Mamici de martie - aprilie 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

ELENAGIULIA ,poate ai nascut deja iti doresc numai bine!!!

laura37+4arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Multumesc mult de tot fetelor

Acuma imi iau seama ca s-ar putea sa am o problema si cu cartea de alegator, care mi s-a furat prin 2002, am facut atunci plangere la politia din Cluj (unde mi s-a furat) dar n-am nici o dovada, si nici nu mi-am facut alta... trebuie sa vad cum rezolv si cu asta, sa nu am probleme... sper ca nu inseamna si calatorii si sapaturi prin arhivele Clujului, asta mi-ar mai lipsi

Diana 36+ cu Mihai-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Amma23, eu nu am spalat niciodata copilul la chiuveta. In spital il spalau cu bucatele de vata imbibate in apa fiarta si racita, asa am facut si eu acasa pana i-a cazut buricul, dupa care doar baita seara. Mai nou il sterg la gurita cu vata imbibata in apa fiarta si racita, pentru ca ii ramane laptic pe barbie si obrajori.

Pe cap il spal la fiecare baita. Are si al meu par lungut, dar il sterg binisor si ii pun caciulita repede, sa nu raceasca.
Apa pentru baita o fierb si pun in ea musetel si pelin impachetate intr-un tifon, ca sa nu mai strecor apa la baita. Iar medicul mi-a spus sa pun in cadita si o manuta de amidon, am inteles ca ar fi emoilent. Oricum, bebelusului ii merge bine, nu are pielea iritata, nu are bubite decat 2-3 foarte micute pe barbie, din cauza lapticului uscat, dar stergem acuma cu apa fiarta si racita dupa masa.
Hainutele le spal la masina la 60 de grade, cu Ariel, la programul lung, fara clatire suplimentara. Nu pun balsam.
De calcat calc hainutele si le voi calca pana pe la 3-4 luni, mi-e drag sa-l vad cu ele aranjate, nu mototolite. Cand nu voi mai avea timp, nu le voi mai calca (in sesiune).
La fundulet il sterg cu servetele umede si mai nou absorb umezeala cu scutecelul de finet sau servetel.

ioanaradu, Alexandru la 2-3 sapt dormea intre o ora - o ora si jumatate, pana la 4 ore - 4 ore si jumatate. De regula cam 3-4 ore. Nu avea un program format, deci nu-ti face griji. E bine insa sa nu depaseasca 4 ore de la ultima masa. Iar treaz nu prea statea, decat maxim jumatate de ora dupa supt. E bine ca doarme mult, el creste si se dezvolta in timpul somnului.

ghibuadina, asa sunt colicile, numai ca la fetita ta au fost suportabile, suficient de mari cat sa nu poata dormi, dar nu atat de puternice ca sa urle din toti plamanii ni sa-si inclesteze manutele. Multumesc pentru raspuns. Asa ma gandeam si eu. Oricum sunt multi bebelusi care iau in greutate mai mult in prima luna, dupa care se regleaza ritmul cresterii.

Tzuna, eu scot copilul afara aproape zilnic, cam o ora- o ora jumatate daca e frumos si nu bate vantul. E imbracat in hainutele de casa + inca o caciulita mai groasa + fasuletul si invelit in portbebe (paturica mai grosuta). Daca e cald si soare, desfac fermoarul la portbebe si ramane in fasulet, cu nasucul afara. Il imbrac binisor pentru ca el doarme afara. Noi daca ne miscam, ne incalzim, dar copiii ca sa doarma bine nu trebuie sa simta frigul.

Mihaela si Alexandru Stefan (22.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna ziua burtici, mamici si bebici.
AM si eu un pic de ragaz si net(ca aparusera probleme)si vreau sa felicit proaspetele mamici.
Felicitari mamicilor, refacere rapida si bebici sanatosi
Odihna placuta gravidutelor, atat cat mai puteti.
Ghibuadina si eu am venit cu baiatul din spital cu diagnosticul conjunctivita neonetala (secretie la ochi si ochii umflati)-probabil datorata vreunei neglijente pt ca am nascut princezariana si contaminarea de la mine era imposibila.Tratamentul a fost :sters ochii cu ser fiziologic de la coltul extern spre cel intern si picaturi cu ALCON CILOXAN DE 6 ORI /ZI cate 1picatura.Se pare ca am scapat caci ochii sunt curati acum.
Am reparat ochii lui bebe dar am dat de alta:isteata de asistenta a dr de fam a turnat ca vaca nitrat pe buricul copilului si s-a scurs pe burtica si piciorul drept asa ca saptamana trecuta am avut vizite zilnice la Gr.Alecsandrescu la sectia de arsi sa il panseze pe micutz.
As da-o in judecata dar nu am timp pt ca trebuie sa ma ocup de micut care acum are colici.Noi le tratam cu Sab cate 5pic/3 ori pe zi si stat cate 15 minute pe burta lu mami pana adormim.
Despre nastere sper sa pot intra maine sa va povestesc.
Am patit si eu ceva similar cu Gaby din Ploiesti dar nu am ajuns pana la tub de gaze; s-a rezolvat cu miscari de pe o parte pe alta si carbune vegetal.
Mamicilor spuneti si mie cand ati scos priam data puiul afara in carucior? Cum ii imbracati pentru plimbare?Cat dureaza prima iesire afara?
Va pup si va doresc tot binele din lume.
Marta mamica fericita si obosita de baiat Victor Mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Intru si eu repede de tot, si scurt. Am lipsit o saptamana, tocmai ne-am intors din spital de o ora si ne (re)acomodam... Vroiam doar sa va spun ca pe puiul meu il cheama Dragos, s-a nascut pe 20 martie prin cezariana de urgenta, scor 9 - 10, 4050 grame si 58 de centimetri. Va pup si cand voi avea un moment de respiro voi citi din urma si va voi povesti odiseea nasterii lui Dragos.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Jaana - chiar ieri ziceam ca sunt cu ochii pe tine Te cred ca nu mai ai rabdare ca parca nu mai am eu care totusi nu sunt la limita ca tine,dar lasa ca mai bine toate la timpul lor.Ai un bebe cu mare personalitate,vine cand vrea el
Azi m-am trezit tarziu la 11.00 cu toate ca aseara m-am culcat la 23.30 si ma gandeam azidimineata ce bine e in pat si ca trebuie sa profit de ziua asta ca cine stie cand o s-o mai am dupa ce vine bebe
Eu iti pun tobele si sper sa aduci vesti curand

Elena nastere usoara daca nu ai nascut deja si sa ai un bebe sanatos si tu sa ai o refacere rapida!

Pt cele ce urmeaza....

Stefania38+5 cu Carl

*****BEBE*****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Felicitari ddana!

58 de centimetri?? Pai deja il poti inscrie in echipa de baschet

Diana 36+ cu Mihai-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

quote:
Originally posted by Amma23

Kmi78, cam cit timp sta Timeea la san? Eu cum calculez cit maninca ca nu vreau sa-i dau cu biberonul si nu am nici cantar? Ma gandeam sa compar asa, cit timp sta la san. Tu ii dai si lapte praf?
Karra, de ce-i dai lapte praf, nu ai tu suficient laptic?
Luca a luat in 5 zile 200g.
Apropos de haine, voi le calcati? Eu le-am calcat prima data, da' acum nu mai prea am timp .O fi bai?
Noua ni se duce pielea pe frunte. Care mai sunteti asa?Si avem si niste pete rosii pe piciorushe si burtica.Doctorul zice ca-i normal si ca trec.
Inca ceva mai vroiam sa intreb...poate ma luati de proasta , da' eu tot intreb. Voi ii spalati la fund de fiecare data cind ii schimbati? Eu il sterg cu vata cu apa calda. L-as pune cu fundu'n chiuveta, da' mi-e cam frica acum cit nu-si tine capul ca se tot misca si sa nu-l scap.Ii fac baitza in fiecare seara, da-l tine tati si eu il spal. Cum faceti, mamici?

Amma eu o spalam la fel de fiecare data cand ii schimbam papmers-ul pentru ca la fel face si fetita mea, mananca si face caca . Insa asta e ceva bine, se zice ca ....cate mese are de atatea ori e bine sa faca si caca.
De 2 zile nu o mai spal de la fundulet in jos...ci fa un vas special pe care sa-l folosesti doar pentru asa ceva si la apa aia calduta fa in asa fel sa aiba si putin musetele, fa separat o esenta atre de musetel si pui cu apa ca sa iese calduta, ieri asa am facut iar de azi mi-a zis o dr si am si fost sa iau Romazulan, care este tinctura de musetel si se pun eo picatura in apita. Nu ai asa ceva fa cum ti-am zis cu ceaiul de musetel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

ddana, eu am scos prima oara copilul la doua saptamani si un pic (era urat afara ca sa-l scot mai devreme), 10-15 min si imbracat in hainele de casa + fas + portbebe. A doua oara am stat 30 minute (era o vreme superba, cald si soare) iar mai tarziu nu a mai contat, am stat mai bine de trei sferturi de ora. Acuma, la o luna, ne plimbam o ora, o ora si ceva in functie de vreme. Daca e frig si bate vantul nu iesim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

Felicitari mamicilor care au nascut!!!!Elena,nastere usoara daca inca nu ai nascut!Iti tin pumnii.

ELLA 37 sapt.
http://bd.lilypie.com/4WaLp2.png
http://community.webshots.com/user/mihaela160705

Mergi la inceput