*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (45)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Vas, si eu am probleme cu mancarimile astea de sani si piele in general!E groaznic!Vise am si eu cat cuprinde despre bebelusi si nasteri!
Referitor la nastere am aflat de la sora mea anumite proceduri despre care nu stiam ca ti se intampla cand nasti normal si m-am cam ingrozit!Sa trecem odata prin asta caincepe sa ma apuce frica!Dar...vorba sora'mii:"Acum nu mai ai ce face decat sa-l scoti!Nu se mai poate face nimik!"Trecem noi si de asta!

Azi e vreme de numarat banii si....! rau in Bucuresti si bate vantul!

Alyna 32+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Neata burtici!

Eu mor de somn... Nu am dormit azi noapte - dar nu din cauza de insomnii - ci din cauza unei bucati pasare care canta de la 4 dimineata pe la geamul nostru. Al meu sot chiar nutrea la un moment dat intentii criminale (ne trezeste de 2 saptamani, dar azi noapte a cantat 2 ore in continuu!)

Pauly, FlorentinaRoman, bafta la analize! Nu stiu cu O/A, dar cum si eu am facut analiza, o sa il intreb pe doctor luni. Daca nu uit iar.

Cristinamaria, ce aproape esti de termen! Noi la sfarsitul lui aprilie abia vrem sa incepem sa aranjam camera lui bebe (a se citi - evacuat birou + calculator sotz care face nazuri)

Didialex, am luat pana la urma cantar - gandindu-ma nu ca o sa fac proba suptului, ci sa o cantaresc saptamanal... Pana la urma am zis ca e bine sa am si un cantar in casa.
Mama a patit-o cu fratele meu - nu isi dadea seama de ce plange, si abia cand a ajuns la doctor a vazut ca de fapt nu sugea bine.

Pepsi, am comandat si gentuta ieri (Peg Perego) :) Dar vine intr-o luna si 1/2 ca nu aveau pe stoc
he he, ne inmultim fetele cu Peg Perego. Se vede ca fiecare a ales un alt model :)) Toate mi se par foarte calumea

Mica, bafta la analize!
O sa incercam sa nu cumparam tot :)) Oricum pana ma duc sa imi iau caruciorul nu ma mai duc acolo :)
Nu am zis ieri ca am luat patut (de la babydesign, viktor), saltea din nuca de cocos, aparatoare si comoda cu cadita :D Am zis ca incercam cu ea pentru inceput.

Am si eu o intrebare - unde ati gasit voi (in Romania) camasi subtiri care se inchid la spate? Si mama imi tot zice despre ele, ca nu se punea body-ul direct pe piele cand eram noi mici. Dar nu am gasit...

Mai am de luat niste asternuturi (ce am vazut mi se pareau prea aspre, eu vreau simple de bumbac, daca nu gasesc, le fac eu), paturele si cosmetice de bebe...

Nu ma hotarasc intre Sanosan/Klorane/Mustella. Stiu ca Mustella/Klorane sunt high end, dar am inteles ca si Sanosan sunt foarte bune. Ma gandeam sa iau Sanosan sa am dupa nastere, si daca e bebita super sensibila, sa iau ceva mai bun - Mustella sau Klorane.
Credeti ca merita sa ii iau Mustella/Klorane de la inceput? (nici nu stiu preturile exact)
Nici scutece de finet nu am gasit.

Despre paturele - pentru bebei trebuie sa fie dintr-un material special?

Am hotarat sa nu luam aspirator de nas, ci numai pompita. Daca o sa fie nevoie, luam mai incolo.

Si am hotarat sa nu luam baby monitor... Doar nu am un palat, si din camera de alaturi se aude bebe si fara un walky talky.

pupici,

Anca 30+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Alyna, eu cam asa imi zic singura dupa ce vad vreun reportaj cu nastere. "ASTA E NU MAI AM CE FACE ACUM TREBUIE SA TREC PRIN TOATE ASTEA" Ma cam bufneste rasul dar acolo pe masa cred ca o sa ma bufneasca plansul. Cand citesc ceva incurajator parca imi doresc sa nasc atunci , dar cand vad cate ceva mai rau parca ma mai apuca frica. Si printesa mea daca stau pe stanga ma loveste la coaste de ma si trezesc.
Dar am citit ceva care m-a incurajat. Cica femeile care sunt informate despre ce se intampla cu corpul lor nasc putin mai usor. Deci daca nici noi nu suntem informate.............nu stiu cine e.
Si credeti-ma ca am fost in spital si o femeie de 29 de ani astepta sa vada daca elimina chistul de pe ovar prin urina, deci...... informate la noi cele de pe forum e putin spus.
Saraca asistenta cand ma duc la controlul lunar nu imi mai zice nimic, stie ca sunt la curent cu toate.
Pentru fetele care mai lucrati, mi-a zis cineva de la un sindicat ca totusi se mai da un salar brut de la locul de munca pentru nastere. Stiti ceva de asta?

O sa fiu si eu mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Vas, eu stiu ca in contractul colectiv de munca pe 2007 este trecut ca drept al mamicii la nastere - un salariu mediu pe unitate. Nu stiu daca brut sau net... Oricum, mie mi s-a zis ca mi se va da. Trebuie facuta o cerere. Nu stiu daca nu cumva toata informatia nu este deja pe mail-ul comun. Stiu ca s-a dezbatut subiectul destul de amanuntit in capitolele anterioare.

Voi ati inteles pana la urma cum se face plafonarea pentru calculul indemnizatiei de concediu prenatal/postnatal?

Anca 30+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Poohy, felicitari pt achizitionarile facute!Cat ai dat pe aparatori?Si caruciorul nu ti l-ai luat inca?Eu azi il iau de la Expo!

Alyna 32+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

poohy patutul este din lemn? Cat a costat? Eu folosesc acum o crema de la Sanosan speciala pentru maternitate si mi se pare foarte ok si miroase tare bine. Camasute si scutece cred ca gasesti in Obor. Eu acolo vreau sa ma duc cand intru in concediu. Sper insa sa gasesc la targ manusi ca astea nu cred ca le gasesc in Obor. Paturica si baby monitor eu mi-am luat din America. Paturica nu stiu din ce material este, insa la cat de cald e la noi in casa nu cred ca o voi folosi. Poate doar atunci cand iesim afara si e putin frigut.
Baby monitor eu chiar mi-am dorit (este audio si video si are si infrared pentru noapte). Ma gandesc ca o sa fie si monente cand adoarme la loc si nu este necesara prezenta mea in camera. Cred ca este totusi un moft, insa l-am luat la un pret foarte ok fata de cat sunt aici.

vas contractul colectiv de munca prevede acordarea unui salariu suplimentar la nasterea copilului. Vezi pe mailul comun ca am trimis eu la acte necesare si cererea pentru salariul suplimentar.

Si apropo de nastere si de bebe. Dr mea mi-a zis sa nu ma mai stresez. De acum in colo bebe este safe indiferent cand se va naste. Asa ca sa nu ne mai facem probleme.

Mica 32+ Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Poohy, acel salariu se da chiar daca nu am nici o zi lucrata pe anul asta?Mersik!

Alyna 32+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Tot io..
Mica, la un bb mik, cel mai bun termometru e cel normal (fie electronik fis cu mercur-asta din urma e cel mai precis) cu care iei temperatura din fund; asta e?! din cate stiu, sunt in farmacii unele termometre care au varful flexibil.
Mai tarziu cand creste bb si nu mai sta locului il poti folosi cu succes pe www.riedborn-apotheke.de/catalog/product_info.php?ref=131&products_id=18888" target="_blank">asta dar, atentie, chiar in prospect scrie ca arata o temperatura usor marita pana la 1 grad.
Poate mai vin fetele cu alte lamuriri. Da, e fff important un termomentru pt corp cat si unu pt baie. Cel putin eu nu am reusit sa imi dau seama care e temp buna cu metoda maini/cotului. apa la bb asa mici nu tre sa depaseasca temp corpului lor adika 36/37 de grade. mai ales ca e vara. Sa nu va luati dupa alte sfaturi ca se scade imunitatea copilului. sper sa nu scriu prostii, astea in legatura cu imunitate si baile fierbinti.

BURTICILOR, vedeti ca este un subiect deschis de o mamica intitulat cam asa: ce ati cumparat si nu ati folosit. dati o raita si cititi-l inainte de prea multe achizitii..

Hai mai Anca-Poohy, poate ca acu 25 de ani nu se fol body, nu pateste nimik bb in ele dar e bine sa luati din alea care au capse pe fatza si nu care se imbraca prin cap ca au gutul fragil

Cat despre scutece, cumpara finet la metru, la Obor sigur gasesti si la faci la o croitorie.

Mergi la inceput

Mica , si eu folosesc cremuta de la Sanosan si am auzit ca snt foarte bune si cele pt bebelusi!

Alyna 32+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Poate ne da cineva o trimitere pentru salariu la nastere!

Alina-Mirela 26+ cu MARIA
Poze burtica

Pozele mele
Ma uit si pe mail poate gasesc acolo!

Am gasit pe mailul comun un mesaj trimis de Mica si are ca subiect "Salariu nastere"!

Mergi la inceput