PATA PE SAN AJUTOR

PATA PE SAN AJUTOR | Autor: ElenaGiulia

Link direct la acest mesaj

Buna ziua ajutati-ma va rog poate cineva are vreo idee de ce ar putea fi,sant insarcinata in35 de saptamani si cu 3 saptamani in urma mi-a aparut pe sanul derept langa sfarc o pata mica rosi cat o gamalie de chibrit,i-am dat cu apa oxigenata si am crezut ca o sa treaca dar nimic,acum are vreo 3 centimetrii ma mananca ingrozitor se cojeste si parca se carapa asa arat,spre disperarea mea acum am vazut ca mi-a iesit una identica si la sanul stang,saptamana trecuta i-am aratat doctorei mele ginecolog si mi-a spus ca nu e nimic,dar cum sa nu fie daca u se usuca si tot creste si acum mi-a aparut alta.
Va rog din suflet daca cineva a avut sau stie ce poate fi ajutati-ma,medici aici la spitalul unde merg sant tare ciudat.
Va multumesc anticipat!
35+ARTHUR

Wolf Elena

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Sa nu fie o micoza (adica o infectie a pielii data de o ciuperca)!
Ar trebui sa mergi la un dermatolog sa te vada, mai ales daca zici ca te maninca si se extinde!
Arata cumva asa ca in www.pjonline.com/Editorial/20000729/pictures/tineacorporis.jpg" target="_blank">poza asta?

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Elena inteleg nelinistea ta , dar nu e bine ptr bb sa te necajesti ! Fa asa cum te-a sfatuit Sheannamp , nu sta cu frica-n san n-are rost ! Poate ca e chiar o ciuperca (micoza) , se poate trata f bine , deci linisteste-te !

Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElenaGiulia spune:

Sheannamp si aileene va multumesc mult pentru raspunsuri,o sa merg din nou la dermatolog sambata,pentru ca aici e oribil sa ai nevoie de un doctor,am fost saptaman trecuta la spitalul unde o sa nasc si mi sa spus ca doctori dermatologi au liber in acea zi dar daca totus vreau sa ma consulte unul sa ma intorc acasa la mine si sa chem salvarea (care aici ar costa fara asigurare in jur de 400 de euro)un absurd.Sheannamp ai idee ce ar putea da aceasta ciuperca sau de unde se poate lua?Arata exact ca in poza pe care ai pus-o tu mai sus.
Din nou multumesc anticipat!
35+ARTHUR

Wolf Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viana spune:

Si eu am avut la ambele sarcini si mi-au disparut la fel cum au aparut.Ba una a inceput chiar sa se rupa si am ajutat-o si eu pt ca mi-am dat seama ca nu e alunita.M-am speriat chind a singerat dar a fost ok pina la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Se numete tinea corporis daca apare pe corp (poate sa apara si in pielea capului si pe talpa si atunci se numeste tinea capitis respectiv pedis).
Se ia de la animale sau de la oameni.
Este destul de frecventa si se trateaza f usor cu un unguent antimicotic. Problema este ca aceste antimicotice nu se dau in sarcina (cel putin ca pastile, de unguent nu stiu exact) de aceea trebuie sa te duci la un dermatolog care sa iti confirme diagnosticul si sa iti spuna ce sa iei (da nu trebuie nici sa dai 400 de euero pt un consult in urgenta, poti sa astetpi pana saptamana viitoare).

Oricum, daca este intr-adevar tinea corporis (poti sa cauti si tu pe net, sunt o gramada de articole) nu e grava, nu se transmite acum la bebe, se trateaza usor si in afara de mancarime nu are alte complicatii.
Te sfatuiesc sa nu iei nimic fara un consult de specialitate pt ca esti gravida si nu stii excat ce efect poate avea pana si un simplu ceai sau crema asupra bebelui, mai ales ca esti intr-o tara straina.

Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElenaGiulia spune:

Multumesc pentru raspuns Viana.
Sheannampiti multumesc incaa o data,intre timp am citit ceva pe net si am vazut ca nu este asa de periculoasa aceasta micoza in orice caz sambata de dimineata am sa consult un medic dermatolog sper sa-mi poata da o crema pentru ca eu sant programata la cezariana ziua 28 si as vrea sa-mi pot alapta puiulul dupa nastere,dar asta e sa vedem ce se mai intampala dupa consulta medicala sper sa fie bine si sa se vindece repede.
Va multumesc pentru sfaturi!
35+ARTHUR
AMR 13 Zile

Wolf Elena

Mergi la inceput