Fumatul in post

Din cate stiu eu fumatul este un viciu, deci un pacat, dar cu toate acestea majoritatea colegelor mele spun ca tin post(tot postul Pastelui) dar ele fumeaza la fel de mult ca si inainte. Ba mai mult, una dinte ele tine un post foarte strict, fara mancare gatita, ulei si prajeli dar fumeaza cate un pachet de tigari pe zi.
Voi ce parere aveti?
Raspunsuri

denizel spune:
Ce cred eu? Cred ca ea, colega, habar n-are de ce trebuie sa tina post si ce rol are postul. Pacat! Se chinuie degeaba...
Sau...poate...se gandeste ca tigara e de post, ca doar e facuta din ierburi .
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by denizel
Sau...poate...se gandeste ca tigara e de post, ca doar e facuta din ierburi.

Pai carissma, tu nu stii ca fumatorii inraiti nu se pot abtine de la fumat? Le trebuie un mare efort de vointa pentru asta.
Cristina
BEST OF ROBERT
Cresc...

simply spune:
"Sau...poate...se gandeste ca tigara e de post, ca doar e facuta din ierburi ."
Buna replica!!!

ariel_7000 spune:
iarba dracului....totushi. stiu si eu pe cineva care tinea post negru, doar cu apa....cafea, tigari si bere....
cine sunt eu sa judec??
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

miria_cristina spune:
Nu-i normal, dar cunosc si eu destui si in nici uncaz nu-miiau dreptul de-ai judeca.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Theiuta spune:
Nu miria_cristina, draga mea, nu ii judecam, nu avem acest drept.Ne dam si noi cu parerea.
Din pacate, a tine post vad ca a devenit o moda printre persoane de genul celui de care ne povestea Carissma...pun pariu ca respectivei colege nici prin cap nu ii trece sa renunte a mai fuma macar o tigara.Pentru ca, nu-i asa, asta inseamna post, de fapt:a renunta la ceea ce iti place pentru o perioada, fie ca vorbim de dulciuri, de mincarea foarte gustoasa cu carne, sau de ce nu, la tigari.
Theiutapoze cu Nicolas

ManyHope spune:
...dupe minea... diii...
di unili cestii ar trebii sa se posteasca nu doar in post sau cand divini situatia "putin gravida"
ci permaaaaaanent, dar aistea mi-s
fumurile melea... di mi le sufla vantu
cert este ca postirea are un rost anume, mai exact are rostul sa ajute omul sa se deplaseze de la punctul 0 spre punctul cu numarul/kilometrul/cota _
(e un mijloc de "locomotie" adica)
= iar ce pareti a scapa voi din vedere, e ca puterea sau capacitatea fiecarei persoane de-a se calatori e diferita!
respectiv: o persoana intr-un post poate sa parcurga poate intreaga distanta, alta persoana poate face numai cativa pasi, iar alta numai o jumatate de pas, da chiar si ala "pas de copil" !!
(nu mai le nominalizez pe cele care nu se urnesc din loc sau chiar mai si luneca-ndarat!! )
...asadar, fata de aspectul cu tinutul postului cu fumat, in cazul concret prezentat aici cu insuficiente detalii, a aprecia corect daca persoanei respective chiar ii ajuta postul, cum si-l tine, sa avanseze, fie si macar cat un pas de copil de-a busilea... sau nuuuuu... e dificil spre imposibil de apreciat corect!
...dar ce conteaza?! io zic ca oricum putem specula si propun sa se voteze pentru "carpati fara filtru"
si bere la halba

denizel spune:
quote:
...asadar, fata de aspectul cu tinutul postului cu fumat, in cazul concret prezentat aici cu insuficiente detalii, a aprecia corect daca persoanei respective chiar ii ajuta postul, cum si-l tine, sa avanseze, fie si macar cat un pas de copil de-a busilea... sau nuuuuu... e dificil spre imposibil de apreciat corect!
Corect, ManyHope! :-) Asta cu inutilitatea, io am zis-o si mi-o retrag rapid!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

miria_cristina spune:
Nu ma refeream la cineva anume cand am vorbit de judecati, ci in general.
fiecare isi zice parerea. OK! Asa cum, fiecare tine post dupa cum a inteles ca se cade.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Sabina spune:
fumatul e considerat pacat din 2 motive: e o patima si e ca un soi de sinucidere, la fel ca alcoolismul.
Eu ii doresc colegei tale sa aiba putere sa se abtina macar o zi doua...si-nca una...si'nca una.....
Sabina si

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.