Mamici de martie - aprilie 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 21
ElenaGiulia spune:
Buna fetelor tin sa felicit si eu proaspetele mamici si noii veniti pe lume multa sanatate si tot binele din lume va doresc
tin pumnii si celor care urmeaza sa nasca zilele astea
.
Despre mine nu mai am noutati aceleasi dureri,insomnii deabia astept sa nasc ca nu mai potttttt mi-e asa de greu nu mai pot face nimic
mai am doar 6 zile si gata.Sper ca voi va simtiti mai bine ca eu sant terminata,va pupic aveti grija de voi!
37+
ARTHUR
AMR 6 zile
Wolf Elena
madybulancea spune:
Neatza fetele....offff...eu am facut curatenie ieri si acum ma doare super tare spatele...ce nasol...nici nu stiu cum sa stau...asa imi trebuie dak fac eu pe fortoasa si ma pun sa spal parchetu...
Voi ce mai faceti?cum va mai simtiti?
Absoluta NU ESTI O INCOPETENTA!!!
Mady
33+ cu 
Selene spune:
MAMICILE CU EXPERIENTA, am nevoie de ajutorul vostru! Luni noaptea Alexandra a fost f agitata si abia am adormit-o. Ieri a dormit toata ziua si azi-dimineata la 4 a avut chef de povesti. Ce pot sa fac sa isi revina la programul normal, de zi? Ca nu reusesc sa o tin treaza daca ea nu vrea. POt sa o trag de manute, sa vb cu ea, sa pun la spalat - nici o reactie. 
Absoluta
iti raspund la cateva dintre intrebarile tale, din ce am citit si eu in 'Mama si copilul'
1. de cate ori trebuie sa faca scaun pe zi?
cei alimentati la san au 1-6 scaune pe zi, cei alimentati artificial au 2-3
2. are 5 zile cat trebuie sa manance?
la sfarsitul primei saptamani de viata, suge in medie 200-400 ml/zi, la sfarsitul celei de-a doua sapt - 400-550 ml/zi
3. nu vrea san, e o puturoasa , au invatat-o cu seringa si nu vrea san. Cum fac sa o trec pe san, am sanii tari ca bolovanii si curg. O pot pacali cumva?
nu stiu :(
4. pe mine dr de familie m-a chemat vineri cu fetita la ea la cabinet. Sa refuz si sa-i spun sa vina ea acasa?
spune-i sa vina acasa. Cum sa mergi cu copilul de o saptamana sa stai in salile de asteptare?
de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007
Poze
ioanaradu spune:
buna dimineata,
incerc sa va prind si eu din urma cu scrisul.
noi suntem bine, cat de cat ne-am facut un program asa ca incercam sa ne tinem de el. bb este cumintel ... mananca ... doarme, nu avem decat 1 trezire/noapte pe la 2-3 si apoi ne mai trezim pe la 6-7 sa papam si toata ziua o tinem din 3 in 3 ore cu papatul si dormitul.
absoluta stai linistita tu esti o mamica f buna. de fapt, acum invatam sa fim mamici bune pt bebeii nostri.
cat despre alaptat, sa stii ca si eu am alaptat f greu si daca era sa ma iau dupa ce-mi ziceau la maternitate, n-as mai fi alaptat niciodata. imi spunea dr neonato ca eu n-am sa pot alapta niciodata si ca sa-mi ia sotul un dispozitiv (vreo 3 mil) ca n-am mameloane. si eu m-am speriat f tare!!! febra laptelui am facut si eu si ziceau sa nu ma mulg prea mult ca o sa-mi pierd laptele!!! era sa dau in mastita, ca mi se umflasera sanii fff tare si facusem si niste ganglioni la subrat!! pana la urma am plecat din spital externata LA CERERE!! si SURPRIZA!! am ajuns acasa vineri la pranz si pana seara mi se dezumflasera si sanii, si scoteam si laptic pt bb si sambata am reusit sa-l si alaptez. toate astea la sfaturile unui prieten de-al sotului, medic pediatru. trebuie sa pui comprese cu apa calda pe sani si apoi sa te mulgi. o sa fie greu la inceput ... dar cu rabdare vei reusi!! si cu bb ... ia-l usurel ... se va obisnui si cu sanul. mai face mutre la inceput dar cand va da de gustul lapticul ... ii va trece.
acum sa nu ma mai intind si sa-ti raspund la intrebari:
1. scaun poate avea dupa fiecare masa sau la 3-4 zile. mi-a zis pediatrul ca dureaza pana isi regleaza tranzitul intestinal, dar sa nu ne speriem daca n-are scaun 2-3 zile.
2. eu ii dau laptic de la san dar ii dau si supliment de laptic praf pentru ca nu se satura. ca sa stii cam cat ar trebui sa manance faci urmatorul calcul: un bb papa intre 55-85 ml/450 g corp de laptic pe zi. asa ca iti calculezi la greutatea lui bb cam cat laptic trebuie sa pape/zi si imparti la cele 6 - 7 mese. noi am avut 3,890 kg la nastere si am plecat cu 3,750 kg din maternitate. acum avem 8 zile si papam cam 80 ml la o masa.
3. ti-am raspuns ... mai sus :)
4. nu stiu ce sa-ti spun ... noi inca n-am anuntat-o pe dr de familie, dar ea imi zicea ca vrea sa vina acasa ... insa acasa nu prea am eu chef sa o vad ... sa ca vedem cum o sa facem. dar ti-am spus, noi nu ne bazam pe ea, ca avem pediatru pentru bb.
acum va las ca s-a trezit fomila! mai tarziu poate reusesc sa mai pun niste poze.
sa nu uit!!
aveam si eu o intrebare pentru mamicile carora bb-ii le-au facut icter acasa: cam cat a durat??? ati facut ceva special in perioada asta??
va pup!
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze
gabi78 spune:
Multumesc Krissy pentru raspuns. Cred ca o sa-mi iau si eu pomap asta. Eu am acum una pe principuiul seringa si este cam greu asta ca sa nu zic ffff greu!
Absoluta calmeaza-te am trecut si eu exact prin ce treci tu si inca nu mi-am revenit de altfel. Vad ca ai primit ceva raspunsuri la intrebarile tale, insa eu vreau sa-ti spun ca am venit cu Tudor acasa cind avea deja 8 zile si minca aproximativ 70-80 ml la o masa si din 3 in 3 ore. La aproximativ 10 zile minca 100 ml!!!! la 4 ore de am crezut ca o sa mor! Erau insa si mese la care minca 50 sau chiar 30 ml. Am citit ca la 10 zile si apoi la 3 saptamini ar fi niste puseuri de crestere si ca e normal sa cresca usor ratia. Eu m-am speriat rau de tot! Acum am revenit la normal, adica ii dau 70-80 ml la o masa si maninca si la 4-5 ore.
Am venit acasa cu 3,300kg si dupa 11 zile adica luni are deja 3,900kg!!!
Din pacate insa Tudor nu are programul batut in cuie oricit m-am straduit eu!
Nici Tudor nu vrea sa manince de la sin, mameloanele mele nici acum nu s-au format desi ma mulg de imi ies ochii din cap! Eu am cumparat vreo 3 tipuri de mamelonae de silicon dar nu trage prin nici unul din ele, asa ca am renuntat la al mai chinui. Cind il pun la sin morfoleste putin si incepe sa plinga pt ca nu poate sa traga si ce e drept cind trag eu cu pompa trag nu ma incurc. Nici nu ma mir ca ek nu are atita putere. Important este cu nu am renuntat si nici nu renunt! Cit de putin este ii dau cu biberonul si asta este. Dar trebuie neaparat sa te mulgi pentru ca dai in mastita sau alte alea!
Dar sa nu intri in panica si nici nu te stresa. Usor de zis dar extrem de greu da facut ce e drept.
Icter copilul meu a facut in materniatte si a fost destul de accentuat asa ca am continuat si acasa tratamentul. I-am dat fenobarbital de 0,015 o pastiluta pe zi. il psesera si la lampita in spiatl dar i-a trecut mai greu. Dar i-a trecut! Este o rectie normala si nu trebuie sa ne impacientam. Tratamentul insa nu cred ca e bine sa fie dat fara sfatul doctorului.
O zi buna tutror1
De azi incerc sa tin pasul cu voi si sa nu mai ramin in urma !
Gabi mama lui Tudor
ghibuadina spune:
Buna fetelor,
N-am prea mai intrat de multicel.Insa, credeti-ma (mamicile stiu mai bine), ca nu stiu cd trece timpul.acum e 9 dim, acum e 4 dupa amiaza.
Alexia este bine, a vazut-o dc de 2 ori.A luat in greutate , are peste 3 kg si de-abia vineri face o luna.A luat si 2 cm in lungime, are 50.II dau numai san, este k, avand in vedere ca numai in 2 sapt a luat 700 de grame.
In schimb, s-a marit, sta mai mult treaza, uneori se agita, asa aiurea zic eu, pana varsa laptic.Noaptea e ff nasol ca ne confruntam cu mucisorii si tocmai dinspre dimineata o apuca.Acum in pun STERIMAR, spray pe baza de apa de mare la rec medicului si ii trag mucisorii cu batista bb.
PAULA&% , cd am venit de la maternitate ii parusera cateva bubite pe corp.Se cheama tot dermatita si se face de la scutecele de la spital.Dc mi-a zis sa-i dau cu unguent cu tetraciclina, dar avand in vedere ca eu am spalat-o cu ou pana acum, cred ca si oul i le-a uscat, ca nu stiu dc de la crema sau ou, a scapat de ele.Dar repet cred c-a avut vreo 3-4 bubite, nu mai mult.
Mai revin!!!
Multa rabdare la mamici si incurajari pt fetele care vor naste in curand!!
adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA
kisstherain999 spune:
'Neata mamici si burtici 
BB-ii care se nasc de azi inainte vor fi in zodia berbecului.
Absoluta - Inca nu pot spune din experienta, dar din cartile citite problema cu scaunul nu e atat numarul lor, ci daca acesta isi schima culoarea, miroase urat, are urme de mucus sau firisoare de sange.
Pt starea ta fizica poti lua in continure vitaminele dinainte de sarcina, supozitoare pt durerea de spate sau alte analgezice. Mai poti transforma un birou sau o masa in suport de bb, sa o poti manevra fara sa trebuiasca sa te apleci dupa ea.
Pt starea psihica intreaba un dr sa nu fie depresia post partum. Si nu incerca sa fii gospodina perfecta, e suficient o mamica perfecta
ceea ce cu siguranta esti.
kiss 
37+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
ghibuadina spune:
AMMA23, eu zic sa nu te mai stressezi.O sa vezi ca o sa vina vremea cd o sa vrea non stop la tzitzica.Asa si eu am patit cu Alexia si am obs si la alti copii.In spital a facut icter, era ff somnolenta si dc si asist ma tot stressau sa n-o las mai mult de 2 ore sa doarma.Ca s-o trezesc era chin, in fine de cd am ajuns acasa, incet incet a inceput sa manance ea, sa ceara mai tot tp.Acum cd e treaza vrea toata ziua la tzitzica si a luat si bine in kg.gandeste-te ca cop tau s-a nascut cu aproape 4 kile in schimb mititica mea a avut numai 2,300.Si am scapat cu bine si de asta.
UN sfat:Nu-l cantari mai des de 1-2 sapt, ca nu e indicat.Copiii nu iau in mod constant in greutate.O sa vezi ca o sa-l simti la mana ce greu e.
Multa bafta!!!
ghibuadina spune:
KARRA , eu de cd ii dau SAb SIMPLEX , pic pt colici, sa stii ca ragaie mai bine.SI am inteles ca si Bonisanul e super.!!!
ghibuadina spune:
ABSOLUTA, felicitari si mult curaj.Stiu ca e extrem de greu la inceput.Si la noi este desi a tecuct o luna.
Incerc sa te ajut si eu cu un raspuns la intrebari.TRebuie s-o inveti la san, daca sunt prea tari si umflati, mai mulgete un pic ca nu-ti poate prinde sanul.Si neaparat, trebuie sa ai sfarcul format.Introdu-i-l in gurita si insista cd poti de mult fara s-o stressezi, altminteri va fi destul de naspa si pt tine si pt ea.
Dc pediatru trebuie sa vina el/ea acasa sa te vada.La noi asa a procedat si e de datoria lor.A venit 1 data, iar a doua oara, avand in vedere ca era frumos afara, am zis c-o duc eu la cabinet.Si dc m-a refuzat categoric, mi-a zis ca sunt multi bolnavi, e mediu inchis si trebuie sa evit ca a avut sit cd bb s-au imbolnavit imediat dupa ce au mers la cabinet.ASa ca refuza sa te duci dc tii la sanatatea cop.Ii explici frumos dc ca e mic copilul si dc refuza sa vina acasa schimbi dc.
Caca face de multe ori, cam dupa fiecare masa.Eu de fiecare dc cd ii schimb pampersul, e cu caca si acum dupa o lena.Cam intre1-6 scaune pe zi trebuie sa aiba.