Ajutor! Epiziotomia

Ajutor! Epiziotomia | Autor: Androix

Link direct la acest mesaj

Poate s-a mai discutat dar nu reusesc sa gasesc nimic acum.
Am o prietena care a nascut pe 11.03 si are niste dureri/usturimi cumplite din cauza epiziotomiei. Nu poate sta in nici o pozitie, nici culcata ca tot o ustura, e foarte amarita din cauza asta. Ii este frica sa mai manance pentru ca o ingrozeste sa mearga la toaleta fiindca o ustura rau de tot.
I-am zis sa foloseasca tinctura de flori de galbenele pe tampon si sa se clateasca cu infuzie de flori de galbenele la toaleta zilnica, in speranta ca vor grabi vindecarea. A avut fire normale si vineri i le-au scos dar situatia e neschimbata, iar medicul ei i-a zis ca nu prea are ce sa-i faca decat sa se inarmeze cu rabdare si sa astepte sa se vindece.
Mai aveti ceva sugestii? Ce sa-i mai spun? Era foarte suparata, plangea de usturime. Mie mi-a trecut relativ repede, in a 4-a zi stateam pe scaun normal, iar in maxim 10 zile nu ma mai durea/ustura nimic.
Va rog, orice sfat e bine venit.
Multumesc mult de tot in numele ei

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Andreea poate prietena ta se irita de la tampon, desi e nasoala poate ar fi mai bine sa foloseasca batrana vata o perioada(pana se vindeca).

Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alin@ spune:

Subscriu cu vata, cu rivanol eventual si neaparat sa stea pe colac. Refacere rapida!

Alina, mami de Ayan(13.01.2006)

Poze cu noi

www.dropshots.com/mami_de_Ayan" target="_blank">Filmulete
www.onetruemedia.com/shared?p=2282f6c86fbfef9b727d82&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Iubitul nostru

"IT'S ALL ABOUT THE ATTITUDE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

CREMA CARPICON - se gaseste la plafar, cca 10ron.
M-a ajutat f mult la refacerea epiziotomiei.
Spalaturi cu ceai de pelin si rivanol, min de 3 ori pe zi si obligatoriu dupa scaun.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 29s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai tot vata foloseste, acoperita cu fese sterile. O sa-i zic si de carpicon, mersi.
Mai astept idei daca mai stiti ceva

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Hehee, pai asa repede vrea sa-i treaca? Io aveam dureri si la 6 luni dupa epiziotomie.
Asta fuse vestea rea.
Acuma aia buna: pana la urma, tot trece, ete, io nu mai simt nimic, dupa 9 ani

Serios, spalaturi cu ceai de pelin, si daca mai gaseste vreo farmacista care mai face preparate - solutie cicatrizanta cu vit. A si E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

-daca nu alapteaza poate pune supozitoare diclofenac (mie mi s-a dat voie sa pun chiar daca alaptam, dar am preferat sa suport) ca sa se poata odihni
-sa stea neaparat pe colac, fie de plaja, fie pe un reductor de toaleta pt copii, eu din ala am folosit 2 saptamani
-poate cere de la farmacie sau de la dentist un spray calmant, cu putin anestezic, folosit de exemplu la extragerea dintilor de lapte la copii, dar daca ii trece durerea sa nu uite sa sea pe colacel, ca sa nu forteze zona
-sa evite constipatia (miere, ulei de masline, etc)
-sa se spele nu cu apa simpla, ci cu apa fiarta in care a pus pastile de cloramna, ca la spital, ca sa evite orice infectie si dupa aia sa puna tamponelul de tifon steril cu tinctura de galbenele sau cu rivanol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Dupa toaleta cu apa si apoi ceai de galbenele/pelin, sa puna pe o compresa sterila solutie de betadina, sa o aplice pe taietura si apoi sa-si puna kiloteii cu tamponul pe care poate pune niste Carpicon. Neaparat tamponul (de vata invelita in fasa de tifon) sa aiba compresa sterila in zona unde se atinge de taietura.
Sa stea cu compresa aia ceva timp, (pana la primul pishu). Daca tine betadina la frigider e si mai bine, sa fie rece cand o pune.

(Eu am facut asa la sfatul asistentei din maternitate)

Tincturile, fiind cu alcool, ustura. Betadina nu ustura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by lavi02

Dupa toaleta cu apa si apoi ceai de galbenele/pelin, sa puna pe o compresa sterila solutie de betadina, sa o aplice pe taietura si apoi sa-si puna kiloteii cu tamponul pe care poate pune niste Carpicon. Neaparat tamponul (de vata invelita in fasa de tifon) sa aiba compresa sterila in zona unde se atinge de taietura.
Sa stea cu compresa aia ceva timp, (pana la primul pishu). Daca tine betadina la frigider e si mai bine, sa fie rece cand o pune.

(Eu am facut asa la sfatul asistentei din maternitate)

Tincturile, fiind cu alcool, ustura. Betadina nu ustura.

...subscriu...
...plus spalat de fiecare data cind merge la toaleta...,daca este nevoie de 7-8 ori pe zi...,neaparat

VirstaCrinuta, 1, 2, 3, 4 5

Poze Dandusa
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Nu stiu din experienta, dar ne-a spus la cursul lamaze:
- daca zona e inca tumefiata tampoane inmuiate in ceai de pelin si puse la congelator
- sa nu ii fie frica de scaun, atunci cand face poate tine apasat cu mana pe taietura (cu un tampon sau carpa)

kiss

37+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Eu am patit la fel. Dureri infioratoare. Dupa ce m-am spalat 2 zile cu Betadina sapun lichid, nu am mai avut nimic.

Luminita, Gabi si Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005)

Album Andrei

www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete

Povestea nasterii ingerasului nostru

Mergi la inceput