L-a batut educatoarea
Raspunsuri - Pagina 2
clauditzadennis spune:
Multumesc moderatorilor pentru ca au mutat subiectul. Aici ii era locul, dar dimineata ma gandeam doar la Dennis...Este vorba de gradinita 241, cea de langa strandul Cara(in Titan). Numele educatoarei vi-l dau pe PM, daca doriti. Acum nu stiu daca este intr-adevar cazul sa generalizez si sa spun ca in aceasta gradinita educatia se face astfel, eu inca mai sper ca acesta sa fie un caz izolat...

LindaZ spune:
Clauditzadennis, in articol sunt tot gandurile mele fiindca eu l-am scris. Dar fiindca l-am scris special pentru 121 nu puteam decat sa "ma citez", desi e ciudat. Si da, am sa trag un semnal de alarma in curand, cand am sa organizez primul training "Comunicarea nonviolenta cu copiii" cu o tipa din Ungaria in toamna. Dar despre asta veti afla mai multe cand am sa incep sa fac reclama efectiv, sper ca si pe www.desprecopii.com, daca ii va interesa pe administratori.
AncaSiRoxana spune:
Buna! Stiu ca o sa imi pun in cap toata comunitatea desprecopii, dar nu ma pot abtine! Asa sunt eu, cand toata lumea merge "hais", eu vreau sa merg "cea".
claditzadennis, n-o cunosc pe educatoarea respectiva, nu stiu nici macar gradinita, dar mama mea este educatoare. este cardiaca dar nu poate sa se pensioneze inainte de varsta, ca asa e legea. mai are cateva luni pana la pensie. are 30 de copiii inscrisi la grupa, de multe ori sunt si prezenti toti. asa e la toate grupele, nu are ea regim special. e bugetara, are un salariu rezonabil (nu bun, doar rezonabil) dupa 35 de ani de munca cu copiii. 35 de ani de educat copiii altora, cu metode care s-au schimbat de cateva ori in acesti 35 de ani! si poate ca prin prisma a ceea ce stiu de la ea, pot sa-ti spun si eu cateva lucruri.
gandeste-te bine inainte sa iei orice decizie. nu spun ca educatoarea respectiva a procedat corect lovindu-ti copilul. dar vreau doar sa o asculti si pe ea. sa vezi ce motiv a avut. sa intrebi ce a facut copilul tau. sa-i ceri sa caute alte metode de pedeapsa, daca copilul chiar merita pedepsit - nu stiu, separat de copii pt o ora, luate jucariile, nu stiu. sa intrebi cati copiii au fost prezenti in acea zi la gradinita, cat de galagiosi au fost si cati au mai facut ceva demn de pedeapsa. sa discuti cu ea, este om.
si abia apoi, daca constati ca e nevoie, sa muti copilul, sa-i faci sesizare la director, sa anunti inspectoratul... sau ce mai vrei sa faci.
inca o data, nu ma intelege gresit, nu-i iau partea si nicidecum nu sunt de acord cu lovirea copiilor de nici un fel. si eu sunt mama si nu as accepta ca nimeni sa-mi loveasca copilul, sub nici un motiv! spun doar sa-i dai o sansa si s-o asculti. crede-ma, faptul ca ai avut acea discutie cu ea a speriat-o destul!
o zi buna si ganduri intelepte!
Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2)
cl spune:
Reclam-o! La directoarea gradinitei, la Inspectorat, la Protectia copilului! In 3 locuri! Si muta-ti copilul de acolo!
Eu nu cred ca a speriat-o discutia respectiva pe educatoare. Va face in continuare acelasi lucru si nu e normal sa lovesti copiii! Daca nu e in stare sa-si controleze nervii, sa vanda cartofi in piata! Nu a obligat-o nimeni sa se faca educatoare!
Claudia
Marina spune:
Anca,
Cu scuzele de rigoare educatoarea nu are nici o scuza si ar merita data afara chiar si cu o luna inainte de pensie. Si in plus nu a pacatuit doar prin lovirea copilului, dar din ce a zis claudia rezulta ca stia bine ce face una la mana si doi la mana ce e asta cu intrebatul clasei ce a facut copilul? De ce sa il puna in inferioritate in fata celorlalti? Adica nu numai ca l-a batut dar il mai si umileste. Cred ca asemenea persoane nu au ce cauta in invatamant nici la stat nici la particular
clauditzadennis spune:
Anca,
Bineinteles ca am intrebat-o ce a facut. A impins un copil in dormitor si "era sa-l loveasca cu capul de pat". Stiu ca are multi copii in grupa(aproape 30 in fiecare zi), stiu ca munceste mult, stiu si ca al meu copil nu e usa de biserica, stiu si inteleg foarte multe...Si poate daca ar fi spus: "Imi cer scuze, am gresit, m-am enervat pentru ca m-am speriat de ce putea sa i se intample acelui copil, alta data nu se va mai intampla..." poate nu as fi fost atat de vehementa, dar cand imi spune putin mai mult iritata PE AL DUMNEAVOASTRA N-O SA-L MAI ATING, mi se pare normal sa trag concluzia ca asta e viziunea ei asupra educatiei. Ca asa trebuie educati copiii, cu palme la fund, cu ridicat tonul si asa mai departe. Lucruri care mie mi se par de neacceptat. Si sa nu crezi ca generalizez. Am facut liceul pedagogic, am lucrat in invatamant, am facut practica la gradinita. Si am fugit mancand pamantul tocmai pentru ca nu am gasit in mine puterea de a lasa la usa problemele de alt gen si de a inspira inocenta lor cand intram in clasa. Nu spun ca toate educatoarele ar trebui sa faca asta, spun doar ca este o regula de minima decenta si bun simt sa nu bati un copil, nici macar cu vestita "palma la fund". Punct!
Marina,
Nu l-a umilit pentru ca eu am lasat copilul pe hol in ideea de a discuta cu ea ca intre adulti. Ca a amestecat copiii din clasa in discutie a fost inca un semnal de alarma pentru mine, inca un aspect total nepedagogic.
tatiantudor spune:
Buna Claudia,
Pentru mine este important sa stiu gradinita si numele educatoarei, pentru ca trebuie sa stiu de ce sa ma feresc ....si noi am patit la fel, la gradinita nr.236 si nu as mai vrea sa nimeresc intr-o alta gradinita unde violenta este tolerata (ma rog...o palma la fund inseamna in limbajul educatoarei: "o mica corectie care face parte din educatie")
Povestea noastra este aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95648
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
crig72 spune:
Educatoarea nu are nici o scuza pentru ca i-a dat o palma copilului.
La nivel de gradinita eu as propune o sedinta unde sa se discute acest incident si eventual masurile luate sa ti se aduca la cunostinta.daca nu se va discuta cazul atunci trebuie mers mai departe.multi parinti gresesc cand nu intervin in astfel de cazuri.e greu intr-adevar sa le schimbam mentalitatea dar trebuie sa speram ca in urmatorii 10, 20 ani copiii inca de mici vor avea parte de alta educatie nu cu palma....
www.dotphoto.com/Go.asp?l=crig72&P=038C&SID=141769&Show=Y " target="_blank">poze din vacanta
Mariuca
Marina spune:
Claudia, inteleapta decizie sa-l lasi afara.
Am trecut de 30 de ani si inca imi aduc aminte de momentul in care am fost scoasa in fata clasei (clasa a 2 a) si data de exemplu la asa nu. si nu ca m-a marcat asa tare dar acum constat cu groaza ca e singura mea amintire extrem de clara din acele vremuri.
Reclam-o asta e sfatul meu
capcaunul spune:
Haida-de!
Cum adica sa o intelegem pe educatoare? Si ce daca mai are putin pana la pensie si este cardiaca? Si ce daca a profesat 35 de ani si a prins alte metode pedagogice? Astea-s scuze???????
Este vorba de copiii nostri nu despre niste saci de cartofi!