*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (43)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Va salut si eu gravidutelor!

Azi am fost la dr , am discutat (inca odata despre epidurala mea- tura asta m-am dus pregatita cu poze din atlasele de anatomie, de s-au strans asistentele ciorchine in jurul meu si al dr ca sa vada. ) si am facut si eco ( ma rog, asta fac de fiecare data, dar tura asta nu-s ce l-a apucat pe dr meu ca mi-a dat o gramada de detalii dragalase: cati centimetri are talpita papusii mele- cica 4 cm!!, cam la cate minute deschide ochisorii- la 30 de min etc). Mi-a explicat si cum isi pregateste sistemul digestiv de pe acum, exersand cu inghitzitul lichidului amniotic. Chiar m-a surprins cat de vorbaret si glumet a fost astazi, cu toate ca in sala de asteptare era PLINNNN!!

Azi am facut si o gafa de vocabular: incercam sa-i zic dr ceva despre lichidul amniotic, si in loc sa zic YOSUI (lichid amn.) eu tot o tineam intr-una cu YASUI ( care inseamna "ieftin"). Pana si-a facut dr mila de mine si m-a corectat zambind.

Pe scurt: papusa mea are varsta ecografica de 26 sapt 4zile (dupa UM avem 28 sapt fix!!) si greutatea de 964g!! Cica nu mi s-a schimbat DPN-ul, tot pe 16 iunie a ramas.

In schimb m-a certat din cauza kilogramelor. Cantarul ala a devenit pt mine "instrumentul de tortura". Ma apuca o rusine si o panica numai cand stiu ca trebuie sa ma urc pe el. Pana acum, la 28 sapt. am luat 8 kg. Facand comparatie cu mamicile din Ro, eu zic ca e normala greutatea, dar azi chiar dr mi-a atras atentia si cand sa plec imi zice " Raruka-san, haideti sa facem in asa fel incat sa ia in greutate doar bebelusul, nu si mamica, da?!" Vai atunci mi-am dorit sa se deschida pamantul si sa ma ascund.

Sadicutza tu intrebai de condus, parca: eu una sunt dependenta de 3 lucruri : laptop, mobil si masina. Fara ele sunt "incompleta". Eu conduc in continuare, si am de gand sa o fac, pana in ziua cand ma duc sa nasc. ( adica nu m-as mira sa fiu eu aia care "ma aduce" la spital, cu masina. Si in ianuarie, cand am facut criza aia urata de apendicita, pana la clinica, si apoi de acolo, pana la spitalul municipal, eu am condus, caci barbate-meu era pe post de co-pilot.) Si ca tot vb de condus: aici am vazut niste centuri speciale pt gravidute. ( se prind undeva in partea de jos, si nu mai trec oblic, peste burtica.) Si-a cumparat cineva de-asta?

Am citit si am vazut ca vb de concedii, prenatal, postnatal etc. Aici ai concediu doar 6 sapt ( 40 de zile lucratoare parca). Si sincera sa fiu, nu am auzit de program special pt gravide ( eu oricum nu am ce program special sa-mi fac, pt ca orele de predat raman aceleasi, am un orar e care trebuie sa-l urmez.) Acum pe 22 am un training si o sa dau nas in nas si cu sefa `a mare ( si tare) si o sa vb cu ea de contractul meu si cam ce drepturi am. ( ca obligatii am destule)

De ELTEKA vad ca nu stie nimeni nimic. O mai asteptam putin ca poate nu are net.( stiu ca spunea ca o sa vina prin zona mea la niste conferinte parca. Si chiar era o diferenta de 1-2 zile intre venirea ei si trainingul din prefectura unde o sa merg eu ). Sper ca esti OK!!

O zi faina la toata lumea!!

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Motannel, citeste aici ca sa intelegi mai bine.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 28s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

salutare fetele !
eu fac bine, cit se poate spune asa. mi-am refacut analizele si sint bunicele minus infectia mea urinara, care se incapatineaza. sa stea cu noi.
miine ma duc la doctor, sa vedem ce spune de analize si sa facem si echo, asa ca il voi vedea pe bebe.
in rest nu am noutati, parca pluteste o plictiseala azi pe aici.
astept poze de la intilnire, dar sa le puneti si aici, eu nu pot intra pe yahoo.photos.
multumesc, am schimbat si noi saptamina azi,
IULIA

28+ cu bebe FLORIN MARIO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Arcadia....eu am avut problema cu umflatul picioarelor...dar tare de tot.
Fara sare, fara bauturi acidulate si cat mai multa apa, 4 l pe zi daca poti!
In cateva zile se dezulmfla...sis e umfla la loc daca nu esti cuminte ( ca mie mi s-a intamplat...:)))

Io cred ca's campioana...23 kg si crestem!
Azi am implinit 33 de saptamani si mai sunt 5 saptamani. As aca sper sa nu mai cresc prea mult...

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Liviana, multumesc pentru raspuns! Oare de ce mi-a zis asa? Poate din cauza ca ea are deja 8 copii?

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 30+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Dragele mele,m-am intors si eu de la doctor acum cateva minute...Testul stres a iesit ceva mai bine,m-a chemat iarasi luni la control si se pare ca de acum incolo monitorizarea Dafnicai se va face saptamanal...IMPORTANT!Mi s-a schimbat data cezarienei,va fi pe 16 aprilie,daca vreti,va rog sa modificati listuta...Ma simt in siguranta,am mare incredere in doctorul meu ca va fi totul bine...si se pare ca D-zeu a vrut ca fetita mea sa se nasca de ziua mamei mele...Despre inestetica imagine a buricului meu,doctorul a zis ca ar fi vorba de o hernie ombilicala si asta ar putea s-o rezolve facandu-mi incizia informa de cruce(nu multumesc,atunci nu se mai vedeburicul,ci taietura!)lasa ca poate intra inapoi de bunavoie ...Daca nu ,exista super glue!Na,c-am rezolvat-o si pe asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

quote:
Originally posted by Motannel

Liviana, multumesc pentru raspuns! Oare de ce mi-a zis asa? Poate din cauza ca ea are deja 8 copii?

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 30+, Teodora

8 copii???? Wow!
Poate o fi confundat cu alocatia pt copii care s-a majorat de la 24 lei la 25 lei...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 28s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

Buna fetele! E o zi superba azi, spre fericirea celor care deja sunt in concedii...
Cristalina si Cristinamaria am fost ieri la dr. Anca si e bine. Spunea ca avem colul ceva mai scurt (la echo iesise 34,4) dar e OK, nu e tensionat; asa ca mi-a dat verde sa vin in continuare la birou pana la Paste, deci inca 3 sapt. URRAAAA!
O sa ne vedem din nou pe 11 aprilie si in functie de cum se prezinta colul atunci stabilim ce e de facut in continuare. Asa ca nu m-a programat la cezariana; mai vedem pe 11.
Stiati ca dr. Anca o sa fie plecat cateva zile la sfarsitul lunii aprilie? Se intoarce pe 2 mai.
Cristinamaria tu o sa nasti natural sau si tu ai probleme si faci cezariana? Ieri erau vreo 6 gravidute la dr. si doar eu si inca una am fost OK, exceptand aspectele care impun cezariana.Hm...
Va pup si un week-end minunat tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

buna fetelor

de cateva zile ma tot pregatesc sa scriu sa nu ma renegati de to!eu sunt inca f activa, ma duc la job, acasa casa+sotz+copil mic+catzel....

sunt fericita ca ma simt mai bine ca sarcina trecuta si profit de fiecare zi activa.e mi

am luat 6 kile, ma odihnesc cam rau noaptea ca asta mica e taare miscacioasa.

voi cum stati cu somnul?dar cu kilogramele?stati deja in concediu prenatal?

pupici

Cristiana cu bebica si gagalicea Theodora Alexia ( 3 anisori si 8 luni)

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

Carrie eu una ma trezesc peste noapte, pe la 3 sau 4 (ca sa merg la baie, fireste) si uneori adorm dupa, alteori stau cu ochii pe tavan pana la 6.30, cand suna ceasul sa ma pregatesc pentru birou... offf! cu greutatea stau f. prost: azi implinim 33 sapt. si am luat deja 14,5 kg!!!!! Ingrozitor pentru hernia mea de disc! Bine ca nu mi s-au umflat picioarele, ca si asa de abia ma misc din cauza coloanei... Nu am intrat inca in concediu. Mai vin 3 sapt. la serviciu, apoi iau 3 sapt. concediu de odihna pe anul asta (fractiunea mare din concediu, ca sa ne mai ramana ceva si pentru anul cand revenim din ingrijirea copilului)si iau concediu de maternitate de la nasterea copilului. Deci, totate cele 126 zile dupa nastere... Prefer 75% din media venitului decat suma fixa de 6+2 milioane pentru ingrijirea copilului...
Doamne ajuta sa-mi mearga toate asa cum am planuit! Sunt curioasa si eu cum si-au programat celelalte fete???

Mergi la inceput