Alaptatul-Help Line-(4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

problema ta e cauzata de muls.un bb atat de mic nu are nevoie de 350ml la o masa.poate 120-150max sa fie haplea.incearca sa nu ii mai dai in biberon si lasa bb sa ia controlul,sa isi regleze cat ii trebuie pe masa.
de fiecare data cand ai noduli,sanii un pic umflati(nu mai astepta pana la pata rosie,inainte sa apara pata erau deja nodulii) si ti se par tie ca sunt in neregula iti faci masaj usor.ii masezi usor cu apa calda.eventual ai un prosopel de bumbac cu care faci treaba asta.sau cu dusul.masezi pana simti ca se inmoaie galmele.poti sa te mulgi un pic cat sa se elimine din tensiune.si iar masaj usor cu apa calda,etc.de multe ori pe zi.dupa masat cu apa, masezi sanii cu putina crema de galbenele,garmastan,bepanthen sau lanolina.mie mi-a placut cel mai mult de galbenele pt galme,le-am incercat pe toate.nu trebuie sa speli sanii cand suge bb(daca te dai cu cele scrise de mine).ar trebui sa se inmoaie galmele.
si neaparat uita-te daca tii bb in pozitiile corecte de alaptat.cand ai sanii umflati/nodul bb trebui sa suga din sanul cu probleme intai chiar daca nu ii era randul la masa respectiva.pot sa scoti un pic de lapte din sanul fara probleme daca fata nu a papat din el si era la rand.asta ca sa nu faci galme si la el.eventual mulgi si din el tot un pic cat se se detensioneze la masajul sanului cu probleme.
nu te mai mulge deloc(decat un pic pt detensionare san cand te masezi).
si eu am patit-o si alte mamici.chiar am luat amoxicilina de cateva ori.daca nu cedeaza musai fuga la dr sa nu faci febra.seamana a inceput de mastita.ai mare grija.

noapte buna.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

mersi mult!
am facut dus fierbinte, muls si alaptat la sanul cu problema. parca e mai bine...
acum fug la crema( ca le am aproape pe toate enumerate de tine) si masaj.

multumesc inca o data pentru raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Buna fetelor!

Cit de des e normal sa pape bb la sin la virsta de 4 luni?
incepind de la 3 luni bebelina mea papa cam la 3 ore dar acum am observat ca iar i se face fomica des si la 2, 2.5 ore.
O prietena imi spunea ca al ei bb ajunsese sa pape la sin la intervale de 4 ore la virsta asta. Ea era si ff obsedata sa nu aibe bb gras si acum la un an bebele ei e mic pt virsta lui si nu vrea sa manince mai nimic.

A mea e mai grasunica dar eu nu vreau sa o infometez iar cind ii e fomica nu ma mai pot intelege cu ea asa scandal face:

Si mai am o problema, sinul sting imi e mai are decit dreptul (f vizibil) si asta din cauza mea pt ca nu am alternat bine cu alaptatul la inceput. Aveam si eu si bebica o pozitie preferata si mai saream la cite o masa cu sinul drept.

Credeti ca se mai poate face ceva? sau o sa ramin cu diferenta asta definitiv? citeodata imi vine sa cind ma vad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Mindy, normal e sa pape tot la cerere. daca a inceput sa ceara mai des iarasi, fii atenta ca e puseul de crestere de la 4 luni, si noi tot prin asta trecem acuma. am crezut ca va fi mai usor, ca ne-am obisnuit de la celelalte pusee, dar e la fel de obositor din pacate...

diferenta dintre sani cred ca e temporara, ca unul e mereu mai plin ca alalalt, daca zici ca are preferinte.

bebe gras din alaptat nu am mai auzit, spune-i prietenei tale ca e imposibil. :-)) bine dezvoltat, poate, dar asta e altceva. obezitatea apare de la formula, nu de la laptele matern. nu exista supra-alaptare, din fericire.

Androix, eu nu stiu raspunsul la problema ta, ai intrebat medicul? poate n-ar fi o idee rea sa suni si sa vezi ce zice. asa intepaturi am simtit si eu si inca mai simt, dar nu de durata cum zici tu...io am crezut ca-s normale, ca asa am citit pe-aici.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Multumesc mult Conchita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Buna!
Am nascut marti, deci bb are 4 zile. Problema e urmatoarea: in primele zile nu am avut lapte, nici macar colostru, asa ca asistentele i-au dat formula cu biberonul. Eu l-am pus totusi la san si asa au aparut ragadele. Am sanii f sensibili, la primul copil am patit la fel, crapaturile mi-au trecut abia la 2 luni, cand am renuntat la alaptat ptr ca efctiv nu mai aveam ce-i da copilului...
Ieri am avut ceva colostru, dar bb adoarme f repede la san, in plus, am mameloanele f mici, cred ca si cateva canale infundate, asa ca nu stiu daca trage ceva de la mine ptr ca e tot flamand. Azi insa mi s-au intarit sanii pietroi, dar nu e lapte, e tot colostru. Ce ma sfatuiti, sa-l pun pe rand la cate un san, adica ii dau numai unul la o masa, sau din amandoi?
Ce pot face sa desfund canalele?
Ma mulg sau il las doar pe bb sa traga?
Sper ca am fost coerenta, dar sunt disperata cand vad ca se repeta povestea de la primul copil cu alaptatul si-mi doresc asa mult ca macar pe cel mic sa-l pot hrani de la mine..

Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Florentina, daca ti s-au facut sanii pietroi insemana ca e lapte mult in ei!
Of, ar trebui sa te ajute cineva cu pozitionarea bebelusului pentru ca este clar ca el nu prinde bine mamelonul (mai ales daca zici ca e mai mic) si din cauza asta apar ragadele!
Pe internet exista multe poze si explicatii detaliate cum sa pozitionezi copilul la san (breastfeeding latch-on este termenul in engleza, vezi poate gasesti cu google si imagini sugestive).
Daca reusesti sa il pui pe bebe la san intr-o pozitie care sa nu te doara si sa nu iti faca rani, incearca sa o faci cat mai des. Chiar daca suge doar 5 minute si apoi adoarme, incearca mai incolo (peste 1 ora-doua) oricum nu il lasa mai mult de 3-4 ore fara sa il pui la san.
daca a crescut cantitatea de lapte insemana ca bebe a supt bine si a stimulat sanii sa produca mai mult.
Incearca sa il pui cand la un san cand la celelalt si nu cred ca e bine sa te mulgi (decat daca sanii iti raman la fel de pietroi si dupa ce numai suge bebe) pentru ca asa vei face si mai mult lapte.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Sheannamp, multumesc ptr raspunsul promt, problema e ca daca adoarme, mai mult de jumatate de ora nu rezista si incepe sa caute iar sanul...eu nu sunt convinsa ca el trage, sau nu trage cu putere suficienta sa scoata lapticul, e ca si cand ar avea in gura o suzeta

Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)

Mergi la inceput

Florentina, felicitari pt bebe.
La fel am patit si eu cind am nascut, la spital, bebelina primise formula si de la mine nu mai avea putere sa suga, plus nu o pusesem in pozitii corecte la supt.
termenul in engleza in pb asta se cheama engorgement (furia laptelui cred in romaneste)
http://www.medela.com/NewFiles/faq/brstengorgmt.html

Eu am facut dusuri fierbinti inainte de alaptat, sinii erau piatra nu iesea nimic..(ei sint pini de lapte dar nu iasa)
sau cu un prosop cu apa fierbinte la chiuveta in baie ma masam, masajul sa fie e ca o impingere de sus inspre sfirc ca si cum ai ajuta sa iasa laptele..
bb tot nu reusea sa traga suficient cit sa desfunde canalele.
cel mai bine m-a ajutat pompa (Slava Domnului ca existe pompe)
am folosut una manuala de la medela. La inceput nu iesea mare lucru dar trebuie insistat si reusesti.
tot ce pompezi depoziteaza si da-i in biberon, dar nu inceta sa il pui la sin ca sa nu faca confuzie sau sa i placa mai mult biberonul.
biberonul sa nu aibe gaura mare..
bb o sa te ajute ei sug destul de viguros chiar daca nu vedem sau simtim.
Dupa ce termini de muls sau alaptat pune frunze de varza pe sini (rece de la frigider e super ca o compresa) ajuta enorm si crema de galbenele pt sfircuri sa te dai intre alaptat.
Mie laptele efectiv mi-a venit cam dupa 5-6 zile, eram gata sa renunt oboseala,stres, sini durerosi si nu aveam energie de nimic. Ce ma bucur ca nu am renuntat sa alaptez!
Ai grija de tine odihna multa , papa bun si vitaminele prenatale sa le iei si in prioada alaptarii.

O sa fie bine de data asta, sper sa alaptezi mai mult de 2 luni , alaptatul e cel mai minumnat lucru.. o sa treci repede de problema asta si in curind te vei bucura de alaptat.

Sintem aici sa te sustinem.. daca mai ai intrebari nu ezita sa intri sa intrebi.

continua sa pui bb la sin ff des, (la doua ore e ideal) el te va ajuta sa iasa lapticul. atentie la pozitia la sin, bb sa nu fie cu caputul intr-o parte, fata sa i fie perpendiculara cu sinul, si sa simti ca a luat tot sfircul in gura nu doar virful.
Numai bine si multa sanatate tie si bebelului.

scuze daca am scris incoerent, trebuie sa fug sa o alaptez pe bebica mea:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by Mindy

Buna fetelor!

Cit de des e normal sa pape bb la sin la virsta de 4 luni?
incepind de la 3 luni bebelina mea papa cam la 3 ore dar acum am observat ca iar i se face fomica des si la 2, 2.5 ore.
O prietena imi spunea ca al ei bb ajunsese sa pape la sin la intervale de 4 ore la virsta asta. Ea era si ff obsedata sa nu aibe bb gras si acum la un an bebele ei e mic pt virsta lui si nu vrea sa manince mai nimic.

A mea e mai grasunica dar eu nu vreau sa o infometez iar cind ii e fomica nu ma mai pot intelege cu ea asa scandal face:

Si mai am o problema, sinul sting imi e mai are decit dreptul (f vizibil) si asta din cauza mea pt ca nu am alternat bine cu alaptatul la inceput. Aveam si eu si bebica o pozitie preferata si mai saream la cite o masa cu sinul drept.

Credeti ca se mai poate face ceva? sau o sa ramin cu diferenta asta definitiv? citeodata imi vine sa cind ma vad.

nu te stresa au mai patit-o si alte mamamici.
oricum nu avem sanii de aceleasi dimensiuni.si e f normal ca cel care a fost mai mare sa fie si mai mare cand alaptezi.
o sa isi revina la loc dupa ce nu mai alaptezi

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput