Mamici de iulie-august 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 23
Anya20 spune:
da, asa este, in primele 6 luni bb trebuie sa pape numai san.daca nu creste bine, poate fi diversificat dupa 4 luni, iar daca bea lapte praf, dupa 4-5 luni. chiar si in cazul in care este hranit exclusiv artificial, nu are nevoie de ceai, apa si alte adaosuri.
fetelor, luptati cu prejudecatile astea, ca nimic nu este mai important decat copilul vostru. ne zbatem atat sa fie sarcina ok, sa fie bb sanatos, sa nastem bine si ar fi pacat sa plecam urechea la sfaturile binevoitoare ale bunicelor, mamicilor din parc si vecinelor, care de multe ori spun ca e bine sa faci tocmai invers, pentru ca ele asa au facut si e normal sa gandeasca asa.
am vazut multi copii care au fost trecuti pe ceai, lapte praf si sucuri tocmai din cauza bunicelor (dar uneori si a medicilor "pediatri", adica medicii de familie care se autointituleaza pediatri pentru ca au listele pline de copii!!), pentru ca mamele, desi informate, au cedat.
o sa vedeti influentele astea dupa ce nasteti si stiu ca nu e usor sa le faceti fata, dar se poate si chiar merita.
acum avem mai simplu acces la informatie si veti vedea recomandarile OMS pentru alimentatia sugarilor. nicaieri nu se mai recomanda ceai, apa, diversificare precoce si alte de-astea la copii sub 4-6 luni. medicii din strainatate nici nu cunosc acest concept.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
liadorian spune:
Mie imi era pofta de dulciuri inainte sa raman insarcinata!
Dupa aceea, nu mi-au mai trebuit deloc. Cand si cand mai mananc cate un ecler, mai multa pentru ca sotul stia ca-mi placeau si-mi aduce ca sa-mi, spune el, o surpriza. Si eu nu vreau sa-l supar...
Lia
S21
greierash spune:
Foarte utile sfaturile voastre, pupici si multumiri, dar am o intrebare!!!!!
daca cumva are colici, ii trebuie lui bb ceai de colici? sau... nu?
greierash
23+ 
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by Miillyy
Am si eu o intrebare....vreau sa ma inregistrez si eu pe lista mamicilor de iulie -august 2007....ce trebuie sa fac??
Sa ne spui data ultimuli ciclu (UM) si data prezumtiva a nasterii (DPN).
6 zile...

Simona
20+
Matei Hisham
Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007
greierash spune:
am auzit de ceai care il bea mami ca sa nu faca bb colici. Ok dar daca face ce ii dam lui bb?
Hai ca am avansat muuult cu intrebarile
, promit ca nu o sa intreb ce caiete ii trebuie in clasa I!!!
greierash
23+ 
brazuca25 spune:
Si eu am pofte de dulciuri...dar la mine asta e ceva ce a ramas neschimbat dinainte de bb!
21+
David Gabriel
poze
X-ray spune:
mami de anya eu asa de concisa am fost deja pana acum din punctul de vedere al cresterii copilului meu incat cei din jur,soacra-mea,mama, matusi etc le e si frica sa-mi zica ceva.sotul cel putin saracu' zice non stop "eu nu ma bag mami tu sti". macar m-am scutit de stresul cu familia,cu cele din parc abia astept....
dar e pacat ,noi nu ne dam seama dar atat de mult rau le putem face si nu au nici o vina.ce facem mai tarziu cand fac diabet,sau devin obezi sau apare cancerul de tract digestiv(care a fost "stresat" prea timpuriu,cu papa grea si nu a avut timp sa se matureze) cand face aceste boli la 25-30 de ani,si toata lumea se intreaba oare,de ce?,ce ghinion?,etc...
eu o iau razna cand aud chestii de genul(al meu la 4 luni manca sarmale"etc....
si apropos de dulciuri as manca numai ciocolata,numai milka vad in fata ochilor
...si ma tot chinui sa nu mananc ... dulciuri am mancat de cand ma stiu
,acum sunt de 5 ori mai rea,si ma mai plang ca iau in greutate,rusine mie!
alina
22+ cu bb Elisa
greierash spune:
si eu pap dulciuri zilnic..... de aia poate am luat "doar" 9 kg pana acum?![]()
greierash
23+ 
aylin_tarcan spune:
de ex. cristian peteu e o varianta la care ma gandesc.
carla, tu ce ai auzit de el? sau....alte variante?
fetele? ajutati-ne pe noi, cele indecise cu pareri si sugestii
Aylin,
18+ 
brazuca25 spune:
Incerc sa pacalesc pofta de dulciuri cu un mar. Dar nu stiu cat timp o sa mearga...adik cate ore. ![]()
21+
David Gabriel
poze