Mamici de martie - aprilie 2007 (31)
Raspunsuri - Pagina 13
stefaniya spune:
Felicitari si pt Sherbi si sa iti traiasca bebelul sa se faca mare si sa aiba o viata cat mai frumoasa!
Pt mamica 

Azi chiar ca a fost o zi buna.
Vad ca mai sunt fete care au intrat pe ultima suta de metrii asa ca...

Azi cand am fost la moasa mi-a zis ca mai am de asteptat cel putin o saptamana,asa ca deocamdata incurajez ![]()
Stefania
38+2cu
Carl
*****BEBE*****
gabdyd spune:
quote:
Originally posted by Aurasa
Cu kg stam si mai bine spre surprinderea mea. Am luat 7 kg in sarcina si acum am in minus 13. (mie imi convine ca si asa aveam multe in plus)
Mama, ce record Aurasa!! Super! Felicitari!
Diana
35+, mami de Julie
, 14.11.2003
Krissy spune:
Felicitari Sherbi si Roxana, sa va traiasca baieteii si sa va intoarceti acasa cu bine!Multa bafta pe mai departe fetelor, ca foarte multe ar trebui sa nasteti zilele astea. Curaj si suces!
quote:
Originally posted by tzuna
Intrebare pentru fetele care procedeaza ca mine : scot lapticul si-l dau cu biberonul- ati reusit sa-i faceti pe bebelusi sa pape numai la san dupa aceasta operatiune? Si daca da cum ati facut si in cat timp s-au adaptat?
Tzuna draga, imi pare rau ca Maria nu este foarte mancacioasa si te stresezi asa mult, dar atata timp cat ia in greutate inseamna ca ii merge bine, fiecare copil e altfel. Pentru fiecare noua mamica primele saptamani sunt dificile, mai ales ca nu avem experienta si nu stim intotdeauna ce facem bine si ce nu cu bebelusul. Si fetita mea a implinit ieri trei saptamani si inca ne acomodam si invatam semnalele, desi sa bat in lemn, pana acum este un bebelus f cuminte. Nu are inca colici si nu plange decat cand ii e foame sau e uda, si de mancat mananca f bine (tot zic ca are apetitul lu' tata-sau
Daca trec trei ore si nu a mancat, deja ma dor sanii ca sunt prea plini, asa ca folosesc pompa si refrigerez/congelez laptele pt mai tarziu. Ca sa-ti raspund la intrebare, eu nu am o solutie minune sa o fac pe fetita sa treaca de la san la biberon si invers, pur si simplu am fost nevoita sa-i dau la inceput, cat a avut icter, completare si cu biberonul, ca nu avea putere sa traga, si a acceptata "varianta" imediat. De cand mi-a venit si laptele bine, o alimentez permanent la san, dar a mai primit si la biberon de la tati
! Noi i-am dat si suzeta
, in ciuda sfaturilor, pentru ca de multe ori la sfarsitul suptului numai se joaca cu sfarcul si stateam asa la nesfarsit daca era dupa ea - asa are ceva de molfait si e linistita pana adoarme... Deci nu stiu ce sa zic, Tzuna, cred ca e vorba de personalitatea si felul de a fi al copilului, mai mult decat de "metoda".Eu am alt stres mare - au trecut 3 saptamani si mai sunt doar 9 pana cand trebuie sa ma intorc la serviciu, numai daca ma gandesc ca o las pe micuta acasa ma apuca depresia... Dar n-am incotro, asta e situatia aici!
Va las acum, ca s-a intors tati din delegatie de la Toronto (am fost singurele de marti pana vineri, dar ne-am descurcat), si oricum m-am intins f mult. Mult succes la toate mamicile si noroc gravidutezlor!
Pe curand,
Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 Martie 2007
"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold
madybulancea spune:
neatza fetele ....azi sunt f matinala,pt k m-a trezit o foame si vrem cereale cu lapte....am dormit bine,park nu m-a mai durut asa tare spatele...am senzatia k butik mea creste de la zi la zi...abia astept sa imi vad printesa!
Astazi facem galerie pt cineva???are de gand cineva sa nasca???dak nu...nu conteaza,noi tot punem fetele la treaba

Mady
34+ cu
Raluca Maria
Rebiana27 spune:
Nu am mai avut timp sa intru pe forum caci sunt inca in etapa de acomodare cu bebelul.
FELICITARI PROASPETELOR MAMICI, ROXANICI SI SHERBI! SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI VOUA SI BEBEILOR!
Am citit ca mai sunt mamici care se confrunta, ca si mine, cu probleme la supt ale copilului. Trebuie sa va spun ca asta imi da cele mai multe dureri de cap, ca in rest Luca e cuminte. Numai ca el mananca in jur de 5 minute de la un san dupa care adoarme (nu prea mult) si dupa ce se trezeste il pun la celalalt san. Ii dau si ceea ce am colectat de la mine, dar tot nu pare suficient. Mi-a facut rani la mameloane si cand suge am impresia ca ma musca. Plus ca uneori abia ia sanul.
Eu mai am probleme si cu epiziotomia caci m-a cusut cu fire care se absorb si astea cand se topesc, topesc si carnea. Ma doare de mor si nu stau in fund. Nu stiu cu ce sa mai dau ca sa se cicatrizeze mai repede! Aseara am fost la dr care mi-a spus ca rana s-a vindecat frumos si vor trece si urmele firelor curand...
Cu toate astea de cate ori imi privesc copilul nimic nu mai conteaza. Il iubesc enorm si este pentru mine tot ceea ce puteam realiza mai de pret in viata!
Nastere usoara si mamicilor care se pregatesc! Refacere rapida!
Rebiana, mami fericita de Luca Andrei
Rebiana, mami fericita de Luca Andrei
paxela spune:
rebiana eu la taietura am dat cu ulei de galbenele, la sfatul Dr si eu am fire absorbante pe interior pe afara am avut normale si le-a scos ea dar nu am avut nici o problema am putut sta in fund din prima zi
una din voi , scuze dar nu mai stiu cine intreba ce e contraindicat sa manance cat alapteaza multe interdictii nu sunt si sa incercati sa mancati macar putin din toate caci altfel nu va manca nici bebe (e cu fimiu nu am mancat rosii nici in sarcina nici cat am alaptat si are 2 ani jumate si nu pune gura nici fortat pe ele) de evitat ar fi varza fasolea care dau gaze, fructe crude sa nu fie prea multe ca dau aciditate laptelui , tocatura, mezeluri, sucuri acidulate
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
ghibuadina spune:
Selene, multumesc pentru raspuns!!Felicitari ca esti o luptatoare.ff bine, nu renunta la san ca e rau si pt tine si pt ea.Avantajul formulei este numai acela ca poti pleca oricand de acasa sa stai cat vrei atata tp cat ai cu cine sa lasi copilul.In reste, numai dezavantaje.
Apropo, cum arata operatia ta?La mine s-a cicatyrizat fain, insa deasupra ei este locul un pic mai umflat.Mai am o prietena care mi-a zis acelasi lucru, chiar si dupa mai mult tp.Asa trebuie sa arate?Mergi la control dupa 6 sap?
adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA
Misha_tp spune:
Tzuna, intrebai la pagina 2 ce facem noi pentru colici. Da, si la noi apar colicile doar intr-o anumita perioada a zilei (de regula seara) si in rest e linistit, fara dureri. Eu am observat ca durerile sunt legate si de alimentatia mea. De exemplu am renuntat sa mai beau lapte si am trecut pe iaurt si branza. Nu mai mananc nimic ce e ptrajit, numai fiert si gratar. Evit alimentele care ma imbaloneaza (fasolea, mazarea, varza sa), fructele le consum sub forma de compot, iar legumele - fierte. Nu stiu cat de corect e asa, pentru ca se pierd multe din vitamine si minerale, dar prefer asa, decat sa-mi vad copilul chinuindu-se de durere. Si am inceput sa beau ceai de chimen (1 lingura la un litru de apa), cica e bun impotriva colicilor. In legatura cu sab simplexul, eu procedez in felul urmator: inainte de fiecare masa (indiferent daca e la 2,3 sau 4 fata de ultima) ii dau cu lingurita 15 picaturi. Tocmai asta e rolul lui: sa sparga bulele de aer existente in spuma lapticului si aerul inghitit in timpul suptului. De aceea eu ii dau inainte de fiecare masa si s-a cunoscut. Chiar daca mai are dureri de burta copilul, nu il tin mai mult de jumatate de ora si nu mai urla cum mi-a urlat la inceput, din toti plamanii, cu orele. Si atunci il tin in brate in pozitia in care sta cand suge si ma plimb cu el, leganandu-l in acelasi timp. A, ii si cant :) In felul asta il ajut sa-i treaca aerul mai repede prin intestin. Si slava Domnului, trece suficient aer, pentru ca trage niste parturi cand se trezeste...
Mihaela si Alexandru Stefan (22.02.2007)
ghibuadina spune:
Ionelac, sa stii ca si in maternitate sunt spalati bb-ii inainte sa le cada buricul si alea ziceau ca e k, ii spalam si asa cu grija.Eu am avut noroc ca Alexiei i-a cazut buricutul dupa 4 zile, dar, parerea mea, nu te mai gandi, ca nu intotdeauna dc ai arsuri insemna ca si bb are paul mare.La noi, s-au adeverit, Alexia s-a nascut ca par, nu ff mare, dar este ff frumusica.
Pt fetele, care folosesc completare cu biberonul.Poate stiti ca exista si tetine ortodontice din silicon, pt 0-3 sau 6 luni prin care curge mai usor ca la tzitzi.In asa fel incat bb sa nu se obisnuiasca cu biberonul si sa nu mai vrea tzitzica.
adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA