L-a batut educatoarea

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Da nici cu parintii lui Bogdanel n-ai vorbit? Doamne fereste!, sa-ti trimiti copilul la gradinita si sa vina acasa batut de zeci de copii cu pumnii si picioarele ca i-a pus educatoarea??????
Ar trebui sa faca inchisoare !!! nu sa lucreze in invatamant in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunni spune:

Nu am vorbit cu parintii lui Bogdan pentru ca nu ii cunosc foarte bine, nu ne-am vazut des pe acolo, nici nu stiu cum le-ar cadea chestia asta din partea unei necunoscute. Acel baietel era mereu criticat de educatoare in fata altor parinti ca "nu vorbeste" si pretindeau ca de ce nu il aduc parintii la gradinita cu logopedul. Mie mi se reprosa ca nu il aduc cu psihologul...Poate daca au obiceiul de a citi acest site vor afla pe aceasta cale, desi mi-e teama ca daca copilul are dificultati de exprimare nu vor putea afla mare lucru de la el. Acest procedeu a mai fost invocat de o mamica cu mult timp in urma, iar eu cu urechile mele am auzit-o pe educatoare in curte, vara, certand un baietel:raule, o sa pun toti copiii sa te bata!am crezut ca glumeste... Acum lucrurile s-au cam legat...Cred ca am sa deschid un topic separat despre aventurile noastre... cred ca sunt cam off topic deja, dar nu ma pot abtine, asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

daca vrei sa ii ajuti si pe altii eu cred ca ar trebui sa ii previi despre gradinita cu pricina! din punctul meu de vedere este un auschwitz pentru copii! este mai rau decit orice am citit despre gradinite pe forum sau aiurea!

Mergi la inceput

Draga mama buna, iti promit ca voi incerca sa imi depasesc teama sau mai bine zis psihoza pe care am capatat-o, respectiv de a nu le starni din nou pe acele capcaune, oricum acum baiatul meu e acasa si acasa nu au ce sa ii mai faca si voi da si nume si poze, am si un film facut chiar de ele dar nu stiu sa il pun pe net...voi arata tot ce cred eu ca e dovada. Sau ca dovada ii voi invita pe curiosi sa discute chiar cu piciul meu care nu a reusit sa uite ce i s-a intamplat. Dar partea nasoala e ca sunt sigura aceste metode, sub o forma sau alta se practica in multe locuri, si ce e cel mai nasol, sunt f. greu de controlat.
Educatoarele invoca faptul ca e normal ca pustii sa aibe rautati unii fata de altii, dar cand absolut toti copiii dintr-o clasa sunt apucati fix de acelasi fel de rautate in acelasi moment, nu vi se pare dubios? Vi s-a intamplat vreodata ca puiul vostru sa fie parat de alti colegi voi, sau sa parasca el un coleg la mama lui? Daca da, atunci acolo poate fi mana unei educatoare.Am observat ca aceasta metoda de a marginaliza un copil este cunoscuta si de psihologi si de educatoare!!!Marginalizarea copiilor are scop a le face rau, nicidecum educatia.De ce sa ii faca rau? Asta ma intreb si eu, dar ma gandesc ca e o metoda sigura de a face rost de loc, si implicit de spaga. Educatoarele recurg adesea la chestiile astea pentru ca sunt greu de verificat.Daca unui copil i se face mereu observatie, cu sau fara motiv, este tratat umilitor de eucatoare, asa il vor trata si colegii lui. Copiii pot ajunge timizi, retrasi sau rebeli.Aici intervine si atitudinea parintilor. In cazul meu, in vara, venisem sa iau copilul de la gradi, educatoarea era pe banca si discuta cu cateva mame. Baiatul meu a fost imbrancit de o fetita chiar sub nasul ei, fetita i-a spus si mai tampitule. Tanti edu nu a intervenit, si nici mama fetitei, care asista la scena. I-am atras eu atentia fetitei ca nu este frumos.Educatoarea a inceput sa povesteasca atunci razand:Pe "asta" (ooops) l-am poreclit "supernanny".A tipat ca nu vroia sa doarma. Stiti ce-am facut? L-am inchis in boxa. A urlat sa-mi darame usa!Ce credeti ca au zis parintii de fata? Au aprobat-o!!!
Daca ar citi ceva de genul asta pe internet probabil ar spune"sa stim si noi, sa nu ne ducem copiii acolo"....ooof, numai mama sa nu fii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Responsabile de aceasta situatie nu sunt educatoarele, ci parintii!!!
Da, toti parintii care au copii in aceste gradinite si ai caror copii sunt abuzati , au datoria sa isi apere copiii si sa stie ca aceste abuzuri sunt PENALE. Nu reclami in primul rand la directoare, educatoare, inspectorat, etc, ci intai faci plangere PENALA pentru lovire, amenintare, etc. Apoi faci reclamatie la Protectia copilului si apoi urmeaza inspectorat si, eventual director, educatoare...mai stiu eu ce. Evident, este datoria fiecaruia sa anunte toti parintii de la grupa respectiva despre ce se intampla.
Daca oamenii ar avea aceste cunostinte despre drepturile si OBLIGATIILE lor in privinta copiilor, asemenea situatii nu ar mai exista.
Daca educatoarelor in cauza nu li se intampla nimic (maximum se mai bosumfla cate o mama si isi retrage copilul fara valuri sau cu valuri minime) ele continua treaba la fel, ca doar e ok.
Avem o datorie fata de copiii nostri si fata de comunitate in general sa nu musamalizam asemenea cazuri, ba dimpotriva.
Altfel..o sa ne plangem de mila in continuare pe forumuri sau pe banca in parc si nu se va schimba nimic.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

inaioana,
ce putem face sa mediatizam astfel de cazuri si sa informam parintii ce optiuni au?
cred ca e super binevenita o astfel de actiune. altfel ele contiuna sa isi faca de cap si
nici un copil nu merita sa fie tratat in halul asta de educatoare proaste si fara suflet !!! Or sa ramana traumatizati pe viata si or sa fie din ce in ce mai multi.
Haideti sa facem ceva !!!

Mergi la inceput

Eu nu prea stiu cum e cu plangerea asta penala, dar banuiesc ca sunt necesare dovezi, si magariile astea, chiar si palmele la fund sunt cam greu de dovedit. Daca as sti ca da vreun rezultat, as fi prima

Mergi la inceput

Revin: sunt de acord cu Linda, dar ar trebui sa fie mediatizate undeva unde sa se vada si ele...altfel nu se opresc. Si pun pariu ca majoritatea educatoarelor nu citesc DC, altefel aparea vreuna si pe la topicul asta

Mergi la inceput

Nici eu nu ma pricep ca n-am terminat dreptul, dar poate ne lamureste mai bine cineva care stie legislatia in domeniu. Si eu ma intreb, ce faci, te duci cu copilul batut la medicul legist, ca adultii??? Si apoi marturiile celorlalti copii nu cred ca sunt luate in considerare ca ... sunt copii.
Dar poate totusi se poate face ceva sa sensibilizam parintii. Pentru mine cea mai eficienta metoda ar fi cea cu montatul camerelor video la gradinita. Stiu ca e costisitoare, dar poate s-ar realiza si asta intr-o zi. Poate exista parinti dispusi sa suporte costurile ca sa-si stie copiii in siguranta.
Si daca ar sti unde sa reclame aceste abuzuri, cred ca la protectia copilului si ar veni ei sa faca o ancheta tot ar fi ceva chiar daca nu devine caz penal. Macar sa existe undeva o lista deschisa a acestor gradinite si educatoare pe care s-o consulte toata lumea inainte de a hotari unde-si inscrie copilul.
Mi-a mai venit o idee sa existe emisiuni la radio sau tv unde parintii si copiii sa poata suna si sa spuna daca au patit asa ceva intr-o institutie de invatamant si astfel sa afle toata lumea numele acelora. Poate asa se mai linistesc.
Alte idei deocamdata nu mai am, dar ma gandesc.
Voi la ce v-ati mai gandit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Poate ar fi bine sa existe, ia inscrierea copilului in gradinita, un protocol semnat de educatoare si de directie, in care sa se specifice clar ca nici un copil nu va fi lovit. In felul asta le-ar fi mult mai clar si si-ar aminti ca au semnat un act, asta obliga mai mult.
la gradinita fetitei mele (particulara, dar cred ca se poate extinde la orice gradi), ni s-a dat un manual in care este specificat asa:
nici un copil nu va fi ridiculizat verbal sau restrictionat fizic; nici un copil nu va fi lovit si nici nu va fi pede[psit corporal; nici un copil nu va fi restrictionat de la mancare ca o consecinta a comportamentului si nici nu va fi recompensat cu mancare in cazul unui comportament corespunzator; nici un copil nu va fi pedepsit sau criticat daca face pe el.Sa fiu sincera, eu ma simt mult mai linistita. Poate ar trebui generalizat acest tip de angajament ca sa fie mult mai clar ca asemenea metode nu sunt acceptate.

Mergi la inceput