Lista Gradinite - bila alba / bila negra(2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaIon spune:

La capitolul evaluare gradinite as completa si eu desi am deschis un Topic nou pe tema respectiva.
Gradinita Ada Kindergarten
- copilul a fost la grupa mica -mare (asa era numita dar in realitate erau copii de 3-4 ani)

Punctajul ar fi:
Personal: 1 puncte . Senzatia a fost ca nu reuseau sa supravegheze si sa instruiasca copii intr-un mod adecvat ( nu lasandu-i la televizor etc).In cateva randuri am descoperit ca doamna educatoare nu era si copii au fost mutati la alta grupa..? sau ca cel putin dimineata erau lasati la televizor o perioada buna de timp total nesupravegheati caci doamnele beau cafeaua etc.
Dotari : 1 puncte. Nu am avut senzatia ca aveau jucarii prea multe si prea noi si nici ca pe durata sederii copii ar fi beneficiat prea mult de ele. Despre alte materiale ce ar fi trebuit sa sustina procesul educativ nu am descoperit sa fii avut.
Curatenie: 4 puncte; din punct de vedere al curateniei gradinita era foarte curata , accesul parintilor in interior facandu-se cu botosi din plastic ca la spitale.
Mese: 4 punte (considerand doar meniul afisat si comunicat parintilor, care era de altfel adecvat si variat)
Activitati in gradinita: 1 puncte si aici as argumenta ca desi iti prezentau la sfarsit de saptamana o lista cu activitatile saptamanii tecute , aceasta nu parea sustinuta de cunostintele copilului. Noi personal am incercat sa fim in pas cu gradinita si sa repetam - ziceam noi -ceea ce se presupunea ca invatase. Surpriza a fost destul de mare si nu erau chestii prea spectaculoase de invatat - gen sa coloreze cu acuarele, sa spuna o poezioara in engleza, sa descrie doua legume. Nu ca ne-am fi asteptat sa stie totul perfect dar macar sa aiba o idee. Am realizat ca problema nu era la copil caci in weekend noi reuseam sa ne facem temele si sa il facem sa dobandeasca respectivele notiuni drept care ne-am autosesizat ca la gradi nu prea insistau - ce-i drept nici nu prea aveau cand (vezi comentariile mele de pe topicul cu pricina).
In 3 saptamani au iesit in gradina de 3 ori si atunci cand ieseau erau lasati complet liberi fiind doar supravegeati de doamnele educatoare care stateau de vorba intre ele)
Activitati extracuriculare- cu indulgenta 1 punct . Copii au fost dusi o data la circ (si ca punct negativ as mentiona ca noi nu am fost anuntati in prealabil.....)

Desi are un total de 12 puncte nu as recomanda-o nimanui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

CristinaIon, anca_vlad, Gabitzu_V multumim pentru contributia adusa subiectului.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

ioana - ma gandeam ca am putea ordona gradinitele pe sectoare, dar in ordinea punctajului, de la cel mai mare la cel mai mic. ce zici?

impresii de calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Buna ziua tuturor,
Am readus acest subiect in atentia mamicilor pentru ca se apropie un an nou de gradi si toate avem emotii, mai ales mamicile din grupa mica sau pitica ...Printre bobocei (sau ceva mai mic decat atat, daca exista) ne aflam si noi care vom merge la gradi la 1 an si 7 luni. Gradinita aleasa este Kinder Club. Rog fetele care au avut sau mai au copilasi atat de mici la gradi sa ne mai dea si noua cateva detalii incepand de la "trusou", adaptare etc. Cu atat mai mult, orice informatie venita din partea fetelor cu copilasi la aceasta gradinita, va fi cu atat mai pretioasa pentru noi. Mai ales ma intereseaza daca au rezolvat cu sistemul de supraveghere prin Internet.
Va multumim si va dorim un inceput usor si fara probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analex spune:

Buna ziua tuturor,
Am si eu cateva intrebari la care tare as dori sa primesc un raspuns, nu de alta, dar mai avem cateva luni si va trebui sa ne decidem si noi la ce gradinita sa mergem.

Asadar:
- stie cineva ceva de gradinita Lego, de pe langa Perla?
- in afara de Melba, in legatura cu care am citit destule comentarii depreciative, mai exista vreo gradinita de limba germana in sect. 4?
- daca nu in sectorul 4, in alt sector care ar fi gradinitele unde se invata germana?

Sper sa isi gaseasca cineva timp sa ne ajute si pe noi...
Multumesc anticipat,
Analex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

aurash - si noi am inceput sa mergem la gradi devreme, chiar mai devreme decat voi, la 1,4 ani. "trusoul" pentru gradi pe care ti-l recomand este: doua body-uri, doua perechi de pantalonasi, doua perechi de sosete, o bluza cu maneca lunga, o pijama si scutecele.

va felicit pentru alegere! si noi mergem la kinder club, la grupa mica, si suntem foarte foarte fericiti! a mea vrea sa ia acasa si educatoarea si copiii . cand a fost la bunici in vacanta (o luna) a povestit intr-una despre prietenii ei. deja ma intreba mama cine sunt dragos si eric pentru intrebari suplimentare te rog sa imi scrii pe pm, sa nu monopolizam subiectul

impresii de calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Vrabiutza, de Adina nu zice nimic?

Aurash, te felicit si eu pentru alegerea facuta in ceea ce priveste gradinita. Cand vei primi dosarul pentru inscriere, vei vedea ca ai si niste recomandari in legatura cu ce sa aduci pentru copil. Dar pana atunci: un rand de haine de schimb complet, la inceput duceam pampersi si servetele umede (acum ne-am facut fata mare si facem la toaleta), incaltaminte de interior, o bavetica de plastic din aceea cu buzunar (pentru mese) si un prosopel, periuta si pasta de dinti, plus pijamale (sau hainute pentru somn).
In ceea ce priveste adaptarea, depinde de la copil la copil... Noi nu am avut probleme si nici n-am auzit-o vreodata spunand ca nu vrea la gradi. Cand ne-am intors din concediu si i-am zis ca mergem a doua zi la gradinita, incepuse sa-mi enumere copiii de-acolo si sa ma intrebe ce fac, unde sunt (si asta dupa doua saptamani de absenta!).
Asa ca... exact cum spui si tu: va doresc un inceput fara probleme!

Sa ne bucuram de ce avem, nimic nu tine o vesnicie!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

vrabiuta, e buna ideea ta cu ordonatul dupa punctaj, o sa incerc sa o implementez zilele astea. Scuze pentru raspunsul tirziu, dar intre timp mi-am marit numarul membrilor familiei cu o fetita.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

pt. GRADINITA NR. 2 TARGOVISTE
Nu as fi scris daca nu incepea inca un an prescolar si nu voiam sa avertizez fetele (destul de multe) din Targoviste (probabil stiti gradinita). Noi nu suntem acolo dar stiu personal ca nu e cazul sa incercati. Mai bine in alta parte!(va dau detalii daca vrea cineva din Tgv)

Raman acestea trei: credinta, speranta si dragostea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Va multumesc tare mult fetelor (Vrabiuta si Giliutza)!
Astept dosarul de inscriere ca sa mai aflu alte detalii. Asta nu inseamna ca mi-au trecut emotiile. Avem o mare problema. Cezarel se teme de copiii de varsta lui, plange neconsolat si vrea numai in brate la mine. Nu stiu cum o sa se adapteze...

Va pup si numai bine!

Mergi la inceput