Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 20
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by Mindy
Florentina, felicitari pt bebe.
La fel am patit si eu cind am nascut, la spital, bebelina primise formula si de la mine nu mai avea putere sa suga, plus nu o pusesem in pozitii corecte la supt.
termenul in engleza in pb asta se cheama engorgement (furia laptelui cred in romaneste)
http://www.medela.com/NewFiles/faq/brstengorgmt.html
Eu am facut dusuri fierbinti inainte de alaptat, sinii erau piatra nu iesea nimic..(ei sint pini de lapte dar nu iasa)
sau cu un prosop cu apa fierbinte la chiuveta in baie ma masam, masajul sa fie e ca o impingere de sus inspre sfirc ca si cum ai ajuta sa iasa laptele..
bb tot nu reusea sa traga suficient cit sa desfunde canalele.
cel mai bine m-a ajutat pompa (Slava Domnului ca existe pompe)
am folosut una manuala de la medela. La inceput nu iesea mare lucru dar trebuie insistat si reusesti.
tot ce pompezi depoziteaza si da-i in biberon, dar nu inceta sa il pui la sin ca sa nu faca confuzie sau sa i placa mai mult biberonul.
biberonul sa nu aibe gaura mare..
bb o sa te ajute ei sug destul de viguros chiar daca nu vedem sau simtim.
Dupa ce termini de muls sau alaptat pune frunze de varza pe sini (rece de la frigider e super ca o compresa) ajuta enorm si crema de galbenele pt sfircuri sa te dai intre alaptat.
Mie laptele efectiv mi-a venit cam dupa 5-6 zile, eram gata sa renunt oboseala,stres, sini durerosi si nu aveam energie de nimic. Ce ma bucur ca nu am renuntat sa alaptez!
Ai grija de tine odihna multa , papa bun si vitaminele prenatale sa le iei si in prioada alaptarii.
O sa fie bine de data asta, sper sa alaptezi mai mult de 2 luni , alaptatul e cel mai minumnat lucru.. o sa treci repede de problema asta si in curind te vei bucura de alaptat.
Sintem aici sa te sustinem.. daca mai ai intrebari nu ezita sa intri sa intrebi.
continua sa pui bb la sin ff des, (la doua ore e ideal) el te va ajuta sa iasa lapticul. atentie la pozitia la sin, bb sa nu fie cu caputul intr-o parte, fata sa i fie perpendiculara cu sinul, si sa simti ca a luat tot sfircul in gura nu doar virful.
Numai bine si multa sanatate tie si bebelului.
scuze daca am scris incoerent, trebuie sa fug sa o alaptez pe bebica mea:))
f bune sfaturile,multumim de ajutor.
insa frunza de varza(si pe LLL tot asa am gasit explicat) e f buna numai cand vrei sa reduci drastic prod de lapte,adica pt intarcat.nu rece ca se pot infunda canale galactofore.
pt toate mamicile:
nu apa rece pe sani sau apa f fierbinte
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
Florentina, sa iti traiasca bb.
de fiecare data cand ai noduli,sanii un pic umflati(nu mai astepta pana la pata rosie,inainte sa apara pata erau deja nodulii) si ti se par tie ca sunt in neregula iti faci masaj usor.ii masezi usor cu apa calda.eventual ai un prosopel de bumbac cu care faci treaba asta.sau cu dusul.masezi pana simti ca se inmoaie galmele.poti sa te mulgi un pic cat sa se elimine din tensiune.si iar masaj usor cu apa calda,etc.de multe ori pe zi.dupa masat cu apa, masezi sanii cu putina crema de galbenele,garmastan,bepanthen sau lanolina.mie mi-a placut cel mai mult de galbenele pt galme,le-am incercat pe toate.nu trebuie sa speli sanii cand suge bb(daca te dai cu cele scrise de mine).ar trebui sa se inmoaie galmele.
si neaparat uita-te daca tii bb in pozitiile corecte de alaptat.cand ai sanii umflati/nodul bb trebui sa suga din sanul cu probleme intai chiar daca nu ii era randul la masa respectiva.pot sa scoti un pic de lapte din sanul fara probleme daca fata nu a papat din el si era la rand.asta ca sa nu faci galme si la el.eventual mulgi si din el tot un pic cat se se detensioneze la masajul sanului cu probleme.
nu te mai mulge deloc(decat un pic pt detensionare san cand te masezi).
ALAPTATUL HELPLINE
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
Florentina uite citeste ce am mai raspuns eu legat de pb ta:
"Laura, felicitari pt fetita.alaptatul nu doare.daca te dor sanii sigur ceva e in neregula.acum nu stiu ce ai tu.posibil sa treci prin furia laptelui.eu aveam sanii cat capul meu, pardon cate un san cat capul meu.sambata la 6.30am am nascut,a papat fata colostru imediat.marti deja aveam sanii cat banitza grei si nodurosi.m-am masat usor cu apa calduta pe san(nu rece-infunda canalele galactofore).in timpul asta poti sa te mulgi un pic cat sa se elibereze teniunea din el.faci la fel cu amandoi.apoi te masezi usor,nu cu prea mult sarg,cu miscari circulare cu crema de galbenele.pui bb sa suga des la san zi si noapte.sa nu o lasi sa doarma toata noaptea de acum e prea mica.trebuie sa se regleze productia de laptic acum in functie de cat are nevoie bebelusha.
pt sani umflati f eficiente sunt comprese cu traista ciobanului(remediu din cartea Mariei Treben,Boli specifice femeilor):
se pun 2 mani pline din plante maruntite intr-o sita suspendata deasupra unei oale cu apa care fierbe.datorita vaporilor fierbinti plantele se incalzesc, se immoaie, isi lasa suc, fac un fel de "decoct sec".
cotinutul sitei se rastoarna pe o panza curata de in/bbc si se aseaza pe sanii umflati.pt pastrarea caldurii se acopera compresa cu un prosop moale si cald.
eu asa am scapat.zi si noapte mi-am pus comprese.dormeam noaptea cu niste improvizatii facute fasa in jurul corpului.deci dupa procedura masajul apa calda si apoi galbenele urma compresa.vrea bb sa suga,e ok nu trebuie sa te speli de nimic.eventual stergi bine mamelonul cu un prosop curat si gata.bagi compresa cu plantele intr-un prosop sub perna sa fie calda.cand a termintat mai poti sa te mai masezi un pic cu galbenele sau si cu apa intai daca ai sanii prea umflati.pui compresa la loc si gata.daca s-a racit incalzeste-o un pic la micro.stiu ca suna complicat,dar o sa iti treaca.
e imp sa ii dai sa suga alternativ(o masa un san,apoi urmatoarea masa din sanul celalalt)sa vina laptele in amandoi.
sa nu iti pui frunze de varza pe sani, dezumfla sanii dar si scade drastic productia de lapte.varza e buna cand intarci doar.
sa ne spui cum esti."
ALAPTATUL HELPLINE
POVESTEA MINUNII
Florentina Roman spune:
Multumesc de sfaturi, le-am urmat si sanii s-au mai detensionat un pic. Acum am alte intrebari: Cat trebuie tinut bb la san? Eu il tin cat vrea, dar trece si cate o ora si el nu se satura...Dupa care il trec la sanul celalalt si...tot asa. Dar...de azi dimineata nu fac decat sa alaptez...
Stiu ca laptele matern se digera mai usor, dar Matei al meu papa intr-una, cu pauze ptr ragait si cand incerc eu sa-l mai pun in patut, dar nu tine! Ma gandesc la ce o fi in burtica lui...Trebuie sa las un interval de timp intre reprizele de alaptat?
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
emaaimee spune:
Florentina, tine bb cat vrea la san.are numai 4 zile. micutul.acomodati-va unul cu altul.si incet incet isi va face singur un program.acum isi regleaza productia, apoi vor urma puseele de crestere.citeste despre asta la inceputul capitolului asta.si multa rabdare.
ALAPTATUL HELPLINE
POVESTEA MINUNII
Gabi_K spune:
Florentina, spor la alaptat!!!
Am citit pe site-ul LLL, ca ideal e sa alaptezi asa: 10 minute un san, 10 minute celalalt, repetat de doua ori, ca sanii sa fie goliti. Dar asta la un bb mai marisor.
La nou nascut n-ai ce face, lasa-l sa stea la san cat vrea, fiindca asa isi formeaza stilul de supt, asa vei avea mult laptic. Cand adoarme, stai totusi cu sanii dezveliti, lasa sa se usuce lapticul pe sfarcuri, sa nu faci rana la san.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Totul despre alaptat!
Kitty spune:
Pe cand credeam ca am intrat in normalitate cu alaptatul si n-o sa mai fie probleme, am patit-o. Alaptam mai des din sanul drept pentru ca imi convenea pentru pozitia in pat. Seara si noaptea, uneori si dimineata pentru ca sa nu pun copilul intre mine si sot si ziua uneori ba era cineva la noi si preferam sa nu se vada chiar tot si stateam cu fata catre perete. Si eu ii dadeam numai dintr-un san la o masa. Si am avut o perioada f incarcata si nu stiu cum n-am observat pana ieri ca in sanul stand aproape nu mai aveam lapte pe cand cel drept imi era mult mai mare si impietrit. Deja ma durea f tare.
M-am speriat si am facut in felul urmator: De aseara i-am dat de fiecare data prima data din sanul stang ca sa traga tot ce era(m-am gandit ca stimulez sa se faca mai mult) si apoi din sanul drept sa-mi goleasca doar cat sa pot suporta. Totusi aseara a trebuit sa ma mai si mulg cu pompa pentru ca-mi era f plin sanul drept si micuta mi se trezeste abia dupa ora 7, m-am gandit ca nu mai rezist atata timp. Oricum azinoapte m-am trezit iarasi cu el impietrit si am luat-o pe micuta sa suga in somn. Acum sunt mult mai bine, dar nu stiu daca procedez corect. Ratiunea mea a fost sa nu golesc de tot sanul care mi-era asa plin pentru ca sa nu se faca iarasi asa lapte mult, in schimb sa-l stimulez pe cel in care mi se facea tot mai putin.
As putea face mastita? Sa continui asa, sau sa-l mulg de tot pe cel plin?
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
inaioana spune:
Kitty, eu as stimula sanul stang si din cel drept nu as mulge decat strictul necesar (cat sa te eliberezi putin). Nu risti sa faci mastita`daca te masezi si scoti ceva lapte si din cel drept. Poti alapta intinsa din oricare dintre sani fara sa muti copilul, am descoperit eu.
iti modifici pozitia corpului tau, te asesi mai intr-o parte sau alta (putin mai pe burta ca sa ii dai din sanul drept daca copilul e in stanga ta si invers...).
Mult succes!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Kitty spune:
Multumesc inaioana, deci n-a fost rau ce am facut. Am sa incerc pozitia, am inteles cum ai spus.
Deja parca a inceput sa produca din nou stangul!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
mamacangur spune:
quote:
Originally posted by Florentina Roman
Multumesc de sfaturi, le-am urmat si sanii s-au mai detensionat un pic. Acum am alte intrebari: Cat trebuie tinut bb la san? Eu il tin cat vrea, dar trece si cate o ora si el nu se satura...Dupa care il trec la sanul celalalt si...tot asa. Dar...de azi dimineata nu fac decat sa alaptez...Stiu ca laptele matern se digera mai usor, dar Matei al meu papa intr-una, cu pauze ptr ragait si cand incerc eu sa-l mai pun in patut, dar nu tine! Ma gandesc la ce o fi in burtica lui...Trebuie sa las un interval de timp intre reprizele de alaptat?
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
sa iti traiasca flacaii! florentina, nu te teme, pana invata bebe sa suga dureaza putin, asa ca la inceput cam numai asta faci:alaptezi, alaptezi ,alaptezi!
In societatile nu asa dezvoltate ca a noastra(am citit si eu pe LLL cred) bebelusii sunt alaptati si la 20 min. dupa ce au terminat masa...si nimeni nu-sipune problema ca ar fi rau. E ceva normal. Renunta sa mai cronometrezi cat suge si incearca sa te bucuri de relatia voastra speciala.Burica lui e f. multumita!E mica si trebuie alimentata f. des...Asculta-ti instinctul de mamica si vei vedea ca nu te mai temi!Nici pediatrii si nici altcineva nu stie mai bine ca tine ce ai de facut.Ai incredere ca vei reusi, dar vorba unui cantec"Asculta-ti inima!"
Mult succes!
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!