caut gradinita in ploiesti
Raspunsuri - Pagina 5
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iuliafox Raman la parerea ca nu poti multumi pe toata lumea |
Si cu asta stam foarte, foarte linistiti...
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
inaioana spune:
Opinia mea despre gradinita Casuta cu Povesti pe care am vizitat-o astazi.
Pe scurt: Katja va merge acolo.
Pe lung:
Am ales sa o vad pentru ca este aproape de casa noastra si pentru ca site-ul ei nu m-a speriat asa cum destul de des mi se intampla.
De asemenea nu m-a speriat nici pretul, ba inca mi s-a parut foarte bun avand in vedere ca include absolut tot. (Ca in general in Romania ti se spune un pret si apoi incep sa curga: dar optionalul x e inca 100 de lei, transportul e x/km, cd-ul cu pozele copilului trebuie achizitionat neaparat la cu tare pret, caietele speciale le cumparati de la noi la pret dublu si..asa mai departe.)Aici mi s-a parut foarte corect si nemteste: pretul e asta si include tot.
Imi place de asemenea ca gradinita are multi copii. Nu atat de multi incat grupele sa fie inghesuite, dar nici sa para muzeu (cum am mai vazut). E clar ca grupele nu se inghesuie artificial, pentru ca daca s-ar fi putut face asta Katja ar fi putut merge la grupa pregatitoare. Ei bine, nu se poate,nu exista "pila" pentru asta, grupa e completa si gata, abia cand vor pleca copiii la scoala se vor elibera locuri.Iarasi mi se pare foarte corect si profesional.
Directoarea gradinitei este o persoana foarte exuberanta si calda, am discutat pe larg despre metode educationale si nu a incerat niciun moment sa imi impuna vreo viziune sau sa incerce sa imi explice cum ar fi mai bine sa gandesc eu. Am apreciat foarte mult asta, pentru ca e foarte raspandit contrariul. Am discutat despre abordarea din gradinita si mi se pare firesc sa se urmareasca programa de stat, pana la urma probabil ca vreo 99.9% dintre copii vor intra dupa gradi in sistemul traditional.
Se lucreaza dupa programa nationala de stat si se fac si mai multe chestii in plus (asta vedeti si voi pe site). In proportie majoritara covarsitoare asta doresc parintii. Eu am explicat ca ma intereseaza mai putin spre deloc partea "educativa" in schimb ma intereseaza foarte mult ca educatoarea sa fie calda, apropiata, corecta si sa se adapteze la ritmul copilului meu indiferent de ce scrie la curricula ministerului. Ei bine, am primit imediate asigurari ca nu e nicio problema si lucrurile se vor intampla in acest fel.
Mi-a placut cum e amenajata, mi-a placut nivelul de curatenie si lipsa pretinselor exagerari "igienice" de genul descaltati-va la usa ca sa puteti merge pe holul nostru stralucitor. Nu mirosea a mancare si nici nu era aer inchis sau caldura lesinatoare, cum iarasi am vazut prin multe gradinite.
Katja a petrecut vreo 20 de minute la grupa mare (nu pregatitoare) de unde am scos-o cu greu. Initial ne gandeam sa inceapa din toamna, acum se pare ca vrea imediat acolo. De ieri daca se poate.
Am vazut toate grupele si sala de mese.
Nu se face niciun fel de educatie religioasa, am intrebat in mod special.
Ceea ce nu ma intereseaza personal, dar e bine de stiut pentru cei interesati:
-Au cabinet medical si izolator cu personal calificat permanent.
-Au doctor care vine o data pe saptamana, intamplator azi era acolo si consulta la cabinet toti copiii pe rand. (Adica asistenta lua, pe rand cate un copil din clase si il conducea la cabinet unde i se facea un control de rutina cu ascultat plamani si..nu mai stiu ce, ca eu doar asta am vazut. Doamna doctor avea masca. Iarasi mi s-a parut foarte profesional.
-Curtea este mica, dar exista si jucarii de exterior in ea,din acelea sigure din plastic si lemn, nu metalice. Deoarece curtea este mica, copiii ies separat pe grupe afara, pentru a scadea riscul de accidente. Foarte bine gandit.
-Grupa de copii mici nu are scaune si mese ci covorase. Educatoarele stau pe jos cu piticii si se joaca cu ei, ii tin in brate etc. Iarasi mi se pare o idee foarte buna, mobilierul mai mult ar incurca si ar predispune la accidente la varsta la care picii oricum nu stau pe scaunele la masute.De asemenea se creeaza o mai mare apropiere.
-Gradinita are etaj si scara in spirala.Exista gardulet de protectie la capetele scarilor, exista bara la nivel, iar copiii merg pe scara insotiti.Grupele mici sunt la parter.
-Am vazut sistemul de supraveghere, adica si camerele din clase cat si monitorul general.(Btw, pentru cine se plangea ca nu il poate accesa de la serviciu: asta e o protectie firewall a companiei dvs, nu are legatura cu transmisia de date a gradinitei.)
-Masa este asigurata de o firma de catering. Stiu ca sunt mame care vor gradinite cu bucatarie proprie, personal nu gasesc important acest aspect. Mai degraba cred ca bucataria proprie face ca toata gradinita sa miroasa din zori pana in seara a mancare (nu am intalnit gradi cu bucatarie prorie care sa nu aiba problema asta), plus ca am sincer mai multe incredere in serviciile externalizate. Gradinita "gradineste", firma de facut mancare, face mancare. In felul asta fiecare dintre ele poate fi controlata corespunzator. Just my two cents.
Wow, am recitit ce am scris. Imi pare rau ca e asa lung. Vad ca suna ca o reclama, va asigur ca e parerea mea sincera si sunt deschisa la discutii pe tema asta. Va mai tin la curent odata ce incepe Katja gradinita, deocamdata tot ceea ce am povestit se bazeaza strict pe vizita de azi.
CorinaDani spune:
Ina, multumesc din suflet pentru informatii, sunt bine-venite.
Din pacate eu nu am mai reusit sa ajung sa vorbesc cu directoarea gradinitei, din lipsa de timp si din cauza unor probleme de sanatate ale mamei mele.
Oricum, si eu vreau sa-mi inscriu fetita la aceasta gradi. Poate fetitele noastre vor fi colege de grupa, cine stie :-)))
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
inaioana spune:
Corina, cu placere!
Fetele noastre nu pot fi colege de grupa, a mea e mult mai mare. Dar poate il fac pe fiul meu coleg de grupa cu fata ta!
Tatiana79 spune:
Buna,
urmaresc cu mare interes mesajele voastre despre gradinitele particulare din Ploiesti si in sfarsit m-am hotarat sa imi fac si eu cont aici; tot timpul am amanat din lipsa de timp...
Si eu caut de ceva timp gradi pentru baietelul meu, pe care vreau sa-l inscriu in vara acestui an. Am fost la Piscotel, dar m-am speriat de scara metalica, abrupta de la intrarea in gradinita(e cumva sus si am ametit doar uitandu-ma la usa de la intrare). Am fost la Casuta cu Povesti in toamna, dar si eu am vazut copilasi raciti, care tuseau si carora le curgeau nasucurile, asa ca m-am hotarat sa mai caut. Am mai vazut o gradinita de langa sala Doroftei(nu-mi mai amintesc cum se numea), dar atmosfera era foarte apasatoare, n-am gasit acolo nicio urma de veselie la copilasi. Ne-a placut in schimb gradinita din Paulesti, unde salile sunt mari si spatioase, educatoarele dragute, dar cel mai mult mi-a placut ca au bucatarie proprie, mancarea este servita copiilor calda si proaspata in fiecare zi. Ca avantaj pentru noi, la grupele de pitici nu au doar asistente, asa cum am vazut la alte gradinite, ci au cate o educatoare si o asistenta.Iar pentru transport au mai multe BUS-uri si copilasii nu fac mai mult de 20min pana la gradi, nefiind obligati sa parcurga tot orasul pentru a lua toti copiii. Mai avem putin pana la vara, dar cred ca deja ne-am hotarat :-)
aurabogdan spune:
Buna ziua,
Ma bucur ca nu s-a inchis subiectul.
Chiar nu exista suficiente informatii despre gradinitele din Ploiesti.
Copilul meu merge de cateva zile la Casuta cu povesti.
Personal gasesc ca si plusuri: mancare, proximitatea de casa si locatia (cu mentiunea ca acum strazile se asfalteaza..sau cel putin asa sper si este praf/noroi cand ploua), programul de supraveghere, curatenia, curtea. Am posibilitatea sa urmaresc pe camere ce se intampla. Mancarea vine la 12 fara un pic in fiecare zi. Pentru pranz.
Fetita mea nu se simte insa foarte bine. Si o cunosc foarte bine. M-a innebunit sa o duc la gradinita. Si o vad atat de schimbata. Este trista, nu se joaca, nu canta cum face acasa cu mine, nu vrea sa lucreze nimic.
Este evident ca trece printr-o perioada de acomodare. Mi-a spus ca ii este dor de mine. Dar este complet diferita. Devine chiar agresiva si asta nu s-a mai intamplat pana acum.
Acestea fiind spune as vrea un feedback despre educatoare. Pentru ca eu inca nu am destule informatii.
Doar cateva pareri bazate strict pe observatie.
Multumesc.
FORVERA spune:
Daca inca mai cautati o gradinita in Ploiesti , va recomand cu mare drag Gradi de Cristal , unde fetita mea , de un an de cand frecventam aceasta institutie , se dezvolta minunat.
Nr de tel al gradinitei este 0723-201.536
Va doresc macar s-o vizitati !
FORVERA spune:
In cazul in care nu ati gasit inca locatia cea mai potrivita pentru copilul d-voastra , va recomand cu mare drag si responsabilitate macar sa vizitati Gradinita De Cristal , din spate de la Pompieri..Avem copilul acolo de aproape un an si va putem asigura ca am cautat luni bune o asemenea gradinita.
rosoiuroxana spune:
buna ziua!
am intrat si eu pe acest forum in sfarsit.eu am fetita la aceasta gradinita la grupa mica, si sincer am toata lauda.o am din octombrie anul trecut. am avut la o alta gradinita tot particulara "snow white" care este cea mai josnica. mi-am gasit copilul pe strada in timpul orei adica pe la 12:00; cel mai mult imi place la "casuta cu povesti" supravegherea video (dupa patania mea).ar trebui educati mai intai parintii si apoi copii sincer.