Informatii utile Constanta (7)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

flisa, babyyy: de unde v-ati dat voi seama k nu asimileaza Ca si D2? sau nu asimileaza grasime?Sau dc nu le asimileaza pe ele nu asimileaa nici grasimi?
Noi pe la 2,5 luni am stagnat in greutate si doctorita ne-a marit cantitatea de vigantol( de la 2 la 3 pic), de fier( de la 2 la 4) si calciu 2.5 ml.
acum a luat in greutate si nu m-am mai impacientat. avem 8 kg la 4 luni( desi la 2,5 luni aveam 7....

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

cand va vad cu.... picaturi de vigantol!!!!
Pentru siguranta, treceti la pastile, Vigantolette! stiu ca sunt bebici mic, dar se gaseste o solutie de administrare!
Hai, ca-s off-topic, sorry!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

crixia: pai dc medicul ne-a recomandat vigantol, ce sa facem? nici nu stiam de existenta vigantoletului...

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

madalina, mi se pare ciudat sa administrezi o picatura in plus de Vigantol, pt ca n-am mai luat copilul in greutate...!? Poate alta era motivatia acestei recomandari....
Printre efectele secundare la supradozarea cu vit.D3, pot aparea: scaune frecvente, sete intensa, diminuarea apetitului, scadere ponderala, formare de calcului renali, ........, etc.
....Sebi a luat la un moment dat si 10pic Vigantol/zi, dar chiar avea semne de rahitism....
Darius este foarte bine pt varsta lui, ca si greutate. La 1 an, copilul ar trebui sa cantareasca aproximativ de 3 ori mai mult decat la nastere, ori Darius si-a dublat deja masa, in primele 4 luni, ceea ce este OK (presupunand ca n-a avut mai mult de 4kg la nastere).
Citez din prospectul la Vigantoletten 500 :
"Sugarii vor primi Vigantoletten 500 din a doua saptamana de viata si pana la sfarsitul primului an de viata. In al2lea an de viata, este recomandata administrarea de Vigantoletten 500 in special in lunile reci. Tratamentul rahitismului si al osteomalaciei datorate carentei de vitamina D3 trebuie sa dureze 1 an. Durata tratamentului va fi hotarata de catre medic."
"Pt a fi administrata la sugari, tableta se va dizolva intr-o lingurita cu apa, apoi se va administra de preferinta in timpul mesei."
1 tableta Vigantoletten 500= 500 UI de vitamina D3 (doza zilnica indicata.... si de fapt, doza zilnica ar fi de 400 UI vit D3, dar... preventiv... la preventiv.... se recomanda 500 UI/zi)
"profilaxia rahitismului:
-copii nascuti la termen- 1 tableta Vigantoletten 500 / zi
-prematuri- 2 tablete Vigantoletten 500 / zi
tratamentul rahitismului si al osteomalaciei datorate carentei de vitamina D3:
2 tablete Vigantoletten 500 de 1-5 ori/ zi
.............etc"

Parerea mea, de mamica, este ca e mai usor sa dizolvi o tableta de Vigantoletten intr-o lingurita de apa si sa i-o vari pe gat copilului, in timpul mesei, decat sa-i pui picaturile acelea uleioase de Vigantol in lingurita (mai mult ramane pe lingurita, decat ajunge in gura bebelui) sau sa-i picuri copilului Vigantolul direct in gurita....

Sebi a luat si el Vigantoletten in iarna asta si l-a rontait, nu l-am mai dizolvat deloc.

Madalina, sper ca te-am ajutat cu ceva, nu ca te-am ametit.

Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Madaluta,eu i-am dat Vigantol,cate 1 sau 2 pic/zi,functie de cata expunere solara avea pe ziua respectiva,si i le-am picurat direct in gurita,fara absolut nici o problema sau refuz;si acum ii dau,pana la sfarsitul lunii,si nu protesteaza defel(noi glumim,ii zicem"picatura chinezeasca"si el fuge si se aseaza pe canapea,cu gurita in sus,spunand tare"aaaa").Nu am marit doza,desi medicul de familie ne tot indica 3 pic/zi pe motiv de fontanela mare,ptr.ca am considerat aleator criteriul.Ptr.greutatea si varsta gestationala la nastere,era absolut ok o pic,neavand nici semne de rahitism,plus ca dg.de rahitism se pune ceva mai elaborat decat o fac majoritatea colegilor.
cu Vigantolette nu am experienta,pentru ca,dupa mai multa informare si consultare in stanga si in dreapta,am ajuns la concluzia ca mai mare este pericolul fluorozei in conditiile in care eu ii dau apa de la robinet[evident,fiarta,filtarata etc,functie de varsta].Apa de la noi din zona are cantitatea necesara de fluor si adaugarea artificiala in dieta e riscanta.Sigur,fiecare procedeaza cum considera,eu doar ti-am expus motivele ptr.care i-am administrat asa si nu altfel.
Plus ca marirea dozei de fier si vit.D determinata de stagnarea cresterii ponderale mi se pare artificiala si nejustificata.Poate ar fi bine sa ai o second opinion.Pupici dolofanului si mamicii frumoase.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mamacita

Madaluta,eu i-am dat Vigantol,cate 1 sau 2 pic/zi,functie de cata expunere solara avea pe ziua respectiva,si i le-am picurat direct in gurita,fara absolut nici o problema sau refuz;si acum ii dau,pana la sfarsitul lunii,si nu protesteaza defel(noi glumim,ii zicem"picatura chinezeasca"si el fuge si se aseaza pe canapea,cu gurita in sus,spunand tare"aaaa").Nu am marit doza,desi medicul de familie ne tot indica 3 pic/zi pe motiv de fontanela mare,ptr.ca am considerat aleator criteriul.Ptr.greutatea si varsta gestationala la nastere,era absolut ok o pic,neavand nici semne de rahitism,plus ca dg.de rahitism se pune ceva mai elaborat decat o fac majoritatea colegilor.
cu Vigantolette nu am experienta,pentru ca,dupa mai multa informare si consultare in stanga si in dreapta,am ajuns la concluzia ca mai mare este pericolul fluorozei in conditiile in care eu ii dau apa de la robinet[evident,fiarta,filtarata etc,functie de varsta].Apa de la noi din zona are cantitatea necesara de fluor si adaugarea artificiala in dieta e riscanta.Sigur,fiecare procedeaza cum considera,eu doar ti-am expus motivele ptr.care i-am administrat asa si nu altfel.
Plus ca marirea dozei de fier si vit.D determinata de stagnarea cresterii ponderale mi se pare artificiala si nejustificata.Poate ar fi bine sa ai o second opinion.Pupici dolofanului si mamicii frumoase.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

mamacita, exista Vigantoletten 500 (fara fluor) si Fluor-Vigantoletten (evident, cu fluor). Eu vorbeam despre primul....

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Mamacita, n-am inteles faza cu flourul! Nu stiu exact ce scrie in prospectul de Vigantolette, dar stiu ca exista si Flourvigantolette, tu la care te referi?!

Legat de picaturi, prb nu este administrarea ci eficienta acestuia. Sper ca stiti ca Oil-Vigantolul dupa 3 saptamani de la desfacere isi pierde calitatile prin usoara volatizare! Sunt "zvonuri" medicale, deocamdata!
De aceea recomand pastiluta, inchisa in lacasul ei, desfacuta fiecare zilnic!

Mav, asa e, pastilutza tocmai buna de rontait! Si Alexia n-are nici o prb la administrare! ba chiar le ascund, caci daca le vede, ar cere si de 5x/zi!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by CRIXIA

Mamacita, n-am inteles faza cu flourul! Nu stiu exact ce scrie in prospectul de Vigantolette, dar stiu ca exista si Flourvigantolette, tu la care te referi?!

Legat de picaturi, prb nu este administrarea ci eficienta acestuia. Sper ca stiti ca Oil-Vigantolul dupa 3 saptamani de la desfacere isi pierde calitatile prin usoara volatizare! Sunt "zvonuri" medicale, deocamdata!
De aceea recomand pastiluta, inchisa in lacasul ei, desfacuta fiecare zilnic!

Mav, asa e, pastilutza tocmai buna de rontait! Si Alexia n-are nici o prb la administrare! ba chiar le ascund, caci daca le vede, ar cere si de 5x/zi!

Crixia, bine punctat! Eu am omis sa adaug acest aspect....
Cum te mai simti? Ai facut si ceva investigatii cand ai fost la Buc.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flisa spune:

Dragele mele, am citit f mult despre rahitism pt ca ma cam speriasem la inceput dar acum e totul ok. Problema Vigantolului inca se dezbate deoarece in prospectul acestuia nu se specifica faptul ca dupa 3 sapt - 1 luna "ar expira". Ma rog, noi acum am incetat administrarea de Vigantol pt ca facem niste injectii cu D2 si calciu gluconic
babyyy, noi mergem la dr Malcea - ne-a fost recomandata de un prieten si sincera sa fiu sunt incantata de ea.
madaluta, la masuratorile de 4 luni, medicul de familie mi-a spus ca perimetrul cranian tinde spre limita superioara asa ca am fugit la pediatru si de fapt este o usoara forma de rahitism identificata dupa perimetrul cranian putin marit si coastele putin evazate... asa ca am inceput tratamentul mai sus mentionat.

Pupici si sanatate multa voua si mai ales bebicilor vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flisa spune:

quote:
Originally posted by madaluta

flisa, babyyy: de unde v-ati dat voi seama k nu asimileaza Ca si D2? sau nu asimileaza grasime?Sau dc nu le asimileaza pe ele nu asimileaa nici grasimi?
Noi pe la 2,5 luni am stagnat in greutate si doctorita ne-a marit cantitatea de vigantol( de la 2 la 3 pic), de fier( de la 2 la 4) si calciu 2.5 ml.
acum a luat in greutate si nu m-am mai impacientat. avem 8 kg la 4 luni( desi la 2,5 luni aveam 7....

dar chiar stati bine la capitolul greutate - Rares are 5 luni 1/2 si are 7150 g iar pana acum nu i-am dat nici calciu nici fier, am mers numai pe 2 picaturi de Vigantol

poze Darius

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput