci pe la ovare, asa, si o data jos, unde e colu. Durea ca la balamuc. Aveam perfuzie si ma rugam sa-mi fi pus ceva antidurere in ea si ea nimic. CInd ma plingeam io mai cu foc, imi dau seama ca-s gravida si ca mare lucru nu poa' sa-mi puna in perfuzie, un piafen, ceva, ca stiam io ca ala face minuni. Vine o asistenta si imi pune un algocalmin si un scopantil. Mersi, ce sa zic...decit nimic...
Imi revin complet pe la 3, la 4 jumate am plecat. Acasa, insa, am ajuns pe la 5 jumate cu bataie spre 6, ca era haos in oras. Am mincat putin, ca deja nu-mi mai trebuia nici o mincare, si m-am culcat. M_am trezit la 11, cind a venit barbatu' si o ora mai tarziu, m-am culcat la loc si m-am trezit la 10, cum ziceam.
Cam asta a fost. Ma simt bine, si in primul rind, mult mai linistita. Rezidenta mi-a zis ca am avut colul sub 2 cm, deci ce simtisem io nu au fost fantezii.
Asa cum v-am zis, m-au lasat contarctiile alea mari, dar o presiune asa, tot simt. Sper sa se opreasca si singerarea intr-un viitor...
Voua va multumesc inca o data pt gindurile bune si v-am zis io ca functioneaza pozitivismul asta in grup.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1
cecilia L spune:
Buna 
Marushka, mi pare rau ca treci prin asa ceva, parerea mea dute si mai fa o eco la alt doctor si fugi repede la dr tau sa vezi ce spune. Din cate vad dr asta vestit a cam dus in eroare si alte fete...........sper sa fie o eroare a lui. Bafta si sanatate tie si lui bebe
Ale, ma bucur ca totul a decurs bine, cred ca te-ai linistit acum. Ai grija de tine, stai cumintica in pat si totul o sa fie ok
pupici tuturor 
cecilia
marushka spune:
Niciodata nu am crezut ca am sa ajung in asemenea situatie, of, tot plang si plang si nici pofta de mancare nu mai am
carpatina multumesc pentru ganduri bune!
tomasa si eu mi-am facut programare la Iosup la Fortis din acelasi motiv, ca am auzit de la fete ca e ffff bun si grijuliu si merita toata aprecierea. Dar ce pacat ca nu a fost deloc dupa asteptarile mele. Foarte transant a vorbit cu noi si foarte sec. Ne raspundea doar daca il intrebam noi, in rest nu ne zicea nimic, ce presupune asta ce risc exista daca pastram copilul.... nimic nimic
slippers76 multumesc de date, am sa incerc sa mai caut sa ma documentez. Sper si ma rog din toata inima sa se resoarba pana la 15 -16 saptamani. Am fost la vestitul Dr. Iosup la Fortis Medical Center.
mihailescu teodora si eu am auzit totul la superlativ despre el. Insa poate avea el o zi proasta ieri sau altfel nu imi pot explica maniera lui de a se comporta. Sa aveti bune cand mergeti la eco la el si sper sa se poarte in modul in care toti il recomanda. Si noi eram atat de fericiti cand am aflat ca e fetita... insa mai apoi am aflat de problema si parca acum nici nu mai conteaza, singurul lucru de care ma rog este sa se faca bine! Multumesc oricum.
sim_stoian eu nu sunt pacienta dl.-ui Dr. Tutunaru ci sunt pacienta d-lui Dr. Parvu de la Elias. Si oricum ar fi... nu mi se pare de competenta unui doctor bun sa se comporte intr-un mod sau altul cu unele sau cu alte paciente.
slippers76 o fi doctorul bun in meseria sa, dar pe mine nu m-a multumit ca si comportament. Oricum nu am sa stau sa il calific sau descalific pe dl Dr., sper sa nu se comporte cu nimeni asa cum a facut-o cu noi, important este sa aiba DD grija de noi si sa se faca fetita bine.
Carmenita sper din tot sufletul sa se retraga si la noi. Multumim de raspuns.
Taniusha
14+
http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png
mihailescu teodora spune:
Wouuuu,Ale,ce peripetzii!!!!!
Ma distreaza copios stilul tau ,,a la Caragiale'' de-a face haz de necaz!Si mi-l inchipui si pe Tutunaru cu armata dupa el...Parc-ar fi legati prin cordon ombilical!!!!Dar una peste alta fac treaba buna,asta conteaza!
Teodora
11 +
http://new.photos.yahoo.com/gogosnel/albums/
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
Raluca spune:
Cioc, cioc...e loc ptr. inca o burta?, cei drept mai mica UM.13.01.2007, DPN 20.10.2007
Ma bucur sa vad ca sunt mamici la al doilea bb- e si cazul meu si tare multe intrebari imi pun referitoare la capacitatea mea de a ma descurca .....
Ripley-am vazut ca si tu esti din Cj, cine-ti urmareste sarcina?
Roxana G citisem despre problemele tale cu TT, daca vrei sa faci amnio cu mare caldura iti recomand Budapesta- in cluj e o moda-ca sa zic asa- de amerge in BD pentru refacere TT si amnio. Multa sanatate si nervi de otel!
Sarcina usoara si fara probleme tuturor burticilor, sper sa revin-momentan fiica mea e bolnava asa ca intarim si noi randurile celor suferinzi!
Raluca mama Ilincai de 5 ani
sim_stoian spune:
Taniusha, stiu ca nu esti pacienta lui Tutunaru. Intrebarea mea era mai mult retorica. Dar nu cred ca e vorba de asa ceva pt ca au mai fost si alte fete care nu sunt pacientele lui Tutunaru si s-a purtat super. Nu stiu ce sa zic. 
Oricum, felicitari pt fetita. Mai cere si o alta parere.
Sim
17
Stefan
Asa creste bebe
Poze bebe