Metoda Calendarului
Stie cineva cum se calculeaza metoda calendarului?? Cate zile inainte si dupa ovulatie sunt considerate zile fertile??? Stiu ca in jur de 4 zile in total dar pentru siguranta 3 zile inainte si 3 dupa e ok???
Raspunsuri
Madi spune:
Metoda calendarului functioneaza doar daca ai un ciclu extrem de regulat si nici atunci nu se pate garanta o siguranta de 100%.
Metoda calendarului
Se bazeaza pe calculul zilelor fertile ale ciclului menstrual. Exista sanse minime de a ramane gravida in timpul menstruatiei, 2-3 zile dupa menstra si cateva zile inainte de menstra, insa precizarea cu exactitate a zilelor fertile este aproape imposibila, intrucat ciclul menstrual este supus unor vesnice oscilatii.
Madi spune:
...sau metoda calendarului sau metoda ritmului sau metoda Knaussogino, se bazeaza pe satbilirea statistica a perioadei fertile luand in calcul durata ciclului menstrual si respectiv perioada de fertilitate din ultimele 6-12 luni. Prima zi a perioadei fertile se determina prin scaderea a 18 zile din durata celui mai scurt ciclu, iar ultima zi prin scaderea a 11 zile din durata celui mai lung ciclu. Intervalul de timp obtinut reprezinta perioada fertila. Calculand aceste perioade veti observa diferite intervale, variabile de la persoana la persoana. Pentru un ciclu regulat de 28 zile fertilitatea apare intre zilele 10-17.
tinatache spune:
Daca nu ai ciclul regulat ceas poti sa uiti, ca uite-asa ne-am trezit noi cu bb nr. 2. La mine nu are aceeasi durata 2 luni la rand si uite ca nu s-au potrivit calculele.
Cristina, mamica cu burtica
adi69 spune:
La mine e regulat la 25 de zile.Cum calculez?Tot scazand 18 respectiv 11 zile?
Dia si bebe Rucsi
ina_nz spune:
Eu in locul tau as incerca sa-mi aflu perioada fertila folosind masurarea temperaturii bazale cateva luni, sau alta modalitate...dispozitivele acelea pe baza de saliva, sau urina....vezi tu.
Pentru ca eu am folosit metoda calendarului evitand contact intre zilele 10 si 17 si dupa ani de zile am aflat ca ovulam in ziua 22
Ina
simanoro spune:
Si eu tot asa m-am trezit c-o sarcina gemelara. Aveam ciclu regulat, la 26 de zile, la aceeasi ora! Dar.... Baftaaaa! Poate la tine merge!
augusty spune:
Va multumesc mult.Dupa 7 ani de folosit anticonceptionale am inceput sa am f multe probleme, sangerari la mijlocul foliei, ciclul f intarziat..etc, medicul mi-a zis sa iau o pauza si sa imi fac niste analize, in timpul asta sa folosesc metoda calendarului...in acea perioada a aparut bebe care are acum 2 ani..dupa nastere am luat iar anitconceptionale dar iar au aparut aceleasi probleme..zilele astea im fac toate analizele si intre timp sper sa nu apara bb numarul 2..Va multumesc mult ca mi-ati raspuns asa detaliat..
Helen spune:
Augusty,
Daca vrei sa folosesti metoda clendarului cu succes, trebuie sa urmaresti neaprat mucusul cervical in paralel cu temperatura..altfel poti avea surprize ff mari! In linii mari - sigur nefertile se considera primele 7 zile ale cicluli (se pare ca sunt situatii in care un sprmatozoid poate trai chiar 7 zile , desi 2-3 zile se mizeaza pe el)si incepand din ziua a-3-a cu temperatura crescuta, adica ~ ziua 17., dar cu conditia ca in aceste zile nu cumva sa apara mucus cervical posibil fertil adica de consistenta albusului de ou sau apos! Mie, dupa cateva luni bune de astfel de observatii...mi se pare chiar simplu si nestresant...bine eu urmaream ...sa raman!
Daca doriti informatii mai aprofundate ...intrebati-ma si va raspund..... cred ca sunt destul de ,, experta '' in metoda asta ( ce modesta sunt :))..ca dupa ce o sa fac un copil este posibil sa folosesc si eu aceasta met. in loc de pilule! In plus este eficienta si daca ciclul nu ete regulat..dar presupune efectuarea respectivelor observatii!(care de f multe femei nu sunt apreciate ca prea comode)
Pupici
Helen
ralu spune:
Daca ai ciclu de 28 de zile, stiam ca perioada fertila este intre ziua 9 si a 18-a. Ziua a 14 -a fiind ziua ovulatiei.
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
gio spune:
Fetelor, eu personal n-am mare incredere in calendarul asta. O prietena de-a mea, cu ciclu regulat cu tot, a ramas insarcinata exact cand nu trebuia (perioada "sigura"). Ovulatia se poate produce si in prima zi a ciclului. Oricum, e cea mai nesigura metoda (cam 60%)