Anticonceptionale, sterilet sau abstinenta???!!!
Raspunsuri - Pagina 8
mamacangur spune:
Da, prezervativul nu e o idee buna. Mult mai buna este SIDA si restul bolilor cu transmitere sexuala care pot transforma o femeie normala intr-una stearpa (asta ca sa ma exprim in limbajul potrivit afirmatiilor tale).
Sheannamp daca ti se pare normal sa schimbam partenerii, ca fluturii care zboara...din floare in floare, mie una nu mi se pare.Ca sa te feresti de Sida(& co.) cred ca e nevoie de altceva, nu de prezervativ!Altfel nu s-ar mai chinui americanii acum cu campanii pro-virginitate prin licee(am vazut un documentar de-al lor).
Sincer mi se pare o ipocrizie foarte mare sa pui semnatura respectiva sub comentarii de genul celor pe care le faci.Nu cumva esti off topic(nu sunt moderator, ma gandeam si eu...)?Ne situam pe pozitii opuse, e evident,dar pana acum nu imi amintesc sa iti fi atacat convingerile si nici nu intentionez.Sunt mult prea multe de spus, care cu siguranta nu incap aici, dar care se leaga.Daca acum cativa ani cineva mi-ar fi spus ce am spus eu aici probabil as fi avut aceeasi reactie ca si voi.A trebuit sa trec prin multe ca sa vad lucrurile din aceasta perspectiva.
Daca nu v-ar interesa subiectul presupun ca nu ati scrie, din moment ce apar raspunsuri inseamna ca nu sunteti totusi pe deplin impacate, altfel cuvintele mele ,care nu sunt numai ale mele, v-ar lasa indiferente si nu v-ati obosi sa scrieti.Nu am pretentia de a fi psiholog, doar fac deductii logice.
Tragediile prin care trec unii copii nedoriti, vietile lor condamnate inca din pantec pentru ca parintii lor nu au folosit nici un mijloc contraceptiv mi se par pacate mult mai mari in fatza lui Dumnezeu decat evitarea conceptiei lor.
Daca noi am fi altfel nici n-ar mai exista copii nedoriti.Ma opresc aici ca sa nu fiu acuzata de altceva.
In ceea ce priveste explicatiile medicale, as vrea sa clarific niste aspecte in mod eronat prezentate pana acum la acest subiect.
Toate mijloacele contraceptive existente au ca rol principal impiedicarea FECUNDATIEI (care presupune pe langa contactul ovul-spermatozoid si rezultatul acestui contact adica oul fecundat).
Ca unele din ele au si actiune secundara asupra uterului pt a il face impropriu nidarii oului e adevarat, dar nu aceasta este actiunea pt care sunt indicate ca anticonceptionale.
Nu exista nici un produs anticonceptional (medicament oral, intravaginal sau dispozitiv intrauterin) care sa aiba doar rol de a impiedica nidarea.
Concluzia: este o greseala imensa sa pui egal intre ANTICONCEPTIONALE si AVORT. Nici macar motivele religioase nu sunt suficiente pt a sustine o asemenea aberatie (am si pentru asta argumente dar evident ca nu aici este locul potrivit pentru ele).
Eu am folosit informatia data de cataghe,care evident e f. bine documentata.Nu conteaza ca impiedicarea nidatiei este pe plan secund, conteaza ca aceasta posibilitate EXISTA! Inca ceva:ce inseamna pt. tine sarcina extrauterina? Nu inseamna totusi ca pastila minune n-a putut suprima ovulatia???Cat despre DIU cazurile de sarcina sunt frecvente.Daca reusesc sa gasesc din nou o poza pe internet cu un copil pe un DIU, evident, avortat, va dau linkul.
Daca ai timp si vrei trimite-mi te rog, un PM cu argumentele mentionate mai sus.
As vrea sa te contrazic si in ceea ce priveste metoda simpto-termala sau abstinenta. Ele sunt doua metode CONTRACEPTIVE care nu difera foarte mult (cel putin din punct de vedere religios) cu celelalte (mai putin "naturale"). Au in fond acelasi scop, acela de a impiedica o sarcina.
Da, ai dreptate.Impiedica o sarcina,dar fara sa omoare si fara efecte secundare in corpul mamei.Pana la urma cred ca totul se reduce la o lipsa de incredere in Dumnezeu,altfel nu ne-am mai teme atat.Nu spun asta ca sa ranesc pe cineva eu sunt prima care sufar de aceasta"meteahna" si sunt constienta de ea.Caut inca raspunsul dar stiu sigur ca metodele de mai sus nu sunt raspunsul visat.
Cu speranta ca n-am jignit totusi pe nimeni,va urez cele bune tuturor si alegeri care nu se vor dovedi ulterior poveri.
P.s. Prefer sa fiu ipocrita decat nepasatoare.
Iti multumesc pt. ca fara sa stii mi-ai facut un bine.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
[/quote]
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
doradora spune:
folosesc AC pt ca imi regleaza ciclul. nu m-am ingrasat, am folosit vreo 5 ani neintrerupt fara nici o problema, apoi am facut pauza 3 luni, a mai trecut o luna si am ramas insarcinata, iar acum am trecut din nou pe anticonceptionale. dupa parerea mea, impartasita si de sot, e mai bine fara prezervativ-asta e, fiecare cu parerea lui, ideea de sterilet nu pot sa zic ca ma da pe spate, abstinenta nu se ia in calcul, asa ca raman pastilele, care rezolva si durerile si durata cam lunga (7 zile).
chris +
alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
lulu_boches spune:
steriletul are si el un termen.Cum e cind il scoti?? Groznic de dureros!!!!!
Traiasca PREZERVATIVUL!!!
Liana&Luana(17.09.02)
lgireada spune:
quote:
Originally posted by gabitacoquote:
Originally posted by lgireada
Stricto senso, biserica iti da dezlegare la sex doar marti si joi, maritata fiind.
Gabriela siMateea Ioana
Povestea nasteriiCand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.
De ce razi?
Asadar, zilele de infranare trupeasca a sotilor sunt cele patru posturi, miercurea, vinerea, sambata, duminica si toate zilele de post si sarbatorile de peste an. Sotii trebuie sa aiba doua zile de curatenie inainte de a merge sarbatoarea la biserica, iar cand vor sa se impartaseasca, in afara de cele patru posturi, sa tina cel putin o saptamana de curatenie, inainte de a primi Prea Curatele Taine si trei zile dupa Sfanta Impartasanie.
Asta e citat de aici:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri6.htm
Nu am timp acum sa caut ca mai scria pe ndeva ca nici luni nu e bine, ca e dupa duminica. Deci prin diferenta, mie imi iesie numai marti si joi ...
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
gabitaco spune:
pai sotul zice ca daca mergem in ritmul asta mai e un pic si se duce la manastire
.
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
gabitaco spune:
are sa zica ... hai fuga acasa ca azi e marti !!!!

Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
mamacangur spune:
fetelor va inteleg nedumerirea!
Dar exagerari exista peste tot,deci si aici, ma tem.Nu e totusi vorba de abstinenta 1 sapt. inainte de Impartasanie, altfel cei ce se impartasesc saptamanal ce ar face?!
Moderatia e necesara in toate,iar postul se tine cand ambii soti sunt de acord...
Poate am fost putin offtopic, dar am simtit nevoia sa fac aceste precizari,pe care de altfel vi le va spune si un duhovnic bun.Eu astfel am aflat.
A fi crestin nu inseamna totusi a respecta doar regulile cred ca daca nu avem intelegere si dragoste pt. celalalt n-am rezolvat nimic.Evident nu inseamna ca nu trebuie sa ne straduim sa postim dar nici sa cadem in plasa rigorismului nu e o idee buna...altfel apar alte"ispite" si probleme. Pe care nimeni nu le vrea...
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
gabi_j spune:
Fetelor, de ce steriletul este recomandat doar dupa ce ai nascut deja?
Am 30 de ani si iau AC de foarte multa vreme. Simt ceva similar cu ce a mai zis una dintre voi mai devreme: parca nu mai tolerez pillsurile asa de usor ca la 20 de ani... am tot felul de reactii: sunt isterica, ma doare rau capul inainte de ciclu, si efectiv simt cum iau kilograme doar respirand!!
M-am hotarat sa intrerup AC-ul chiar de acum si sa gasesc o alta cale de protectie: in afara de prezervativ si/sau spermicide nu prea exista alte optiuni, din pacate.
Sper ca nu am scris offtopic... am obserat ca discutia a deviat spre ce 'e voie' si ce nu in perioada de post. Pai, daca e sa ne luam dupa regulile crestine am avea voie sa facem sex doar pentru procreere, nu? Asa ca, oricum toti suntem (din acest punct de vedere) pacatosi, ca ne protejam, ca nu, ca facem dragoste in perioada de post sau nu... Sau unele pacate sunt considerate 'mai mici' decat celelalte, se pot 'plati' mai usor? - sunt doar intrebari retorice, offtopic.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by lgireadaquote:
Originally posted by gabitacoquote:
Originally posted by lgireada
Stricto senso, biserica iti da dezlegare la sex doar marti si joi, maritata fiind.
De ce razi?
Asadar, zilele de infranare trupeasca a sotilor sunt cele patru posturi, miercurea, vinerea, sambata, duminica si toate zilele de post si sarbatorile de peste an. Sotii trebuie sa aiba doua zile de curatenie inainte de a merge sarbatoarea la biserica, iar cand vor sa se impartaseasca, in afara de cele patru posturi, sa tina cel putin o saptamana de curatenie, inainte de a primi Prea Curatele Taine si trei zile dupa Sfanta Impartasanie.
Asta e citat de aici:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri6.htm
Nu am timp acum sa caut ca mai scria pe ndeva ca nici luni nu e bine, ca e dupa duminica. Deci prin diferenta, mie imi iesie numai marti si joi ...
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Pa chiar asa, cum spunea cineva, atunci mai bine te duci la manastire.

Alynutza spune:
Gabi_j mai multe despre sterilet si alte metode contraceptive poti gasi www.seximus.ro/articole/sterilet.php" target="_blank">aici Din pacate nu scrie de ce se recomanda numai dupa o nastere, cel mai bine te-ar putea lamuri medicul tau. Poate gasesti o alta metoda care sa-ti convina.