Mamici de martie - aprilie 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

kara80, tu dai si san si biberon? Si biberonul are lapticul tau sau formula? Eu zic ca daca copilul doarme si 3 ore dupa supt inseamna ca s-a saturat. Un copil care adoarme la san si nu s-a saturat se trezeste repede si plange de foame. Eu il alaptez numai la san, niciodata nu am stiut cati ml a mancat, dar vedeam ca dupa supt mai aveam lapte la san si confirmarea mea ca manca bine erau tocmai scutecele: il achimbam inainte de fiecare masa (si acuma la fel) si scutecele erau grele, incarcate, deci copilul manca bine. Si ce e mai important e sa ia in greutate cat ar trebui, la sfarsitul lunii. Al meu a luat in greutate 1.3 kg in prima luna. Un pic cam mult, dar ce sa fac? Sa nu dau copilului sa manance? Ce e drept, e cam fomist: nu are rabdare sa-l schimb, ca plange cu spume dupa mancare. Medicul pediatru tot spune ca sa dau copilului si ceai. Dar biberonul nu-l primeste si ca sa dau ceai cu lingurita e mare chin, mai bine de jumatate e pe el, ca e energic, da din manute, din cap si se foieste ... Concluzia: am renuntat la ceai. Si totusi de ce i-as da daca in carti scrie ca la acei copii alaptati exclusiv la san nu e necesar ceai sau apa? Ce tot or fi insistand si medicii astia cu ceaiul? Ca sa nu-l fac obez? Voi vedea cat va lua in greutate si dupa luna a doua si atunci voi vedea ce voi face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

misha, copilul alaptat la san nu va ajunge niciodata obez indiferent cate kg ia acum pe luna.mai naspa e cu formula

adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

am scris o gramada.......si s-a sters tot

Asa ca reiau

Felicitari proaspetelor mamici si majorete la treaba ca mai avem bebei in program

Diana - Cartea actuala + cartea de alegator sau buletin, certificatul de nastere-original+copie, certificatul de casatorie-original + copie, actul casei-pentru stabilirea domiciliului, daca e pe alt nume, vine cu tine si respectiva persoana pentru a da declaratie de luare in spatiu (chiar daca e sotu` din dotare), chitanta de 7 ron si timbru fiscal..parca atita. Pupici

Noi suntem bine, ne-a aminat dr. pentru miine, asa ca azi stam cuminti acasa, ca ieri ne-am facut de cap si am fost la coafor. Io ma vait de cite ori ma ridic de, am sentimwntul ca bebe s-a inghesuit strict in partea de jos si ma apasa de zici ca vrea sa iasa direct....si uneori ma doare pe acolo pe jos de nu stiu cum sa mai stau...da` asta e...om vedea miine care e situatia.

Apropo in spital se dau gaurici in urechi la fetite?????
Ca nasica lu` bebe meu, a inceput sa se streseze ce cercelusi sa cumpere, ca sa fie pregatita

Pupici
Roxygeo 36 fix Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

BUNA FETELOR!
SUNT O BURTICA MAI MICA DECAT VOI CARE VA CITESTE CA SA STIE LA CE SA SE ASTEPTE.
SUNT PACIENTA DOCTORULUI TUTUNARU.DACA A NASCUT CINEVA DE CURAND CU DANSUL VA ROG SA-MI DATI SI MEI TOATE DETALIILE PICANTE PE PM.VA MULTUMESC MULT!
P.S.:IMI PLACE CUM VA SUSTINETI !32+ SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Buna fetelor
Am intrat doar cat imi permite pustiul meu ca sa felicit si eu proaspetele mamici si sa facem galerie pt cele care urmeaza

Am pus si cateva fotografii in album ca sa vedeti cine s-a lasat asteptat atat. Despre traumatizanta mea experienta din spital inca nu ma simt in stare sa povestesc (nici fizic si nici psihic), dar promit ca o voi face.

Fetele care ati facut cezariana si alaptati spuneti-mi ce mai mancati voi??? Eu pap supa, iaurt, oua, lapte si branza de vaci.Dar m-am cam saturat.Nu stiu daca pot sa mananc paine?

Va pup si sa stiti ca avem cei mai scumpi bebelasi din lume (sunt ca cioara care lauda puii )

fericita de George Catalin

It's easy living with eyes closed

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!
Am avut o noapte buna, Maria a mancat si a dormit. Bine, eu mai pierd timpul cu scosul lapticului, sterilizatul... Din pacate nu o pot face sa pape numai la san. Dar inca mai sper. Daca nu asta este ii daua sa pana n-oi mai avea lapte dar deocamdata scot 125-150 de la ambii sani. Si nu mai iau galactogil.

Pentru cele care-si fac griji legate de masa copiilor. Daca cei mici iau in greutate si dorm 2.5-3 ore dupa ce sug inseamna ca papa bine. Maria statea la san si cate o ora si nu manca mai nimic. La 12 zile nu ajunsese la greutatea de la nastere de aceea ne chinuim cu biberonul. Acum are cam 3.750kg (la externare avea 3.150kg) Maine face o luna.De mancat mananca cam 75-110 ml la o masa si dorme dupa cam 2.5-4 ore (asta daca nu incep crampele). Asa cum scrisesem ratia pentru un copil pana la o luna este 180mlx greutetea lui. Dar si daca nu mananca exact atat tot nu-i grav daca ia in greutate. Aceste cifre sunt niste medii, copiii nostri sunt diferiti.

DEci KARRA 80- Maria in sapt a 3-a (maine face 1 luna) papa intre 75 si 110 ml, ba a mai avut si cate o masa cu 50 ml. Ea are insa 8-9 mese pe zi desi ar putea avea 7.

AMMA23- nici eu nu o spal la fund de fiecare data dupa kk. Mai ales ca Maria are si cate 5-6 scaune pe zi deci noaptea cine o mai duce la spalat la chiuveta? Plus ca mi-e sa nu raceasca. In rest o sterg cu servetele umede Pampers sennsitive. Imi plac cum sunt- moi si mai umede decat altele. Am auzit si eu ieri ca in strainatate nu se recomanda folosirea serveteleor inainte de 1 luna dar eu acum ca sa fac? Maine facem 1 luna si nu a patit nimic. Nu s-a iritat deloc la fundulet. O dau de fiecare data cu putin bephanten.

GABI 78- si Maria are ceva par pe cap. Eu dupa baie o sterg bine cu prosopul si apoi ii pun o caciulita de bumbac pana dimineata.

IOANARADU- la Budimex am fost la Dr Burnei care ar fi seful sectiei de Ortopedie. Ne-a fost recomandat de neonatologul de la Filantropia si am auzit ca r fi f bun dar nu a avut timp de noi si ne-a expediat f repede. Asa ca nu stiu daca sa ma bazez pe ce a zis el sau nu.Inca ne mai gandim cum sa procedam de acum incolo.

KARLA32- prietena ta care a avut copilul cu torticolis e din Bucuresti? Unde mergea pentru masaj?

GHIBUADINA- Maria si colicile:la fel ca si bebele tau plus multe tipete.

Cele cu bebei: va scoateti in fiecare zi copiii afara? Cat timp si cat de gros sunt imbracati? Eu am scos-o numai de vreo 6 ori pe Maria. In rest o scot pe balcon. Mi-e frica sa nu raceasca. Ieri de ex era cald dar am venit dupa 5 min in casa ca batea vantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

revin....

Diana uite ce am gasit pe un site...oradea.ro - Serviciul Evidenta Populatiei

Schimbare DOMICILIU

CONFORM ART. 18 ALIN. 2 DIN OUG 97/2005: Persoana care isi schimba domiciliul este obligata ca, in termen de 15 zile de la data mutarii la noua adresa, sa se prezinte la SERVICIUL de evidenta a persoanelor pentru eliberarea unei noi carti de identitate.

( Sanctiunea contraventionala: 40 lei (ron) - 80 lei (ron) ).

DOCUMENTE NECESARE :

** CERERE PENTRU ELIBERAREA CARTII DE IDENTITATE;

** ACTUL DE IDENTITATE DETINUT ANTERIOR (I N CAZUL CARTII DE IDENTITATE SE PREZINTA SI CARTEA DE ALEGATOR );

** CERTIFICAT DE NASTERE AL SOLICITANTULUI (ORIGINAL SI COPIE)

** CERTIFICAT DE CASATORIE, (IN CAZUL PERSOANELOR CASATORITE SAU VADUVE (ORIGINAL SI COPIE);

** CERTIFICATELE DE NASTERE ALE COPIILOR SUB 14 ANI (ORIGINAL SI COPIE);

** DOCUMENTUL CU CARE FACE DOVADA STABILIRII DOMICILIULUI ( ORIGINAL SI COPIE - CATE UNA PENTRU FIECARE PERSOANA CU ACT DE IDENTITATE);

** IN SITUATIA IN CARE SOLICITANTUL NU ESTE TITULARUL DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA IMOBILULUI, ESTE NECESARA DECLARATIA SCRISA DE PRIMIRE IN SPATIU A GAZDUITORULUI, INSOTITA DE ACTUL DE PROPRIETATE AL ACESTUIA IN VEDEREA STABILIRII DOMICILIULUI SOLICITANTULUI;

** PENTRU PERSOANELE DIN MEDIUL RURAL ESTE NEVOIE DE ADEVERINTA ELIBERATA DE PRIMARIA COMUNEI RESPECTIVE;

** DOVADA DE LA CENTRUL MILITAR JUDETEAN PENTRU LUARE IN EVIDENTA LA NOUA ADRESA, DUPA CAZ;

** CONTRAVALOAREA CART II DE IDENTITATE: 7 LEI RON , SE ACHIT A LA GHISEU;

** TIMBRU FISCAL ESTE DE 1 LEU RON; TAXA DE TIMBRU FISCAL SE POATE ACHITA LA GHISEU SAU POT FI CUMP A RATE TIMBRE FISCALE IN CONTRAVALOAREA SOLICITAT A DE LA OFICIILE POSTALE;

** FOTOGRAFIA PENTRU CARTEA DE IDENTITATE SE REALIZEAZA IN CADRUL BIROULUI EVIDENTA POPULATIEI, PRIN PRELUAREA UNEI IMAGINI VIDEO, SI ESTE INCLUSA IN PRET;

--------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Buna fetelor,
Mama da ce agitatie pe aici. Karla32 incearca sa te calmezi ca nu te ajuta la nimic mai rau iti faci, cred ca acum suntem si noi mai agitate si de aceea ne afecteaza tot din jurul nostru. Si eu ieri am fost tare agitata, am fost la medicul de familie pentru concediu si am stat de mi-a venit rau, apoi la farmacie aveam o singura persoana in fata si farmacista se mocaia si nu mai aveam rabdare. In autobuz lumea se uita la mine, ma vedea gravida da nu mi-a cedat nimeni un loc, imi venea sa-i bat pe toti. Da pana la urma m-am calmat acasa.

Am vorbit cu Roxana si vine azi acasa, asa ca o asteptam cand are timp sa intre. Am vorbit si cu Laura si ei ii da drumul joi, e bine, bebe suge si inca nu a facut icter. Amandoua va saluta pe toate.

Diana bafta multa cu actele.

Elene iti tinem pumni sa fie bine.

Jaana si pentru tine majorete si pentru toate fetele care urmeaza bafta maxima

Cria35+ cu Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Diana, ti-au mai raspuns si alte fete! La intrebarea ta, eu iti spun ca o iei doar pe soacra, (cu CI, act casa, copii si orig) daca la ea va stabiliti domiciliu! Nu mai ai nevoie de sot, dar sa-ti iei totusi si o copie a CI-ului lui si certif de casatorie!

Pupici!
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Gabdyd din fericire la mine este prima cazatura si sper ca si ultima. Desi adevarul este ca sunt un pic cam neatenta si cand merg pri magazine unde stiti si voi cum este in Romania, ca toata lumea de impinge si te loveste.

Valentina 34+ cu bebe Mariuca

Mergi la inceput