Mamici de martie - aprilie 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Roxanici nu trebuia sa faci si tu epidurala?
Oricum felicitari din nou si pentru nasterea fara epidurala!!!

Lumi bine ai venit acasa, felicitari si tie, din nou, ati fost amandoi la inaltime. Adrian a fost cel mai activ tatic de pe forum.
Sa va bucurati impreuna multi ani sanatosi si fericiti de minunea voastra.
Val_ paradoxal, eu am citit ca la edemele din sarcina nu se recomanda ceaiuri diuretice ci alte lichide, obisnuite si cat mai multe. Si eu m-am umflat tocmai acum. Incerc sa beau lichide multe si mai iau cate o vitamina cu magneziu efervescent ce am gasit in farmacie. Cica ajuta ( cand eram in 5 luni dr mi-a prescris magneziu diasporal, 7 zile cate un plic pe zi, si dupa ceea chiar s-a simtit efectul).Pe langa asta, magneziul are si efectul de a relaxa musculatura uterului, deci ajuta si la contractiile astea neregulate pe care le incercam atunci, tocmai de aceea nu se recomanda in preajma travaliului.
Va ,

pentru fetele care urmeaza !!!

Diana 35+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Serbi felicitari...refacere rapida si un bebe mancacios si cumintel

Ela tu ce faci nu ne dai nici un semn..eu pun majoretele pentru tine ca intrai tu pe forum pana acum

Diana 36+ cu RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Felicitari Roxi! Bun venit pe lume bebe Rares! Da fii sanatos, mancacios si cumintel sa o bucuri pe mami in fiecare zi!

Sa fie intr-un ceas bun, Sherbi! Sa traiasca bebe David si sa va bucurati de el!

Uite ca mi-a luat-o inainte Roxana, dar nu ma supar. Eu inca mai sper ca a mea mai are rabdare pana marti miercuri. Deocamdata ma confrunt doar cu mici dureri de spate, dupa cum v-am spus de dimineata. Oricum, dau e un semn daca e cazul de plecat la spital, desi nu cred.

Diana, nu am mai intrat decat de dimineata pt ca m-a pocnit un somn si nu m-am mai trezit decat acum. Si ce surpriza sa vad doua nasteri si atatea pagini umplute deja!

Lumi, bine ai venit acasa! Ai un sot de nota zece! A fost tare simpatic si ne-a tinut la curent cu starea ta. Cand ai timp poate ne lamuresti si pe noi de ce le-a luat atata sa se hotarasca pt cezariana, la care s-a si ajuns pana la urma...

Ela in 39s+5z cu Thea Ioana

AMR pana la Ziua Cea Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Nauca de cap intru si eu - acum am mare dornita sa scriu, mai ales ca despre bebelusi avem multe de spus, multe de intrebat si de raspuns - adica aicii chiar sunt lucruri enorm de multe de stiut comparativ cu sarcina - si as intra in fiecare zi - daca nu ar fi bebelusa mea mai miriita zilele astea.

Iaca iar a inceput

Am revenit- nu stiu daca reuzsesc sa scriu mesajul

Scriu ce facem noi - apoi depun efort sa citesc macar capitolul acesta.

Bine l;a inceput am citit ca azi au nascut Roxanici si Sherbi - felicitari mamicilor - muuuulta putere voua si foarte multa sanatate bebelusilor.

Noi o ducem binisor - mai mult sunt stresata eu - bebelusa e asa relativ cumincioara, mincacioasa, acum ca au venit colicile si la noi - e mai miriita,.

Daca nu as fi eu foarte obosita - mii greu sa ma acomodez la acest regim - nu cred ca as afirma ca e miriita bebelusa, poate as zice - asa sunt copii, si ea e chiar foooarte cuminte. Azi am observat ca atunci cind sunt eu mai obosita si mai insuportabila - fix asa este si ea, adica dimineata - pentru mine diminetile sunt cosmar, noaptea ma descurc bine(eu sunt bufnita) iar dimineata - sunt moarta - nu vreau nimic, doar sa ma lase sa dorm - iaca aicic vin si mustrarile de constiinta, ca sunt o mama nu chiar buna( sa nu zic rea) - incerc sa ma autolinistesc - mai sunt mamicic care au momente cind nu mai vor nimic.

Si acum pe puncte:
1. mincam la cerere - avem laptic destul, insa nu prea imi place ca uneori, mai ales dimineata - cere si din juma in juma de ora, iar peste zi e bine - din trei in trei ore - eu imi notez intr-un carnetel la ce ora maninca si asa vad cum evoluam cu orele - azi mi-a dat regimul pestecap - eu dau vina pe schimbarea timpului - stiu cabebelusii sunt foarte agitati cind se schimba timpuyl - si a mea la tzitzica se linisteste.
2 pentru colici - eu ii dau de 3 ori pe zi Metsil - e ca si Sab Simplex - adica au la baza simeticone - altceva nimic - parca ne descurcam cu el - desi ieri credeam ca alerg la farmacie inca dupa nu stiu ce doar sa nu o vad ca sufera.
3dormim in patuc - adica tin cu toti dintii sa nu o iau cu mine in pat nici noaptea nici dimineata - nu stiu ce am sa fac dupa - dar eu zic asa - cind eram cu dureri de la cezariana ma ridicam din pat la fiecare scincet, dar acum de ce nu as putea - s-apoi daca o aduc in pat la mine - fooooarte greu dupa o sa mai vrea sa doarma in pat- am eu niste idei si principii care vreau sa le pun la baza de pe acum - ma lupt cu mama mea - atit in cea ce tine de patul comun, de leganat, de imbracat, de temperatura la baita - bine cedeaza repede daca aduc argumente.

Acum am scris asa haotic ce mi-a venit in minte - citesc din urma si revin - sper sa pot reveni azi

Mami de Ilincuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Buna fetelor !
pt urari.
FELICITARI tuturor fetelor care ati nascut intre timp si NASTERE USOARA celor care urmeaza!
Fetelor eu ii dau lui bebe sa suga ,lapticul curge dar cred ca nu il satura pt ca dupa aceea cauta intruna sa manance si nu stiu ce sa-i fac .Voi cat le dati completare cu lapte praf ,noi avem 9 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Gabdyd merci pentru raspuns. O sa renunt la ceaiul diuretic. Nu am inteles exact, magneziul este recomandat in edeme?

Valentina 33+ cu bebe Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

FELICITARI ROXI SI SHERBi!!!SA AVETI COPII SANATOSI,MANCASIOSI SI CUMNITI SI SA VA BUCURATI DE EI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

val, nu mai manca sarat! absolut deloc! si eu am avut probleme! mi se umflau mainile si picioarele rau si imi crestea si tensiunea!dr meu mi-a interzis de ceva vreme sa mai mananc sare dar nu l-am ascultat si problema s-a agravat!
de 4 zile am exclus sarea! de tot!si imi e mult mai bine!e cam naspa dar...incearca!

Raluca36+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Buna fetelor!

Noi azi am implinit 2saptamani. Am fost la pediatra sa il cantareasca pe bb si a luat 500 g in greutate(am iesit din spital cu 2750 si acum are 3300).Inca mai e icteric, dar nu-i o problema ca noi avem incompatibilitate de grup sanguin. Cu lapticul stam asa si asa. Mananc la greu Galactogil pt ca a scazut la un moment dat productia (am facut alergie la ceva, mi s-a recomandat Claritine si 3 zile i-am dat lui bb supliment, iar lapticul l-am muls si l-am aruncat - trece substanta in lapte si e interzis la bebei). Acum totul e pe drumul cel bun. BB papa san si daca nu ii ajunge ii mai dau si supliment (asta se intampla dupa-amiaza la masa de la 16, cand productia laptoasa e aproape nula). Papa la 3-4 ore, nu are colici deocamdata si e tare vioi.

Eu sunt bine si cu operatia si cu moralul. Cu kg stam si mai bine spre surprinderea mea. Am luat 7 kg in sarcina si acum am in minus 13. (mie imi convine ca si asa aveam multe in plus)

Acum baietii mei dorm amandoi.

Pupici la mamici, bebei si burtici

Aurasa Alexandru (9.03.2007) si Catalin (3.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Val_ da, din cate mi s-a spus mie magneziul e recomandat in edeme. Daca ai putea gasi magnesiu diasporal, sunt niste pliculete nemtesti, alea ar fi cele mai bune. Mie astea mi le-a recomandat chiar medicul. Dar cum deja am facut o cura cu ele, acum iau magnesiu efervescent, unul pe zi sau chair mai rar.
Eu cu sarea nu am incercat pentru ca nu pot manca nesarat. Am redus-o ce-i drept, dar nu de tot.
Daca totusi, edemele sunt insotite de tulburari de vedere, hipertensiune, greturi, varsaturi, dureri de stomac, nu sta, suna medicul.

Am si eu o intrebare pentru mamicile care iau Galactogil , e bun numai pentru cresterea lactatiei sau si pentru calitatea laptelui? Adica sa fie lapticul mai bun si mai gras, cumva, ca sa ii tina de foame mai mult lui bb.

Diana 35+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput