Mamici de martie - aprilie 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

quote:
Originally posted by ghibuadina

Buna fetelor,

AMMA eu o sterg la fund cu servetele umede Pampers.Si mie mi-a zis dc s-o spal cu apa calduta, dar mie mi- se pare tare complicat, de fiecare data cd o schimb s-o si spal.Si nu s-a iritat ssi ser sa nu se irite.Dc se irita va fi de la kk sau pipi, eu asa cred.

IOANARADU, da asa e acum.Se spala copiii pana le cade buricul.Asa mi-au zis si in maternitate.Oricum Alexiei i-a cazut la 4 zile.

TZUNA, imi pare rau pt Mariuta ta, dar nu trebuie sa disperi, nu cred c-ar fi ceva grav.Si dc doctorul ala e bun, este k atunci!!!!

Spuneti-mi, fetele care dintre voi are bb o secretie laochi.Ca noi avem inca din maternitate si nu prea ne trece, am dat cu ser, cu ung cu kanamicina, cu laptic de-al meu(recunosc ca i-a trecut cam o sapt dar a reaparut), acum o sa incerc si o sol cu gentamicina si ser.Voi ati avut asa ceva?

adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA

Adina ia o seringa si umple-o cu ser fiziologic.Mai trebuie sa ai tampoane sterile si Tobrex(solutie oftalmica. costa 15 lei(150.000) )

Pune-i ser fiziologic cu seringa in ochisori(nu trebuie neaparat sa ii pui direct pe ochi, poate sa-i aiba si inchisi (cu seringa fara ac !!!!!!!!!!)
si ia un tamponel steril si setrge-o dupa aia de la exterios spre nasuc, de la coada ochiului spre nasuc. Nu folosi acelasi tampon steril de 2 la un ochi pentru aceeasi stergere , mai ales si la celalat ochi !!!! Dupa aia ii pui cate o picatura de Tobrex dar pe ochiul deschis si la fel dupa aia o sterge la fiecare ochi cu tampoane separate si la fel de la coada spre nasuc. Imediat dupa aia ii faci un mic masaj acolo la nascu si ochisori spre sprancene.
Chiar daca are probleme la un ochi trebuie curatati amandoi!
Cu ser fiziologic o poti curata de cate ori vrei tu, cu Tobrex de max 5 ori pe zi.
Ai incredere in ce ti-am spus ca am facut-o motivat, sper doar sa intelegi ce si cum am explicat..

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by diana_jors

Legat de spalatul la fiecare schimbat de scutec: citisem ca e util sa ai o manusa de baie umeda si sa-l cureti cu ea... asa ca mi-am pus la pastrare si eu 3 manusi de baie special pentru asta (vorba vine manusi, sunt niste saculeti dreptunghiulari din material ca prosoapele)... o sa vad cum o sa fac in fata faptului...

Diana 35+ cu Mihai-Alexandru

Copilul nou nascut nici cu cel mai fin prosop nu trebuie sters si frecat ci doar tamponat....

Nu mi-o luati in nume de rau daca vin si contrrazic unele subiecte despre care sunt sigura ca sunt putin eronate deocamdata pentru bb-ii nostri.
Consider ca importanti acum sunt ei ci nu orgoliul nostru personal, insa daca deranjeaza pe cineva o sa ma abtin.

Si eu personal astept sugestii, pareri si sfaturi. Am devenit docila si induplecata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Merci, Absoluta
asa ma gandeam sa fac.Sa-i iau un vas in care sa o spal.Da, bleaga de mine acum m-am intors din oras si am uitat. Tinctura de musetel sigur se numeste asa? Ca oricum astept pachet de Paste, dau comanda in Romania si de tinctura.
Lucas de citeva zile a agitat tare, nu plange dar nu mai are somn noaptea. Se trezeste maninca, de agita tot dup^ce maninca, da afara laptele pe care l-a mancat ( nu tot, dar oricum mult) si dupa aia nu mai are somn, sta si o ora se tot maraie, apoi tre sa-i dau iar de mancare ca-i cu ciocul la mine si intr-un tarziu adoarme si el.
Apropos de colici, ce produs naturist este pentru ele?

Mergi la inceput

Inca ceva, ziceti-mi si mie cum arata (eventual poza) scutecele de unica folosinta si cele de mai multe utilizari.Am inteles ca se gasesc in Romania ceva scutece( nici nu stiu daca e bine zis scutece) cu o fata de musama si poti sa-i schimbi pe ele cind esti plecat. Stiti unde gasesc?
Kmi, eventual tu ma poti ajuta, tot pentru pachetul de Paste .Poate gaseste mama in ALba. Tu ai luat asa ceva?

Mergi la inceput

Am raspuns in atatea mesaje deoarece raspundeam cum le citeam ca s anu uit ceva. Imi cer scuze pentru greselile de scris facute dar sunt doar jumate la pc restul la fetita

Am si eu multe nelamuriri....sa incep cu cateva:

-Voi ce mancati fetelor ca eu am o lista cu "astea nu" de ziceti ca tin cea mai a dracu cura

-Dupa cat timp de la nastere putem scoate bb-ii afara la plimbare?

. -Fetita mea sughite cam de 2, 3 ori pe zi. E bine? E rau? Cum o potolesc mai repede ? Care sunt cauzele?

Eu am dat jos fix 14 kg

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Amma23

Merci, Absoluta
asa ma gandeam sa fac.Sa-i iau un vas in care sa o spal.Da, bleaga de mine acum m-am intors din oras si am uitat. Tinctura de musetel sigur se numeste asa? Ca oricum astept pachet de Paste, dau comanda in Romania si de tinctura.
Lucas de citeva zile a agitat tare, nu plange dar nu mai are somn noaptea. Se trezeste maninca, de agita tot dup^ce maninca, da afara laptele pe care l-a mancat ( nu tot, dar oricum mult) si dupa aia nu mai are somn, sta si o ora se tot maraie, apoi tre sa-i dau iar de mancare ca-i cu ciocul la mine si intr-un tarziu adoarme si el.
Apropos de colici, ce produs naturist este pentru ele?

Ti-am zis eu ca sa intelegi ce este solutia asta. Ea se numeste ROMAZULAN. Deci tinctura asta de musetel se numeste Romazulan.

Vasul nu este sa-l speli in el. Eu am luat un ibric dar din ala lat cu maner, off ce greu este sa te faci inteleasa in scris , craticioara din aia mica cu un singur maner ,in care pun apa si mustelul ca sa inmoi vata.

Fetita mea de ieri seara are aceleasis tari p ecare le semnalezi si tu.....

Mergi la inceput

Ok, am inteles. Am combinat ce vroiai tu sa zici cu ce imi propusesem io si ...asta a iesit .am inteles acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

1. lista mea cu "asta nu", data de pediatru:
- fara citrice
- fara fasole, varza, conopida, brocoli
- fara muraturi
- fara acid
In rest, liber la orice... Aaa si nu beau cafea si mananc f.f. putina ciocolata... ca nu vreau sa stea cu ochii pe pereti, in loc sa doarma Si, bine-nteles, fara alcool Le-am dat suficienta bere in timpul sarcinii... le-a ajuns.

2. Am avut unda verde la iesit afara dupa 2 sapt. si 2-3 zile.

3. Ai mei sugit uneori dupa aproape fiecare masa. Daca nu sughit macar de 3 ori pe zi intru la idei Eu le dau putin ceai. Daca vor... si daca le trece bine, daca nu, iarasi bine. Intr-un final se potolesc.

Despre schimbat, spalat etc. eu ii spal de fiecare data cand au facut kk, iar atunci cand n-au facut decat pipi, ii sterg cu un servetel umed. Si ii schimb de fiecare data inainte de masa. Daca fac in timpul mesei, problema lor... asa dorm pana se trezesc (deobicei la urmatoare masa). Nu incerc sa-i schimb imediat ca de cele mai multe ori reusesc sa-i fac sa vomite tot ce au mancat.

Ai mei baieti sunt cuminti, in continuare... au momentele lor de facut scandal... Dar ii las in patut, le dau putin ceai. Doar daca vad ca ii supara burtica, ii iau in brate. Nu vreau sa-i obisnuiesc in brate... ca sunt f. smecheri de acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

MULTUMESC TARE ABSOLUTA,MARTUTZA.

Eu am scos-o pe Alexia prima data dup 3 saptamani.Am stat cam jumatate de ora, dupa ce cu o zi inainte ii deschisesem geamul si o tinusem ceva tp la aer.Sa stiti ca doarme ff bine afara, la aer curat, iar zgaltaiala din carucior calmeaza si colicile.

Si ALEXIA sughite de multe ori pe zi.In mod normal mai pui copilul un pic la san si trece, sau ma rog ii dai ceai, eventual de colici.Barbatu-meu a incercat, intr-o zi cd nu eram eu acasa si i-a picurat o picatura de lamaiie.Chiar face minuni, trece sughitul repede.

Eu o scot pe Alexia, cu hainutele de casa(eu o tin in casa cu camasuta/body, fara piciorus/bluzita, apoi un body cu maneca lunga, caciulita.Ii mai pun un costumas din lanita, cu pantalon , pulover, caciulita si o bag in port bb.A fost excelent pana acum.

adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA

Mergi la inceput

I-am trimis si eu 2 poze Andrei cu fetita mea sa le puna. Prima este chiar in prima ei zi de viata cu portia de mancarica langa ea(asa cum zicea cineva - glucoza).

Mergi la inceput