Mamici de iulie-august 2007 (29)
Raspunsuri - Pagina 21
Simo78 spune:
buna fetelor,
si eu voi fi , cu speranta ca va fo totul in regula o mamica de august cam pe 15 august ar trebui sa nasc
am avut la inceput sarcina gemelara insa din saptamana 11 unul din bebei a incetat din evolutie asa ca am ramas cu un singur bebeu care pare sa fie 70% baiat (asa mi-au spus la o eco 2d ) . din pacate la TT mi-a iesit risc tub neural defect 1/729 si Alfaproteia 42.16 (SD nu mi-a iesit) si urmeza sa fac amniocenteza la dr herghelegiu si mi-e tare frica . voi ati trecut cu bine de TT? va multumesc ca m-ati "ascultat " elenamonica
Am gasit asta pe pagina 12, inca e moderata ...Am dat copy-paste poate ii raspunde cineva.
Simona
19+
Matei Hisham
poze 
Joujou spune:
Neatza la gagici!
Madaam simtit emotia si bucuria ta, ca viitoare mamica de fetitza, m-ai emotionat si pe mine... Bravo!

Sa-ti traiasca pitica, sa fie frumoasa si sanatoasa!
Brazuca si Edith, am avut si eu aceleasi probleme cu spatele, ma tavaleam si vaietam ca o babutza...Pana la urma am hotarat ca nu mai merge asa, n-are rost sa ma transform intr-o martira, tre sa iau ceva, si l-am sunat pe doctor care mi-a dat liber la un pic de Fastum Gel pe locul dureros si, credeti-ma, mi-a luat durerea cu mana!!!
Acum insa, am alta problema. M-am trezit azi-dimineata cu gatul iritat, cu o senzatie de voma, tuse seaca....tot tacamul. Sotzul s-a sesizat imediat si mi-a facut o citronada indulcita cu miere, am luat si vreo 2 lingurite de miere....si degeaba, nu stiu ce sa mai fac, cu ce sa ma mai dreg....Voi ce-mi mai recomandati?
Si ca sa inchei, am vazut la cineva un patut facut pe comanda de care m-am indragostit pe loc! Cand creste bebele mare, partea din dreapta cu sertare se da la o parte si se transforma in comoda, se dau laturile jos si astfel se obtine un patut pentru piticot/ piticoata (cu conditia sa se schimbe salteluta cu una mai mare, bineinteles) Deasupra sertarelor e un loc tocmai bun pt. schimbat bebelul si depozitat biberoane, pampersi, servetele umede si alte accesorii. Cum vi se pare? Simtiti-va libere sa "furati" ideea, eu una declar ca
apasati aici
Joujou
15 saptamani si crestem!
http://bd.lilypie.com/w197p2.png
andutzy spune:
Samuray Lady, raman datoare pt efortul de a te interesa! te asigur ca sunt om serios si nu te pun pe drumuri degeaba, daca imi vei putea trimite iti voi plati cat va trebui. Important este sa poata fi folosit cat e bebe nou nascut, atunci mi se pare cel mai util. Acum vezi si tu daca ai timp in primul rand sa te ocupi de asta. apropos, tu ai folosit wrap la Ken?
Andra
Sapt20 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
otim spune:
aylin_tarcan - in ceea ce priveste patuturile cred ca este vorba in primul rand de gusturi , in alta ordine de idei de spatiul disponibil . Mie , desi noi avem un patut de lemn ( din primitelea ) , mi-ar placea mai mult cel de plasa , noi locuind intr-o garsoniera unde locul e putin mai inghesuit . Asa patut are si sora mea pentru baietelul ei si mi se pare mult mai comod , nici ea neavand foarte mult loc la dispozitie .
19 saptamani
brazuca25 spune:
WOW!
M-am indragostit de patutul acela Joujou!
20+
David Gabriel
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
witchy_witch spune:
Nu e chiar asa cu anticorpii, ci se intampla urmatorul fenomen:
Orice grupa are 0,1 sau 2 ANTIOGENI proprii (antigen A sau antigen B sau niciunul sau amandoi), si 0, 1 sau 2 ANTICORPI la grupa "opusa" (la fel anticorpi A sau anticopri B sau amandoua sau niciunul), mai putin grupa AB care nu are anticorpi de nici un fel. ANTIGENUL este o "componenta" a sangelui propriu, deci evident ca nu poti avea si ANTICORP de acelasi fel, pentru ca ti-ai distruge singur sangele, nu!? De aceea grupa AB poate primi sange de la orice grupa, pentru are AMBII ANTIGENI (ai A si B) si nu are deloc ANTICORPI (altfel ar lupta cu propriul sange).
Si acuma explicatie pe grupe:
GRUPA A: antigen A, anticorpi B (deci poate lupta cu sangele tip B)
GRUPA B: antigen B, anticorpi A (deci poate lupta cu sangele tip A)
GRUPA AB: antigeni A si B, anticorpi NU ARE (daca ar avea, ar lupta cu propriul sange...)
GRUPA 0: antigeni NU ARE, anticorpi A si anticorpi B (de asta nu poate primi la transfuzie nicio alta grupa decat tot 0, pentru ca ar lupta cu orice alta grupa)
Eh, din cele de mai sus, in functie de grupa voastra, puteti vedea situatia in care sangele vostru ar putea lupta cu cel al copilului (nu cu cel al tatalui, ca voi nu schimbati sange cu tatal, ci doar cu copilul eventual). Dar de ce avem nevoie de grupa TATALUI? Pai ca sa aflam posibilitatea de sange a copilului....
Daca vreti va dau si toate combinatiile dintre MAMA si TATA de grupe diferite, sa vedeti ce poate fi copilul.... si daca va iese ca sunteti grupa B, iar copilul nu poate fi A in urma combinatiei cu tatal....atunci nu e nevoie de nicio determinare de anticorpi. Daca va iese ca sunteti grupa B si copilul ar putea fi A sau AB, atunci nu ar strica sa va dozati anticorpii.... dar nu e obligatoriu sa aveti, ca poate nu intrati decat la nastere in contact cu sangele copilului, si atunci nu e pericol decat pentru o eventuala a doua nastere (din cate am citit)
Apropos: SINGURELE care nu au nevoie de nicio determinare de anticorpi sunt mamicile cu grupa AB, pentru ca ele nu au anticorpi de niciun fel, asa ca nu conteaza ce e bebe....
Vreti si combinatiile posibile intre parinti si rezultatele la bebei??
sapt. 16 cu
maricel in burtica
mychydutza spune:
revin la intrebarea mea: voi in ce saptamani ati facut morfologica 3D? si la cine? ce stiti de dr Albu? eu am gasit programare la 25 saptamani
+18
mihaela
poze
liadorian spune:
Joujou, ai idee cam ce lungime are patutul acela, cu tot cu dulapioare? Nu de alta, dar se pare ca si pentru noi spatiul va deveni in curand o problema!
Proprietara apartamentului unde stam acum vrea sa vanda si ne vom muta intr-o garsoniera. Mi-e asa de necaz, nici nu va pot povesti! Cat am fost doar noi doi singurei, am avut fiecare camera lui . Acum va trebui sa-l inghesuim pe bebe cu noi.
Nu mai spun cum imi pica acum mutarea asta, cand eu nu ma pot ridica din pat din cauza contractiilor!

Lia
S20
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by witchy_witch
Apropos: SINGURELE care nu au nevoie de nicio determinare de anticorpi sunt mamicile cu grupa AB, pentru ca ele nu au anticorpi de niciun fel, asa ca nu conteaza ce e bebe....sapt. 16 cu
maricel in burtica
Adica eu!

Am zis ca imi dau doar cu presupusul.
Simona
19+
Matei Hishampoze

brazuca25 spune:
Si eu tot AB IV!!!!!!
20+
David Gabriel
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos