Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 151
Raspunsuri - Pagina 2
AngeliquedeS spune:
Bubu, nu de asta imi fac griji, ci pentru ca pe 13 martie am avut pete bejulii ca atunci cand se pregateste sa vina CM si ma gandeam ca am dat lovitura, imi vine natural, dar rushii nu au aparut pana acum si au disparut si petele acelea. Asta e de fapt problema. Ce rost au avut acele pete, daca CM nu are de gand sa apara? Si sa nu imi spuneti ca probabil m-a insemnat, ca nu e adevarat!
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
merdan spune:
Fetelor ma ajutati si pe mine?
Am facut laparo in z.13 a cm si nici pana azi z.33 nu s-a produs ovulatia(urmarit temp. si teste de ovulatie).Intrebarea e daca de vreo 4-5 zile la testul de ovulatie imi iese cea de-a doua dungulita mai pala inseamna ca se va produce sau ca poate sta asa pala pana vine ciclul.Ca eu as vrea sa iau niste progesteron sa-mi vina mai repede ca am doar 3 luni la dispozitie sa incerc natural si dupa aceea GIFT sau FIV, dar nici n-as vrea sa inhib vreo eventuala ovulatie.
Voi ce ziceti,cum e cu testele astea de ovulatie ca la mine e prima luna cand incerc.
pupici
merdan
teomaria spune:
Angelique, poate-abia atunci ai ovulat.Uite ce scrie la teorie:" Uneori o ovulatie poate fi mai brutala, provocând rupturi importante ale vaselor foliculare. Se produce o sângerare mai abundenta, care se scurge de-a lungul trompei, prin uter, spre vagin. Aceasta poate colora mucusul cervical rosiatic sau rosu-brun. Uneori însa se pot ivi sângerari vaginale care sa dureze 2-4 zile si care sa mimeze o falsa menstruatie, inducând femeia în eroare. Perioada sângerarilor intermediare fiziologice este una de maxima fertilitate."
In alta ordine de idei, eu am fost o data(cand am avut ciclul cel mai lung de pana acum) la eco in Z21 si nu aveam foliculi (dupa spusele dr.),iar ea mi-a zis ca nu am ovulat si nici n-am cum sa mai ovulez, daca am ajuns in Z21.Si totusi M-am incapatanat sa-mi iau TB si sa fac teste de ovulatie si-abia in Z28-29 am avut teste fff. pozitive si in Z30 am ovulat, iar TB a urcat progresiv de la 36,2-36,4 cat aveam pana in Z30, la 36,8-37.La 12-13DPO mi-a venit si ciclul, anuntat din-ainte de scaderea TB la 36,4.Deci se poate ovula cam in orice zi a ciclului(mai putin in perioada menstrei, cred, desi...am auzit si dintr-astea).Bafta, sa fie cu ochisori!
PS Imi place numele tau...suna atat de ...angelic!!
http://tt.lilypie.com/ohRfp2.png
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti
“Tout ce qui arrive, arrive toujours pour une raison”
Bubuleana, merci ca ti-ai luat TB, si eu aveam o presimtire ca dupa ovulatie TB nu creste chiar de-a 2a zi ca la mine...si vad ca se mai intampla si la altele....
teomaria spune:
Merdan, un test de ovulatie e pozitiv cand ambele liniute sunt la fel de intens colorate sau a2a liniuta mai colorata(si se vede din primele 5min.)Eu le folosesc si am mare incredere in ele, pan-acum nu m-au dezamagit, de vreo 4 luni am si 2zile la rand test ff.aprins la a2a liniuta si stiu ca in24-48 de ore urmeaza sa ovulez.La mine se simte si mucusul transparent cum curge prin vagin si toata ziua ma simt uda si abia atunci fac test, ca sa nu mai stric inutil cateva (cum am facut prima data cand le-am incercat - vreo10 am stricat, sa nu ratez ziua
Acu-s experta-n teorie,...practica ma omoara!!!
elly_me spune:
AngeliquedeS
Eu nu stiu daca ovulez pt ca pana acum mi-am monitorizat doar TB , nu m-am monitorizat si eco.
O sa incep si monitorizari eco. si analize (le voi reface pe toate) - dar tot aman - oricum dupa Paste ma apuc serios de analize, consultatii, teste si tot ce se poate.
Nu prea stiu cum se procedeaza cu monitorizarea eco.: ma pot duce la orice ecograf sau doar dr. meu trebuie sa ma monitorizeze???
Un sfat un pot face monitorizari eco. va rog??
Multumesc frumos,
Elly
merdan spune:
Mersi de raspuns teomaria.
Sti cumva daca dupa ovulatie mai apare acea liniuta a doua mai pala?
Te intreb ca eu am facut vreo 6 pana acum-primele 2 doar 1 liniuta
si ultimele 4 cu a doua liniuta mai pala.Asta inseamna ca LH-ul a inceput sa creasca si ca va ajunge la max.in curand sau ca poate ramane la nivelul asta nu stiu cat de-acum incolo?
merdan
teomaria spune:
O singura luna am experimentat asta, pt. ca imi mai ramanea cate un test (eu iau o cutie cu 5buc de la Baby, sunt si ieftine si bune=8lei cutia)si intr-adevar liniuta a 2a nu mai e asa pronuntata in ziua ovulatiei si cred ca dupa aceea incepe sa fie tot mai pala.Mai mult de unul nu mai stricam dupa ce stiam ca ovulez
AngeliquedeS spune:
Fetelor, ajunge un test de ovulatie pe zi? Si cand se face cel mai bine, dimineata? CAm am citit ca unele fete fac unul dimineata si unul seara.
Pupici
Angelique
iumosa spune:
Angelique: Si eu am avut o parere buna despre medicii din tsrainatate, pana am ajuns aici. Nu stiu cat sunt de buni sau daca sunt mai buni ca cei din Romania, dar cert e ca nu ai acces la ei asa usor cum ai in Romania. E criza de medici si de asistente medicale si sunt liste de asteptare luuuuungi... in fine. Sa nu ma mai supar, ca n-are rost. Stii cum suntem noi romanii, ne obisnuim cu multe. Dar zic asa cum ziceam si acasa, cand vedeam cate o functionara acra sau vedeam scumpirile la TV. Zicea: "Asta este. N-am ce face." Ei, asa zic si aici.
In alta ordine de idei, am prietene care au avut ovulatie (si au ramas gravidute) in ziua 25, chiar azi am vb. cu una care incerca de mult si a avut ovulatie in ziua 30 si acuma aflat ca e gravidutza. De unde stie cand a fost ovulatia? A verificat cu TB. Tu ai vazut vreodata o modificare de temperatura la tine?
teomaria spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Fetelor, ajunge un test de ovulatie pe zi? Si cand se face cel mai bine, dimineata? CAm am citit ca unele fete fac unul dimineata si unul seara.
Pupici
Angelique
Eu fac cu prima urina, ca mi se pare mai concentrata (desi pe prospect scrie ca se face intre orele10-20)...dar, cum am mai spus eu am si 2-3 zile consecutiv test ff. pozitiv, apoi TB creste usor-usor si stiu c-a trecut ovulatia