Afaceri tip MLM - pareri

Afaceri tip MLM - pareri | Autor: gabi_j

Link direct la acest mesaj

Voi ce parere aveti despre afacerile de tip MLM? Mai demult erau tare in voga la noi, am si participat la cateva asa numite prezentari.
Chiar ieri, prietenul meu a fost invitat la o astfel de intalnire, in care in prima parte au incercat sa ii bage in cap cat de buna si profitabila este afacerea lor, si ca desi vanzand produsele lor nu vei avea sefi si cine sa te streseze - totusi fara ajutorul lor/a unui membru cu experienta nu ai cum sa te descurci si sa intelegi cum functioneaza intreg sistemul.
Se castiga bani cu asa ceva? Se lauda una din fetele care a intrat nu de mult in sistem, ca prietena ei face si 600 de euro pe luna vanzand aceste produse. Sincer, eu nu prea cred asta, mai ales ca produsele sunt foarte scumpe, si pe langa asta cam majoritatea care le-au cumparat si i-am intrebat mi-au spus ca nu sunt multumiti.

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

sunt f multe afaceri ce au la baza acest sistem.Faptul ca prietena ta a castigat 600 de euro nu ma mira...acum depinde in cat timp...daca te implici f mult si castigul va fi pe masura...dar nu intr-un timp ff scurt...totul depinde de tine...eu personal sunt mai "comoda"...si-mi gasesc scuze...ba n-am timp,ba chef...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Mie mi se pare ca trebuie sa alergi ingrozitor de mult...La noi la birou vine o doamna cu avon/oriflame si mi se pare ca e tare greu, bati orasul de nebuna incarcata cu sacose cu tot felul de creme si alte etc

Iar cu alea mai scumpe ( amway probabil) cred ca e si mai greu, sunt chiar scumpe si oricat de bune ar fi, greu gasesti persoane dispuse sa ia...

Oricum ar fi, tre sa ai o mare doza de energie si un cerc larg de cunostinte pe care trebuie sa le vizitezi periodic.

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Retea piramidala clasica cu cativa castigatori certi la varf si o masa imensa de dezamagiri la baza.
Sansele de a trai "povestile de succes" din pliante sau de la prezentari sunt la fel de mari ca si sansa de a nimeri toate numerele la 6/49.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

am o prietena care face bani destul de buni din asa ceva, DAR:
1 - a avut un fond de investit de la inceput, pentru ca daca iei cite 2-3 produse pe luna castigi tot 2-3 lei.

2 - in continuare "ruleaza" banii in functie de promotii, de genul: luna asta iau x,y,z produse la promotie, adica ieftin, si le vind luna urmatoare cind nu mai sint la promotie, cu pret intreg.

3 - are FOARTE multe cunostinte care folosesc asa ceva, in plus e exasperant modul in care te baga in seama in functie de ce cumperi de la ea. Ca sa nu mai zic ca exagereaza la greu.
Sistemul asta te cam face din om neom... eu sint obisnuita cu joburi clasice, in care iti permiti totusi sa bei si tu linistit o bere cu prietenii.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Elise e partial adevarat...Da, castigi mult din vanzare, din diferente de pret (daca stii sa-ti faci stocuri cu produse reduse cu cel putin 50%)dar castigi mult din reteaua care ti-o construiesti.Adica primesti procent din vanzarile tuturor celor pe care-i convingi sa intre in afacere...
Se castiga bine, DAR esti in priza non stop, daca luna asta ai vanzari extraordinare si primesti procente la nivel de mii de euro, luna urmatoare pot sa renunte la afacere jumatate din oameni( poti sa renunti de la o luna la alta, nu ai nici o obligatie fata de firma - asta e un avantaj) si sa ai chiar pierderi.
Si ce am mai remarcat la oamenii acestia ca sunt un pic obsedati de obiectul muncii. Adica eu nu mai povestesc in weekend de proiectele mele, ce lucrez, etc; in schimb ei cu orice ocazie, chiar si la nunta povestesc de cat de bune sunt produsele X sau y...
Si trebuie a fii genul de persoana povestitoare, cu multe cunostinte.
Dar merita incercat, poti renunta oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Eu nu m-as baga in asa ceva. M-am dus o singura data la o prezentare (cineva imi facuse cadou o invitatie) si de atunci am zis ca nu-mi mai trebuie. Mi s-au parut asa de ciudati oamenii aia......parca erau in transa.
Daca vrei sa nu ajungi sa vb pe la inmormantari despre afacere e mai bine sa nu te bagi.
Cunosc pe cineva care face vanzari la amway si la o inmormantare, in noaptea de priveghi le desena alora "picioruse".

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by marci

Eu nu m-as baga in asa ceva. M-am dus o singura data la o prezentare (cineva imi facuse cadou o invitatie) si de atunci am zis ca nu-mi mai trebuie. Mi s-au parut asa de ciudati oamenii aia......parca erau in transa.
Daca vrei sa nu ajungi sa vb pe la inmormantari despre afacere e mai bine sa nu te bagi.
Cunosc pe cineva care face vanzari la amway si la o inmormantare, in noaptea de priveghi le desena alora "picioruse".

...nu pot sa cred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Despre amway vorbeam si eu. N-am vrut sa fac reclama, dar oricum lumea isi da seama.
Prietenul meu, care e un sceptic innascut, care iti rastoarne orice teorie, a venit cam... 'brainwashed' de la prezentarea cu pricina. Entuziast chiar nu pot sa zic ca a fost, dar l-am vazut ca mediteaza adanc la chestia asta. A doua zi s-a mai desmeticit...

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alias spune:

Da-mi voie sa nu cred in imbogatirea asta peste noapte.
Am o prietena care vindea si Avon si Oriflame de cand s-au
infintat...S-a angajat de curand la o firma sa faca ceva sa aduca bani acasa. Banuiesc ca daca ar fi avut bani nu o mai trimitea barbatu' la munca.
Cati din cei din jurul tau folosesc produse de la Amway?Eu cunosc foarte putini.Si pe noi ne-au prins la o prezentare acum 8-9 ani.Am cumparat prima data si apoi......nu s-a mai dus nimeni sa-si ia detergent de la Piata Presei cand supermarche-ul e la doi pasi.

O primavara fumoasa tuturor!

Alias

Mergi la inceput

eu cred ca oricand e loc si de mia bine...oricati bani ai avea vrei mai mult...

Mergi la inceput