GAZONUL VERDE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Am tras si eu cu ochiul ca ma intereseaza. Voi de unde ati cumparat gazonul?

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

carmen umblu de ceva timp dupa gazon atatea feluri sunt ca nici nu sti care sa iei si preturi pe masura dar asta nar conta ca doar odata pui gazon nu?acum sper sa fac alegerea buna.a trecut de ceva timp de cand ai scris ,tu ti-ai luat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Am si eu o intrebare mai naiva poate vi se pare!
Aceasta procedura se face in fiecare primavara??? cat rezista gazonul plantat anul asta? buruienile isi reiau cursul anul urmator?
Vom fi si noi in curand proprietarii unui teren de 1000 metri si ma gandeam ca pana ne vom apuca de casa (vreo 5 ani) sa plantez gazon peste tot si pe parcurs ce plantez pomi fructiferi si diverse si multeee flori il scot in locurile respective... e ok??

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

claudia, din proprie experientza( plus ca-s si inginer horticol): erbicideaza intai intreaga suprafata( am sugerat niste produse mai sus..).Apoi - parerea mea - planteaza niste pomi fructiferi undeva mai in margine, pe unde nu se va circula prea mult pe perioada constructiei.Gazon/flori nu cred ca e cazul sa pui, doar daca-ti place gradinaritul ca sport, pentru ca in timpul constructiei se vor distruge.Muncitorii au un talent special sa verse resturile de var/ciment/beton pe plante- asta a fost in cazul nostru.Iti imaginezi ca vor fi o gramada de masini, camioane, roabe, schele..praf se alege de ce ai plantat, daca nu protejezi cu gard...La mine au reusit sa distruga si pomii, cu toate ca noi numai finisam casa, si locuiam acolo...

Succes,

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Multumesc V., insa 5-6 ani sunt foarte multi pana ne vom apuca de casa si eu imi doresc in zilele libere si unele dupa-amiezi primavara-vara-toamna sa le petrec in curte printre flori si iarba... de asta intrebam cat tine un gazon mai multi ani sau doar unul...???
Vom incerca sa facem un plan cu unde va veni casa, cat de mare... si sa ne trasam locurile pentru copacii, iar flori si gazon as vrea sa pun peste tot pana ne apucam de construit!
Revin cu intrebarile: rezista gazonul de la un an la altul??

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Allisiinca nu am ierbicidat deci nici gazonul nu l-am cumparat. Stam cam pros cu timpul. Sper sa ierbicidam saptamana viitoare.

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

Intrebari pentru Victoria in special,

Nu exista pericolul ca, din cauza ierbicidelor mentionate mai sus sa nu mai rasara nimic pe terenul respectiv ?
Am auzit si o teorie de genul asta, ca exista ierbicide care omoara nu numai buruienile ci si iarba/flori/copaci care le semeni tu ulterior.

Ierbicidul asta omoara buruiana de tot, sau radacina ramane vie si peste un timp iese din nou la suprafata ?

Dar in cazul in care pe terenul pe care vrem gazon este trifoi, ce facem ? Am inteles ca trifoiul are radacini f. adanci, si din cauza asta e greu de starpit.

Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefi289 spune:

pentru un gazon frumos trebuie urmati niste pasi:se scoate pamantul cam 10cm in adancime,se niveleaza ,se pune un strat subtire de piatra de rau pt. drenajul apei ,se pune un strat de chishai(se gaseste pe la balastiere)se taseaza si apoi se seamana gazon care trebuie udat pana rasare de doua ori pe zi .in locurile unde nu rasare se mai seamana seminte de gazon .cand creste cam de o palma se tunde .garantat la anul o sa aveti cel mai frumos gazon in ciuda vecinilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by AnaBella

Intrebari pentru Victoria in special,

Nu exista pericolul ca, din cauza ierbicidelor mentionate mai sus sa nu mai rasara nimic pe terenul respectiv ?
Am auzit si o teorie de genul asta, ca exista ierbicide care omoara nu numai buruienile ci si iarba/flori/copaci care le semeni tu ulterior.

Ierbicidul asta omoara buruiana de tot, sau radacina ramane vie si peste un timp iese din nou la suprafata ?

Dar in cazul in care pe terenul pe care vrem gazon este trifoi, ce facem ? Am inteles ca trifoiul are radacini f. adanci, si din cauza asta e greu de starpit.

Multumesc !

AnaBella, tocmai de aceea am recomandat respectivul erbicid.Nu este toxic, nu ramane in sol( nu lasa reziduuri), si omoara buruienile cu radacina cu tot.Omoara numai ce este verde/rasarit in momentul aplicarii( atentie, daca bate vantul, sa nu ajunga stropii pe coroana pomilor inverziti).Dupa ce se usuca buruienile, puteti semana orice, chiar legume.

Eu il aplic de ani de zile in curte (am mari probleme cu pirul si ciulinii din curtile vecine,care ma invadeaza)

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Victoria,
si daca pirul invaziv si urit e linga stratul de capsuni??? care e mereu verde, sau e intre rindurile de vita-de-vie, cum procedezi?
Eu stiam ca exista si ierbicide selective, omoara buruienile dar lasa culturile, e adevarat? Ai o solutie si pt situatia asta?
Multumesc.

Mergi la inceput