L-a batut educatoarea

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Cand era copilul meu clasa 1 , cea care i-a fost invatatoare in primele 3 luni a avut tupeul sa tipe la ea intr-o zi si s-o faca incapabila si sa-i dea o palma pentru simplul motiv ca si-a scapat penarul si si-a deranjat colegii .Atunci imi locuia fata la ai mei deoarece lucram inca la firma de dimineata pana seara .Cand mi-a spus maica-mea ce s-a intamplat , a doua zi am luat primul microbuz , m-am dus la scoala , am asteptat-o pe individa sa iasa din clasa , am tras-o intr-un colt si i-am replicat ca matur cu ea pe jos dc se mai atinge de copilul meu .Stiti ce mi-a raspuns nenorocita?Ca stia ca Alexa mea nu are tata si si-a inchipuit ca e vre-o terchea berchea de care nu se intereseaza mama .Asta cand fi-mea , care avea parul lung , se ducea zilnic motzata la scoala , apretata si calcata , deci se cunostea ca e ingrijita .I-am facut reclamatie la director si i-am dat si o palma , de nervi , de cred c-a vazut stele verzi .Dupa cateva zile i s-a desfacut contractul cu scoala respectiva .
Revenind la problema ta , Claudia , nimeni nu are dreptul sa dea in copilul tau sau sa tipe la el indifernt de motiv !Eu fac moarte de om pentru ale mele!

.............................
Noi:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/
http://community.webshots.com/user/nickysweet4u

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Na ca m-am enervat iar!Scuze!

.............................
Noi:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/
http://community.webshots.com/user/nickysweet4u

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

Aveti dreptate! Eu ziceam ca n-are sens sa postezi un topic daca te astepti ca TOATE raspunsurile sa iti confirme ca ai facut bine intr-o anume privinta.

DAR i-am povestit si eu aseara mamei (educatoare, va spuneam, de 35 de ani) cazul acesta. Si va redau o opinie de partea cealalta a baricadei:

"Femeia aia nu are ce sa caute in invatamant. Sunt ani de zile, 15-20 de ani, de cand s-au schimbat metodele de pedeapsa in invatamantul prescolar, nimeni nu are voie sa loveasca sub nici o forma, oricat de indreptatit s-ar crede, oricat de nervos de-acasa ar fi sau enervat de conditiile de munca, un copil lipsit de aparare! Iar daca educatoarea respectiva nu si-a insusit lucrurile acestea elementare, inseamna ca toate celelalte metode educationale care apar tot timpul in lume si se aduc la cunostinta periodic prin instiintari si sedinte de perfectionare educatoarelor, nici atat!
Oricum, mamica respectiva (Claudia) a facut bine ca a discutat mai intai cu ea. Nu e bine in principiu sa escaladezi lucrurile si sa ajungi la director sau inspector inainte de a discuta cu educatoarea. Macar s-a lamurit cum stau lucrurile si stie ca are dreptate sa mearga mai departe."

Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

nu are voie sa faca asa ceva! am lucrat in invatamant si la particular si la stat, cu copii intre 3 si 18 ani, unii cu posibilitati materiale, altii care in clasa a 7a ,se casatoreau' si faceau copii. dar in toate locurile pe unde am fost, indiferent ca erau copii mici, multi si nu te ascultau, sau erau mai mari si nu le pasa, sau erau obraznici si batausi, sau erau fete de pe strada matasari, regula era clara si directorii institutiilor respective insistau asupra ei. cand spun insistau, a se citi nu acceptau derogari. meseria de profesor este grea, mai ales cand ai concurenta serioasa de la televizor si internet, care sunt muuult mai atractive, dar daca bataia e singurul mod prin care sa te impui, mai bine o lasi balta. stiu ca sunt multi copii in grupa, mai ales la cei mici, stiu ca uneori raman insensibili la vorbele tale, stiu ca e greu sa te gandesti ce ar putea merge la fiecare in parte, dar astea sunt singurele cai. nu e voie sa bati, nu e voie sa pedepsesti punandu-l pe copil sa stea in picioare sau la col, nu ai voie sa il dai afara. cu alte cuvinte, ai mainile legate. daca u stii cum sa te descurci in situatia asta, atunci e grav. si e cazul sa te lasi de meserie.
in concluzie, nu cred ca strica o discutie cu directorul, in care sa atragi atentia ca indiferent ce a facut copilul nu trebuie aplicata pedeapsa fizica. sunt prima care sa sustina ca in unele situatii esti depasit si iti trebuie multa stapanire in postura de educator/profesor, dar asta nu e o scuza.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Se pare ca lucrurile sunt mai complicate decat credeam. Am vorbit cu directoarea si se pare ca e constienta ca in gradinita aceea se mai practica o palmuta corectiva din cand in cand. Spune ca nu are ce face, ca educatoarele in varsta tot timpul se lamenteaza ca abia asteapta sa se pensioneze (unele dintre ele, nu toate), iar cele tinere nu-si dau mai deloc interesul pentru copiii. Sunt si mai dure decat cele in varsta si nu au deloc rabdare. Pe fondul acestei crize de cadre didactice, nu poate lua masuri mai drastice, pentru ca nu ar mai avea alta alternativa decat cumul de grupe, ceea ce ar fi un cosmar pentru toata lumea. Mi-a spus ca o sa vorbeasca cu ea, dar nu crede ca are mari sanse de reusita. Si se pare ca mai are doi ani pana la pensie, deci nu avem nici o sansa sa scapam de ea. In concluzie, dupa ce mai voi asigura ca am gasit alta gradinita (apropo, stie cineva ce numar are si cum este gradinita din piata Minis?), voi sesiza cazul la inspectorat si eventual si la alte autoritati. Si NU ESTE UN CAZ IZOLAT, cand alte argumente nu mai au, unele asa-zise educatoare corecteaza copilul cu bataia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu te lasa impresionata!
N-ai aflat decat ca directoarea este si ea complice.

Pana la urma nimeni in gradinita aceea nu are rabdare cu copiii? Nici batranii, niici tinerii (de parca astea ar fi scuze). Pacat, atunci chiar ca trebuie sa cauti alta gradinita. Da sfoara in tara printre cunoscuti, vorbeste si cu mamici de aici de pe forum, poate stie cineva gradinita unde SIGUR educatoarele nu tipa la copii si nu-i bat. Trebuie sa existe una!

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

eu as face reclamatie la inspectorat si as da cazul si unei televiziuni. este inadmisibil sa dea in copii, si sa mai fie si "acoperite" de directoare.ce daca au 50 de ani (de multe ori, nici cele mai tinere nu-s mai breze) si 30 de copii in clasa? daca a facut ceva copilul meu, imi spune mie educatoarea cand il iau de la gradinita, nu ii aplica ea corectia fizica pt ca asa i se pare ei normal. sincer va spun, cand era al meu la grupa mica, am asistat la o discutie (si apoi m-am implicat), pentru ca niste mamici si bunicute care o rugau pe una dintre educatoare sa ii mai "altoiasca" din cand in cand, ca ele nu stiu ce sa le mai faca, nu se pot intelege cu copiii normal ca am intrat in discutie si i-am spus educatoarei ca daca al meu vine vreodata si imi spune ca l-a "altoit", eu o dau in judecata. nu a facut-o, dar l-am si mutat de la grupa in urmatorul an, deoarece, acea educatoare, desi era tanara, statea prost cu nervii.
am vrut de fapt sa subliniez faptul ca multi bunici (parintii, mai putin), incurajeaza practicile astea, deoarece si ei la fel si-au crescut copiii, in ideea ca o palma nu strica nimanui, si ca bataia e rupta din rai.

Cristina si Mihnea Stefan

In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

quote:
Originally posted by miris_
am vrut de fapt sa subliniez faptul ca multi bunici (parintii, mai putin), incurajeaza practicile astea, deoarece si ei la fel si-au crescut copiii, in ideea ca o palma nu strica nimanui, si ca bataia e rupta din rai.

Cristina si Mihnea Stefan

In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...

Da, exact asta nu se intelege in primul rand: bataia a fost rupta SI ARUNCATA DIN RAI, pentru ca nu-si avea locul acolo, doar ca expresia a fost prost inteleasa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

asta este motivul pt care am ales sa nu o inscriu pe alexutza la gradi din spatele blocului, unde am fost si eu cand eram copil. m-am dus sa vb cu directoarea, m-a plimbat de 100 de ori, nu are rost sa detaliez aici si acum....am renuntat sa o mai dau acolo, pt ca d-na directoare de acum este fosta mea educatoare de acum 25 de ani care ne lipea leocoplast pe ochi si gura ca vorbeam in loc sa dormim, ne sechestra in debara cand nu eram cumintzi!!!! asa educatzie zic si eu! m-a marcat destul de rau, astfel incat la 4 ani faceam pipi in pat noapte de noapte si mama nu stia ce se intampla cu mine. cand i-am povestit, tremuram de frica sa nu vina educatoarea sa ma bata sau mai rau sa nu i se indeplineasca amenintarea....a murit prietenul meu de atunci, un baietzel dulce si educatoarea ma ameninta ca va veni sa ma ia si pe mine daca spun ca ma abuzeaza!!!.
am suferit foarte mult in acest ultim an de gradi, in cei anteriori am fost foarte fericita, asa ca nu am vrut sa se repete povestea si cu alexutza mea. cand am vazut-o pe zgripturoaica am fugit mancand pamantul!
am inscris-o pe alexutza la gradi waldorf, unde sigur nu va invata mate si calculatoare, dar va avea parte de fericire!

Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Eu nu concep ca cineva sa imi atinga copilul, nici macar cu o palma, nici macar cu un deget. Eu o pedpsesc doar prin metode blande, gen explicatii, luat jucarie daca e cazul, si prin faptul ca ma tin mereu de cuvant( daca i-am spus ca nu mai primeste jucaria in caz ca mai arunca cu ea, asa va fi).
Inca de ieri subiectul m-a pus pe ganduri, pentru ca fetita mea ar fi foarte afectata de asa ceva, ea nefiind agresata niciodata nici intr-un fel.Iar azi aceasta stare s-a accentuat, cand mergeam cu o mamica spre gradinita( ea mergea sa isi ia fetita din grupa mica, eu cu ea, ca sa imi plimb strumfita si sa vada ce e aia gradinita) si care imi povestea detasat, cum ca una dintre educatoare ii plesneste pe copii la fund!!! Ca de ex, fetita ei a primit o palma ca atunci cand a mers la WC s-a udat si pe chilotei!. La 3 ani!. Am crezut ca iau foc si i-am spus ca daca mie mi s-ar fi intamplat asa ceva, faceam un scandal de ma stia tot Bucurestiul.
In orice caz, caut cu convingere alta gradinita, desi asta e aproape de noi. Sotul zice ca nu o sa gasesc gradinita perfecta, dar eu mai sper la o minune..

Ariel, ce ai povestit tu pare un film de groaza. Daca poti sa ne spui despre ce gradinita e vorba, nu cumva sa ajung pe-acolo.
Stiu de un caz asemanator la o gradi din Berceni, au aratat la TV. Din pacate nu am retinut numele gradinitei atunci. E vorba cumva de aceeasi gradinita? Daca da, atunci sunt cu atat mai socata, ca situatia a persitat atatia ani..

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput