Mamici de martie - aprilie 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

buna, fete!
eu va scriu din spital. a venit sotul cu calculatorul la mine. eu sunt bine, bb la fel. am nascut usurel si nu am avut dureri decat 2 min. fix si anume cand l-am expulzat pe bb.
maine la pranz mergem acasa. fetele care vreti sa nasteti natural, va recomand cu caldura sa nu renuntati, dar cred ca epdurala e o necesitate. eu una nu cred ca as fi vrut sa aflu ce inseamna durerea travaliului.
epizotomia e nesuferita, dar trece bine durerea cu diclofenac supozitoare. sfatul meu: dotati-va cu medicamente indiferent de spital. sa le aveti la voi, nu strica. gen: algocalmin fiole, supozitoare cu indometacin, cu diclofenac, cu glicerina, ergomed etc.
alt sfat: multa, multa vata.
bb al meu e cel mai cuminte din lume. papa la san de la inceput, desi eu nu am mare lucru in ei. o sa pun poze cand ajung acasa, pt. ca acum nu am cea mai buna pozitie din lume.
bb a stat la lampa pt icter azi noapte si va sta si in noaptea asta, in rest cu mine in camera.
personalul e ok, dar n-am pomenit in viata mea oameni asa de disperati dupa bani. deci, fetele care nasc la elias: prestati.
eu nu am stiut prea bine tarifele si i-am dat moasei doar 500 de mii initial. m-a balacarit tot travaliul si s-a purtat urat cu mine. dupa ce am nascut i-am mai dat 500 pt ca nu-i tacea gura deloc.
a doua zi am aflat de la o mamica din salonul vecin ca moasa s-a plans ca a muncit cu la mine o zi intreaga, stau in garspniera cu plata si ei ii dau doar 55 de mii.
daca stiam ii dadeam de la inceput mai mult, asa ca e important sa aveti idee de tarife ca sa nu patiti ca mine.
deci...cine naste la elias: sunt pe faza pt consiliere.
o sa va povestesc cum am nascut mai pe larg cand ajung acasa.
pup toate fetele care mi-au tinut pumnii si le urez bafta celor care sunt inca gravidutze.
e cel mai frumos sentiment cel de mama. o sa vedeti cum simtiti ca va topiti dupa puiutii vostri.
pupici!

vio si bb david

violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Buna fetelor

Incep sa ma mai relaxez si eu, desi cu lapticul nu prea am rezultate dupa ceai si galactogil au inceput sa apara din nou cei 10 ml la o masa. Dar m-am relaxat si contiunui asa. Din 10 ml daca ia si el 2 anticorpi si tot sunt buni si aia.

Citeam povestea Mirandolinei si m-am gindit sa va scriu si eu povestea mea sau a nasterii lui Tudor.

M-am internat pe 27 feb cu gindul ca pe 28 ma opereaza pentru ca medicul era de garda.
Dupa ce m-a consultat, destul de brutal pentru ca mi-a zis ca nu prea e pregatit sa iasa baitul si sa-l pregatesca putin, s-a interesat si mi-a spus ca nu are cum sa ma opereze mai devreme de joi (1 martie). In spital e o singura sala de operatii (probabil pentru ginecologie, nu stiu) si sunt 6 medici pe ea. Erau programari peste programari si nu avea cum sa ma opereze si pe mine.
A fost prima data in viata cind eram internata in spital! Era groaznic, desi toata lumea se purta bine si toti te tratau bine si vorbeau frumos si atmosfera era chiar placuta (ma rog cit putea sa fie), mie imi era groaza! Asteptam sa treaca mai repede zilele alea 2.
Miercuri dimineata a venit din nou docotrul la mine si mi-a spus ca joi cit mai devreme ma opereaza. "Cit de devreme?" il intreb, si imi spune "pina in 8". OK m-am linisitit. M-am gindit ca ma opereaza peste noapte ca daca tot e de garda poate poate. M-am interesat si nu avea sa fie cum speram eu. El opereaza cu o doctora ca mina a doua si vorbise cu ea sa vina mai devreme a doua zi si atunci ma opera. Deci nici gind de peste noapte!
N-are nimic, o noapte in sus sau in jos.. asta e. Si asa el mi-a spus demult, din ianuarie ca pe 1 martie o sa nasc si eu ziceam ca poate nu pe 1 poate mai devreme. Dar a fost cum a zis el pina la urma.
E, in fine, in noapte aia insa au cam inceput contractiile. Am tacut milc si am zis daca se rupe si apa ma duc si caut o asistenta, dar altfel stau cuminte si poate e doar asa de emotii.Pe la 5 m-am trezit si a venit la mine asistenta si mi-a spus sa-mi fac bagajul ca ma duce in sala de operatii. ????????? La ora aia? Dintr-o data m-am speriat asa de tare si mi s-a facut atit de frica de nu va pot spune. Mi-am sunat sotul si i-am spus si am inceput sa pling. Nu stiu de ce plingeam exact dar nu ma puteam opri.

M-au dus in reanimare, mi-au pus sonda, a venit anestezita si a vorbit cu mine si m-au dus in sala de operatii. Tremuram atit de rau ca nu puteam sa vorbesc si tot ce imi amintesc este ca m-au legat rastignita de masa aia groaznica si asistenta care m-a adus la reanimare m-a luat de mina si mi-a zimbit. Era 6 dimineata.

M-am trezit de abia pe la 11. Intre timp ma trezeam, intrebam ce face si cum e baiatul si incepeam sa pling si adormeam din nou.
sotul meu are o groaza de spital si va inchipuiti cum a fost pt el sa stea atitea ore linga mine si sa ma pazeasca. s-a speriat rau de tot. S-a cam speriat si anestezista ca se pare ca nu trebuia sa ma trezesc atit de greu. am stat in reanimare 24 de ore, pina vineri de dimineata, cind mi-au scos sonda, am facut citiva pasi si m-au dus in salon.
Eram chiar neasteptat de bine. M-am plimbat prin salon am facut ceva miscare de se mira toata lumea cit de vioaie eram. Asta pina dupa-amiaza. Nu am mai putut sa ma dau jos din pat si am inceput sa ma umflu. Si ma umflam pe ora ce trecea de mai aveam putin si levitam!
Asistentele mi-au spus sa incercsa ma misc ca sa elimin gazele. M-au ajutat sa ma dau jos din pat si sa mai merg putin. Cind mergeam era parca mai bine, dar cum se te mai sui in pat pe urma si cum se te mai ridici? Era posibil sa stau doar intr-un fel, ori in picioare, ori in pat pentru ca starile intermediare erau groaznice!
Noaptea pe la 10 m-am dus la asistenta sa-i spun ca imi era rau de tot. Mi-a facut o injectie cu nu stiu ce sa ma ajute la eliminarea gazelor. M-a lasat vreo ora sau doua si a venit la mine: nimic! era uimita cit de mare ma facuseam, nici nu ziceai caa am nascut, eram mai mare decit cind il aveam pe Tudor in burtica! Mi-a facut clisma in speranta ca ma va ajuta. M-a mai lasat o vreme.. dar tot nimic. Imi zice ca ceaiul de chimen e bun in starile astea. Asa ca la 2 noaptea am sunat acasa sa vina sa-mi aduca ceai. Si acasa inseaman la 30 km de spital. nici nu cred ca au apucat radarele sa inregistreze numarul masinii, la viteza cu care a mers. Am inceput sa beau si ceai d-ala poate, poate.
Pe la 4 am adormit, probabil de oboseala excesiva ca dureri aveam si nu puteam sa stau pe nici o parte. Dimineata a venit o lata asistenta sa vada ce fac, eu eram la fel. Macar nu eram mai rau!
In jurul prinzului dupa ce mi-au mai facut niste injectii si nu s-a schimbat nimic, au decis sa-mi bage un tub de gaze. E o chestie extrem de neplacuta, dar era ultima solutie. Am stat si cu ala 3 ore. Nimic! Cica a fost prea subtire! Au venit si au bagat altul, mai gros. Alte 3 ore si nu dadeam semne de revenire! Asa ca m-am fortat singura sa ma intorc pe partea care mie mi se pare mai umflata. Si orcit de greu imi era am reusit sa stau asa pe partea aia si am inceput astfel sa ma dezumflu. A durat o groaza pina cind am revenit la normal si am nimerit si o zi super aglomerata. Cred ca au fost n-spe nasteri in ziua aia ca nu mai stiau nici asistentele de ele. E si cu toate astea isi faceau timp si de mine si mai mult decit atit chiar si doctora care era de garda si-a facut timp si a venit la mine cred ca de vreo 4 ori in ziua aia desi nu avea nici o treaba cu mine nefiind medicul meu.

Am reusit spre seara sa ma dau jos din pat singura si sa ma misc incet incet. Daca ma intreba cineva atunci ce fac spuneam : am inviat! Asa ma simteam! A fost ingrozitor si sper sa nu mai pateasca nimeni asa ceva!

Si acum intrebare: de ce s-a intimplat asta? Din cauza anesteziei! Si din cauza mea! Ei au facut anestezia asa cum se face folosindu-se de raportul inaltime-greutate, dar pe urma m-au intrebat daca fumez, beau alcool sau cafea. Si cum eu nu "practicam" nimic din toate astea, anestezicul si-a facut de cap in corpul meu si mi-a incetinit foarte tare tranzitul intestinal. Asta e! Am trecut peste!
Am acum puterea sa scriu si sa-mi amintesc fara sa mai pling, dar plingeam de ma umflam de cite ori ma gindeam!

Si cred ca cel mai rau a fost ca nu am putut sa-mi vad copilul in tot acest timp! Era la citiva metri de mine (salonul copiilor era fata in fata cu salonul in care eram eu) si eu nu putem sa ma duc la el! Asta era groaznic!
In momentul in care mi l-au aratat am crezut ca nu exista nimic mai bun si mai frumos pe lume! A fost un sentiment unic!

Cam asta este peripetia nasterii mele. M-am intins o groaza!

A si ceea ce trebuie sa stiti este ca in spitalul ala nu conteaza daca dai sau nu bani. Ca dai , cit dai nu are nici o importanta: toata lumea se poarta la fel cu toata lumea si nici daca ai dat bani sa nu te astepti sa fii mai cu mot si ca isi schimba cineva comportamentul fata detine. Nu! Erau toate asistentele atente cu ce se intimpla cu fiecare dintre noi, si cele de la neonatologie nu va mai povestesc cit de amabile si cit de dragut vorbeau cu noi.
Cele care au fost in spital isi pot da seama cit de mult conteaza sa intre asistenta in salonsi sa te intrebe ce faci si cum te simti, sau daca ai nevoie de ceva. E mare lucru zic eu!

Pentru asta jos palaria!
Da, au existat citeva "uscaturi" dar nu suficiente ca sa imi schimba impresia buna pe care mi-am facut-o.

Spitalul unde am nascut este spitalul din Campina si tuturor va recomandt sa va duceti fara griji!
Medici de exceptie, asistente super si grija autentica fata de pacienti din partea tuturor.

Va sarut pe toate si ma scuzati ca v-am plicitsit asa mult.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Revin pentru ca am vazut ce a scris Sherbi.

Si apropos Felicitari Sherbi si refacere usoara!

Am dat 150 euro medicului dar se dadea 3,5 mil, 1 mil anesetezitei, 1,5 mil la mina a doua si 200 de mii la moasa. Am mai dat cred vreun milion pe la asistente dar numai celor care am avut eu chef si mai mult ca multumire avind in vedere comportamentul pe care il aveau fata de mine si fata de copil.

Sotul in schimb a dat o graoza la portari! Asa de mult le dat ca ajunsesera sa il salute si pe el si cind am inceput sa ies si eu si pe mine ma saluatu cu cel mai profund respect!

Salutari tururor!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Mirandolina - bine ai revenit. Am citit povestea ta. Eu am nascut cu dna dr. si a fost totul ok.

Felicitari pentru bebelina. Icter prelungit a avut Catalin (era icteric la 3.5 saptamani) si cred ca va avea si Alex pentru ca ;la noi e incompatibilitate de grup sanguin (eu OI, ei BIII) si asta e un factor care prelungeste icterul. Si laptele matern poate contine nu stiu ce substanta care prelungeste icterul (asta mi-au zis la Grigore cand am fost cu Catalin si i-au facut bilirubina, care nu era asa crescuta si nu era motiv de ingrijorare)

BB Alex are acum 3300 g la 2 saptamani si mai are un pic de icter, desi dr. a zis sa nu ma sperii ca va fi ca la Catalin, probabil, a zis ca il vede la o luna.

Pupici noilor mamici si bebici, dar si burtici

Aurasa Alexandru (9.03.2007) si Catalin (3.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

BUNA SEARA FETELOR CU BURTICI SAU CU BEBICI!

vad ca de doua zile nu s-a mai grabit nici un bebe sa iasa la lumina;

am mai citit si eu putin din urma , am vazut si poze; numai bebelusi frumosi si grasunei avem;
venim si noi puternic din urma, sper sa nu ma laud si sa se schimbe Timeea, am facut proba suptului si mananca la o masa cate 70 chiar si 90 gr; ce nu prea imi convine esste ca face kk doar o data pe zi sau max doua ori, si atunci o vad cum se chinuie , screme, probabil at apar si colicii; in rest suntem bine , mai si plangem se plictiseste parca sa stea singura in patut, mai bine ii convine in brate...

cred ca majoretele noastre si-au uitat dansul asa ca sa mai exerseze putin HAIDETI FETELOR CU BEBICI!!!

Bine ai revenit MIRANDOLINA; si bebica mea tot 2800 si 49 cm a avut ; se pare ca in grupul de martie apr sunt doar cativa bebei care au avut sub trei kg , restul ... chiar si patru kg; dar recuperam noi si astia mai micuti;

SA AUZIM DOAR DE NASTERI USOARE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Vai Gabi prin cate ai trecut, bine ca s-a terminat cu bine.
Ieri am vizitat-o pe Roxana , era bine si vioaie.
Vad ca in weekend nu au aparut deloc bebei sper ca de maine ne punem pe treaba.
O seara placuta.

Cria35+ cu Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Kmi78 sa stii ca o data de doua ori pe zi nu inseamna constipatie. Dar ca sa te linistesti in poti da www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=192&c7bca780bd671a1240bf05c50dc9cb7c=274481980" target="_blank">Debridat care e pt colici dar regleaza si tranzitul intestinal.

kiss

37+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Va multumesc pentru sfaturi, au fost utile si m-ati si incurajat.

Gabi78 incearca cu Galactogil , la mine a dat rezultate cand nu mai era nici o speranta, cand beau curg sanii de lapte.

Pentru fetele care nasc la Giulesti eu va pot da ceva informatii dar doar pentru cele ce fac cezariana.

Pentru cele cu cezarina sunt saloane renovate recent care arata super bine. Au baie proprie si totul este impecabil.
Problema este ca sunt la etajul 1 iar bb la etajul 2. Liftul merge sau nu merge si uite asa urci pana iti ies ochii din cap de dureri.
Asistentele sunt amabile. Am observat ca au schimbat politica : "hai sa fiu draguta ca daca vede ca sunt imi da sigur ceva" nu mai este cum era :' daca nu-mi da nimic de la inceput o sa fiu acra si neserviabila" (este doar parerea mea, asa am observat eu acum).
Nu stiu ce ati mai vrea sa stiti , intrebati concret si o sa va raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camitu spune:

Buna fetelor,

Am citit tot ce ati scris dar nu am avut timp sa va mai scriu de mult.Inca lucrez si vreau sa ma duc cat de mult pot.
Noi suntem bine, am intrat in saptamana 37 si inafara ca ni s-au umflat picioarele si avem burtica mare suntem OK.
Maine mergem la ecografie sa vedem ce mai face bebelina.Tati e foarte emotionat ca se apropie clipa cea mare.
Si eu sunt dar ma gandesc si la momentul nasterii.
Mirandolina bine ai revenit.Chiar sa stii ca m-am gandit foarte mult la tine cand am vazut ce ai patit.
La Aurasa a fost ok vad, sper ca si la mine sa fie la fel.Pana la urma ai vazut ca Dumnezeu ne ajuta sa trecem cu bine de acest moment cu sau fara medic.
Nu a fost deloc ok ce s-a intamplat dar poate asa a fost sa fie.Imi pare nespus de rau mai ales ca eu am auzit lucruri bune despre dansa si am mare incredere in ea.
Aurasa la fel, mai ales ca e la al doilea copil nascut cu ea.
Cred ca bebe iti da puterea suficienta sa uiti pe cat posibil de aceasta intamplare urata.Dumnezeu sa ne ajute pe toate!!!!

Am vazut ca s-a discutat despre prelevarea celulelor STEM.Eu am citit si m-am documentat.Sunt pareri PRO si CONTRA.
In ciuda acestui fapt m-am hotarat sa o fac.
Am sunat deja la ei, mi-au trimis contractul pe mail si dupa citirea lui am trimis mail ca sunt de acord si acum astept sa vina acasa trusa si contractele in original.Plata o voi face dupa prelevare.
Am mers pe principiul ca daca este o teapa probabil ca in viata pierdem mai mult de 30 mil , cat costa aceasta prelevare, am mers pe ideea ca medicina inainteaza foarte mult,
iar daca in viata voi avea Doam ne fereste nevoie de ele nu mi-o voi ierta niciodata.
Eu si sotul meu asa am gandit si credeti-ma ca nu ne dau banii afara din casa.
E foarte important pentru cele ce doresc sa faca prelevarea sa discute cu doctorul daca face acest lucru.am inteles ca nu toti vor sa faca.

In rest vreau sa felicit proapetele mamici si LA MULTI ANI!!!!!!! pt bebeii lor.

Sunt alaturi de fdetele care urmeaza sa nasca si le tin pumnii.NE apropiem si noi cu pasi repezi de momentul unic in care vezi acea creatura mica care iti va fascina universul.......

Va pup si va doresc o noapte linistita!!!

Cami 36+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

quote:
Originally posted by ralualexandrei

Am uitat, despre hemoroizi pana la urma i-am tratat cu Procto-Glyvenol crema se gaseste la farmacie si costa 16,5 ron.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Raluanexandrei, poti sa ne spui ce scrie pe prospectul de la alifia asta referitor la sarcina si alaptare. Ca pe cel de la hemorzon apare vechea poveste cu ...se poate folosi dupa aprecierea raportului beneficiu mama/risc potential fat ... bla, bla, m-am saturat de prospectele astea, nu inteleg de ce nu le testeaza calumea ca sa stim si noi sigur e bine sau nu sa le folosesti?

Diana 35+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput