Anticonceptionale, sterilet sau abstinenta???!!!
Raspunsuri - Pagina 2
pisimuky spune:
Gabitaco, ce pot sa-ti spun eu e ca am luat anticonceptionale f.multi ani ( Rigevidon ) si la un moment dat ajunsesem la fel ca un cardiac, la un efort mai mare ( a se citi
) mi se punea asa o greutate in piept de zici ca nici nu mai puteam respira ca lumea. Si am hotarat sa nu mai iau. Dupa o pauza de vreo 8 luni ( in care am folosit prezervativul ) a aparut pe lume fiul meu, Rares. n-am avut probleme cu prezervativul, dintr-alea de care povestesti tu![]()
Mamica de
nazdravan Rares si
Mihnea
Good things last forever.
stefaniya spune:
Eu sunt pt anticonceptionale pt ca in afara faptului ca nu trebuie sa uit sa el iau ma tine relaxata.Nu ma sperii ca a cazut prezervativul sau sarmanul nu s-a controlat si a terminat acolo si e posibil bebe2 (primul e pe drum
) ABSTINENTA nici nu o mai pomenesc,ca iese din calcul.
E bine de facut un test hormonal inainte ca in functie de el sa primesti anticonceptionalele.Diane35 nu au de ce sa le scoata din uz pt ca sunt bune,sunt tari pt acele care le iau ca i-a zis mama,sora,prietena si tot asa...Diane35 se folosesc si in cosmetica pentru a trata acneea.
Eu am avut chisturi la sani fara sa fi luat inainte anticonceptionale si aveam o perioada de menstruatie regulata si destul de mult si tot s-au facut.Riscuri exista in orice,daca folosesti un prezervativ si ramai insarcinata si faci avort si de acolo incep alte probleme daca a fost un pic de neatentie sau mai stiu eu ce...tot aia e.
Foloseste ce crezi tu ca e benefic tie si daca mergi pe pastile,oricum e indicat ca la 6luni sa facem cate un control si asa descoperi Doamne fereste ceva daca in caz de...
Mult noroc!
*****BEBE*****
pisimuky spune:
Sorry, am apasat gresit si am trimis mesajul incomplet.
Deci, ... am mai luat dupa nasterea lui Rares o perioada tot tablete si dupa aceea am avut din nou simptomele alea urate si m-am hotarat sa fac o pauza si sa-mi pun sterilet. A profitat de pauza insa BARZA si asa am mai facut cel de-al doilea copil. Dupa 6 saptamani de la nastere, la un consult medical, medicul mi-a recomandat ( dupa ce-i spusesem ca nu mai vreau sa iau anticonceptionale si ca am doi copii ) steriletul. Vreau sa-ti zic ca nici n-am simtit nimic cand mi l-a pus si nici nu ma deranjeaza. Pentru 8 ani, de acum incolo, liniste si pace... Cel putin teoretic, pentru ca are si steriletul o marja de eroare... Da' eu sper totusi sa nu fiu exceptia.. ( mi-a zis medicul ca se mai intampla sa ramai insarcinata si cu sterilet, da' una la nu stiu cate cazuri... ). Cel mai bine e, parerea mea, sa consulti un medic bun si sa discutati toate aspectele problemei si dupa aceea sa iei decizia potrivita pentru tine. Eu iti doresc numai bine !
Mamica de
nazdravan Rares si
Mihnea
Good things last forever.
Delidana spune:
Eu iau anticonceptionale (Rigevidon) de aproape 8 ani, fara pauza. Medicul mi-a spus ca atita timp cit stau bine cu ficatul, nu vor fi o problema. Nu as avea curajul sa folosesc doar prezervativ, daca se rupe si ma trezesc cu bebe? N-as putea face avort dar ar pica intr-un moment foarte nepotrivit.
Inainte sa iau pastile aveam niste dureri ingrozitoare cind venea ciclu, pur si simplu in prima zi vreo 3 ore ma zvircoleam in pat. Acum durerile sint foarte mici, le simt mai mult ca pe un discomfort, mai luam calmante citeodata insa de cind fac sport cu regularitate au disparut aproape total.
Stiu ca anticonceptionalele nu sint metoda ideala de protectie insa ce pot face? In prezervativ n-am incredere, spermicide si alte creme care trebuie "introduse" cu nu stiu cit timp inainte iar nu mi se par in regula (ma si vad spunindu-i sotului: "stai draga, mai ai si tu rabdare o juma' de ora"
), metoda calendarului nici aia n-o prea agreez, sa stau cu stresu' toata luna, sterilet nu pot sa-mi pun pentru ca inca nu am avut copii asa ca...ce mai ramine?
Daca as avea copii si as hotari ca altii nu mai vreau as opta pentru o legare de trompe sau as discuta cu sotul despre o vasectomie. Deocamdata insa nu se pune problema pentru ca imi doresc copii insa nu acum.
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog * www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
gabitaco spune:
In legatura cu calcatul pe bec din cauza prezervativului ... a se intelege ca mi-a intarziat menstruatia vreo 3-4 zile.... si am crezut ca vine barza, nu ca s-a rupt prezervativul.Nici macar nu am avut curaj sa fac test de sarcina. Dar am avut emotii MARI de tot.Ma si imaginam la materna cu bb2
.Deocamdata prezervativul e la putere 
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.
madau spune:
Eu am sterilet Mirena. Ptr mine a fost cea mai buna varianta ptr ca pilulele nu le suport, iar prezervativul iese din discutie 
. Ma simt super bine cu el, se foarte sigur, e bun ptr uituce ca mine care au ramas gravide luand pilule
, menstruatia e foarte redusa, puse una peste alta a meritat investitia.
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
anky spune:
Eu merg pe metoda naturala Persona,acu nu stiu daca se gaseste si in Ro,poate se gaseste ceva asemanator.Pentru mine este cea mai buna metoda.M-am convins ca nu imi fac bine hormonii sintetici.
Citeste aici despre Persona
http://www.persona.info/uk/
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05 
"Happyness is the key to your heart"
gagaritza spune:
Eu iau Laurina de 4 ani aproximativ. Efecte adverse: reticenta fata de medicamente orale. Merg doar efervescentele.
Am scapat de dureri de cap si de griji. Prezervativul la mine nu merge. A spus doctorul ca am o alergie la textura materialului.
In ceea ce priveste Diane 35 cunosc doua persoane care s au ingrasat considerabil, au scapat de cosuri sau alte minuni dar doar pe perioada administrarii Dianelor si de asemenea li s a redus atat de mult fluxul menstrual incat una dintre ele la 24 ani e in pericol sa nu poata face copii.
Oricum, recomand efectuarea unor analize hormonale inainte si sfatul unui medic, desi, eu la cati medici am fost, toti recomanda pastile fara analize si le recomanda in functie de comisionul pe care il primesc de la producator sau furnizor, nu dupa organismul femeii.
Despre sterilet nu ma pot pronunta.
Abstinenta... nu prea suna bine.
Cam atat, succes mai departe.
gabitaco spune:
Problema e ca intr-adevar medicii ginecologi prescriu anticonceptionale fara analize hormonale... mai nou vad ca acum si medicii endocrinologi fac la fel. dozarile hormonale sunt prea scumpe si laboratoarele nu prea le fac. Oricum eu am in flux menstrual destul de abundent... si cred ca de aici recomandarea de Diane 35
.De jasmine am citit f putin... Inca mai caut metoda de contraceptie care sa-mi convina cel mai mult. Sterilet nu vreau eu.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.
lavi02 spune:
gabitaco, analizele hormonala nu sunt necesare pt luat pilule; nu pentru ca sunt scumpe ci pentru ca pilulele oricum iti dau o cantitate fixa de hormoni; si e vorba de hormoni de sinteza care sunt altfel decat cei naturali, din corpul tau.
Pana la urma ai de ales intre pilule cu 20, 30 sau 35 (Diane) micrograme de estrogeni (etinilestradiol), combinate cu diverse tipuri de progesteron de sinteza.
Ambii medici gineco cu care am vorbit mi-au spus ca nu ai de unde sa stii cum suporti pilula cutare sau cutare decat incercand-o. (pot da retinere de apa, dureri de cap, depresii, etc) la unele persoane da, la altele nu.
Dpdv medical iti dauneaza daca ai probleme cu ficatul sau ai risc mare de a face tromboze; risc marit de fumat de exemplu. Si daca ai sau esti suspecta de cancer de san, etc, Doamne fereste.
Eu de exemplu iau Novynette pe care le suport foarte bine. Nu au decat "efectul advers" ca nu mai am neplaceri in ziua in care imi vine ciclul.