GAZONUL VERDE

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

noi mai intai am dat buruienile cu o solutie speciala care ucide planta intrand prin frunze si nu actioneaza asupra semintelor.

apoi am adus foarte mult compost (putregai de plante) care a fost amestecat cu pamantul scos pentru terasa si alei si arat apoi.
compostul sau pamantul gras e cheia succesului. unul din vecini nu a facut asa si acum are probleme.

apoi tasat cu niste utilaje mari, apoi indreptat de mana

apoi insamantat gazon, samanta fiind imprastiata impreuna cu fertilizator.

daca insamantarea se face in toamna iarba creste mai greu insa cresc foarte putine buruieni cu ea. daca e in primavara creste mai repede dar si buruienile

in fiecare toamna si primavara imprastiem niste saci mari cu ingrasamant cu mai multe actiuni: ierbicid selectiv si anti muschi, cumparati de la gradinarul care ne-a facut treaba. tot el ne zice si cantitatile. tundem iarba cam o data pe saptamana, uneori si de 2 ori in functie de cat creste.

in rest daca ploua cel putin o data pe saptamana sta verde si frumoasa, altfel se ingalbeneste insa isi revine dupa ploaie. noi nu o udam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy14 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Poate nu a fost samanta cum trebuie. A plouat vreun pic de cand ati insamantat gazonul? Din experienta noastra: inainte de Paste am plantat 10 kg gazon si nu a iesit aproape nimic(pe ici pe colo smocuri) nici dupa o luna de udat. Am mai cautat, am schimbat tipul de samanta, am dat din nou pe unde am crezut de cuviinta si miracol: a rasarit, dupa circa 10 zile. Dar e adevarat am avut noroc si de 2 ploicele care l-au ajutat.

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

deci azi avem exact 3 sapt si o zi.a plouta si la noi de cand am pus samanta si apoi noi udam zilnic.in fiecare seara.stau cate o ora sa ud gazonul.am descoperit o samanta in pamant.in sf am gasit si noi ceva. dar ne gandim sa mai insamantam inca o data. oare sa fie de vina samantele?ciudat ca am dat ceva bani pe ele.multumesc de raspuns...macar vad ca nu suntem singurii care au avut pr ca noi.

Mergi la inceput