Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 25
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by Helenutza23
buna fetelor! intru direct pe subiect, asa ca:
bb papa numai laptic de al meu. mulg tot si ii dau in bibe. in fine, nu intru in amanunte, cine m-a mai citit pe forum stie despre prob mea cu sanii.
am vreo 3 prob:
1. de ce de la o luna puiul nu si-a mai marit cantitatea de lapte baut-> cu asta m-am lamurit citind postarea lui sweet_sm de la inceputul capitolului.
2. de ce puiul face kk chiar si la 3 zile? nu stiu ce sa cred pt ca nu pare constipat, kk e moale ca si consistenta, el nu se vaita de burtik, nu se screme... mi-e neclara situatia, nu stiu daca ar trebui sa iau ceva masuri.
3. l-am cantarit acum fix 2 sapt si ieri. am constatat ca nu a luat decat 280g ceea ce mi se pare f putin. de ce? cei 280g mi s-au infipt in creiermentionez ca in prima luna a luat 1100g, in a 2-a 1000g, in a 3-a in jur de 600, maxim 700. s-a nascut cu 3700g pe cai f naturale si am iesit cu el cu 3500.
dau aceste detalii in speranta ca vor ajuta pt un eventual raspuns.Helenutza +
Horia Constantin (18feb2007) =
daca face caca moale, asa si-a reglat tranzitul. cum spui ca nu se chinuie sa faca, pare ok.
bb mai mari la nastere au oricum tendinta sa ia mai putin in greutate pe masura ce se maresc. apoi bb alaptati la fel nu o sa ia mereu la fel cu cei care papa formula.
apoi observa cand il cantaresti: poate cu o luna in urma l-ai cantarit inainte sa faca un kk. si acum trasese o tura inainte.
daca bb creste in parametrii normali:inaltime, circ capului,etc nu ai de ce sa iti faci pb. asa a fost si Oani, a luat mai putin mai ales cadn avea si colici
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
legat de diversificare: la 6 luni.
nu sucurilor! aport energetic scazut si senzatie de satietate rapida. mai bine fructele resp fierte si pasate. nimic crud ca stomacelul sensibil al bb ar fi suprasolicitat inutil.
noapte buna.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Helenutza23 spune:
emaaimee merci de raspunsuri! referitor la diversificare. fiecare teorie are partea de adevar si e greu sa decizi. cum sunt decat 2 posibilitati, a alege sa incepi sau a mai amana, am ales sa incep. una la mana ca am zis ca poate merge mai bine cu kk, doi, ca ma gandeam ca incepe sa pape mai bine... sper sa fim ok in continuare.
Helenutza +
Horia Constantin (18feb2007) = 

Kitty spune:
ddana, cu privire la somnul de noapte a bebeilor, eu pot sa-ti spun ca baiatul meu cel mare a dormit 6-7 ore pe noapte inca de la 2 saptamani, iar fetita care are 12 saptamani doarme si 9 ore. Eu asa stiu ca dupa ce au 5-6 kg sunt capabili sa faca pauza de mancat noaptea si chiar e bine sa se odihneasca si stomacelul lor.
Pe baiat l-am alaptat pana la un an si 4 luni, abia dupa ce a facut un an mi-a venit ciclu, dar laptele nu a fost afectat. Adica si cand vroiam sa-l intarc - deci dupa un an si 3 luni aveam lapte de "apretam" cearceafurile. Cred ca depinde de organismul fiecaruia, dar cred ca e bine sa faci tot ce poti sa-i dai macar 6 luni san.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Florentina Roman spune:
Cum imi dau seama ca bb este satul? Singur nu a lasat niciodata sanul, mai mult, adoarme in timpul alaptarii, in ciuda eforturilor mele de a-l tine treaz...Si dupa o repriza de asta il pun in pat si dupa cateva minute tipa iar de foame...
Alta intrebare: dupa ce trage vreo 4-5 minute din san, acesta devine moale, iar bb trage de cateva ori in gol si inghite o data, inseamna ca s-a golit?
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by Florentina Roman
Cum imi dau seama ca bb este satul? Singur nu a lasat niciodata sanul, mai mult, adoarme in timpul alaptarii, in ciuda eforturilor mele de a-l tine treaz...Si dupa o repriza de asta il pun in pat si dupa cateva minute tipa iar de foame...
Alta intrebare: dupa ce trage vreo 4-5 minute din san, acesta devine moale, iar bb trage de cateva ori in gol si inghite o data, inseamna ca s-a golit?
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
O sa iti raspund mai intai la ultima intrebare. Suptul normal asa este: 3-4 miscari de supt (buzele apasa pe san) dupa care inghite cea a tras in gurita (ridica unghiul mandibulei cand face asta). Sanul se inmoaie pentru ca bebe a supt eficient o cantitate importanta din lapte dar de golit de tot nu se intampla niciodata pentru ca secretia laptelui este continua, adica, pe masura ce bebe scoate, alt lapte se formeaza si tot asa. Scria undeva ca se formeaza cam 50ml de lapte/san, in medie, pe ora, dar cantitatea variaza foarte mult in functie de cate ori alaptezi si de cat de mult suge bebe.
Cand e mic bebe vrea sa stea la san tot timpul ca acolo se simte el cel mai bine. Cand il iei de la san e ca si cum te-ar lua pe tine din pautl cald noaptea si te-ar pune brusc pe podeaua rece.
Faptul ca vrea sa stea la san NU INSEAMNA CA NU SE SATURA ci ca ii place foarte mult la tine in brate.
Eu as face asa: l-as lasa sa suga pana cand observi ca suptul numai e asa de viguros si sustinut, ca numai inghite asa des si ca busele numai apasa asa pe areola si doar tin mamelonul. Atunci ii pui o suzeta (daca accepta) si il mai tii asa pana adoarme dupa care il pui in pat. Sau il pui in pat atunci cand este semi-adormit si ii pui suzeta.
Sa nu iti fie frica de suzeta. Din experienta personala daca le este foame o scuipa imediat si incep sa urle, nu pot fi pacaliti asa usor.
Daca insa nu vrea suzeta atunci nu ai ce sa faci si trebuie sa il tii in brate. Poate te ajuta un wrap (adica un sal pe care il agati de umar ca sa iti sustina copilul la san si sa ai mainile libere sa mai faci cate ceva prin casa).
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
matahut spune:
Helenutza, Maruca mea de cand s-a nascut si pana am inceput diversificarea la 6 luni mi-a facut kk o data la 3, 4, chiar 5 zile. Nu se chinuia, facea ceva semilichid, fiind alaptata exlusiv. Dupa inceperea diversificarii...surpriza...mi s-a constipat, adica a inceput sa faca foarte tare, maslinute cu dureri, plansete etc. Am renuntat la morcov, orez, i-am dat fructe ca pere, caise. In fine, am incercat si incerc sa o reglez din alimentatie. Nu i-am pus niciodata pana acum supozitor, fiindca dr mi-a spus sa nu o fac decat in cazuri extreme. Cu suc de para si caise merge mai bine, faca aproape zilnic, dar problema consistentei ramane inca. TU nu ai deci de ce sa iti faci vreo problema.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
matahut spune:
Ma intrebam daca nu ar fi interesant (de fapt, pt mine ar fi interesant ca de aia aduc vorba
) sa se faca un SONDAj DC despre alaptat. Oare cate dintre noi ne-am alaptat copiii, pentru cat timp, care sunt motivele intarcarii etc. Eu m-as putea ocupa de realizarea chestionarului si eventual de ceva prelucrari. Ma intreb insa daca nu cumva cele care nu si-au alaptat copiii sau cele care si-au intarcat copiii din motive de comoditate nu cumva vor refuza sa raspunda...si atunci nu vom avea rezultate relevante.
Eu sunt ingrozita de ce vad in jurul meu, in parcuri, pe strada etc. Bebelusi de doar cateva saptamani carora li se indeasa biberonul in gura de catre bone, mamici care, desi la al doilea copil, dupa un an de alaptat, ii introduc celui mic formula fiindca sanii nu mai sunt la fel de plini ca la primul copil sau, mai grav, fiindca vor si ele sa doarma

Acum sa va mai zic despre noi. Am depasit de vreo 10 zile perioada de cosmar cu sculari din 3 sferturi in 3 sferturi de ora noaptea pt tzitzi. Am reusit sa o conving
sa doarma pe burtica si a dormit muuuuuuuuult mai bine. Practic acum se mai trezeste de vreo 3, 4 ori doar, tzitzieste si se culca linistita pe burtica...
Totul e sa avem rabdare, fiindca fiecare bebic are toanele lui.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
megbeng spune:
cucuoancea, mi se pare bine venita ideea sondajului..dar sa se faca sub protectia anonimatului, daca vrem raspunsuri sincere..parca e o rubrica de sondaje pe forum..
si eu din ce vad prin parcuri am o banuiala ca f f putine mame alapteaza..la grupul meu de ian-feb 2007 nu stiu daca mai sunt mamici care alpteaza exclusiv..(deduc din ce posteaza helenutza23 ca si ea ar alapta inca, dar se pare ca a inceput diversificarea...).
cat despre noi..stiti, scrisesem eu acu vreo luna ca la controlul de 3 luni pediatra ne-a recomandat diversificare SI completare, desi eu am lapte
, din motiv ca matei luase doar 500g..am continuat doar cu sanul (in ciuda protesteleor unor membri ai familiei, ca mi-as infometa puiull
) si uite ca a luat deja 650g luna asta..si mai sunt 5 zile pana la control..
Kitty spune:
megbeng, m-ai atins la punctul sensibil, sunt intr-un moment de cumpana pt ca azi am cantarit-o pe micuta mea si a luat doar 300 g in aproape 4 saptamani in luna a treia, dupa ce a luat cate un kg in primele 2 luni. Si binenteles ca am intrat in panica si sotul e si el agitat, ca nu-i ajunge laptele....nu i-am dat niciodata completare, ceai i-am dat de vreo 3 ori cativa ml, sambata am saturat 2 copii(pe giulia si pe baietelul unei prietene) in interval de o jumatate de ora (deci lapte am). Nu vreau sa-i dau completare, dupa cum nu vreau sa-i diversific pana la 5-6 luni, desi dr a spus ca de la 6 saptamani
sa incepem cu sucuri. Dar daca nu pune pe ea o sa intru in panica si poate cedez presiunilor celor din jur. Oare ce poate fi? Giulia e f vesela si vioaie, se intoarce de pe burta pe spate, se agita f mult, sunt zile in care nu plange deloc.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007