SLABITUL DUPA NASTERE?
Raspunsuri - Pagina 4
TOMALAVINIA spune:
fatima, sa-ti traiasca Eva, sa creasca mare si sanatoasa! In privinta regimului,dietei, m-am hotarit si dupa Pasti incep si eu. Pina atunci ma mai informez care ar fi mai potrivit.
de la noi!
sanse spune:
TOMALAVINIA,te asteptam la Montignac!Citeste-ne meniurile zilnice si ai sa vezi ca nu este un regim.Poate fi exact ce mananci si tu dar alimentele sint grupate sanatos.Poti alapta linistita.
Pe prima pagina gasesti cartea si cateva reguli de baza.
Eu personal la prima tura de Monti am dat jos 18kg in 3 luni si m-am mentinut atata timp cit nu am calcat stramb(aproape 2 ani).Dupa un timp am avut si perioade cand mancam si 1 cioco. pe zi paine,m-am lasat si de fumat si am pus ceva pe mine.M-am reintors la Monti unde gasesc si mai multa libertate....Baga fetele la greu prajituri si cioco.(conforme,desigur!)
Te pupam si te asteptam cu drag!
PS.Tin sa-ti spun ca am 2 nasteri prin cezariana cu cresteri in greutate de circa 30kg.
Mamica de 2 zuze ANA-MARIA SI ANDREEA
POZICI
fatima spune:
lavinia, multumesc..asemeni si voua..

sanse, subscriu. odata ce te obisnuiesti cu regulile, iti intri in ritm si e usor..
eu mi-am facut si tort monti, e excelent..
chiar daca n-am mai intrat de o vreme pe la clubul monti, din lipsa de timp, incerc sa respect dieta pe cat posibil. si chiar daca am mai calcat pe bec cateva zile, cum spuneam, nu m-am ingrasat, doar am stagnat. oricum, mai am 2 kg..nu ma grabesc..
fatima
de
eva ioana
eva ioana (08.11.2006)
AlinaCan spune:
quote:
Initial creeata de TOMALAVINIA
Buna! Am nascut acum 3 luni o fetita sanatoasa de 3 kg. Cind am ajuns acasa, m-am cintarit si aveam greutatea de 94 kg(la 1,70m inaltime).Acum, la 3 luni de la nastere cintaresc tot atit. Alaptez, consum multe lichide pe zi, nu exagerez cu mincarea, fac f multa miscare cu fata mai mare, si tottusi kg nu se topesc!. Voi cum ati scapat de kg in plus? O fi vreo dereglare metabolica sau organismul trebuie sa -si revina?
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
Cred ca una din marile greseli care le face o femeie insarcinata in RO este ca asculta sfatul celor din jur care suna cam asa: "Acuma poti sa mananci ca mananci pt 2", "Mananca mama draga cat mai mult ca altfel bebele o sa sufere, o sa fie prea mic, bla bla bla." etc etc.
In Canada de exp de la inceput se promoveaza politica : "Nu trebuie sa mananci cat pt 2, ci doar atat cat e nevoie.", "Incearca uneori sa te abtii sa mananci lucruri prea grase sau in cantitai prea mari la orice ora din zi sau noapte. Daca poti bineinteles"
Chiar si in timp ce alaptezi nu tb sa mananci cat 7 si poti sa iti reduci si elimini ceea ce crezi ca iti mentine greutatea pe loc, important e sa bei multe lichide, mai ales lapte.Eu asa am procedat si dupa 1an si 4 luni mai alaptez inca si se mai produce lapte si asta dupa ce am pierdut toate cele 25kg de la nastere. Mai stiu alte cazuri la fel ca al meu, deci sigur se poate iar ideea ca trebuie sa mananci mult ca sa ai lapte o consider gresita.
In plus ce ti-as mai recomanda ar fi multa miscare, da stiu ca ai sa spui ca nu ai timp pt asta, dar nu ma refer la spor efctiv, ci chiar la plimbat prin casa de colo colo, fa-ti de lucru si nu te menaja cu nimic, urca si coboara scari cate poti, mergi la plimbare pe jos cu fetita cat mai mult. Si asta ajuta la elimiarea surplusului acumulat.
Tocmai am dat peste un articol f interesant, care arata ca in viitorul apropiat se vor reduce si mai multe parametrii de greutate normali - care acum sunt intre 11kgs si 18 kgs in functii de diverse- pt ca s-a constatat ca totusi copii pot deveni obezi inca din perioada de sarcina.
http://www.thestar.com/News/article/198434
Bafta,
Alina.
TOMALAVINIA spune:
ALINA, Multzumesc pentru sfaturi si recomandari!
Am o veste buna: incep sa slabesc. De la 94 la 92, cu toate ca bebelina mea are doar 4 luni jumate. Incepe metabolismul sa se regleze, sper!;)
Si o veste rea: m-am tot gindit sa incep vreo dieta, am citit multe pe net despre ele, dar nu ma indur. Poate scade lactatia, ma anemiez, sau mai stiu eu ce...... asa ca , sa nu am mustrari de cunostinta prefer sa ma hranesc normal, am renuntat la dulciuri, piine.
Fac muuuulta miscare si profit de ocazie si mai plasez fetele sotzului meu drag si fac citeva exercitii de aerobic!
Va pup pe toate si va doresc sa va atingeti greutatea dorita!
Amalita spune:
depinde si de metabolismul fiecareia si de varsta.
La 32 de ani, dupa 8 luni de la nastere am ajuns mai slaba decat eram inainte (sotul meu zicea sa sunt o scandura). 6 luni am alaptat si am slabit in timpul asta, asa ca nu e adevarat ca nu se slabeste in timpul alaptarii.
DAR, la 2,5 luni de la nasterea prin cezariana m-am reapucat de gimnastica la sala in forta (aerobic) de trei ore pe saptamana, cand ma uit inapoi ma cam sperii, mers mult pe jos, mancat dietetic, nu am tinut nici un regim. Sala a fost de baza, acasa nu se prea se face treaba mai ales cu un copil mic. Daca puteti duceti-va la sala, la inceput trei ore pe saptamana, acum doua.
Mult succes
TOMALAVINIA spune:
Daca in vara ma plingeam de greutatea in plus, iata ca, acum,am ajuns la greutatea de dinainte de nastere.Su cristina are un an si 2 sapt.:))
Dar tare as vrea sa ajung la o sala de sport, sa imi tonific muschii:))
Deci, se poate, cu un pic de ambitie si renuntare la dulciuri.AA, si cred ca si alaptatul e de vina.Inca alaptez!
Va
si nu disperatzi!Asteptatzi sa se refaca organismul!

. Voi cum ati scapat de kg in plus? O fi vreo dereglare metabolica sau organismul trebuie sa -si revina?