GAZONUL VERDE

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

acum pot sa va dau eu sfaturi ,am un gazon de invidiat asa frumos a iesit,spor la treba gagicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Originally posted by allisi

acum pot sa va dau eu sfaturi ,am un gazon de invidiat asa frumos a iesit,spor la treba gagicii

Lidia

Deci, Lidia, cum ai procedat mai exact si in amanunt - ai arat terenul si apoi??? ai facut ceva pentru radacinile alea amestecate??? cu buruiana care a iesit cum ai procedat??? gazon de care ai luat? cate kg la ce suprafata? cum l-ai imprastiat in curte si la cat timp l-ai udat? in cat timp a crescut si daca au mai aparut si buruieni printe el???
Si ca sa fie tacamul complet ai si o poza cu el in varianta actuala!
Merci... ma intereaza tare ca si noi vom proceda asa pe o suprafata de 1000 m2 (teren arat)!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

CLAUDIA eu cum am facut.?AM arat apoi dupa vreo saptamana am adus o raba de pamant bun lam imprastiat,nivelat ca eu am avut multe denivelari apoi tot in aceasi zi am pus gazonul si aruncand samanta , eu am pus cam tot cate 2 siruri ca sa-mi dau seama pe unde am pus si in acelas timp am tasat-o bine cu ,eu am avut pe acolo niste bucati de pal si pe alea tot saream ,apasam ca samanta sa se adanceasca umpic sa nu o sufle vantul sau sa nu pape pasarelele.DE udat in fiecare dimineata si seara obligatoriu.Disperata am fost vreo 2 saptamani ca numai nu vedeam nici o urma de iarba,dar apoi cum a mai si dat o ploaie buna a inceput incoltirea ei.Despre buruieni pot sa-ti spun ca ma dispera cum eu vreau numai gazon nu si buruiene ,.am tot scos buruieni de mam cam saturat dar cred ca o sa dau cu ierbicid diluat ca nu mai suport.stiu ca e riscant sa dai pt,ca risti sa ajunga si la iarba ,dar o sa gasesc o solutie sa vad cum fac fara sa imi ating iarba.o sa-mi fac eventual un con sau ceva din carton sa imping buruiana si sa stropesc doar frunzele buruienilor,o sa fac eu ceva ca nu pot sa le vad ,NU as putea sa-ti spun daca ai face bine sa ierbicidezi dupa ce ai arat sau inainte ce pui pamantul.cineva de pe forum imi spunea ca as risca sa nu mai iasa nimic.mai intereseazate .tare bine ar fi sa se poata ca dupa cum ti-am spus buruienile ies. gazon am cumparat de 2 feluri de la unguri si de la kaufland dar nu asta e important ca diferenta nu e intre cele 2 eu lam vrut pe cel de joaca ,teren suprafata de gazon la o cutie de 1 kg.e de 30-35m.daca mai ai intrebari cu mare placere.si spor la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Eu, avind in vedere da nu ma pricep deloc la gradinarit, am optat pentru rulouri de gazon. Am sapat, eliminat buruieni, nivelat, tasat si derulat gazonul. Asta e rezultatul: Gradina noastra

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

FLAFLO daca te rog ai putea sa NE Spui cu aproximatie cat te-a costat frumusetea aia de gazon? CLAUDIA azi am cumparat de la un mag.de seminte ,pesticide mi-a dat cei de acolo un ierbicid care nu ataca iarba si distruge buruienile .astept vreo 2 sap.si apoi o sa-ti mai confirm,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Lidia, aici gazoanele de acest tip sint intre 3-10 Euro/m2, in functie de calitate. Al nostru a fost 5 euro, sigur semintele ar fi fost mai ieftine, dar asa am avut iarba folosibila in citeva ore, spre incintarea Biancai.

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Lidia multumesc mult de info... este de munca putin! Dar sper ca rezultatul sa merite... abia astept sa vad daca a functionat ierbicidul! Sigur voi mai avea intrebari!
Flavia, intr-adevar foarte scump gazonul... gradina ta este superba...asa visez sa arate si a mea!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy14 spune:

Am nevoie de ajutor. adica un sfat nu ar strica.Udam gazonul de 2 saptamani si 5 zile si nu a iesit nici un fir de iarba. ce putem face?oare e normal sa dureze asa mult cresterea ierbii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Poate nu a fost samanta cum trebuie. A plouat vreun pic de cand ati insamantat gazonul? Din experienta noastra: inainte de Paste am plantat 10 kg gazon si nu a iesit aproape nimic(pe ici pe colo smocuri) nici dupa o luna de udat. Am mai cautat, am schimbat tipul de samanta, am dat din nou pe unde am crezut de cuviinta si miracol: a rasarit, dupa circa 10 zile. Dar e adevarat am avut noroc si de 2 ploicele care l-au ajutat.

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Citat:
citat din mesajul lui Flaflo

Eu, avind in vedere da nu ma pricep deloc la gradinarit, am optat pentru rulouri de gazon. Am sapat, eliminat buruieni, nivelat, tasat si derulat gazonul. Asta e rezultatul: Gradina noastra

Flavia si Bianca

SUPERB dar si spatiul gradinii la fel

[poze]

Mergi la inceput