Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 22
elyanne spune:
Am si eu o curiozitate... nu stiu daca s-a mai discutat si nici nu am cand sa caut...
Alaptez (daca pot spune asa... de fapt scot laptele si pompa si le dau bebeilor din biberon) si as fi vrut sa fac impachetari cu parargil... insa nu stiu daca e ok in timpul alaptarii.
De la cosmeticiana am inteles ca parargilul n-ar avea contraindicatii, dar nu stia daca e ok sa stau o ora in termocuverta la temp. destul de mari... poate si 70 de grade Celsius.
Uitati ce am gasit depre asta:
"Impachetarile anticelulitice cu parargil
Aceste tratamente sunt extraordinare nu numai pentru remodelarea trupului nostru, ci si pentru multiplele efecte benefice care le au asupra sanatatii intregului nostru organism.
Ce face tratamentul PARARGIL?
• Reduce celulita in stadiul 3-4, indiferent care sunt cauzele ei formarii ei
• Inlatura retentia de lichid. In zona gleznelor, unde retentia de apa este foarte vizibila, se poate realiza o micsoarare in diametru pana la 20%
• Aplatizeaza abdomenul si remodeleaza silueta
• Regularizeaza permeabilitatea capilara, favorizand astfel eliminarea masiva a toxinelor
• Contribuie la eliminarea grasimilor
• Activeaza circulatia periferica
• Echilibreaza secretia de sebum
• Hraneste si hidrateaza pielea, ajutand astfel la intinerirea si mentinerea ei in cea mai buna forma
• Atenueaza culoarea si marimea vergeturilor
• Elimina treptat firele crescute sub piele, ca si depozitele inchistate de sebum
• Calmeaza durerile musculare si ligamentare
Ce este PARARGILUL?
Este un produs anticelulitic care contine parafina si argila verde. Rezultate: dupa prima sedinta pielea isi va recapata elasticitatea si fermitatea iar dupa 10-12 sedinte puteti scadea pana la 4-6 cm si 3-4 kg.
Beneficii:
• redarea elasticitatii si fermitatii pielii
• eliminarea celulitei
• ameliorarea vergeturilor si prevenirea aparitiei unora noi
• eliminarea apei retinuta in corp si a toxinelor;
Contraindicatii: persoanele care sufera de boli cardiace grave, epilepsie, claustrofobie, femei insarcinate.
Atentie: sedintele trebuie efectuate intensiv de 3 ori/ saptamana, iar dupa obtinerea rezultatelor dorite, o sedinta la 8-10 zile este suficienta;
Recomadat:
- persoanelor aflate in gradul 3 sau 4 de celulita si la care celulita este foarte inestetica
- persoanelor cu vergeturi foarte evidente
- persoanelor supraponderale;
Masajul anticelulitic efectuat de tehnician maseur da rezultate exceptionale dupa primrle 3 sedinte intensive! Ce rezultate veti obtine dupa acest tratament? In jur de 3-5 centimetrii dati jos din circumferinta, 3 - 4 kg, aproximativ 10-15% din celulita vizibila, iar vergeturile se vor ameliora cu pana la 10%.
Impachetarile tip termosudatie constau in combinarea a doua proceduri: termoterapia si impachetari in creme cu un puternic rol reducator, ajutand la eliminarea toxinelor si apei retinute in organism , a celulitei, ameliorarea vergeturilor . Prin eliminarea toxinelor si a apei din tesuturi, pielea va fi mai elastica, mai ferma iar aspectul de coaja de portocala se va diminua evident; vergeturile se amelioreaza si se previne aparitia unora noi.
Toate aceste proceduri , combinate cu o dieta sanatoasa si eventual putina miscare ,consum d elichide ,fac minuni."
Vreau si eu un raspuns in legatura cu asta de la vreuna dintre voi a facut sau stie daca se pot face in timpul alaptarii 
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Mihai si
Andrei (3 martie 2007)
Florentina Roman spune:
In legatura cu sanul meu...am fost la dr si se pare ca e un inceput de mastita; a zis ca e bine ca m-am masat si l-am pus pe bb la san, asta datorita voua! Oricum maine vine si o asistenta sa ma invete sa-l pun pe bb la san(daca n-o fi prea tarziu)si sa-mi mai desfunde din canale.
M-am uitat si eu pe site-urile despre alaptare date de voi, la un san stam bine, dar la celalalt facem ce facem si tot doare cand trage Matei, dar poate cu timpul va trece.
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
roxanaz spune:
Probleme cu alaptatul
Blanka
Salutare tuturor!Am si eu intrebare ca sunt foarte nelamurita...Am si eu un baietel, David, care imediat implineste 3 luni...Pe cand avea vreo 3 saptamani, in timp ce il alaptam, s-a inecat...De atunci aproape la fiecare alaptare se repeta acelasi lucru...am incercat tot felul de metode...sa ma mulg inainte de alaptare un pic (sa nu vina laptele asa tare), am incercat sa folosesc aparatoare de san (mameloane artificiale)... am intrebat doctori, am intrebat pe toata lumea...raspunsurile au fost cam la fel: "o sa creasca si nu va mai face!"
Ideea e...ca fiind primul meu copil sunt foarte stresata de toate...MI-am pus si intrebarea daca nu este vreo legatura cu moartea subita a sugarului?!?O fi predispus?Voi ati patit asa ceva?Ce se poate face?
Mindy
Bun venit pe forum Blanka!
Eu zic sa nu iti mai faci probleme, mai ales daca si medicii te-au asigurat ca e ceva normal.
David al tau e mai papacios, suge viguros din sin si din cauza asta se ineaca in timp se maninca.. citi dintre noi nu ne inecam atunci cind mincam...
Nu are nici o legatura cu moartea subita, banuiesc ca nu se ineaca in somn, ai zis ca numai atunci cind maninca.
Si bebelina mea e papacioasa o adevarata haplea si ea se ineaca des mai ales atunci cind vine laptele mai tare.
Cind simti ca e prea mult lapte dintr-o data, incearca sa scoti sinul un pic cit sa poata face o pauza de respirat, probabil ca i se prea umple gurita cu lapte si nu poate inghiti tot.
Sa ne traiasca puii mincaciosi si sanatosi si sa ne bucuram la maxim de perioada asta minunata de bebelusie!!
Daca mai ai intrebari legate de alaptat, intra pe subiectul Alaptatul help-line, si acolo vei gasi mult suport.
Numai bine si pupici lui David
Blanka spune:
Multumesc pt incurajari Mindy! E bine cand mai vb cu alte mamici si ma asigura ca trebuie sa gandesc pozitiv...:)
Am uitat sa zic...s-a intamplat odata si in somn...A inceput sa saliveze...si s-a inecat cu saliva...Va dati seama ca de atunci nu mai am un moment de liniste!Sunt tot timpul cu ochii pe el, sa vad daca respira!
P.s. Pt toate mamicile care au nascut recent le urez "Felicitari!", multa sanatate!

Mindy spune:
Blanka,
daca esti ingrijorata ca s-ar putea ineca noaptea, as sugera sa ridici o idee salteaua in partea unde isi tine caputul. (eu am pus niste carti mai groase dedesuptul saltelei, pe arcuri, abia se vede inclinatia).
In felul asta daca vomeaza sau saliveaza in somn, lichidul curge pe linga gurita si bb nu se mai ineaca.
Mie la pediatru mi-a zis ca e recomandat sa tin bb cu mine in camera (in patutul ei) pina ce implineste cel putin 6 luni. E mai sigur si poti auzi imediat o eventuala problema.
Of ingrijorarile astea...
Cind ma gindesc cum inainte sa am copil plonjam in pat cind mergeam la culcare fara nici un gind si acum nici nu ma gindesc la somnul meu pina nu vad ca a mincat suficient, i-am facut baita, sa o vad ca doarme si ca i-am creat tot confortul, plus ca mai fac citeva verificari dupa ce a adormit sa vad ca totul e bine. Asa sintem noi mamicile 
Blanka spune:
E o idee super buna!Mersi mult de tot!Pe asta n-am incercat-o...sa ridic salteaua un pic...:)
De dormit doarme cu mine in camera,dar cateodata mi-e ca o sa adorm si n-o sa-l aud...De asta sunt tot asa stresata!
Oricum mersi de sfat...
Shine spune:
Blanka, dar trebuie sa dormi, altfel cum o sa mai poti ingriji bebelusul daca esti obosita.....
stai linistita, chiar si in cel mai adanc somn, eu cred ca il auzi pe bebe daca face vreo miscare.
si eu i-am pus niste carti sub saltea lui Alexandru, si am avut ceva intrebari... sa pun managementul proiectelelor sau hacking disposed?![]()
ai grija sa nu fie ceva care sa ridice prea mult salteluta pentru ca bebe incepe sa se rostogoleasca deja, si avand salteluta prea sus, il gasesi pe latul patutului. stiu eu, mi se trage de la managementul proiectelor... era prea groasa...
Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank"> Repere in dezvoltarea bebelusului
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/56/Default.aspx" target="_blank"> Diversificarea bat-o vina
Blanka spune:
Salutare!
Sincer ma simt mult mai ok!
Noi momentan nu suntem in Romania...sotul lucreaza in Cehia si aici n-are cine sa ma ajute, asa ca voi chiar si cu un sfat ma ajutati enorm!Multumesc mult de tot!

paulush spune:
quote:
Originally posted by Androix
Multumesc mult de sfaturi.
Intr-adevar e interesanta ideea cu caldura, mai ales azi a fost ceva mai cald, dar eu n-am dezbracat-o fata de ieri. Nu stiu ce-o fi in capul meu parca n-as fi la al doilea copil.De fapt stiu, ma enerveaza soacra-mea care ma intreaba de orice as face si nu imi face placere sa-i dau explicatii sau daca o fac o fac pe un ton de superioritate si apoi imi pare rau. Ea saraca e venita la noi sa ma ajute cu Filip da nu se poate abtine sa nu ma intrebe la fiecare pas da de ce ai facut asa, da de ce nu doarme, da de ce aia, de ce ailalta
Asta ca o paranteza.
Cu sanul dureros treaba e in felul urmator: nu are Georgia ce loc dureros sa-mi maseze pentru ca durerea este pe interior, fix in mijloc parca imi infige ace pe canal pe interior. Cateodata cand apuca mai bine sanul durerea e mai suportabila, dar am avut o zi in care vreo 3 mese la rand pur si simplu nu am putut s-o alatepz din sanul ala.
In orice caz o sa ma incurajez sa incerc si pozitita cu mingea de rugby ca cea in fund cu copilul pe mana si cea culcata le-am testat si am obtinut aceleasi rezultate.
Inca o data multumesc mult de tot. Pe langa informatiile de mare pret conteaza foarte mult sa stii ca poti vorbi cu cineva si sa primesti incurajari.
Andreea, mama de Filip si Georgia
Andreea, esti mai bine? Am incercat sa-ti trimit un PM dar nu primesti, da de stire please.
ddana spune:
Buna, fetelor!
Sunt mamica de 2 luni si jumatate si am intrat in impas... Ce bine-ar fi daca ati putea sa ma ajutati cu niste raspunsuri... L-am hranit pe bebelusul meu exclusiv la san, nu stie nici macar gustul ceaiului. In urma cu vreo 10 zile, da semne ca nu se satura, sau asa am interpretat eu. Lasa sanul din gura, plangea, refuza sa mai suga... OK, am inceput sa il pun mai des la san, sa stimulez lactatia, si am baut ceaiuri. Am refacut "productia", e clar ca am acum lapte, dar pustiul continua sa refuze sanul. Cand ii e foarte foame, suge ca un haplea 3-4 minute in care se ineaca si ii iese lapticul pe nasuc. In rest... ne chinuim tare. Cam cand au inceput figurile lui am inceput si eu sa iau Exluton, prescris de medic. Oare pilulele pot sa aiba acest efect? Colac peste pupaza: sambata mi-a venit ciclul!!! Stiu ca in perioada CM bebeii devin mofturosi, dar el a inceput inaitne cu o saptamana de CM... O alta dilema: de ce mi-a venit ciclul asa de repede, daca alaptez??? Ziua la interval de 3 ore, iar noaptea ultima oara la 10, iar dimineata la 5... Asta inseamna ca se apropie momentul intarcarii??? Asa am citit un articol pe net... ca CM prevesteste disparitia lactatiei... Nu vreau!!! as vrea sa-l mai alaptez inca cateva luni bune. Spuneti-mi va rog daca ati fost in situatia mea.. Ce as putea sa fac?
va multumesc!
Dana

De fapt stiu, ma enerveaza soacra-mea care ma intreaba de orice as face si nu imi face placere sa-i dau explicatii sau daca o fac o fac pe un ton de superioritate si apoi imi pare rau. Ea saraca e venita la noi sa ma ajute cu Filip da nu se poate abtine sa nu ma intrebe la fiecare pas da de ce ai facut asa, da de ce nu doarme, da de ce aia, de ce ailalta