L-a batut educatoarea
Ieri cand l-am luat de la gradinita(de stat), Dennis a inceput sa planga ca el nu mai vrea sa mearga la gradinita, ca doamna a fost rea cu el si l-a batut...Am vazut negru in fata ochilor, am ajuns acasa si am tras o serie zdravana de plans, nevenindu-mi sa cred ce aud. Azi dimineata m-am dus la educatoare si am intrebat-o daca este adevarat. Mi-a raspuns senina, de parca era cel mai firesc lucru din lume: "I-am tras doar o palma la fund..."Apoi a intrebat in clasa :"Copii, de ce l-am batut eu ieri pe Dennis? Ce a facut?". Am simtit c-o iau razna, nu altceva! I-am explicat cat am putut de frumos (ca tremuram de nervi) ca nu accept sub nici o forma acest tip de "educatie', ca bataia era la moda cand era dumneaei copil, ca suntem in secolul 21 si ca nu este normal ca un copil sa fie batut la gradinita...In final mi-a zis: "Bine, de astazi PE AL DUMNEAVOASTRA n-o sa-l mai ating". Asta a fost prea de tot, am inceput sa tip: Nu intelegeti ca nu e vorba doar de copilul meu? Nu intelegeti ca NU AVETI VOIE sa atingeti nici un copil? Ca NU E NORMAL? Cum este posibil asa ceva?
M-am lungit, dar simt si acum cum tremur de nervi...Ce sa fac mai departe? Ce ati face in locul meu? Sa mut copilul la alta gradinita (este in grupa mijlocie, deci mai are doi ani de petrecut acolo)? Sa ma duc sa vorbesc cu directoarea? Sa-i fac o sesizare la inspectorat (eventual semnata si de alti parinti ai caror copii au fost batuti)?
Raspunsuri
claujro spune:
Mergi si vorbeste cu directoarea. Neaparat si cat mai repede, relateaza-i discutia avuta cu educatoarea. Pe ceilalti parinti nu stiu cat te poti baza, pentru ca la chestii de genul asta multi dau din colt in colt... Ce as mai face eu, dupa discutia cu directoarea as face o reclamatie scrisa pe care as depune-o la inspectoraul scolar, sa investigheze ei cazul si sa ia masurile necesare.
Cel mai probabil, educatoarea va primi o avertizare. ![]()
Si ca sa nu existe repercursiuni asupra copilului, cere mutarea lui la alta grupa.
Claudia
POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI
eunice78 spune:
La directoare degeaba te duci pt ca de obicei directoarele stiu ce educatoare au. Eu m-as duce la inspectorat ca sa fac reclamatie,in scris, cu nr de inregistrare, vezi ca inspectoratul tb sa iti raspunda obligatoriu, intr-un anumit termen ( 20 zile, cred), insa dk faci reclamatie clar nu mai duci copilul la gradi respactiva. Adica eu cel putin nu l-as duce.
Insa gradinite sunt destule, asa ca eu nu as sta pe ganduri. doar nu o sa stai sa te gandesti cand o sa mai fie batut copilul. Si chiar dk nu e batut el, nu e normal sa vada violenta in jurul lui.
denizel spune:
Intaresc ce spune Claujro! Neaparat mers la directoare si, in functie de ce rezolvi/nu rezolvi cu ea, mers si la inspectorat.
Deci ei i se pare normal sa bata copiii... Ce proasta si nesimtita!!! ![]()
Nu te lasa! Fa scandal!!! Maaaare!!!!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Cristina_C spune:
Vai, ce ma enervez cand aud iar de straini care agreseaza copiii verbal sau fizic!! Tot grav era si daca tipa la el, iar ca l-a batut intrece orice limita. Ce cauta persoana asta in invatamant?
Ce-as face eu: reclamatie la directorul gradinitei si la inspectoratul scolar si mutat copilul din grupa acelei educatoare! Poate nu la alta gradinita ci la aceeasi gradinita intr-o grupa cu o educatoare calma, care nu tipa si nu bate.
Cristina
BEST OF ROBERT
Cresc...
Flaflo spune:
Mi se ridica parul pe mine cind aud asa ceva! Nici un copil nu merita un astfel de "tratament", orice ar fi facut. Mama mea este educatoare veche, cunoaste aceste metode de "educare" care au fost la moda pe vremea raposatului. Acum insa, in ultimii 15 ani s-a lucrat mult in acest domeniu, astfel incit cazurile de violenta in gradinite s-au imputinat simtitor. Eu iti sugerez sa vorbesti cu directoarea, spunindu-i finut ca daca nu se reglementeaza situatia vei depune reclamatie la inspectorat (inpotriva gradinitei, nu a educatoarei respective). Sint convinsa ca orice ar crede ea despre metodele aplicate de educatoare, va lua masuri. Nici o gradinita nu vrea sa aibe buline negre la inspectorat! Va doresc numai bine.
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
LindaZ spune:
Ce???? Uau, eu sunt tare calma din fire, dar si total impotriva violentei ... oare ce-as face? In primul rand cred ca nu mi-as mai lasa copilul la gardinita la aceasta grupa, desi probabil ca educatoarea nu l-ar mai bate pe el.
Poti sa vorbesti cu directoarea, cu educatoarea sau sa faci plangere la inspectorat. Sau sa vorbesti cu ceilalti parinti, poate ei nu stiu cum sunt tratati copiii lor la gradinita.
Poti sa chemi televiziunea, sa scrii un articol in ziar, pe forumuri, la radio, etc.
Dar cred ca toate aceste metode o vor face sa nu mai bata copiii doar ... de frica. Si va dura putin pana la reveni la vechile tactici cu generatia urmatoare. Peste trei ani totul va fi uitat si ingropat, iar ea va aplica aceleasi metode. Poate cand va da prea tare isi va aduce aminte de incident ca sa loveasca mai usor. Dar daca asa a educat ea generatii intregi de copii si a fost "eficient" e convinsa ca metoda ei e buna. Dovada si reactia ei, de a solicita sprijinul copiilor in demersul ei, ca si cum le-ar spune "nu-i asa copii ca am dreptate?". Totusi a fost deschisa, a tinut cont de cererea ta si a spus ca pe al tau nu il va bate. Deci stie ca unii parinti prefera alte metode de educare, doar ca ea o prefera pe asta. Nu a spus "asa educ eu copiii, daca va place bine, daca nu, la revedere". Si cred ca daca ea nu se convige singura ca e mai bine sa renunte la bataia copiilor nu o va face. Poate nici nu stie ce ar putea sa faca in schimb, poate ii e cel mai comod asa. Poate asa a fost si ea educata in copilaria ei. Poate nu stie sa isi gestioneze altfel furia. Cred ca cel mai mult ar ajuta-o sa faca ... terapie.
. Serios. Cum sa ajunga sa faca asta? Nu stiu. 
Sau poti sa ii faci cadou niste carti din care sa aiba ce invata. Exista Revolta trupului - Alice Miller si Comunicarea nonvioenta- un limbaj al vietii- Marshall Rosenberg, poate exista o sansa sa le rasfoiasca o data ... cand va fi singura.
Sau sa citeasca niste articole, ca cel de aici http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/articole/art4366-oboseala-unei-mame.html![]()
Succes!
clauditzadennis spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Sunt toata un pachet de nervi, nici nu ma pot concentra la ce trebuie sa fac. Maine dimineata o sa ma duc sa vorbesc si cu directoarea si apoi o sa vad ce fac mai departe. Educatoarea e in varsta, poate avem norocul sa se pensioneze. Daca nu, cred ca o sa mut copilul la alta grupa sau o sa-l inscriu la alta gradinita de la toamna. Nu stiu, ma simt asa bulversata...Imi amintesc ca in sedinta cu parintii cu tatic i-a reprosat celeilalte educatoare ca i-a lovit fetita. Ea a negat vehement, desigur. Si eu am fost cea care am spus ca eu nu cred ca acolo sunt batuti copiii, ca eu am incredere
. Se pare ca m-am inselat! De tipat stiam ca se tipa, i-a spus la un moment dat chiar sa nu mai vina la gradinita!!! Oricum , n-o sa stau cu mainile in san, asta e clar.
Foarte frumos articolul, mi-a placut mult. Chiar, cine l-a scris n-ar putea sa traga si un semnal de aarma asupra acestui tip de "educatie" in gradinite?
crinuta spune:
Reclamatie la Minister si Inspectorat, urgent!
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Cristina_C spune:
De la tipat pana la batut nu-i decat un pas. O educatoare cu adevarat buna nu trebuie sa tipe, nu ne trimitm copiii la gradinita si la scoala ca sa aiba pe cine sa se descarce "dascalii" care au probleme cu nervii si auto-controlul.
Cristina
BEST OF ROBERT
Cresc...
tatiantudor spune:
Poate ca trebuie mutat subiectul la Scoli, Gradinite, Crese, Bone...
Acolo mai gasesti astfel de intamplari....
Si mai ales te rugam sa ne spui despre ce gradinita este vorba si cum se numeste educatoarea.....trebuie sa stie si alti de cine e bine sa se fereasca...
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru