Mesaj catre directoare gradi sect 2
Raspunsuri - Pagina 2
BiuMil spune:
Subscriu la "scrisoarea ta deschisa"...asta in caz ca aveai nevoie de sustinatori![]()
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
Tino-Tino spune:
cam33, cred ca nu ai vizitat toate gradinitele particulare care au grupe pentru copii sub 3 ani!
Eu stiu ca exista gradinite cu grupa mica: copii intre 2 si 3 (sau 4 ani), cu educatoare care urmaresc programa scolara SAU gradinite cu grupe: copii intre 1,8 si 3 ani, unde educatoarea nu este ...educatoare (neavand studii corespunzatoare)= aceste grupe (intre 1,8 si 3 ani) intra in catagoria cresa ( copiii sunt doar supraveghiati !!!)
Consider ca un copil care a implinit 2 ani deja poate fi incadrat la grupa mica si poate avea activitati conform programei scolare .
cam33 spune:
te rog, care sunt acele gradinite pe care probabil nu le-am vazut? trimite-mi pe PM daca vrei.
blackdress spune:
Buna ziua!Numele meu este Adriana Rascu si sunt directorul si asociatul gradinitei KIDS FIRST din Bucuresti.Despre gradinita mea in forum...numai de bine am vazut.
Doresc sa va spun , ca urmaresc cu interes discutiile de pe forum , pentru a vedea care sunt nevoile parintilor si pentru a veni in intampinarea lor.In gradinita mea, copiii intre 1.8 si 2.5 ani, au un program destul de bogat si variat pentru aceasta varsta.Le-am descoperit bucuria de a picta cu degetele, de a modela plastilina,de a lipi diferite colaje minunate cu seminte, frunze, petale,de a asculta povesti, cantecele si de a-si undui funduletele dupa ritm, intr-un "spectacol" delicat si caraghios in acelasi timp.Ne emotionam impreuna la primele lor cuvinte si la simpaticele impleticeli de limba straina.Educatoarele noastre sunt total dedicate lucrului cu cei mici, cautand sa angajez un personal tanar, fara prejudecati, care sa nu fie limitat de vechile tipare educationale si care sa-i iubeasca pe piticii nostri.Am facut aceasta gradinita in primul rand pentru copiii nostrii si apoi pentru cei ai dumneavoastra.De aceea , va pot spune , ca asiguram copilului dvs aceleasi conditii si ii acordam tot atata atentie si preocupare, ca si pentru proprii nostrii copiii.Aici , copiii se simt iubiti si sunt tratati cu respect.Sperand ca v-am trezit interesul pentru a ne cunoaste si pentru a va inlatura partial
prejudecata ca , directoarele de gradinita nu sunt interesate de ceea ce scrieti dvs pe acest forum, va astept oricand cu drag sa va convingeti la fata locului despre noi si despre ceea ce facem cu cei mici.
Cu respect,
Adriana Rascu
diana21 spune:
Unde este aceasta gradinita? Eu as vrea sa o vad.
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
http://iancadariana.blogspot.com/
ankalaura spune:
Gradinita Kids First este in spate la Billa de pe Barbu Vacarescu. Gasesti adresa exacta si telefonul pe site-urile specializate. Eu am fost si am vazut-o acum vreo doua luni. Mi-a placut, si am descris la alte subiecte ce am vazut acolo. Nu am cum sa vorbesc despre cum se petrec lucrurile cu copiii
Am ales alta gradinita, tot privata si tot in sectorul 2, insa pentru un motiv cat se poate de subiectiv: era mai aproape de serviciul meu.
Oricum, eu nu prea sunt de acord cu cele expuse de cam33. Noi am fost pana acum la o gradinita in sector 3 si acum suntem la una in sector 2, ambele private, si activitatile au fost extrem de interesante, diversificate, stimulatoare. Probabil ca sunt si gradinite unde nu se intampla asta, dar nu cred ca sunt chiar asa de multe incat sa nu mai stii incotro sa o apuci...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
agadu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cam33 Ma intreb exista vreo gradi in sect 2 unde copii sa se joace dar sa se si dezvolte intelectual? Nu vreau sa cad nici in partea extrema sa-i epuizeze. Nu vreau sa iasa doctor docent. Exista vreo gradi unde se impletesc mai multe activitati chiar ptr copii de 2-3ani : constructie cuburi de lemn, lego, modelare cu plastilina, pictura, sa li se citeasca mult, sa le povesteasca imagini din carti, sa aibe si papusi si masini, sa asculte muzica si sa danseze. Se pot face multe in 3 ore. Pana la urma programul de lucru este aproximativ de de la 9 la 12. Apoi mananca, dorm si pleaca. Chiar atat de retardati sunt considerati copii la 2 ani incat li se dau plusuri si tot felul de prostii de jucarii(chinezarii),tv. Doamnelor directoare de gradinite sector 2 (cu cateva exceptii bineinteles -pe care nu le-am gasit eu) chiar nu se poate ca personalul sa se ocupe macar 3ore cu adevarat de copii? Sa nu mai fie plictisite si sa le dea drumul la TV sau sa-i lase de capul lor. Chiar nu se poate sa aiba 3ore rabdare cu ei si sa desfoasoare activitati deosebite? Ce ar fi daca ar aloca educatoarea cate 15min ptr joc constructie:sa faca niste patuturi sau castele sau avioane depinde de copil, sa implice niste animale/papusele mici care locuiesc acolo. Apoi 15 min modelaj la fel imaginatia e mare: animalute , flori , fetite , scaunele, ... Totul se poate adapta pe tematice: corpul omenesc, anotimpuri , animale, plante, obiceiuri... cat poate sa inteleaga un copil de 2-3ani (intelege destul de multe). Inca 20 min pentru pictura sau colaje. Inca 20min ptr citit. Inca 15min puzzle, 15 min jocuri ptr copii, cantecele si tot mai departe. Chiar e greu asa ceva? Va intrebati de ce nu se ocupa locurile? Cum ar fi daca prin parc s-ar vorbi de gradinita dvs ceva de genul: e gradinita aproape perfecta. Se ocupa intradevar de ei, educatoarea e foarte atasata de copii, vorbeste mult cu ei. Daca stiti vreo astfel de gradinita , va rog spuneti-mi si mie. Eu n-am gasit. PS: ESTE VORBA DESPRE GRADINITELE PARTICULARE CU GRUPE PTR 1,8-3ANI |
agadu spune:
la gradinita Happy Place din sectorul 2, unde am inscris-o pe fiica-mea (are 3 ani acum, inscrisa de la 2 ani), pot sa spun ca se ocupa nemaipomenit de bine. Educatoarele fac diverse activitati cu copii de dezvoltare a manualitatii, creativitatii, comunicarii, etc. Adica: jocuri cu plastilina, pictura, desen, citesc povesti si apoi povestesc copiii din amintiri, jocuri din imaginatie: hai sa mergem la piata sa cumparam legume, fac o salata de legume impreuna cu copiii si apoi mananca, invata cantece si poezii in lb romana si engleza. Fac teatru, gimnastica, invata deja cifre. Spatiul e foarte bun, 5 pt, personal 5 pt, activ extra 4 pt,preturi: acum platesc 1100 lei pentru program 8-19.00. Mi se pare ok. vreau sa o dau si la inot (curs tot in cadrul gradinitei) si din toamna si la dansuri (ca ii place)
agadu spune:
eu am dus-o pe fata mea de la 2 ani la gradinita Happy Place din sector 2. E adevarat ca am cautat ceva pana am gasit ce vroiam. am stat cu Maria in prima zi (inafara de ziua vizionarii) sa vad ce fac educatoarele. Programul lor (varsta 18 luni-3 ani) e foarte bogat si cred ca te-ar multumi: modelaj din plastilina, desen, pictura, arta plastica (au facut tot felul de nebunii de 1, 8 martie, paste, craciun, etc), teatru de papusi saptamanal, gimnastica saptamanal, fac o mie si unu de jocuri de imaginatie (hai la cumparaturi la piata, eu sunt dna doctor, eu am un frate..)engleza zilnic (prin muzica, propozitii scurte). primim un raport saptamanal cu ce fac dar vad si eu cand ajung acolo, acum deja mai imi povesteste si Maria (are deja 3 ani si 4 luni).