Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 13
megbeng spune:
am schimbat deja pediatrul..doctorita cea noua a spus ca bebe e f bine, chiar daca luna trecuta a luat mai putin in greutate .si avem recomandarea de a continua alimentatia EXCLUSIV CU SAN, LA CERERE...uraa!!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

TOMALAVINIA spune:
Fetelor, nu stiu ce sa mai fac. Cristina imi cere sa suga tot la 2 ore, si noaptea inclusiv. Oare nu se satura? Si colac peste pupaza nu imi mai simt sinii asa de tari intre mese.Diversificarea nu o incepem inca, doar peste o luna.Asa ca mai am de suferit un pic.
coraly spune:
Copiii au pusee de crestere, care tin 2-3 zile, in care mananca mai mult si par sa nu se sature. Nu te speria, daca o pui la san, se va face mai mult lapte - cerere si oferta. E normal sa nu mai simti sanii tari. Dupa primele 2-3 luni lactatia se stabilizeaza si nu se mai fabrica lapte mai mult decat necesar, vine la cerere. Nici nuo sa-i mai simti tari de acum incolo.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Jaana spune:
Buna fetelor!
V-am gasit din intimplare si am citit putin din ce s-a scris aici. Foarte util si mi-as dori sa pot citi mai mult, dar stau tare prost cu timpul... Va felicit ptr topic si ptr tot ceea ce faceti! Intr-adevar sint si mamici care isi doresc sa alapteze dar care au si diverse probleme. Iar restul, care nu vor... bine cu forta nu se poate. Deh, si eu am fost crescuta tot cu formula si din pacate mama nu ma sustine prea tare in incercarile mele... probabil nu i se pare nimic deosebit in a-mi hrani copilul cu formula, doar si eu am crescut tot asa si n-am nimic...
M-am hotarit sa scriu si eu aici ptr ca si eu am probleme cu alaptatul. Am o fetita dulce de doar 1,5 luni dar ma lupt din greu sa ii pot da din lapticul meu. Va citesc si va admir cite sacrificii ati facut ca sa alaptati. Eu am facut cam multe greseli in privinta alaptarii si recunosc ca a fost din cauza neinformarii. Stiam totul despre sarcina dar am uitat sa mai citesc si ce urmeaza dupa nastere 
In fine, sa descriu si problemele mele. Lapticul mi-a venit greu, dupa vreo 3 zile si f.f. putin. Asa incit, in maternitate i-au bagat imediat biberonul in gura. Daca stiam povestea cu dependenta de bibe, as fi cerut macar sa ii dau cu lingurita. Dupa ce a venit lapticul, eu am fost f. bucuroasa, caci mi-am dorit mult sa alaptez si nici nu am crezut ca o sa am vreo problema. Insa dupa vreo 2 zile urla copilul toata ziulica si nu stiam de ce. Am stors cu pompa si a iesit f. putin. Asa incit... am introdus formula. Si bineinteles ca acuma s-a invatat si asteapta sa ii cada para in gura lu' natafleata.
Nu zic, mai si suge, mai ales cind e somnoroasa, dar cand e treaza isi pierde repede rabdarea.
Acum ma lupt cu 2 probleme:
1. Laptele meu nu e inca suficient ptr ai acoperi nevoile ei. Ma mulg de multe ori pe zi si ii dau lapticul meu. Din calculele mele ii dau cam 200 - 250 ml pe zi din laptele meu iar diferenta pina pe la 700 e completare. In ultimul timp productia a crescut, aveam numai vreo 100 - 150 pe zi. Un sin cred ca avea canale infundate ptr ca mai mult picura, acum curge in jet, mult mai bine. Bineinteles ca beau zilnic ceaiurile ptr lactatie si am luat si un medicament.
2. Nu stiu cum sa o reintroduc la sin. Metoda voastra cu intreruptul formulei si infometarea pina accepta sinul nu pot sa o aplic, ea urla de se invineteste cind ii e foame, parca isi pierde suflarea nu alta. Si nici nu o pot forta stiind ca nu e suficient laptic in sini. Daca aveti alte sugestii...
mamacangur spune:
Toma lavinia arunca o privire aici: http://www.kellymom.com/bf/supply/breast-fullness.html
te vei mai linisti cu siguranta!
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
mamacangur spune:
Jaana uite ce am gasit pt. tine: http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html
Ai mai mult de citit dar merita! Succes si nu te descuraja ;greselile se pot repara dar iti trebuie multa rabdare si putere. Alaptare usoara!
Cu drag, Iulia.
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
inaioana spune:
Janna, in primul rand calmeaza-te, daca vrei sa alaptezi cu siguranta o vei putea-o face fara probleme, te asigur.
Iti spun din experienta mea de mama a doi copii alaptati vreme indelungata, care au fost hraniti la inceput mixt cu biberonul, fiica mea timp de 4 luni (pana am reusit sa am lapte cat sa ii acopar nevoile) iar fiul meu-5 saptamani (eram mai experimentata deja). Pe fiica mea am alaptat-o pana la un an si jumatate iar pe fiul meu inca il alaptez.
Copilul nu va prefera niciodata biberonul daca sanul este plin si ii curge lapte suficient din san. Nu il frustra si da-i linistita laptele tau si/sau formula din biberon, daca inca lactatia nu e suficienta pentru a-l alapta, iti garantez ca nu il va prefera pe termen lung. Cercul vicios care se creeaza si ne aduce la concluzia
gresita (dar foarte raspandita chiar si printre medici) ca bebelusii alimentati mixt prefera biberonul sanului este ca mamele nu isi stimuleaza productia de lapte cand alimenteaza mixt.
Ca sa maresti productia de lapte matern ai nevoie de stimulare permanenta. Asta inseamna sa te mulgi cu o pompa buna la fiecare 2 ore (maximum 3) ziua, indiferent daca strangi 3 ml/30 min muls sau 200ml. Cand copilului ii este foame, intai il pui la san (daca ai ceva lapte si nu cumva tocmai te-ai muls), apoi ii dai bibe cu laptele tau (ce ai strans intre timp), apoi bibe completare cu lapte praf. Evident ca poti pastra laptele tau pana strangi intr-un biberon cantitatea suficienta (sa zicem 100-130 ml) si sa ii dai o masa intreaga de lapte al tau, alta de praf si tot asa. Nu e nevoie sa ii dai combinat la fiecare masa. Noaptea il lasi numai cu san, ca sa stimuleze (nu te poti scula din doua in doua ore ca sa te mulgi, fireste). Productia de lapte va creste cu siguranta, vei remarca asta, de la zi la zi.
De asemenea, pentru stimulare este foarte importanta tehnica de supt: copilul trebuie sa ia in gurita aproape toata areola, miscarile nu trebuie sa fie de suctiune (a sfarcului) ci de apasare cu gingiutele pe pompitele de lapte de sub areola. Daca doar suge sfarcul..nu ii curge nimic pt ca nu asta e mecanismul, si din nou, productia de lapte nu e stimulata. Suctiunea doar pozitioneaza guritza copilului pe san iar miscarile care stimuleaza sunt apasarea gingiei de sus pe limbuta (cu pompitele de pe arola intre ele) si laptele curge imediat, constant si continuu, cat e nevoie. Cand copilul suge incorect, ii scoti sanul din gurita si repozitionezi asa cum e corect.
In acest fel scapati si tu si bebe de frustrari si, cu atat mai ult vei putea alapta mai bine si mai usor. Pentru ca alt lucru important pentru alaptare este lipsa de stres si odihna suficienta.
De fapt, nu conteaza foarte mult ce si cat mananci, ce ceaiuri bei (desi e bina sa te hidratezi) ci sa fii odihnita, calma si sigura ca vei reusi.
Evident, ca alte stimulente (gen ceaiuri) nu iti strica, ia de cate si cat vrei, desi personal cred ca nu au nici un efect daca cele spuse mai sus nu sunt indeplinite.
Mult succes!
Pentru orice alte intrebari, iti stau la dispozitie!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
eimotto spune:
Fetelor am si eu o problema legata de alaptat. Yannis al meu a fost nascut prematur, prin cezariana, laptele a venit mai greu... in maternitate il puneam la san si apoi ii dadeam completare cu biberonul. Bineinteles ca acum prefera biberonul iar eu ma mulg. Sanul nu il vrea in gurita mai mult de 1 minut, pana se prinde despre ce este vorba (adik nu curge para malaiata...).
Problema mea e ca citesc peste tot ca trebuie sa ii bagi in gurita intreaga areola nu doar sfarcul. Ei, areola mea este mai mare decat juma de palma (iar sanul meu este mai mare decat capul lui
) Cum ii bag eu toata areola in gura? La muls e mai usor ca o comprim (pe areola) pana intra cam jumate in palnie, si apoi ma tot apas eu cu mana pe langa ca sa curga din canale dar la san cum sa fac?
Multumesc
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze