Mesaj catre directoare gradi sect 2

Mesaj catre directoare gradi sect 2 | Autor: cam33

Link direct la acest mesaj

Ma intreb exista vreo gradi in sect 2 unde copii sa se joace dar sa se si dezvolte intelectual? Nu vreau sa cad nici in partea extrema sa-i epuizeze. Nu vreau sa iasa doctor docent.

Exista vreo gradi unde se impletesc mai multe activitati chiar ptr copii de 2-3ani : constructie cuburi de lemn, lego, modelare cu plastilina, pictura, sa li se citeasca mult, sa le povesteasca imagini din carti, sa aibe si papusi si masini, sa asculte muzica si sa danseze.

Se pot face multe in 3 ore. Pana la urma programul de lucru este aproximativ de de la 9 la 12. Apoi mananca, dorm si pleaca.

Chiar atat de retardati sunt considerati copii la 2 ani incat li se dau plusuri si tot felul de prostii de jucarii(chinezarii),tv.

Doamnelor directoare de gradinite sector 2 (cu cateva exceptii bineinteles -pe care nu le-am gasit eu) chiar nu se poate ca personalul sa se ocupe macar 3ore cu adevarat de copii? Sa nu mai fie plictisite si sa le dea drumul la TV sau sa-i lase de capul lor. Chiar nu se poate sa aiba 3ore rabdare cu ei si sa desfoasoare activitati deosebite?

Ce ar fi daca ar aloca educatoarea cate 15min ptr joc constructie:sa faca niste patuturi sau castele sau avioane depinde de copil, sa implice niste animale/papusele mici care locuiesc acolo.
Apoi 15 min modelaj la fel imaginatia e mare: animalute , flori , fetite , scaunele, ... Totul se poate adapta pe tematice: corpul omenesc, anotimpuri , animale, plante, obiceiuri... cat poate sa inteleaga un copil de 2-3ani (intelege destul de multe).
Inca 20 min pentru pictura sau colaje.
Inca 20min ptr citit. Inca 15min puzzle, 15 min jocuri ptr copii, cantecele si tot mai departe.

Chiar e greu asa ceva? Va intrebati de ce nu se ocupa locurile?

Cum ar fi daca prin parc s-ar vorbi de gradinita dvs ceva de genul: e gradinita aproape perfecta. Se ocupa intradevar de ei, educatoarea e foarte atasata de copii, vorbeste mult cu ei.

Daca stiti vreo astfel de gradinita , va rog spuneti-mi si mie. Eu n-am gasit.

PS: ESTE VORBA DESPRE GRADINITELE PARTICULARE CU GRUPE PTR 1,8-3ANI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

quote:
Initial creeata de cam33

Ma intreb exista vreo gradi in sect 2 unde copii sa se joace dar sa se si dezvolte intelectual? Nu vreau sa cad nici in partea extrema sa-i epuizeze. Nu vreau sa iasa doctor docent.

Exista vreo gradi unde se impletesc mai multe activitati chiar ptr copii de 2-3ani : constructie cuburi de lemn, lego, modelare cu plastilina, pictura, sa li se citeasca mult, sa le povesteasca imagini din carti, sa aibe si papusi si masini, sa asculte muzica si sa danseze.

Se pot face multe in 3 ore. Pana la urma programul de lucru este aproximativ de de la 9 la 12. Apoi mananca, dorm si pleaca.

Chiar atat de retardati sunt considerati copii la 2 ani incat li se dau plusuri si tot felul de prostii de jucarii(chinezarii),tv.

Doamnelor directoare de gradinite sector 2 (cu cateva exceptii bineinteles -pe care nu le-am gasit eu) chiar nu se poate ca personalul sa se ocupe macar 3ore cu adevarat de copii? Sa nu mai fie plictisite si sa le dea drumul la TV sau sa-i lase de capul lor. Chiar nu se poate sa aiba 3ore rabdare cu ei si sa desfoasoare activitati deosebite?

Ce ar fi daca ar aloca educatoarea cate 15min ptr joc constructie:sa faca niste patuturi sau castele sau avioane depinde de copil, sa implice niste animale/papusele mici care locuiesc acolo.
Apoi 15 min modelaj la fel imaginatia e mare: animalute , flori , fetite , scaunele, ... Totul se poate adapta pe tematice: corpul omenesc, anotimpuri , animale, plante, obiceiuri... cat poate sa inteleaga un copil de 2-3ani (intelege destul de multe).
Inca 20 min pentru pictura sau colaje.
Inca 20min ptr citit. Inca 15min puzzle, 15 min jocuri ptr copii, cantecele si tot mai departe.

Chiar e greu asa ceva? Va intrebati de ce nu se ocupa locurile?

Cum ar fi daca prin parc s-ar vorbi de gradinita dvs ceva de genul: e gradinita aproape perfecta. Se ocupa intradevar de ei, educatoarea e foarte atasata de copii, vorbeste mult cu ei.

Daca stiti vreo astfel de gradinita , va rog spuneti-mi si mie. Eu n-am gasit.

Mey, de ce generalizezi? La gardinita unde merge Maria sunt grupe mixte cu copiii de la 3 ani la 7 ani. Si fac cu totii aceleasi activitati, adica citit povesti, invatat poezi, scris, colorat, cintat, se mai si joaca in pauza, iar toate astea se intampla in sect. 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam33 spune:

Nu am generalizat, am intrebat daca exista, ca vreau sa merg s-o vad. Eu m-am referit la grupa de 2-3ani.

Te rog, la ce gradi ai tu fetita, s-o vizitez si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Gradinita de pe linga scoala nr. 41, la margine de Bucuresti.
Dar sa nu te astepti sa fie dotata ca o gardinita particulara.

Mergi la inceput

cum se numeste, in ce zona mai exact? daca e de stat primeste de la 3 ani si noi suntem mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Pentru 2-3 ani, sunt cresele, nu gradinitele( cel putin la la alea de stat e asa). La gradinita e alta situatie, si imi vine greu sa cred ca e asa cum spui. Dar repet la gradinita sunt copii peste 3 ani..

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

M-as bucura sa citeasca pe forum vreo doamna Directoare dar ma indoiesc sincer...
POate protestul tau nu e pus in locul potrivit.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Mergi la inceput

Lilia, eu ma refer la gradinitele particulare cu grupe ptr copii de 1,8 - 3ani, unde platesti o gramada de bani degeaba. Asta e problema.

Anda, am postat aici ptr ca am observat ca intra si educatoarele (poate ele vor lua atitudine) si chiar cele care vor sa infiinteze o gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

quote:
Originally posted by cam33

Lilia, eu ma refer la gradinitele particulare cu grupe ptr copii de 1,8 - 3ani, unde platesti o gramada de bani degeaba. Asta e problema.

Da,daca e vorba de gradintile particulare mi se pare strigator la cer. Sincer, eu nu am vazut nici o gradi particulara cu ochii mei, dar credeam ca daca dai un pumn de bani, copiii primesc mult mai mult ca cei de la stat( din punct de vedere educativ).

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

o gradi cu activitati de genul celor enumerate de tine este waldorf.

Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Ariel, stiu, mi-ar fi placut acolo dar primesc de la 3ani impliniti, cu relatii si au vacanta vara. Eu voi lucra vara. Asa ca trebuie sa caut o particulara.

Mergi la inceput