Mamici de septembrie - octombrie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Testele astea ne innebunesc.
Inainte mamicile noastre erau ascultate si palpate si erau fericite ca ne au in burtici...
Si acuma cu atatea pliuri si eco am innebunit pt. 40 de sapt!

Testele aste luate separat iar nu zic nimic (vezi pliu de 2.2 etc)
In a direct comparison of the first trimester test to the triple test, at a threshold of 85% detection, the first trimester test had a false positive rate of 6.1% and the triple test had a false positive rate of 9.3%. The lower false positive rate at the same sensitivity means that the first trimester test has superior discriminative capacity. Setting the false positive rate at 5% results in a sensitivity of 83%, which is superior to what is historically expected for the triple test.
The study also evaluated nuchal translucency measurement alone. Its performance was considerable worse that either first trimester testing or the triple test, with a false positive rate of 20% at a diagnostic sensitivity of 85%.
Vedeti cata matematica si cata eroare?!

Gata cu 'norme europene' si TTuri si spaime!
Oamenii calculeza riscuri cand treci strada si ajungi sa nu mai pui piciorul afara...

Piciulika 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Cristina85ss la prima consultatie la ginecolog iti completeaza libretul, coperta cum ar veni cu nume tot, boli in familie te intreaba, iti ia tensiunea, te cantareste, si iti face consultatia propriu zisa ginecologica iti verifica cum a crescut uterul, sanii daca sunt ok, daca sunt ceva probleme de scurgeri, te intreaba de pap test, analize daca ai facut si ti le citeste daca is bune daca nu, o sa te intrebe ce vitamine iei cine ti le'a recomandat si se termina vizita. Nu dureaza tare mult. La mine nu a ascultat bataile inimii nici macar la eco nu mi le'a dat sa aud, doar pe foaie am vazut ca a scris ca exista batai cardice. Cam asta s'a intamplat la mine la 10sapt. Sper sa fie bine si la tine....succes:)

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Multumesc Crishtina dar tie cum de ti-a spus ca bebele are batai cardiace? La vazut la ecograf,sau le-a ascultat cu un alt aparat? Eu am inteles ca ar trebui ca in lipsa ecografiei sa asculte bataile lui bebe cu nu stiu ce aparat..parca..

Cristina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Scuze, nu m'am exprimat eu bine. Atunci la 10 sapt nu mi'a spus nimic de batai cardice. Doar la ecograf acuma la 13 sapt. Pana acum nu am stiut nimic de bebe, daca ii bate inima daca a crescut, nu mi'a zis nimic. Cum ti'am zis...doar ca uterul e crescut bine pana la varsta aia si atat. Poate ca ar trebui sa asculte si bataile inimii insa mie nu mi'a spus nimic.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Crishtina sper sa fie bine si cu bebele meu,totusi cand aud in jurul meu atatea probleme cu sarcini oprite din evolutie,mi-e frica si poate ptr asta as vrea ca macar doctorul sa-i asculte inimioara si sa-mi spuna ca inca bate..Vom vedea vineri,pana atunci nu am liniste,si poate nici dupa aceea

Cristina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Buna fetelor....mai nu stiu ce sa zic , dar ii vine sa nu mai intru pe forum..va citesc de ceva pagini si atatea probleme frate nici ca am intalnit..si mai ales o stare de panica totala... v-au innebunit doctorii astia cu testele de nu mai stiti cei cu voi...ma refer la Roxana, saraca, pai e si firesc ...oare nu ati priceput pana acum faptul ca totul eo chestiune de bani? sau ce trebuie sa mai trageti ca sa va dati seama..
spunea cineva pe aici..ca noi gravidele suntem pt dr a nu stiu cata pacienta care vine si pleaca, copii nostri a nu stiu catelea care se naste....cu bine cu rau ..toate trec pt ei ca si pt. noi de altfel...toate analizele astea..observati si voi ce preturi au...care difera de la spital la spital!!! si cu rezultate diferite, sunt facute parca sa innebuneasca de cap mamicile carorara si asa bne nu le este.... daca nu am auzit de acest TT de un milion de ori..si tot de atatea ori nu iese bine ..si de aici dai mai departe un lant al slabiciunilor menit sa stoarca bani...

eu cred ca se pierde din vedere ceea ce este esential in toata aceasta perioada,linistea sufleteasca atat cat poate fi ea...si unde gasim asta daca nu in familie...nu va certati cu sotii, nu-i terminati psihic pt ca dupa ce va scutura doctorii bine tot la ei va intoarceti ..tot acolo langa ei veti plange de necaz sau bucurie ca asta e viata..

nu stiu dar cred ca s-a instalat astenia de primavara..hormonii astia si asa nu ne dau pace ...firi puternice si echilibrate si incercati sa treceti totul prin filtrul vostru interior...ca dupa cum spuneti nici unul din acesti doctori fie el Albu sa Tutunaru sau mai stiu eu care nu-s Dumnezei..sunt oameni si pana la urma sunt subiectivi...si ei pot gresi...si mai ales nu-i mai vedeti toate asa buni samariteni ca totul se invarteste intr-un cerc vicios de stors bani de la cele ca noi care suntem in aceasta perioada asa usor de manipulat..fac ce vor doar cu o strambatura din nas..sau cu un ,,nu-i bine deloc,,.... si noi il platim foarte scump...

stiu ca o sa sariti multe pe mine, parerile vor fi impartite..dar asta gandesc..si credeti-ma ca stiu ce spun ,omul aflat intr-o anumita situatie delicata in care depinde de altii e asa usor de manevrat ..este ceva incredibil...

inainte de a arunca cu piatra reflectati la ce as scris...la cele care au probleme le doresc sa treaca, iar la cele care sunt ok..sa mearga mai departe cu incredere.

o zi superba in continuare

carmen 13s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

carmen, am o durere de cap ingrozitoare si nici nu pot sa ma culc ca-mi vine cineva in vizita...dar nu m-am putu abtine sa nu-ti raspund, pt ca ai mare dreptate.
Parca au intrat intr-un cerc vicios cu totii.....
sigru, ei vor sa sufle si-n iaurt, sa se asigure ca au facut tot ce se putea face, ca nu cumva la un potential accident genetic sa fie invinuiti ca n-au mentionat, vor sa-si ia anumite responsabilitati de pe umeri, si inteleg, din vreme ce medicina a progresat.....
Insa ar trebui sa respecte mai mult decizia pacientei, nu sa ma simt eu acuma prost si sa ma doara capu de frica sa nu se enerveze domn doctor ca eu n-am chef sa arunc 2 milioane si ceva....pai fetelor, asta e ce iau eu de la Conservator ca salariu.....e adevarat ca acu 5 ani eram mult mai bine financiar, si nu s-a pus niciodata problema banilor, dar acum na, e putin mai greu si chiar ma gandesc, si necajita, si cu banii luati.
ma gandesc la Roxana care a cheltuit o avere sa repete testul asta de rahat .....

sa schimb doctorul iar nu ma gandesc, pt ca asa cum e in situatia asta, nu pot sa uit ca fara el si Sofia si eu eram poate pe lumea ailalta, in momentul in care la sfarsit s-a vazut clar ca bebelusul stagneaza in evolutie m-a chemat la cezariana, n-a mai stat sa astepte,mi-a si zic ca facea asta si in luna a 7-a daca era nevoie, ceea ce a fost salvator, am auzit de cazuri cu meconiu in lichid amniotic si alte nenorociri....
Plus ca e un om care iti raspunde la intrebari intotdeauna, sau cel putin eu asa l-am nimerit, asa ca ma mira f f tare intransigenta asta....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Abia acum reusesc sa scriu, de la eco am mers direct intr-o intalnire. Voiam sa va spun ca sunt bine dispusa, mi-am vazut puiul la eco, este minunat si frumos si sanatos, si seamana cu mine. Este maaare, acum are avans de 7 zile, cica sunt persoane care fac bb-i mai mici si unele care fac mai mari. Si fie-mea a fost maaare, si el e cam la fel. Are 10,34 cm, ii bate inimioara, si e tare tare dragut. Este normal dezvoltat pe toate segmentele, nu e nimic in urma si nu sunt diferente intre ele, pliul ala nucal este 2,6 mm acum insa ecografistul a zis ca e super bine. Probabil ca asa e la varsta mai inaintata. Si varsta ecografica medie este 16 sapt. si 3 zile. Oricum maine sau vineri merg si la Iosup (mai sigur vineri) si o sa ma linistesc si mai si. 2 teste din 4 vor fi gata luni seara si cred ca va fi bine, dar eu nu vreau sa le vad, o sa il las pe sotul meu. Cred ca si la Medlife o sa se rezolve mai repede, am facut rost intamplator de nr doctoritei de acolo si o sa sun sa mai insist sa dea rezultatul mai repede.

Anisia, sarcina usoara si fara probleme de acum.

Tomasa, eu una nu o vad ca pe o incercare, ci eu un rau pe care il fac cu mana mea si pe care vreau sa il incetez.

Ali, da sunt hotarata, si in general eu cand decid ceva imi asum si riscurile. Ma decid greu ca sunt Balanta, dar si cand ma decid. Pacat ca nu am fost asa si cu TT inainte sa il fac. Dar eco e ok si cred ca va si cea de vineri.

Cecilia, nu stiu cat e curaj sau e nebunie, dar mie imi place sa cred ca e instinctul meu matern.

Vicky, eu cu fetita am facut eco la 11 sapt si cateva zile, deci s-a putut.

Carmen, poate ai dreptate in privinta medicilor, nu stiu ce sa mai cred. Pentru mine medicul meu era undeva sus pe un piedestal pana acum. Din pacate nu ii contest nici experienta si nici calitatea profesionala, insa ma surprinde sa il gasesc asa inflexibil, si iti spun ca nu era asa acum cativa ani. Dar tocmai pentru ca e un medic bun nu vad de ce nu incearca sa vada daca e ok testul sau nu, sau macar sa imi explice mai mult ce si cum functioneaza testul si de ce sa fac amnio, care sunt riscurile, etc etc. Este evident ca sunt o pacienta care necesita explicatii si ar fi putut sa o faca.

Rox 15+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Cristina85sss, intr-adevar bataile inimii se asculta cu un aparat special, asa le-am ascultat eu pe ale lui bubu ieri cand am fost la prima intalnire cu moasa. Este incredibil cum se aude in difuzorul respectiv. La mine parca bubu era un calutz la galop iar pe ecranul aparatului apareau bataile, erau 156, deci iti inchipui.
Te da cu un gel pe burtica, exact ca la ecograf, iar dispozitivul pe care in pune pe burtica este asemanator celui de ecograf si trebuie avuta multa rabdare ptr ca, bebe fiind mic, dureaza pana il localizeaza, iar placenta face un zgomot infernal, parca ar fi o adevarata furtuna in burtica.

Nana, 13+
In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Off, postez greu, mi se blocheaza conexiunea. Nu am reusit sa scriu tot.

Piciulika, poate acolo amnio e mai safe, am citit si eu articolele, insa aici am auzit de multe cazuri cu probleme. Chiar si o amica a sotului a patit-o exact luna trecuta la Giulesti, este terminata si depresata. Mi-e tare tare frica. Nu numai ca da avort, insa aici s-a intamplat unei cunostinte a unei cunostinte sa ii raneasca bb. Nu i-as face rau puiul meu pentru o prostie de test. Cat despre testele respective nu or fi la fel, mi s-a parut ca acopera aceiasi hormoni.

Sabina, am cheltuit chiar o mica avere, asa e, insa e atat de neimportant comparativ cu BB. Nici eu nu as schimba medicul, este un medic foarte bun, eu am fost foarte multumita de el. Insa il voi schimba daca se oftica si nu accepta faptul ca eu nu vreau sa fac un test sau daca zice ok daca nu vreau insa relatia va fi tensionata si neplacuta pana la sfarsit.

Rox 15+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput