Mamici de martie - aprilie 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Al meu e mai micut. Avea doar 3900 vineri.La nastere a avut 3930, dar a scazut in spital 350 de grame si abia in 10 zile a revenit la greutatea initiala. Am iesit idn spital cu 3550g.
Lungime are 53 cm acum.abia astept sa vina joi sa-l cantaresc iar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Buna fetelor,

AMMA eu o sterg la fund cu servetele umede Pampers.Si mie mi-a zis dc s-o spal cu apa calduta, dar mie mi- se pare tare complicat, de fiecare data cd o schimb s-o si spal.Si nu s-a iritat ssi ser sa nu se irite.Dc se irita va fi de la kk sau pipi, eu asa cred.

IOANARADU, da asa e acum.Se spala copiii pana le cade buricul.Asa mi-au zis si in maternitate.Oricum Alexiei i-a cazut la 4 zile.

TZUNA, imi pare rau pt Mariuta ta, dar nu trebuie sa disperi, nu cred c-ar fi ceva grav.Si dc doctorul ala e bun, este k atunci!!!!

Spuneti-mi, fetele care dintre voi are bb o secretie laochi.Ca noi avem inca din maternitate si nu prea ne trece, am dat cu ser, cu ung cu kanamicina, cu laptic de-al meu(recunosc ca i-a trecut cam o sapt dar a reaparut), acum o sa incerc si o sol cu gentamicina si ser.Voi ati avut asa ceva?

adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Legat de spalatul la fiecare schimbat de scutec: citisem ca e util sa ai o manusa de baie umeda si sa-l cureti cu ea... asa ca mi-am pus la pastrare si eu 3 manusi de baie special pentru asta (vorba vine manusi, sunt niste saculeti dreptunghiulari din material ca prosoapele)... o sa vad cum o sa fac in fata faptului...

Diana 35+ cu Mihai-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

greutatea si lungimea sunt raportate si la genele mostenite. si eu si sotul suntem inalti (1.83 m, respectic, 1.97 m) asa ca nici nu ma asteptam ca bb sa fie mititel. oricum am avut un soc, oarecum, deoarece, in viziunea mea, bebelusii sunt rotunjori si cu cute :). cand l-am vazut pe matei am fost putin mirata, mi se parea cam slabut. dar cand l-am vazut pe un alt baietel din salon, la 2.600 kg, m-am linistit. azi avem 2 saptamani si se vad progresele, a facut bb falcute si a mai crescut si in lungime ca deja am 3 salopetele care nu-i mai vin(o sa-l masor diseara cu sotul). am inteles ca exista un puseu de crestere la 3 saptamani si la 6 saptamani, si ca atunci ar fi si bb-ii mai fomisti.
cat despre spalatul la fundulet dupa fiecare scutec ... asa-mi propusesem si eu, dar am mai sarit peste. folosesc servetele umede. acum am de la pampers, dar am avut si de la bella si au fost f bune.

mami de Matei Stefan 12.03.2007
poze

primele poze cu bebe matei

Mergi la inceput

Dianajors, am incercat si eu cu manusa de baie, dar nu-mi reuseste.Nu-ti lasa libertate de miscare, o sa vezi. Fundicul lui e asa mic si pe sub coitze...e destul de greu sa-l stergi cu manusa. Daca se mai si misca , cum face al meu, a aproape imposibil.
Asa ca am renuntat la manusa si mi-am luat vata, o bag in apa calda si-l sterg asa.
Da' tot se irita, de fapt nu e chiar iritatie, i se duce pielea la incheietura piciorului.Cred ca nu l-am uscat bine, de asta.doctorul mi-a zis ca-i normal. Astia de toate zic ca-i normal

Mergi la inceput

De servetele umede, la spital mi-a zis sa nu folosesc in prima luna si dupa aia numai in cazul in care nu sunt acasa si tre sa-l schimb.Acasa sa-l spal/ sterg cu vata.
Cine mai stie!?
Da' de mancare ce mai faceti, dati-mi idei.Ce sa fac de mancare, repede si bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Fetelor, care ati nascut, ne oferiti atatea informatii utile, as vrea sa retin mai mult ca sa le pot folosi cand voi avea nevoie.

Tzuna imi pare rau de problema Mariei. Eu, in paranoia mea, as mai cere parerea unui medic, desi probabil daca dr. la care ai fost are experienta si este bun este cum a spus el. Multa sanatate si sa se rezolve cat mai repede problema, ca sa te linistesti.

Karla intrebai cum stau cu tensiunea cele care avem edeme. Mie mi-a crescut minima, adica de la 9,5/6 am acum 9.5/7. Sper sa nu am alte probleme.

Eu voi afla, probabil, saptamana viitoare, data cezarienei. Pe masura ce se apropie nasterea si spaima mea creste. Sper sa imi mai treaca pana atunci.

Ma deranjeaza ca am probleme cu respiratia, dar doar atunci cand dorm. In rest pot sa ma plimb si 1h ca nu respir greu si nici nu obosesc. Insa noaptea am senzatia ca ma sufoc, indiferent pe ce parte as dormi. Mai pateste cineva?

Majorete pentru fetele care urmeza sa nasca

Pupici

Valentina 34+ cu bebe Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Val, ai tensiunea destul de mica! E foarte bine! A mea era asa inainte sa raman insarcinata! Acum este cand 11 cu 6 cand 12 cu 7! Cand merg la medic creste foarte tare, 13 cu 8 si ultima data 14 cu 8! Deh, emotiile! S-a mai reglat de cand am lasat sarea!
Cu respiratia si eu am patit-o tot incepand cu sapt.33-34!Ma sufocam ingrozitor si dormeam aproape in fund! Sa stau pe spate nici vorba! Acum ori m-am obisnuit cu apasarea pe plamani ori bebe sta altfel! Dar tot nu stau pe spate! Dormi pe parti, cu doua perne sub umar, gat si cap, plus una intre picioare, si-ti va fi mai bine !
Tzuna , o prietena de-a mea care a nascut de curand, a avut baiatul cu torticolis dar mergea la medic si-i facea masaj, inclusiv il masa ea! Poate, totusi, ar fi bine sa mai mergi la un medic! Nu lasa sa treaca atata timp! Cu sigurantza va fi bine!

Raluca 37+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Numai ce am apucat sa recuperez ce ati mai scris...

Raisa - te-as sfatui sa iei la tine body-uri si pantalonasi/salopete, cate un schimb pt fiecare zi in care stai in spital. Eventual si unul de rezerva, ca poate se murdareste bebe cand il schimba (eu am patit-o, nu de alta).
Crina_mio, eu ii fac baie cu apa de la robinet pe care o fierb si pun in ea 2 pliculete de ceai de musetel. Produsele care le folosesc sunt de la Bubchen; nu am avut probleme cu ele. Iar hainutzele le-am spalat numai in masina de spalat, de la inceput. Si nu am observat sa aibe vreo iritatie pana acuma.
Karra - cea mai buna metoda sa vezi daca mananca destul este cantarirea, dar nu in fiecare zi, cam o data pe saptamana.

revin mai incolo ca s-a trezit puiul............

de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Multumesc
Selene de raspuns....sper sa nu iau prea multe dar vad eu dupa prima zi

ela vad ca nu te-ai mai intors de la control...oare iti tii puiul in brate deja...sau eti in actiune????..asteptam vesti ..acum majoretelor hai la munca

Si pentru cine mai naste azi

Diana 37+ cu RAISA-MARIA

Mergi la inceput