infectie proteus - sarcina 29 saptamini

infectie proteus - sarcina 29 saptamini | Autor: IULIABRAILA

Link direct la acest mesaj

salut !
am mare nevoie de o parere medicala sau de sfaturile unor mamici care au trecut prin asa ceva.
sint insarcinata in prezent in 29 de saptamini. bebe se dezvolta normal, fara probleme constatate la triplu test sau echo morfologice.
problema este a mea si se pare ca va fi o problema mare :
in primul trimestru de sarcina am depistat la ex de urocultura infectie cu bacteria proteus, peste 100.000 de unitati. cu orice risc am facut trat cu augmentin, in sapt 16 de sarcina, la sfatul medicului, augmentin fiind pe antibiograma cu rezultat pozitiv.
am refacut analizele acum in trim III, iar la urocultura a iesit aceeasi infectie cu proteus.
ce sa fac? am inteles ca este un microb superrezistent, tratamentul fiind de lunga durata si probabil cu schimbarea sau combinarea mai multor tipuri de antibiotice.
ce poate aparea daca nu mai fac tratament acum? cine poate garanta o reusita dupa tratamentul antibiotic de acum? copilul va fi infectat cu proteus avind in vedere ca voi naste prin cezariana, urmare altor probleme? intentionez sa alaptez, va fi transmis si asa micorbul proteus?
multumesc,
IULIA

27+ cu bebe FLORIN MARIO

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

In principiu daca nasterea e prin cezariana riscul de infectie a bebelusului este foarte mic. Probabil ca i se vor recolta probe biologice dupa nastere ca sa se vada daca s-a infectat sau nu si probabil va primi tratament cu antibiotic profilactic imediat cum se naste (augmentinul se poate da chiar si la varste asa mici).
Evident ca poti alapta linistita si nu exista nici un risc sa ii transmiti acest microb prin laptele tau. Dimpotriva, in lapticul tau exista anticoropi care ii pot oferi o oarecare protectie bebelusului impotriva acestei infectii si a altora.
Cel mai bine ar fi insa sa mai incerci un tratament curativ 9in functie de antibiograma) poate reusesti sa scapi de aceasta infectie pana nasti.
Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

multumesc, m-am mai linistit !
astept si alte pareri in schimb , poate ale unor mamici trecute prin asa ceva.
IULIA

27+ cu bebe FLORIN MARIO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

am inceput de ieri un trat injectabil cu cefozone.
sa vedem dupa terminare ce efect va avea.
IULIA

28+ cu bebe FLORIN MARIO

Mergi la inceput