Proaspata mamica - vreau sfaturi
Raspunsuri - Pagina 4
cons spune:
Felicitari Pia!
Hainute i-ai cumparat, jucarii are. Toate bune si frumoase. Dar lucrul cel mai frumos este zambetul baietelului tau. La fel ca Silvana nu inteleg de ce trebuie sa-l duci inapoi la maternala? Eu chiar daca nu aveam actele de adoptie , l-am avut intai pe cele de plasament si tot l-am luat acasa.
Sa nu-ti faci griji pentru baita. Cu timpul va vrea el. Trebuie pentru inceput sa te duci cu el la cadita si sa faceti baie la jucarioare. Cu timpul va vrea sa fie alaturi de ele. Multa rabdare.
Deoarece copilul are deja 1,8 luni, acum intelege unele lucruri. Lauda-l pentru faptele bune, incurajaza-l, aplauda-l, ridica-l in slavi. Va fi foarte fericit, iar actiunile lui bune se vor repeta.
Daca ai serviciu i-ati concediu de maternitate si stai numai langa el, se va atasa foarte nmult de tine si in felul acesta va veti cunoaste foarte bine iar amandoi o sa simtiti nevoia unul de celalalt.
Felicitari pentru familia Peia si multe din parte lu Cons si baietelului ei Lau (2,5luni)
andrada77 spune:
Ce fericire!!!!!!Si eu m-am saturat sa astept!!!!!Tot cumpar hainute si jucarele..si visez..
Cum ai gasit asa usor?????
Felicitari!!!!!Sa fiti fericiti!!!!
ioanaalice spune:
Pia, iti doresc sa ai o asteptare cat mai usoara pana la incredintarea in vederea adoptiei! Noi am facut cateva (mai multe) vizite la maternala pana cand l-am luat acasa. Invoiri nu se dadeau pe raza DPC-ului unde era bobocul.
Eu mi-am luat un scurt concediu de odihna, pana cand s-au rezolvat celelalte acte pentru CIC.
Ai grija sa citesti documentele de la 'incredintare' cu mare atentie (la noi, din prima i-au gresit sotului meu anul nasterii) pentru ca modificarile trebuie facute oficial.
Inca odata, asteptare scurta si usoara! Suntem alaturi de tine!
ioana, mamica de boboc
Pia spune:
Buna dimineata mamici si bebici
Silviana n-am luat copilul de tot acasa, doar in invoire. Deci sa va explic, ne-au anuntat acum o luna ca au un bebe care s-ar potrivi fam.noastre, am mers l-am vazut,l-am vrut din prima clipa, am stat in cadrul DPC/ului 2 ore cu el, a 2 saptamna am mers iar, tot asa in holul DPC/ului, am intrat la director in audienta si i-am spus ca eu vreau sa stau mai mult cu copilul si el mi-a propus sa-l iau in invoire pana ne ies actele de incredintare. Legea cica spune sa ai 3-4 vizite la copil, sa se acomodeze cu noi etc etc, am depus deja cererea de incredintare, s-a aprobat, asteptam acum sa ne cheme la tribunal, dar asta dureaza 2-3 saptamani si eu imi vreau puiul acasa si nu-l pot avea decat prin invoiri cu acordul DPC/ului. Stiu ca puiul meu va fi putin bulversat, luat la noi dus iar la maternala, dar n-am ce face ma conformez regulilor lor.
Andrada77 si Silviana avem atestatul din ianuarie si la o luna ne-au anuntat cei de la DPC de bebel. Daca va pot ajuta cu ceva sa-mi spuneti, erau mai multi copii acolo adoptabili.
Cons cate dreptate ai, zambetul si rasul copilului meu ma face f.f.fericita, este baietelul pe care il astept de 20 de ani. Cu baita nu-mi fac probleme mari, o sa ne obisnuim incet incet.
O sa-mi au concediu 2-3 luni si-o sa stau cu el din momentul cand o sa-l am acasa definitiv.
Suntem innebuniti dupa el, o sun pe maternala de cateva ori pe zi sa vad ce face puiul meu mic, este tare grea perioada asta, dar o sa treca si asta. Vreau sa va spun fetelor ca maternala este o femeie jos palaria, n-am ce sa-i reprosez, ba din contra ii multumesc ca avut si are grija de puiul meu.
Va pupicesc pe toate si va tin la curent
Ioana multumesc o sa fiu cu ochii in patru pe acte.
Va rog sa-mi spuneti la ce sa mai fiu atenta acolo la tribunal si ce-o mai urma.
ioanaalice spune:
referitor la acte, in ziua in care te infiintezi la tribunal pentru 'incredintarea in vederea adoptiei' poti sa ceri un 'certificat de grefier', ca sa poti sa obtii certificatul de nastere al copilului si sa poti sa duci copilul acasa, sa iti depui cerere pentru CIC etc. Pe noi ne-a ajutat consilierul juridic (de la DPC-ul de care apartine copilul), respectiv a rugat-o pe grefiera sa ne faca actul respectiv in aceeasi zi(ca sa nu mai facem inca un drum la distanta). Aici ne-au gresit o data de nastere, care a fost corectata cu stampila si semnatura oficiala.
Actul cu hotararea instantei il primesti legalizat dupa cca o luna, daca e fara greseli (- nu stiu sigur cat dureaza - tot consilierul juridic are raspunsurile). Daca e cu greseli, se face "indreptare de eroare materiala", si mai dureaza ceva timp in plus.
La tribunal se termina totul foarte repede. La un moment dat trebuie sa ziceti "da" amandoi, ca sunteti de acord sa adoptati (de parca nu ar fi implicit... prin prezenta voastra acolo).
Consilierul juridic va poate ajuta.
ioana, mamica de boboc
Pia spune:
Multumesc mult ioanalice asa ne-au sfatuit si pe noi, sa cerem un "certificat de grefier" ca sa putem lua puiul acasa. Din momentul cand ni-l incredinteaza pe piticot pot face cerere pt.CIC pt.doar 3 luni, imi aproba astia oare doar 3 luni, ca puiul meu face in iulie 2 anisori, si unde se face cererea asta pt.CIC la servici sau in alta parte?
Va multumesc si va doresc un sfarsit de saptamana frumos
ioanaalice spune:
Cu 'certificatul de grefier' si copia dupa certificatul de nastere al copilului am facut cerere la servici pentru intrarea in CIC. Pentru ca pe certif. de gref. scrie 3 luni, atata mi-au dat, DAR cei de la DPC mi-au spus ca in cazul in care (si probabil ca la mine e un astfel de caz pentru ca INCA nu am terminat cu hotararea legalizata) nu se definitiveaza adoptia, se face o prelungire. Mi-au spus clar ca sa stau linistita, copilul nu mi-l ia nimeni inapoi.
Pentru alocatie se face cerere la primarie, dar doar cu hot.legalizata. Am inteles ca ni se va da retroactiv. BAnii pe CIC se dau din niste fonduri speciale, asa ca nu-i primesti din prima luna.
ioana, mamica de boboc
SilvanaPopovici spune:
Nu am mai intrat demult pe forum, din lipsa de vesti. Azi am zis ca macar sa vad ce mai faceti voi.
Pia, inca nu am gasit dar trag ceva mai multe sperante.