GRADINITA?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Asociatia “Noi orizonturi Calarasi
Telefon 0726386074
e-mail: noiorizonturi2006cl@yahoo.com
site: www.noiorizonturi.cabanova.ro




Comunicat de presa


Asociatia "Noi Orizonturi" va invita luni , 01 octombrie 2007, ora 10 la inaugurarea Cabinetului de Psihopedagogie, Consiliere, din incinta gradinitei cu program prelungit nr.4 Calarasi (str. Aleea Centralei nr. 7).
Asociatia “Noi Orizonturi” Calarasi a derulat in perioada 1 iulie -1 octombrie 2007 proiectul “ Infiintare cabinet psihopedagogie , consiliere destinat copiilor cu dizabilitati care sunt cuprinsi in grupele speciale din cadrul gradinitei cu program prelungit nr.4, gradinitei cu program normal nr.5 si grupa de autisti.
Proiectul este finantat de Fundatia Pact cu sprijinul Balkan Trust For Democracy, Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi, Primaria Calarasi, Gradinita cu program prelungit nr.4 Calarasi.
Scopul proiectului este asigurarea asistentei de specialitate pentru copii cu dizabilitati alaturi de familiile acestora.







Presedinte al asociatiei "Noi Orizonturi"Calarasi
Zeta Pompilia


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Avem si noi poze:- oana si miti - ingerasii mei
http://www.fliptrack.com/watch/OPI3wJ7Gg5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Fetelor ( toate care ati avut probleme pentru ca micutii vostrii nu au fost primiti la gradinite ) eu colaborez cu o gradinita si citind problemele voastre am vorbit cu directoarea gradinitei si am intrebat-o daca este de acord sa primeasca copii cu nevoi speciale ( dragii nostrii copii speciali ). Este de acord. Ma gandesc ca fiind gradinita particulara si grupele fiind mult mai mici decat cele de stat, atentia data fiecarui copil este mai mare si deci e mai usor de ajutat un "copil special". Gradinita se numeste "Micul lord" si este in Bucuresti.

Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )


"This is your time. This is your dance.
Live every moment. Leave nothing to chance.
Swim in the sea. Drink of the deep.
Embrace the mystery of all you can be."


PERLELE RUTICAI
RUTY SI THEA AU PAGINUTA
POZE
www.sanatatealoevera.ro " target="_blank">Vrei sa fii liber ?

www.triburile.ro/35735.html" target="_blank"> JUCATI TRIBURILE



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Si ce daca este particulara. Nu neaparat este tratat bine copilul.
Eu am avut noroc.



Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Va rooog, daca aveti un copilas la gradinita ptr copii ambliopi din Cluj, sau daca stiti pe cineva acolo...as vrea si eu sa povestesc cu cineva cate ceva, ca-mi va fii tare greu sa-l las pe baiat acolo...Mii de multumiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Paula, no offence, dar de ce atata revolta in tonul tau? Inteleg ca ai avut "n" probleme la inscrierea Alexandrei, dar... lasa macar o speranta celorlalti parinti. E ciudat si gresit sa pornesti (si sa cultivi altora) din start cu ideea ca nu vei reusi ce ti-ai propus. In special cand este implicat un micut "altfel"...

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
www.dropshots.com/asteryaro2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Am citit intregul subiect, ca sa inteleg cum e cu gradinitele in ziua de azi. Noi mai avem doi ani pana sa ne cautam gradinita, dar deja am inceput sa adun informatii, ca vad ca nu-i usor, nici la copiii fara probleme, nici la cei cu nevoi speciale.

II felicit pe parintii care lupta si reusesc sa-si ajute copiii, fie printr-un ONG, fie individual, sa se integreze si sa se dezvolte frumos, asa cum merita!

M-a surprins placut articolul despre cei din Oradea, ma bucur ca l-ati postat aici. Bravo celor de acolo si oricaror oameni care au inima si pot face ceva bun pt copiii!

(Editare ulterioara: Dupa acest mesaj pusesem un altul despre un copil pe care l-am vazut in parc - si pt care ma voi mai interesa doar daca ma mai vad cu acei parinti si ei vor sa ii ajut... Cum zice si Diuna mai jos, si are dreptate, nu era pt acest subiect si l-am sters.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Cred ca moderatorii ar trebui sa mute ultima postare la "grup de suport" sau...eu stiu?...e nelalocul ei aici...Fiind topic destinat gradinitelor ma gandesc ca nu il deschid decat cei interesati...Si ar fi pacat sa nu citeasca cat mai multi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraion spune:

Depinde foarte mult de D-le Directoare dar foarte mult de educatoare...chiar si la gradinite private. Eu lucrez cu 3 gradinite particulare din sect 6, si in 2 gradinite sunt primiti copii cu probleme , unul chiar si cu insotitor.Educatoarele sunt cele cam au ultimul cuvant.Am asistat la o discutie in care educatoarea a spus clar"ori eu, ori autistul !' Urat !!
Chiar daca nu se pot face activitati la fel ca si cu ceilalti copii, se pot integra cam cate o ora pe zi , in grupul " copiilor normali ".Si rezultatele sunt fantastice !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preotescu spune:

Dragi mamici care aveti copii speciali
Eu va scriu nu in calitate de mamica care are un copil special, va scriu in calitate de profesor intr-o scoala speciala care are grupe de gradinite speciale in Bucuresti.
Am o vechime in invatamantul special de 20 de ani.
Am terminat facultatea si am fost sportiva de performant, am ajuns sa lucrez intr-0 scoala speciala in care atunci cand am ajuns am spus in sinea mea ca nu voi sta mai mult de o zi si am implinit 20 de ani vechime.
Puneti problema gresit, eu nu spun ca toate gradinitele speciale sunt foarte bune sau ca toti educatorii care lucreaza in aceste institutii sunt foarte buni DAR depinde de directorul acelei institutii.
La mine la scoala /gradinita copilul si parintele sunt in centrul atentiei, avem si un proiect care se deruleaza o data pe luna cu parintii, in acest proiect parintii care vor sa participe impreuna cu profesorii de psihopedagogiespeciala, logopezi(psihopedagogi), psihodiagnosticianul scolii, medicul, asistenii medicali,kinetoterapeutul, directorul dezbat diferite teme de interes pentru parinti ca o mare familie.
De ce spun ca abordati gresit integrarea copiilor d/v, pentru ca orice interventie timpurie asupra copilului d/v de catre un specialist, va aduce aproape de obiectivele si visurile d/v."Un copil pentru care nu poti face nimic este cea mai mare povara pe care ti-o poate da Dumnezeu, dar ar fi o crima sa-l tii izolat, ca sa nu te faca de rusine. La gradinita noastra exista oameni specializati, care ii pot sprijini pe acesti copii sa ajunga la un anumit grad de autonomie personala",
Nu cautati chiar daca ati auzit de integrare sa inscrieti copilul d/v daca are o dizabilitate direct in gradinita de masa, acolo nu sunt specialisti asa cum sunt in scolile/grupele speciale, toti au facultatea de psihopedagogie speciala, sau psihologie, programul este prelungit de le ora 8 - 17, masa este gratuita, nu se plateste nimic, grupele nu depasesc 10 - 12 copii iar la 2 grupe de copii cu dizabilitati avem o infirmiera, o educatoare care lucreaza impreuna cu un prof. logoped, dupa masa de pranz avem dormitor unde copii dorm, masa la cantina unitatii este excelenta si copii beneficieaza si de programul cornul si laptele.
Daca va intereseaza ce v-am scris si doriti mai multe relatii astept sa ma contactati pe forum si apoi pe mail. Eu va invit sa veniti si sa vedeti apoi sunt convinsa ca nu mai aveti indoieli.Atentie si acum se mai fac inscrieri la gradinita.

Mergi la inceput