*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (45)
Raspunsuri - Pagina 14
poohy spune:
Didialex, Mica, Alyna24, merci de raspunsuri! 
Il trimit pe sot sa ia un monitor daca ma apuca dupa nastere, si ma duc si eu pana in Obor intr-un weekend :)
Didialex, m-am si certat un pic cu mama cu camasutele alea - imi tot zicea ca nu pot sa folosesc ce am luat (adica body-uri din bumbac). Si merci ca ai zis de termometru de apa - uitasem sa il trec pe lista. Stiu ca multa lume poate masura temperatura cu cotul, dar eu nu... Si nu vreau sa fac experiente pe bebe.
Termometru am luat din acela simplu, se poate pune la subbrat, in fundulet sau in gura.
Alyna24, eu stiam ca in cazul in care mamica nu lucreaza tatal beneficiaza de salariul in plus. Nu stiu cum e, dar ma gandesc eu logic, daca ai fost in concediu medical - ar trebui sa beneficiezi tu de salariu - numai daca nu esti angajata beneficiaza tatal.
Patutul este din lemn - l-am luat un pic mai scump, 620, nu direct de la babydesign. Acolo mi s-a spus ca trebuie data comanda pentru viktor sau veverita rosie (care imi placeau mie). Patul urma sa vina in cel putin 6 saptamani - ceea mi s-a parut mai riscant. Pe stoc aveau patuturi cu portocaliu, roz, albastru - si eu vroiam simplu.
Caruciorul il iau maine ca azi nu mai am cum sa chiulesc de la servici. Ieri am lipsit 1/2 de zi :D
Si cred ca o sa cumpar si produse Sanosan.
Eu am vrut mortis aparatori cu baldachin :D Asa ca le-am luat mai scumpe - cu 450RON (erau si cu 350, dar mie mi-au placut alea de 450RON). A fost moftul meu...
Stiu ca sunt si mai ieftine - de la 1 milion si ceva in sus.
Anca
30+ 
poze
bebelusa
bebeta spune:
Felicitari Cristinamaria! Nu e exclus sa ma alatur si eu tie si Cristalinei in salon...
Eu azi implinesc 34 sapt.
URRAAAAAA! Ma misc tot mai greu, dar am ajuns pana aici si putin a mai ramas! Sper sa rezist cu bine in continuare.
Mai avem 4 - 5 sapt. pana la operatie (in functie de ce ne va spune dr. la controlul de dupa Paste). Am terminat si renovarila si pictura peretilor in camera bebelinei, mai avem sa definitivam curatenia, ultimele retusuri si cateva achizitii de mobilier. Abia astept sa fie totul gata, ca bebelina sa poata veni linistita!
Cristinamaria ti-a spus dr. Anca exact cand este plecat? Intre 27 aprilie si 2 mai sau a mai schimbat ceva intre timp?
Carmen
34
andradap spune:
Salutare BURTICUTZE (ink
),
Androix, da stiu tipul de camasuta... gen pieptarash... Si intr-adevar si eu stiu ca sunt foarte PRACTICE...
FlorentinaRoman, apropos de simtit... ce sa-ti zic... eu il simt si jos (cerd ca se impinge in maini... ca nu cred sa dea din cap ca nebunu'), il simt si in dreapta cand se intoarce cu fundul la mine dar il simt si in stanga mai ales cand se intine (cred?) si ma loveste cu picioarele...
Alynta
... desi recunosc ca nu stiu la ce explicatii te referi... ![]()
Didialex... ai vazut ca am scris de firele alea??? Multumim pt. subiectul propus... Eu mai am timp sa-l citesc ca azi ma duc doar sa-mi clatesc ochii... si eventual sa iau cate ceva pt. mine... bagajul de spital, daca gasesc
Pentru BEBE de-abia dupa ce se naste 
Alyna24, am stat sa mai tricotez cate ceva ca m-am lenevit de tot
Si apoi am fost sa fac si eu baie si sa ma pregatesc de BABY EXPO ![]()
Cristinamaria, ce ma bucur sa te vad optimista...
Ca stiu eu cat ai fost de stresata cu placenta, IR-uri, in fine... Nu-mi place in schimb ca vrei sa mi-o iei inainte!!! 
Bafta FETELOR la analize azi si sa veniti numai cu vesti bune! 
Gata...va las.. .fug sa ma imbrac!!! 
Andrada
32+ cu
Antonio
chris27 spune:
Dragele mele,pt funduletul lui bebe eu am folosit cu succes cremele din magazinele cu produse naturiste(crema de galbenele,sunatoare sau musetel,ori cea cu propolis...au fost cele mai bune si sunt si foarte accesibile ca si pret)...Va pup,eu mai am cam 3 saptamani...
michigan spune:
vai ce mult am avut de citit!
asta e , am cam fost prinsa zilele astea si nu am mai intrat deloc pe net
mi-ati simtit lipsa? nu?
l-am avut pe sotulica putin bolnav
de fapt inca nu i-a trecut
si a trebuit sa mergem din doctor in doctor: ecografii, radiografii,
sa vedem de unde vine durerea de spate crunta pe care o are
sunt niste inflamatii la 2 vertebre
si trebuie sa stea cuminte, sa faca tratamentul si sa speram ca trece cat mai repede
suntem acum ca doi ursuleti in hibernare
nu mai mergem nici unul la serviciu
ne ajutam unul pe altul cand ne ridicam din pat...
ce mai viata!
am o verisoara care tocmai a nascut
de fapt suntem 3 verisoare care tb sa nastem consecutiv
aprilie, mai , iunie
numai ca cea din mai a nascut deja
la 7 luni
bebe e putin sub greutate dar in rest sunt bine amandoi
deci a inceput
mai avem si noi putin
mihaela
29 sapt Octavian Andrei
http://new.photos.yahoo.com/mihaela_mateescu_toma/albums
michigan spune:
pauly eu am topait toata ziua cand mi-a curs prima oara colostru
parca eram int-adevar pregatita pentru bebe
acum ma trezesc in fiecare dimineata cu o pata mica, cat un banut pe pijama, mai ales in partea stanga
ioana29 si eu sunt tot in aceeasi situatie
pe 28 aprilie are nunta o colega de serviciu
si nu am nici cea mai mica idee cu ce o sa ma imbrac
spre deosebire de tine (am inteles ca esti din bucuresti) eu nu am nici cea mai mica sansa sa gasesc la mine in oras o rochie deocazie pentru gravidute
abia mi-am gasit pantaloni si bluzite de purtare...
asa ca o sa apelez la o croitoreasa
nu sunt sigura cum va iesi
de fapt nici cam ce vreau nu stiu
ca sa nu par prea caraghioasa
oricum ar cam trebui sa merg sa gasesc material
da e asa urat afara
ploua, ploua, ploua, vreme de betie
pana nu vine primavara cu soare eu nu mai ies din casa........
pupici tuturor mamicilor
ma duc sa-mi ingrijesc barbatelu'
mihaela
29 sapt Octavian Andrei
http://new.photos.yahoo.com/mihaela_mateescu_toma/albums
dianalaura spune:
Alyna, felicitari pentru achizitionarea caruciorului! De o grija ai scapat!
Mica, uite aici site-ul de tricotat http://forum.desprecopii.com/Default.aspx?g=topics&f=194, http://www.knittinghelp.com/knitting/free_patterns/child-clothes.php
Pepsi, multumim de sfaturi! Foarte interesante! dar eu ce ma fac, ca la cezariana nu iti da copilul in prima ora cu tine! Eu daca ma opereaza dimineata o sa fac eforturi sa ma ridic si sa merg la el in prima seara, dar mai repede nu cred ca o sa pot!
Motanel, ma bucur ca Teodora e bine...iar de coloana ta...e nasol, dar nu cred ca ai ce face pana la nastere!
ancamari..[:] am dedus ce vroiai sa zici de in-mu-ie-re cu crema...dar m-am distrat cum apare inia o pauzarii
cum ai scris tu..iar ne sfatuiesc astia sa luam o pauza ![]()
cristinamaria,ma bucur ca toate au iesit bine la eco! Asa-i ca e fain sa stii cat de cat data la care vei naste? Eu am acum AMR 52 zile!
Florentina, al meu bebeu e tare jucaus....sta cand pe stanga, cand pe dreapta...e indecis...ieri chiar m-am jucat asa cu el...daca statea pe stanga eu mangaiam partea dreapta...si imediat se umfla burtica si venea bebelul la mangaiat....
. Cat priveste daca s-a asezat sa nu cu capul in jos..de asta chiar nu imi fac griji (deh, are si cezariana avantajele ei)
poohy, eu am vazut camasute de alea la cora! dar sincer pe mine nu ma incanta...din cate am vazut eu, se inchide numai la gat, iar la spate vin petrecute partile....dar daca e un copil care se foieste, cam ramane cu spatele gol. Prietena mea zicea ca ea le-a folosit doar in spital, ca sa fie mai usor de dezbracat copilul cand venea dr la control...dar in rest...bodyuri ca sunt mai practice. Noi am fost cu camasute de astea cand eram mici ca nu exitau bodyuri!
Acum fiecare face cum crede....
bebeta, ma bucur ca ai trecut si tu pe aici..
wow chris...3 sapt....si multumim de sfaturi pt creme!
Fetelor, clatiti-va ochii la bzbyexpo si pt noi...
Acum ca mi-am terminat si eu lucrarea ma voi duce sa mananc ceva, apoi ma cocot in varful patului cu perna sub picioare si andrelele la mana! Pana pe la 3, ca apoi tre sa fac ceva rapid de mancare pt sot si de la 4 am ore!
va pupic 
diana
31+
STEFAN
asa creste bebe
poze
ELTEKA spune:
Motannel, uite un link la treaba asta cu carceiiÖ
http://www.marchofdimes.com/pnhec/159_15292.asp
March of Dimes e celebru si ei zic ca nu e calciul problema (cica asa se credea acum cativa ani...) desi te sfatuiesc sa te asiguri ca mananci suficiente lactate. Accentul e pe exercitii si masaj cu (apa) cald(a).
Eu cum sunt "mama exercitiilor"
, iata unul care la mine merge daca imi amintesc sa-l fac regulat:
Stai cu fata la un perete, la vreo 3-4 palme de zid. Te lasi inspre zid pana il atingi cu mainile. Mentine pozitia pentru 5-10 secunde. Ar trebui sa simti ca muschii de la picioare se intind. Daca nu - inseamna ca nu am explicat bine
Se repeta de 10 ori pe zi.
Spune-mi daca intelegi, ca altfel iti caut poze cu exercitiul (desi eu l-am luat din cartea mea)
PS. Madi, oare de ce nu merge? Ca eu deschid site-ul chiar si de pe reply-ul tau...Pune in google "Carpal Tunnel syndrome exercises", ar trebui sa fie primul link care iti apare. De fapt, eu pe toate linkurile am gasit acelasi exercitiu (are 5 etape. In cel mai rau caz ti-l descriu, ca pe mine azi ma doare si mai putin, deci poate functioneaza si la tine...
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
cristalina spune:
Buna ziua burtici!
Cristinamaria, eu si la prima nastere am stat in camera cu o mamica pacienta a lui Anca, se pare ca nu le imprastie asa ca nu e exclus...:)))
Ma bucur ca totul este bine.
Eu luni imi repet analiza de strep B si de abia pe 4 aprilie ma duc la doctor...sper sa iasa analizele bune.
Androix, va urez sa va treaca maraielile ca tare greu e. Maria are bazdaci asa ca de la 5 dimineata incepe cu show, urlete si frichineli...asa ca noi suntem cam chiori de somn...
Asa ca burtici...dormiti! Cat puteti de mult ca pe urma nu se stie...:)))
Un weekend odihnitor la toata lumea!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
chris27 spune:
Miha,ai scris ca ai o verisoara care a nascut la 7 luni...(cate sapt.,si ce greutate?)si cum s-a intamplat...daca vrei sa ne povestesti si noua...Imi pare rau ca sunteti bolnaviori...La cezariana pe care am facut-o tot uitau sa mi-l aduca pe bebe la alaptat...Dar la sacaiam cu telefoanele si tot veneau(in cele din urma).Am avut anestezie generala,sambata la ora 12 si m-am ridicat din pat duminica la 7 dimineata,am urcat un etaj sa-l alaptez (a fost cel mai greu traseu turistc),dar am vrut sa fiu sigura ca nu mai uita bebelusul 31...mai ales ca mi s-a si spus ca la o ora de la nastere a cerut de mancare...si i-au dat(lapte praf!!!!).Nu m-a invatat nimeni cum sa-l alaptez,ba mai mult,mi l-au lasat in fuga in salon(singura)si la un moment dat mi se parea ca nu respira bine si sa vedeti cum alergam in tzatzele goale pe coridor tipand dupa vreo asistenta sa ne ajute...din fericire a fost doar o impresie...La portar al meu cotiza de cate ori venea...si tot suna telefonul sa coboare dupa 5 minute ca"nu mai are halat si are nevoie de el"...Despre creme,afirm din nou ca sunt extraordinare,sunt acelea micute,fara multe transformari chimice ,cat mai naturale...Dupa doar -doua trei aplicari se vedeau efectele...